» »

Zmenek s starejšo žensko-kako se obnašati?

Zmenek s starejšo žensko-kako se obnašati?

suse80 ::

Mam eno čudno temo za debato:

Jutri sem zmenjen s 7 let starejšo žensko (ona je 38). kako bi se bilo najbolje vesti? Ima kdo kake izkušnje s tovrstnimi zvezami?
Sicer bo to najin drugi zmenek, prvi je full uspel, ampak je trajal le kaki dve uri. O čem se pogovarjati? kaj naj delava skupaj?
doslej sem se ukvarjal le z dosti mlajšimi od sebe, to mi ni bil problem, imel sem tudi tujke, to ni problema, ampak starejša - to bi lahko bil problem?
Sicer mi je full všeč in tudi let sploh ne kaže, je planinka in ima super postavco...videt ji je 25. ampak v glavi je pa starejša od mene...
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

Daedalus ::

:D

Pri 31 tule sprašuješ, kako se obnašat na zmenku? Hja, jaz se ponavadi ne obremenjujem s takimi stvarmi, pač greš tja, pa začneš komunicirati. Kaj te sploh skrbi, če je bilo že prvič fajn. Ne vem res, zakaj te tako obremenjuje razlika v letih. Pri predpostavki, da se gre za dva *odrasla* osebka itak ni pomembna. Ali pač?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

borchi ::

i smell a rat...
l'jga

suse80 ::

Mogoče pa smo eni ljudje bolj komplicirani od drugih.
Včasih se pač ni mogoče ravnati po načelu kam gre bik naj gre še štrik.
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

turok ::

Ja jest tut tko pravm...To bi se mogl sprasvat mladostniki pr 18 letih...(Kako naj se obnasam do 5 let starejse zenske k je v vsem bl izkusnejsa kot jest,je dala vec zvez skos in te fore)
Verjamem pa da se to pr 31 skor nc ne spremeni...To so tako imenovani kompleksi...
Rešitev je sledeča:Jemlji zensko kot sebi enako, ne misli da je ne vem kako bl izkusena in pametna...Ce pa je tko...pa ce jo to mot, bosta pac nehala, kar je v koncni fazi najboljse!!!Tko da, nimas se kej sekirat...SAMO NAPRIJED :D
Life is life .... na na na na na

suse80 ::

Ja, mogoče pa se prvič počutim negotov?

Z deklicami od 16 do 25 doslej nisem takih pomislekov. Sedaj pa prvič na vidiku ta zaresna "ženska"?
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

mali tapravi ::

Ženska kot ženska.Pač bo pogovor o čem drugem kot npr. o šoli pri 18 letni punci.
Nič kaj posebnega.
A te 16-25 letnice pri katerih nisi imel pomislekov so bile tvoje vrstnice????:D
Zmenek dva pa boš spet na dobri poti.8-)

hunter01 ::

Hm... Ti praviš da si 31...z 16 ltnicami nisi imel težav???... Hm.... Tej bi že teoretično fotr bil lahko!! 8-O 8-O >:D (Joke) >:D >:D >:D

PS: srečno na zmenku. ;)


LP Jerry

roscha ::

@suse...

Hm. Glej razlika let nad 10+ JE, ali POSTANE pizdarija meni vejemi. Ker vseeno ne poznam tvojega ozadja (si oženjen., otroci, je ona POPLNOMA nevezana........) ne komentiram. Lahko da z maximalno zapleteno situcijo ( npr. vsak 1 otrok + nedokončana razveza s prejšnjim partnerjem) iztržita največ.

Ampak vseeno imam bčutek da ne bo "grelo"


Ako so stvari zares resne se za nasvete ne spašuje na internetu pač pa pri odvetniku.
Ker pa vem katera stvar te "žuli". GO FOR IT.

Wox ::

Me je kr srat prtisnilo. Svašta kaj vse obstaja... 8-O
Commodore 64

Thomas ::

Zanimivo. Na enem drugem slovenskem forumu ena sprašuje, kako naj se obnaša na zmenku z mlajšim!

A dam link?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Ziga Dolhar ::

> Me je kr srat prtisnilo. Svašta kaj vse obstaja...

?
https://dolhar.si/

64202 ::

Kej tacga :D :D

Meni je vse prek 30 isto, samo sem zgleda se premlad, da bi videl razliko :).

glinik ::

Pa kaj si nor, človek? To je nekaj idealnega! Nimaš nobenih skrbi, sem imel podobno razmerje pred petimi leti in sem imel 4 leta starejšo punco. Rečem lahko samo ZAKON. Njeno mišljenje, sex, moda, vse je štimalo! Če bi lahko, bi takoj zamenjal s tabo :D ! Če je že 1. zmenek bil OK, pol se nimaš česa bat, vsaj jaz se nebi. Samo pogumno in samozavestno, saj to imajo rade punce oz. ženske :D .

Thomas: Daj link, hitro :D

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

Asgard ::

Ah pičke so ql kakor gredo čez 18 let ali 20. Ostalo je šodr ka misle kaj je in lih ka se mal bel zaljubiš se ti pa skurbar. Lepa hvala. Jest bi tud kako 30 letnico baje de so divje ko hudič. Pol pa ne bi blo kaj bi ji delu ampak kaj bi mi delala :D
We hate Duplicators !

Keyser Soze ::

Me je kr srat prtisnilo. Svašta kaj vse obstaja...

Pomoje si kej tacga pojedu....:\

Drugače pa. Razlika med 31 in 38 let niti ni več tako pomembna. Tako da ne vem čemu komplicirat. Obnašat se moraš tako kot se vedno. Ker se kasneje lahko izkaže, da to nisi bil ti in bodo zaradi tega težave.

glinik ::

Asgard, lepo si povedal. Pičke so po 30-desetem letu zakon v posteliji, to sem slišal od več kolegov. Je pa tudi dokazano, da je moški na vrhu svoje spolne aktivnosti med 18 in 24 letom. Ženska pa od 30 naprej, pa tam do 40 let :D . Te mlade šmrkle pri 20 imajo polno rit in samo sanjarijo o svojem princu na belem konju :\ . Naj si ga imajo in naj bo njihov sluga, če bo hotel!

Sam sem imel punco, ki se je en čas vedla tako kot je meni pasalo, nato pa ji je "pisker razneslo" in se je vedla, kot je ona želela. Sama pizdarija je ven prišla ... to ji še zdaj zamerim. In s tega je prišlo ramerje, ki je trajalo nekaj let in se vleklo in vleklo, vmes pa samo kreganje. Ni se vredno kregat, ker smo itak prekratek čas na tem našem svetu.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

Redkvica ::

En nasvetek od 38-letne ženske: če ti je ženska všeč, pojdi na zmenek in bodi, kar si. Pogovarjaj se o tistem, kar te zanima, če se le ne bo pri tem grozno dolgočasila. Če se bo, pa naj ona začne kakšno temo:) Ne obremenjuj se s svojimi in njenimi leti. Pa nikar ji ne reci, da kok ti je fajn na zmenku s starejšo žensko ali kaj podobno bistroumnega. Ker potem bo mislila, da se družiš z njo zaradi razlike v letih, ne pa zaradi nje same. Pa lepo se imej.

BigWhale ::

> Sam sem imel punco, ki se je en čas vedla tako kot je meni pasalo, nato
> pa ji je "pisker razneslo" in se je vedla, kot je ona želela. Sama
> pizdarija je ven prišla ... to ji še zdaj zamerim.

ROTLF!


Nujno nucamo lestvico desetih naj* postov...

Tomay ::

Starejše so definitivno bolj zrele, kot kake mozoljaste najstnce, tako da se da z njimi tudi kaj "pametnega" pogovarjat. Če se ne bosta mela p čem pogovarjat potem tako nista za skupaj.

Samo ne omenjaj gub in sivih las >:D, ker so starejše ženske lahko zelo zakompleksane, spolh če nekaj časa niso imele partnerja imajo ponavadi ultra majnvrednostni kompleks na robu depresije.

BTW moj kolega je poročen s 15 let starejšo in pričakujeta otroka.
Voodoo 4Ever

Wox ::

Ja no... Srat me je pritisnilo zato, ker nekdo sprašuje za takšen nasvet pri društvu ljubiteljev AMDejev in Linuxa. To je tako kot da bi šel avtomehanika vprašat, kakšno kravato naj si zadegam, ko grem na ples društva ljubiteljev salam.
Commodore 64

Matek ::

Dej dej dej Viharnik, stereotipi so za majhne otroke.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Matev ::

Stara koka dobra župa.
sam da po zemnji ne smrdi pa je vse dobr

cryptozaver ::

Stari, nic bat. Ocitno si ji vsec tak kot si. Torej: be your self!!!

DoloresJane ::

"spolh če nekaj časa niso imele partnerja imajo ponavadi ultra majnvrednostni kompleks na robu depresije. "

V naslednjem spogledovanju z žensko ti privoščim, da bi se ti oči zalimale za kakšno, ki je že dalj časa sama in od hudiča samozavestna (to ni enako samovšečna). A ti si ženske izkusil samo v telenovelah ali kaj? Velika večina samskih žensk, ki jih jaz poznam, je samozavestnih in se izjemno dobro počutijo v svoji koži. Depresirane in "manjvrednostne" so le tiste, ki so od razmerij odvisne, torej ne morejo, da ne bi bile s kom, pa čeprav jim on niti ne ustreza najbolj. Take ženske (ali moški) so pa tako al tako na poti v nesrečo.


Če bi to temo brala preden sem spoznala svojega fanta, se najbrž nikoli več ne bi trudila z moškim spolom; take cvetke padajo v tej temi, da se sprašujem ali sploh obstaja skupina vsaj 100 moških na svetu, ki nima deformiranega in v stereotipe ujetega pogleda na ženske. Pa dajte se no enkrat zresniti!;(( In da take padajo od tridesetletnežev... :(

P.S. suse - če svoje ženske ne moreš jemati enakovredne sebi, če torej do nje čutiš več spoštovanja kot pa ljubezni, potem si drznem trditi, da v vajini zvezi ne bo zadovoljstva. Če ona nima problema s tem, da si mlajši in če sta enkrat že imela dovolj teme za pogovor, potem ne vem, zakaj je drugič ne bi imela... Če se boš zanimal za njo kot osebo, se mi zdi, da ne moreš zelo zgrešiti. Sicer pa se z njo pogovarjaš kot z vsakim sogovorcem - opazuješ, katere teme obrodijo dolg in sproščen pogovor in katere naletijo na tišino že kmalu na začetku. Če bo nastala tišina in če je nobeden od vaju ne bo prekinil, lahko kar rečeš, da bi se z veseljem z njo še pogovarjal, pa da ne veš čisto, v katero smer in naj si tvojega molčanja ne razlaga narobe. Tako ji boš po moje najbolje povedal, da ti je zanimiva in bi se rad potrudil zanjo.

Kaj več je težko povedati, ker ne vem, ali sta sodelavca ali sta se na prvem zmenku prvič videla in kakšna sta karakterno. Sproščeno, pa bo šlo. In mimogrede - sproščenost ne pomeni, da ti za vse "dol visi". Pomeni, da si se ji pripravljen odkriti tak kot si, ko si npr. med svojimi dobrimi prijatelji.

DominusSLO ::

Nadezhda
Pa ne da si ustvarjaš stereotipe o moških na podlagi komentarjev ene teme na ST? >:D

Ne vem zakaj me vedno, ko berem take teme na ST, spreletavajo podobni občutki, kot na funny links :D Morda ima viharnik celo prav-kljub temu, da so stereotipi za majhne otroke:D
LP

Super Sonic ::

"Velika večina samskih žensk, ki jih jaz poznam, je samozavestnih in se izjemno dobro počutijo v svoji koži."

Starejše kot so, bolj so depresivne.
Če si mlada potem ni panike in te je lahko razumeti, a ko ženska pri 40 spozna da je lepota zelo relativna reč in ko se pred ogledalom ne more več urediti tako kot si želi, pade v depresijo. Imam kar precej takšnih izkušenj (tudi v službi).

Tam nekje do 40-tega pa je itak vse fino ;/

"Ne vem zakaj me vedno, ko berem take teme na ST, spreletavajo podobni občutki, kot na funny links "

tle nekje bo ja:D
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Bobb ::

Helenca poje:
Če si mačo, me zgrabi za krtačo..., torej...

Pa da je ne bo š spraševal, koliko ima še do penzije ;)

Tomay ::

@Nadezhda. Morda se počutiš ogovorjeno z mojimi besedami, a to so pač molje izkušnje. Dr. Rugelj bi me gotovo podprl v tem.
Moraš pa priznati, da ima veliko žensk pri nas zelo nizko samopodobo. Morda navzven zgledajo ali se delajo močne kot ti, a je resnica ravno obratna.

Seveda moški pa smo mamini sinčki ... >:D
Voodoo 4Ever

cryptozaver ::

>se sprašujem ali sploh obstaja skupina vsaj 100 moških na svetu, ki nima deformiranega in v stereotipe ujetega pogleda na ženske.

jaz bi vprasal enako - tebe in tiste zenske ki so samske in se prav zaradi tega 'dobro pocutijo v svoji kozi'. A ko pade noc...

Ne me narobe razumet nisem macist, ampak se pa strinjam vsaj z 90 odstotki Ruglovih teorij.

Matev ::

tema se totalno izrojeva

histerične napade o tem kakšni smo moški ali kakšne so ženske obdržite zase

BigWhale ::

> ampak se pa strinjam vsaj z 90 odstotki Ruglovih teorij.

A tudi s tisto, da je student, ki ne naredi enega izpita nesposoben?

;>

cryptozaver ::

A si v skrbeh zase?

BigWhale ::

You wish...

DoloresJane ::

cryptozaver - ti eno figo veš o meni in meni podobnih. Do svojega 18 leta sem bila samska in ne zaradi pomanjkanja ponudb ampak zaradi odločitve, da ne bom izgubljala časa in življenja v "dead-end" razmerjih, ki trajajo 1 mesec in so brez osnove. Tudi dr. Rugelj ti je najbrž že povedal, da brez funkcionalnega razmerja moški ne more doseči svojega potenciala kot moški. Z žensko, ki je edino srečna, ko jo fant hvali in opeva si tak moški lahko le malo pomaga. Če tega nimaš v sebi, si najbrž vesel, da ti to pove nekdo drug, nikoli pa ne verjameš tako trdno kot če imaš to v sebi. Npr. če imaš samozavest v sebi.

In do tega 18. leta mi v življenju ni manjkalo pestrosti, izzivov in veselja. Jaz zato, ker nisem imela fanta nisem bila zafrustrirana in depresivna. Življenje sem si oblikovala po svoje in precej neodvisno, kar je meni všeč, marsikdo pa me zaradi tega graja. Briga me. Verjamem, da če ne bi bila v tej zvezi, v kateri sem danes, še sedaj ne bi imela fanta. Imela pa sem veliko znancev in nekaj zelo dobrih prijateljev. Moj fant je moj najboljši prijatelj in vir ene velike ljubezni, ne pa dovod samozavesti. Cenim ga veliko bolj kot to, da bi ga izrabljala zato, da bi se boljše počutila v svoji koži. Samozavest pride iz tega, ko se zavem, kaj sem že dosegla in kaj še bom. In vsaj do sedaj tega ni bilo malo. Samozavest pride iz tega, da vem, da sem sposobna in celo veliko bolj od marsikatere lene in tarnajoče riti na Slo-Techu.

In tudi če mi ne verjameš, da mi ni nič manjkalo in da sem zvečer zaspala brez jadikovanja ali obžalovanja, zakaj sem jaz še vedno samska, je v redu. Ne rabim te, da bi mi povedal, kako naj se počutim in kako se počutim zvečer, ko sem res osamljena in če je kaj, kar me depresira.

Si samo jasen dokaz za to, da eni pač ne morete verjeti, da smo nekateri lahko zadovoljni s svojim življenjem tudi, če nas drugi ne cenijo ali nas celo pomilujejo. Ne samo da so tvoje trditve brez osnove, ker me ne poznaš, smiliš se mi, ker nisi zmožen nikakršnega drugačnega sklepanja od generalizacije in preslikovanja samega sebe.

Pa veliko uspeha pri terapiji.

Zgodovina sprememb…

cryptozaver ::

Sicer je tole OffT ampak vseeno.

Res te ne poznam niti ne obsojam. Postavil sem ti vprasanje, a ocitno tvoj prikriti bes nad cemerkoli ze, narekuje tvoj vzkipljiv odziv. Saj mi res ni treba razlagat kdo in kaj si, mnenje si bom ustvaril sam. Sem te pa opozoril da vkalupljas TI s takimi izjavami kot je tista boldana na sredi tvojega posta.

Hvala za lepe zelje, a terapije res ne rabim...

fakinx ::

Hmm...
Berem tole temo, pa se mi zdi, da vsi mladci tule nujno potrebujete nekaj ur "terapije" s kakšno "starejšo" žensko >:D . Pa ne me narobe razumet - takoj ko boste skusili, kaj takšna "zveza" ponuja, vam bo kristalno jasno, zakaj tole pišem. Ne morem pa biti tiho ob tako odločni lekciji naše Nadezhde nekaterim mlečnozobcem tukaj.

Hej, a se res morate pri vsaki temi takole skregat? Pa dajte bit prijatelji, pojdite na pivo ali dve (ipaq ste moški in ženske tukaj), pa se po potrebi tudi dajte dol (vsaj kar se mene tiče LOL:D ) in uživajte kolikor se da!!! >:D

Kar se pa tebe tiče Suse80, pa resno razmisli, kaj pričakuješ od take zveze. Če je samo sex u pitanju uživaj!!! :P (običajno tako izkušenih deklic ni potrebno ravno veliko žicati :D ) Če pa razmišljaš o resni in dolgoročni zvezi pa ti svetujem, da ne gledaš na leta in embalažo, pač pa na vsebino... Saj veš, samemu sebi si najboljši dohtar....
Howgh!!!

Matev ::

ne vem od kje določenikm ženskam ideja da bi jih morali pomilovati če se do 18 leta ne da dol ali nima resne zveze

Stepni Volk ::

suse80 - ženske so vedno "starejše"; od moških, malce zato, ker morajo preden gredo v posteljo misliti... posledice so za njih veliko bolj dolgoročne in resnejše...
Starost je faktor v vrtcu in nekje do OŠ... potem se zadeve začnejo izravnavati. Potem je oseba, ki jo ljubiš enakovredna oseba (tako, kot so ti že rekli)... kje se začnejo razlike med generacijami se ne da točno opredeliti... saj smo ljudje tako različni... od tistih 14 letnikov z dušo 60-letnikov, do Peter Pan sindromov = večni otroci... vse torej ostane med kompatibilnostjo dveh ljudi za skupno vezo... Zaljubiti se je izredno lahko (ne glede na starost), problem je kako ohranjati skupnost brez magično, kemične povezave... t.j. potem, ko je od obeh odvisno kaj in kako... a to je izven te teme.
Glede na vprašanje že imaš problem z leti... kar je slabo... če ne zaradi drugega, zato, ker se ženske nikoli ne vpraša KOLIKO JE STARA... vpraša se kako mlada je.
O čem se pogovarjati?
Ha, ha... tako velik svet je okoli tebe... ena tema bo že zanimiva... drugače je pa tudi tišina nadvse zanimiva... Po raziskavah (National Geographics) ženska, ki se zanima za moškega v glavnem bolj sprašuje in pusti moškemu govoriti (to je hkrati tudi tvoja ena redkih prilik v življenju)... ni nujno, da jih tema zanima, saj jih zanima moški pred njimi... gledajo, kako kaj poveš... se prepustijo tvojim strastem, zanimanjem... potem je tu še body language...

Na koncu le to: "Play it again sam" (Woody Allen-ov film) - povedano na kratko: bodi to kar si. Predvsem ostani takšen kot si, drugačnih je poln svet. Spoštovati in ljubiti mora tebe in ne temo o kateri boš govoril... in ko se spoznavaš je tako ali tak otisoč in ena zgodba... ko boš star, bo problem: "To sem že tisočkrat slišal-a..." Toda to še pride... do takrat pa ne upoštevaj drugih nasvetov, vključno tega... Si to kar si...

Redkvica - se globoko strinjam in priklanjam tvojemu mnenju... a vseeno poglej en do dva moja stavka višje.

BigWhale - Glinik je car izjav :) Tele njegove kolege bi bilo res vredno spoznati... toliko znanja... ženske so ga pa očitno navdušile nad HI-FI-jem :)

- ženske so tako kot moški le navidezno samozavestne. Ni človeka na svetu, ki bi bil samozavesten v vseh situacijah. In samski ljudje toliko manj. Samski stan je že sam po sebi "dokaz" o strahu: pred intimnostjo, pred (ponovnem) prizadetju... u name it.
In glede nato, da trdiš, "da ne obstaja niti 100 moških, ki nima stereotipnega pogleda na ženke..."
Hmm.. ali ni to STEREOTIP žensk o moških? (DominusSLO me je malo prehitel :( )
Samozavest je le beseda... in takšno stanje se šteje le v milisekundah... ker je to dejansko nedosegljiv ideal, podoben altruizmu ali egoizmu... in sreči.
Če je človek samozavesten, pomeni da niti ne opazi dogodkov in ljudi okoli sebe... nič ne vpliva nanj, ker je samozadovoljen... torej je AVTIST :)

Zgodovina sprememb…

Ziga Dolhar ::

Stepni Volk pravi:

> Na koncu le to: "Play it again sam" (Woody Allen-ov film) - povedano na kratko: bodi to kar si. Predvsem ostani takšen kot si, drugačnih je poln svet.

To je res fino. Ampak šele, ko človek dojame, da "to kar si" ne pomeni tistega, kar so nas -- večino -- učile naše mame in v večini primerov pomeni obrazec "vedno uglajenega prilizovalca + providerja + fanta na klic, ki nonstop premleva o korektnosti tistega, kar bo ravnokar rekel, da je ja ne bo užalil oz. 'razjezil'". To je pač sanjski [hišni] _mož_ (beri: copata), ne pa sanjski moški ;-).

Vsak, ki zase meni, da "je to on", ga je tale naša družba mal preveč zmanipulirala.
https://dolhar.si/

Ziga Dolhar ::

Nadezhda:

Kar se tiče samozavestnosti deklet -- ne dvomim, da vas je precej takih.

Ampak ogromen delež deklet, ki se delajo "zajebane", "hard to get" in podobno nedostopnih, je v resnici precej manj gotovih in neprepričanih vase. Pri določenih to ugotoviš s pogovorom: namesto, da bi na [moje] komentarje odreagirale v stilu (zajebano, vzvišeno ...), večkrat zardijo, se nasmejijo, ali se na nekoliko nepremišljen način pričnejo ven vlečt. Pri drugih to ugotoviš s časoma, ko jih bolje spoznaš in te popredalčkajo med "prijatelje" in se ti začnejo zaupat (najhujši primer: precej zaželjena ženska našega faksa, ki se mi je na začetku hvalila, kako vsa voja razmerja konča ona, ne tip, ipd., se izkaže za precej nebogljeno bitje). Pri tretjih opazuješ njihovo obnašanje: govorica telesa je v nasprotju (nekonsistentnost!) z golo verbalno ["zajebano"] komunikacijo; kaže se v pre-hitrem govorjenju ob priložnostih (kadar se je treba dokazat -- naredit "zajebano"), kadar želijo napravit vtis; s kretnjami; s prehitrim, nezaverovanim gibanjem v prostoru.

Velja glede žensk starosti nekje 17 - 23 let, starejši del populacije predvsem s faksa. Ampak dvomim, da so starejše (privatno) kaj bolj hladnokrvne in sposobne vedno brezbrižno čakat na SMS odgovor ...
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

> in podobno nedostopnih, je v resnici precej manj gotovih in
> neprepričanih vase.

Ves kolk je takih 'jst sm car' tipov? Po mojem se vec... :P

DoloresJane ::

Narobe se razumemo. Zame je samozavest lastnost osebe. Taka oseba sebi zaupa in ve, da dokler bo odkrita s sabo ima vse načine in "orožja" da "zmaga" v vsaki situaciji, ki je zanjo pomembna. Taka oseba ve, kaj hoče in se dobro pozna. Taka oseba je človek in zmožna normalnega čustvenega razpona. Ni je sram javno čustvovati in ne čuti, da bi se morala za to zagovarjati. Taka oseba se v prvi vrsti čuti biti iskrena do sebe in narediti tisto v taki smeri, da bo srečna. Taka oseba se ne ponuižuje in zatira, ne počuti se manjvredna, nima pa niti kompleksa večvrednosti. Zaveda se, da je veliki večini ljudi po sposobnostih enakovredna. Zaveda se, da ima pravico živeti lepo življenje in se potrudi, ni ji težko prositi ali se "zagrebsti zase" da bi si tako življenje omogočila. To je okvir, v katerem razmišljamo, najbrž pa ni popolna definicija.

Samovšečna ali samozadostna oseba pa je tisto, kar ste nekateri ljudje (tako sem razumela) razbrali iz mojih postov. Taka oseba največkrat z vzvišenim in čustveno hladnim odnosom prikriva ali čustveno praznino ali pomanjkanje gotovosti vase ali pretirano občutljivost ali preprosto strah pokazati sebe. Lahko je najbrž še več drugih razlogov.

Če boste moje poste še enkrat prebrali s prvim opisom v mislih, bo jasno, da samozavestne ženske le niso tak bav-bav. Niti niso videti ledene kraljice za katere bi človek dvomil, da krvavijo, če se jih rani. In še to: človek seveda v vseh razmerah NI samozavesten. Tudi v vseh razmerah ni pošten in prijazen, pa vendar, če je neka lasnost pri njem prisotna v večini okoliščin, lahko trdimo, da je tipična zanj. Enako gre za samozavest. Da pa imamo Slovenci in Slovenke tak primanjkljaj v pravi samozavesti (torej preveč tiste, ki je pretirana skromnost ali pa samovšečnost) je morda kriva vzgoja. In kritična podizobraženost na področju čustev in čustvovanja.

Stepni Volk ::

Bravo! Zelo lepo si razložila, kaj si predstavljaš pod besedo samozavest. Cel arzenal gostih stavkov...
Slovar pravi takole: samozavest - prepričanost o svoji sposobnosti, znanju, moči:

Vendar si v svojem odgovoru zapisala prav tisto, kar sem zapisal: nihče ni samozavesten... tudi ženske ne >:D
In se s tem ujela v nastavljeno logično zanko... Logika je tako stvar zahodnega sveta in posledica zdolgočasenih Grkov... vzhod temelji na drugačnem pojmovanju sveta... toda to bi bila druga tema.
Samega sebe se zavedamo le s pomočjo drugih. Družina, prijatelji/ce, kolegi/ce so nujno potrebna ogledala, ki nam omogočajo videti in zavedati se samega sebe... in ker je to odvisno tako od sebe, kot od drugih, ne moremo biti prepričani ne o svoji sposobnosti, kot znanju in moči... vse te stvari nam ne daje le "lastno zavedanje", temveč v dobršnji meri okolica... morda je tako samozavesten tisti, ki se zaveda, da ni samozavesten, vendar ga to ne ovira do te mere, da se ne bi upal ničesar lotiti.

In tako vprašanja Suse80 ni tako iz trte izvito... družbena pogojenost je velika stvar... bo razliko v letih sprejela ožja in širša okolica? Forum je le prvi korak, potem pridejo pravi ljudje na vrsto... :)
In če bodo vsi zadovoljni in veseli, bo tudi samozavesti na pretek :)

P.S. Brez bojazni, ne mešamo igrano samozavest (ledene kraljica, Vamp Woman, "če te pičm, te uničm", prezirajoče ženske, ter kar je še takšnega po sodobnih reklamah...), s tvojim opisom... karikirali smo le skrajne odklone, da je poanta bolj očitna.

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

>Samski stan je že sam po sebi "dokaz" o strahu: pred intimnostjo, pred (ponovnem) prizadetju... u name it.

Tega pa nisem vedel... Pomoje ne bi blo slabo, če bi malenkost manj posploševal. Samski stan je lahko posledica čisto objektivnih razlogov, ne izključno nekih strahov.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Stepni Volk ::

Deadalus - poglej kontekst, ki ga je Nadezhda zapisala: "...dalj časa samske..." Eden izmed objektivnih razlogov je strah, ki zavira omenjeno samozavestnost... Oporekam samozavest, ne objektivne razloge...
Posploševanje... vsa kar človek zapiše je posploševaje, saj nikoli ni moč v enem stavku ali povedi zajeti vseh možnih primerov... zato izpostaviš najbolj karakterističnega... pretiravaš, karikiraš...
Vprašanje je potem seveda, kdo se bo v kaj zataknil... jaz sem se v samozavet, ti v strah...
BTW Tudi reči:
"Samski stan je lahko posledica čisto objektivnih razlogov, ne izključno nekih strahov." je posploševanje... saj je lahko samski stan človeka pogojen tudi zaradi neobjektivnih razlogov, ki izključujejo strah...



"Kot telo je vsakdo samski, kot duša nikdar. "
Hermann Hesse (iz knjige: Stepni Volk)

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

> "Samski stan je lahko posledica čisto objektivnih razlogov, ne
> izključno nekih strahov." je posploševanje... saj je lahko samski stan
> človeka pogojen tudi zaradi neobjektivnih razlogov, ki izključujejo
> strah...

Se mi zdi, da malo prevec posplosujete in iscete neke skrite razloge, kjer jih mogoce ni.

Nekdo je lahko samski zaradi strahov, drugi zaradi izbire, tretji zaradi izbire, ki je inducirana s strani potlacenih strahov, cetri so pa pac radi samski.

Heh, ni vsako dejanje odraz podzavesti in nekih strahov in traum. So vprasali morilca, zakaj je ubijal, pa je rekel, ker se mu je tako zahotelo. Ni bilo nobenih zlorab zadaj, nobenih psihicnih motenj, tako se mu je pac zahotelo.

Tako kot se nekomu zdi, da bi bil rad samski. Morda pa samo zelo rad menjuje spolne partnerje. Samski stan to precej olajsa.

(Aja, pa ne zdaj zacet razvijat teorije, da nekdo zelo rad menjava partnerje, ker ga je strah, da se bo navelical seksa z eno samo osebo... ;>)

hunter01 ::

Res se vam da!!!! 8-O 8-O 8-O

Tear_DR0P ::

Starostna razlika naj te ne obremenjuje. Če te - odpovej zmenek.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

metalc ::

A to je una Kirgizijka?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Samsko življenje brez resne zveze (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
35069627 (12069) BigWhale

Speed Dating v sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22946127 (39971) Gandalfar
»

Pismo za zmenek z dekletom (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15933267 (27574) Rias Gremory
»

Pristop k ženski, ki je ne poznaš.... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9113807 (10839) NoUse4AName

Več podobnih tem