» »

nforce 3 ultra in Raid problem

nforce 3 ultra in Raid problem

Witboy ::

Ok, kot je ze v naslovu napisan imam plato z nforce3 ultra chipsetom... Na njej sta 2 sata diska v raid1. Do vceraj mi je kontroler deloval normalno... danes pa sem prizgal racunalnik in mi je pisalo degraded winsi so se mi dviglni vendar ne v mirroringu temvec kot 2 diska... nato sem sel pogledat v raid bios pogledat da bi se stvari ozivele pa se nic ne da... sem resetiral bios... in sedaj mi kontroler ce ne laufam raida vidi oba diska ce pa vklopim raid moznost pa vidi samo 1 disk... mislm wtf?!? kaj naj bi bilo zdaj narobe?!? kak moja krivda al je kej s plato narobe?!?
pliiiz help me , preden grem nazaj v stacuno tezit za zamenjavo!!!

Tilen ::

Ne vem kdaj vas bo izucilo. Ti raid-i niso zanesljivi. Btw katera NF3 plata pa je to? Da vemo se je izogibat. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Witboy ::

ok,najdu resitev :) u bistvu je tko ful numna... ko gres v bios od raid kontrolerja ti pol napise da je najdu en disk kao... in pol gres nanj pa izberes rebuild pol pa dodas se oni drugi disk k se kr naenkrat pokaze... mislm... to bi lahko mel mal bolj normaln narejen v biosu... sploh pa ne vem zakaj je do tega problema prsl ?!?
no in pol prids v winse pa ti zacne rebuildat... in zraven umiras.... no, sej hvalabogu da lahko delas normalno dalje... pa da ti podatki ostanjejo :D sam po moje si bom umislu prov kontroler za raid... ker ta od nvidie bolj unsecure :'(

aja, plata je ta gigabyte 939 ultra nf3

sam mi prov suxxa jo bom mogu zamenat za kako epoxo :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri strojni RAID kontroler? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
749396 (5877) levaky
»

Nemorem instalirat Windows!!

Oddelek: Strojna oprema
181617 (1456) Dekinio
»

Raptor goes TwinTurbo (strani: 1 2 )

885549 (4109) alexb
»

2xMaxtor 120GB(2MB) v RAID-0 *Nooro*! (strani: 1 2 3 4 )

18414313 (9917) matrix2
»

RAID - 4 diski

Oddelek: Pomoč in nasveti
181451 (1250) Hojne

Več podobnih tem