» »

Hipkom.net internet povezava

Hipkom.net internet povezava

««
«
1 / 6
»»

wildstar ::

www.hipkom.net/

A ma mogoče kdo kake izzkušnje s tem ali podobnim ponudnikom wirless interneta?

A je tak dostop mogoč na celotnem ozemlju SLO?

Gandalfar ::

cudno mi tale firma deluje. Se posebaj, ker se mi stran sploh ne prikaze v firefoxu.

Kaksen mail jim poslji. Pomojem pa da zadeva dela samo v krskem.

gferen ::

to je k*****!!! naj bi mel 2MBit/s pa je realnih le mogoče 50kbps. za to palčujem 8Ksit na mesec pa še izpadi so zelo pogosti. p2p sploh ne dela. vse je blokirano. ljudi ne nasedat tem kar piše!!!!!!11>:D

Širajzl ::

Jest mam HIPštudent paket pa mi dela supr. Povezava je 512 kbs downloudam pa z okrog 70 kbs in sn ful zadovoln. Sploh mi neč ne prkinja niti ven meče, skratka no problem. Kar se pa tiče firefoxa, ga vrž v koš. Jest uporablam opero in nimam nobenih problemov. Obvezno uporabljaj antispa programe in antivirus nod32, ki je zakon. Če želiš še kakšn info., ti z veseljem odgovorim.8-)
http://s2.bitefight.si/c.php?uid=29086

xpozed ::

Čisto mimo teme; Gandalfar meni v FF vse lepo prikazuje... 8-)

mare87 ::

Odgovor od Aleksander Vegelja:

Pokrivamo Dolenjsko in Posavje.

Sem se sam zanimal, ker so cene dial-upa res sky high ;(.

Nik8 ::

SKANDER: ti maš torej 1/1 paket? pr nas tut še ni možn adsl ne kabelski net, tak da sem se odločil za to. sicer jutri mi pridejo šele pregledat če je možno. Kuk si pa ti oddaljen od tega usmerjevalnika al kak se že reče...
Nik

Širajzl ::

Jest sm na Gubčevi kjer je antena na bloku, glavna antena je pa na Sremiču - Grmada. Mam msn večino časa sn on line zvečer pa sploh.
http://s2.bitefight.si/c.php?uid=29086

Fatal1ty ::

ej skander, vsepovsod majo probleme s p2p, ka pa ti. igras kej Call of Duty kolk maš pinga???

TommyLee ::

Jasno je, da so blokiral vse p2p protokole, ker imajo preveč uporabikov za svoj bandwith.
www.dornik.si

Fatal1ty ::

jst sm zdele klicu na hipkom pa so rekel da jim je zmanjaklo protokolov sm naj bil 15 ta mesc dobil nove oz. bi jim telekom še druge odprl, pa neki zamujajo sm v roku enga mesca naj bi to blo zrihtan. mene zanima ping v Call of dutyu

r5r ::

Wau, živim tam, pa niti ne vem, da to sploh obstaja. :)
And it makes me wonder.

Širajzl ::

Fatal1ty: ne igram online iger in tud probu še nism, ko pingam arnes je čez dan okrog 50, zvečer pa 30 - 40. Baje jih je telekom zafrknu zato ni blo novih protokolov 15., rečeno je, da bo konec meseca.

Narcos Satanicos ::

kakšnih 'protokolov'?
SPORT THE WAR, WAR SUPPORT

Fatal1ty ::

skander. za 512k je to super. drug tedn pridejo pogledat situacijo in so rekel do bodo pr nas postal oddajnik, in signal naj bi vlekel iz kostanjevce. pa teb z 70k vleče torrente (filme, igre....) al iz kakšnih strani kot so download.com. ja p2p pa naj bi tud v kratkem zrihtal.

Širajzl ::

V bistvu sn se mal bolj pozanimal pa mam povezavo 1mb/1mb, tko da ni najboljš. Konc meseca naj bi se to porihtal in upam, da bo res ker mam dejansko samo pol hitrosti.
Jest vlečem filme pa mp3-je dol z Ares-om, torenti se mi ne dopadejo.Hitrost pa je največkrat od 60 - 70k, seveda je odvisna tudi od soležnikov, ki pa jih na aresu ne manjka.

Fatal1ty ::

se men download ni tok važ men ja važn ping (odzivni čas) pa da ni preveč izpadov. kolk si pa zračno oddaljen od oddajnika?

Fatal1ty ::

skander. dej prosm neki nared zame. nalož si Call of Duty in patch 1.5. pol si pa downloadej the all-seeing eye. pol pa pejt na en cod (call of duty) server pa poglej kolk maš pinga. pa pejt na tak server da je mal folka gor. ka jst rabem net bol za online games.

xgo ::

al pa odpre start/run/cmd
pa pinga cod server, npr
ping cod.siol.net
:\

Širajzl ::

Nimam igre, samo zate je pa ne grem nabavljat, edino če jo imaš ti pa mi jo nekak dostaviš, kontaktiraj me na mail.
Če pingam cod.siol.net je okrog 40.

Fatal1ty ::

je že ok. sm mislu da jo maš. sej bolš da je nimaš ka pol bi skoz to igrou.:)

Fatal1ty ::

9.12.2005 je podjetje HIP d.o.o začelo sodelovati z T-2. telekom nima sedaj nič zraven :) zrihtal so tud P2P protokole... zdej pa sprašujem če res kaj bolš dela kot je prej ko so bli na telekomu.... v tem mescu dobim 2mb

Hux ::

Kaksna ponudba te je to? Dobenih podatkov o hitrostih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

Fatal1ty ::

www.hipkom.net brezžična povezava, simetrična , 2mb za 8k mogoče samo na dolenjskem

TommyLee ::

Fatal1ty: Od kod ti te informacije?

p.s. Glej ZS.
www.dornik.si

Fatal1ty ::

nekaj sm prebral na njihovi strani, nekaj so mi pa povedali, ker drug teden dobim to povezavo..... mogoče je (krško , novo mesto, kostanjevica, šentjernej......) dolenjska

TommyLee ::

Kaj novga tukaj? Kej bolš, al isto kot prej?
www.dornik.si

Fatal1ty ::

Kej novga??? ne bi vedu kolkr vem so se zmerom pr telekomu ne še pr T-2. pr ns so že postavl oddajnik zdej pa že dva tedna govorijo da me bodo prklopl pa me še zmerom niso, skoz se neki izmkajo. zdej ne vem al so tolk leni al majo pa res tolk dela da ne zlavfajo z vsem...... no upam da me bodo prklopl ta mesec... PING mora bit majhen 50-!!!!!!!!!!!!!!!!

r5r ::

Na dom sem dobil dva letaka, ki prinašata zelo skromne podatke, saj mi ni uspelo razbrati hitrosti prenosa in razlik med paketi.

Letaka sta mi že na videz delovala slabše, saj sta bila fotokopirana pa še podatki o podjetju so manjkali. |O

O T-2 v Krškem pa še nisem spraševal.
And it makes me wonder.

TommyLee ::

Evo ti majhen ping(pingan je blo včeri okol 15h):

Do www.arnes.si:

Do pop.siol.net:

Do gateway-a:


Super ne?
www.dornik.si

Fatal1ty ::

ti mas to povezavo??? hipkom??? 1mb al 2mb... mislm LOOOOOOOOL , pr amisu skače od 28-300 omg.. probaj pingat cod.siol.net
kolk mas pinga pr Call of Duty

Fatal1ty ::

misml pr arnesi skače od 28-300+

Fatal1ty ::

hm zdele mi je neki pal na pamet. kokr sm opazu je večji ping pr arnesu, siolu.... pr gatewey-u je pa manši... mal čudn, saj bi mogl bit obratn, gleden na to da oddaljenost do njihovega strežnika večja kot pa do siolovega, arnesovega. to mi deluje mal čud. logično bi blo da je ping manjši do slovenskih strežnikov, kot pa tujih....:\

r5r ::

Kaj ni prvo gateway, ki nato razpošlje podatke naprej. Če skače ping že pri dostopu do gateway-a, bo skakal ping tudi pri nadaljih strežnikih.
And it makes me wonder.

TommyLee ::

To ma moj sosed. 1024/1024 naj bi blo. Pri gatewayu bi mogu bit ping okol 10-20. Sej enkrat sva mirla ob 3h zjutri pa je bil ping zelo lep. Bom mu reku naj pinga cez noc pa bom pol jutr prlepu slikce.
www.dornik.si

TommyLee ::

Evo trenutno:

Gateway:


www.arnes.si:


cod.siol.net:


Kot je razvidno se ping zmanjšajo ko ni obremenitev.
www.dornik.si

r5r ::

Kakšna pa je moč signala, ki ga sprejema? ( Netstumbler)
And it makes me wonder.

Fatal1ty ::

ja mal bols je sm glede na to da je linija simetricna mi moral bit ping obcutno manjsi. z adsl-om je do cod.siol.net 30-35 povprecje. kolk bi blo kej z hipkom 2mb/2mb. najbrz bi bil tle lep ping???

TommyLee ::

Kakšna pa je moč signala, ki ga sprejema?
Mu bom reku naj pogleda..

kolk bi blo kej z hipkom 2mb/2mb. najbrz bi bil tle lep ping???
Razlike NEBI bilo, ker je linija od hipkoma zafilana. Pač imajo preveč uporabnikov glede na moč linije.
www.dornik.si

dolenc ::

No da še jst napišem kako mi trenutno dela :)

Uplovd in download dela 50kbs-70kbs, čez 70k ne bo šlo, zgleda da je omejen. Emule mi ne dela, se neče na serverje povezat(ping timeout), torrenti mi delajo, uporablam bitcometa. Hitrosti torentov so pač odvisne od drugih :), tud to do ene 70 stegne, če mi pa dela nad 30k, sem že kar zadovoljen. Upažam da se mi ful manj povezuje na torente, včasih se je povezal na 100 ali več soležnikov, zdej pa tam od 5-10. Dc++ mi search dela, ko pa probam kako stvar snet, se skos samo konekta.

Pingi med igranjem so običajno okoli 100. Sam to me niti tolk ne mot, bol je problem z LAGom, ker je zlo nadležno špilat če občasno poskočiš. In tega problema se nekako ne morem rešit, pojavlja se pa pri vseh špilih. Kako prvoosebno ni šans da tko špilam, saj ne dober :)

Pri meni so prestavli odajnik, tko da bi mogu dobit močnejšo antenco, sam mam tak občutek da to ni zarad antence :). Bom jih nasledni teden mal klicaru naj pridejo zamenat, pa da vidmo, če bo kaj bolš.

Dela pa internet skos konstantno, v 4 mesecih ni blo enga diskonekta. Pa tud delovanje ne niha, skos je tako kot piše zgorej(kar ni nujno prednost).

Nekako mi zaradi cene še zmeraj odgovarja:\

Aja, je kdo zgruntov kako bi pogledov kako močan je signal na antenci? Al pa mogoče da bi kej zmanšov ping, lag...

Fatal1ty ::

sej bo kmal bolš. tko so mi zagotovil na hipkom-u. naj bi se že decembra prklopl na t-2, pa jih je telekom neki zjebal. še zdej čakajo da jim telekom dovoli da se odkopijo od njih in gredo na T-2... sedaj ko so na telekomu imajo hitrost v svet okol 50MB, ko pa se bodo prklopl na T-2 pa so mi zagotovili da bo ta hitrost občtni večja in tudi p2p ne bodo mel več blokiran... neki sm jih sprašval tud za večje pakete kot 2/2 in internetno televizijo, pa so rekel da o tem že rzmišljajo in da bodo mogoče tud ponudili ko bodo pr T-2.

grozni ::

Dolenc.

Kako tebi delajo torenti? Meni ne delajo od 9 meseca 2005, mula pa itak ni nikoli delala!!!!!!!

A si kaj posebej nastavljal v Bitcomet-u, ker meni ne dela z nobenim odjemalcem, niti z nobenimi posebnimi nastavitvami portov :(

Enkrat sem bral da ce bi laufalo skozi neki enkriptani kanal (SSH ?) preko drugega racunalnika, da ti ne bi mogli oni filtrirat pakete, da bi to slo samo ne poznm nikogar, ki bi to pomagal zrihtat. :8)

Dej ce lahko povej kaj si ti naredil da tebi dela, ker do sedaj nobenemu s katerimi sem se pogovarjal v KK in preko neta ne delajo torenti niti emule. :\

lp

dolenc ::

Drugi clienti mi ne delajo, samo najde soležnike in pijavke, noče se pa na njih povezat. Dela mi samo Bitcomet, uporabljam verzijo 0.60, če maš router ti ni treba nč štimat, vse program sam uredi. Tud jst nisem nič štelov, uporablam port 15602, pa tam v nastavitve/napredno/povezavo, mam zgornje 3 stvari obklukane, če kej pomaga.

Emule mi pa že tolk časa ni delala, da se sploh ne spomnem več :)

grozni ::

Hvala za odgovor.

Sam men ne rata cist nc. :'(

Upam da bojo cim prej na T-2 preklopli in da bo kaj bols, ker sedaj to res nicemer ni vec podobno. ;(

lp

Fatal1ty ::

dons so podpisal pogodbo s T-2. sedaj naj bi se v kratkem tud prklopl in ja bi pol vse noraml delal (emule, kazaa, P2P....) skratka vse tako kot mora:)

TommyLee ::

dons so podpisal pogodbo s T-2. sedaj naj bi se v kratkem tud prklopl in ja bi pol vse noraml delal (emule, kazaa, P2P....) skratka vse tako kot mora:)

Dej mi sam povej od kot ti novica in če jo vzamem resno? Da rezveselim soseda :D
www.dornik.si

Fatal1ty ::

ce si bral mal moje prejsne clanke lahko ugotovis da naj bi men zrihtal to povezavo... zato torej logicno da sprasujem kako in kaj... sami na HIPKOm-u so mi rekel da se bodo prklopl na T2 in da so ze podpisal pogodbo. naj bi se prklopl ze decembra ampak jih telekom ni pustu, tko da so komaj zdej podpisal, reku je da naj bi se prklopl od 10-20 februarja in se tem bodo dobil tud mocenjso povezavo... skratka rekel so mi,da ko bodo pr T2 da bo vse delal tko ka mora

Fatal1ty ::

ej dolenc!! a si ti na tem linku pisal?????? http://www.motosvet.com/tabla/index.php...

zato ka tle en ful hval to povezavo...

dolenc ::

Ja to sem jst pisov.

Internet je imel od začetka utekanje :), potem mi je pa tako "popolno", koker piše, delal kakšen mesec. Pol je pa crknu je blo nekej narobe z centralo pri nas, tko da so po kakšnem tednu to uštimal in od takrat naprej mi dela tako kot pišem tle.

Moram rečt, da tist mesec je bil res sanjski, vse je letel, adsl se je lahko samo skril. Upam da bo tud zdej tako :)

TommyLee ::

Zaenkrat nč ne zgleda, da so kaj porihtal, sem pri sosedu zdej pa so pingi kot ponavadi in vse dela bol klaverno..
www.dornik.si
««
«
1 / 6
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wlan router - ODZIVNI ČAS?

Oddelek: Kaj kupiti
111386 (1268) MaCoFaCo
»

Kako odpraviti odzivni čas (ping) ???

Oddelek: Omrežja in internet
444029 (2958) antonija
»

Internet dela pocas ko zelva tetraplegik ... kablasi?!?

Oddelek: Omrežja in internet
111844 (1666) OrlyTM
»

Slab ping - What to do?

Oddelek: Omrežja in internet
232350 (1951) KoReNJe
»

Preveliki pingi (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
525146 (4553) [L4M3RZ] - TinLaDeN

Več podobnih tem