Forum » Zvok in slika » Šum zvočnikov
Šum zvočnikov
iggy0611 ::
Pozdravljeni!
Kupil sem zvočnike Altec Lansing VS 3121. Ko sem jih doma priklopil, sem opazil, da zvočniki oddajajo precej močen šum, in to tudi takrat, ko so izključeni. Šuma se znebim samo takrat, če izklopim napajanje. V JAE, kjer sem jih kupil, so dejali, da je šum prisoten zaradi priklopa drugih el. naprav. Hec je, ker sem jih namreč odnesel v prazno sobo, jih tam priključil na štrom - seveda so tam oddajali prav tisti isti šum. Ali jih naj nesem nazaj - v JAE so mi namreč zatrdili, da z zvočniki ni nič narobe. 10 let stari zvočniki znamke JUSTER mi niso delali nikakršnih problemov. Zdi pa se mi neumno, da bom vsakič, ko rabim zvočnike, le te priklapljal na štrom. Kaj menite strokovnjaki?!
Kupil sem zvočnike Altec Lansing VS 3121. Ko sem jih doma priklopil, sem opazil, da zvočniki oddajajo precej močen šum, in to tudi takrat, ko so izključeni. Šuma se znebim samo takrat, če izklopim napajanje. V JAE, kjer sem jih kupil, so dejali, da je šum prisoten zaradi priklopa drugih el. naprav. Hec je, ker sem jih namreč odnesel v prazno sobo, jih tam priključil na štrom - seveda so tam oddajali prav tisti isti šum. Ali jih naj nesem nazaj - v JAE so mi namreč zatrdili, da z zvočniki ni nič narobe. 10 let stari zvočniki znamke JUSTER mi niso delali nikakršnih problemov. Zdi pa se mi neumno, da bom vsakič, ko rabim zvočnike, le te priklapljal na štrom. Kaj menite strokovnjaki?!
Iggy
bastadu ::
Preberi tole temo, ker imaš verjetno isti problem... Nič ti ne bo pomagalo, če ga boš nesel v drugo sobo, ker je verjetno še vedno na isti električni napeljavi, po kateri se tudi širijo te motnje...
x_darc ::
Pred nekaj dnevi sem kupil zvočnike Altec Lansing FX5051, in tudi sam imam težav z šumom. Ko vklopim zvočnike oddajajo šum tudi če niso priklopljeni nobeno napravo. Kaj bi lahko bilo narobe? Šum je moteč, ker je skoraj nemogoče poslušati glasbo potiho. Vidim da imate tudi drugi težave z Altecom, tako da razmišljam če bi jih vrnil in vzel kakšne druge. Mnenja?
kremenko ::
ja, jaz sem imel isti problem, vrnil zvocnike nazaj...
vec:
http://slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=269157
lp
vec:
http://slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=269157
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kremenko ()
cekr ::
Napaka je na napajalnem delu. Zelo veliko zvočnikov ima vključeno brnenje. Sam sem pri neki noname zadevi problem rešil tako, da sem zamenjal napajalnik.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
x_darc ::
Klemenko: torej ti si jih vrnil? Tudi sam mislim da jih bom zamenjal, ker zgleda da veliko Altecov šumi.
Cekr: Če kupim nove zvočnike, pričakujem da bodo delali brezhibno, tako da se sam v popravilo raje nebom spuščal
Ima mogoče kdo te zvočnike in podoben problem?
Cekr: Če kupim nove zvočnike, pričakujem da bodo delali brezhibno, tako da se sam v popravilo raje nebom spuščal
Ima mogoče kdo te zvočnike in podoben problem?
Tac20 ::
Očitno vsi te altec lansing brnijo in sicer brni pri meni vufer, tema pa je ze bila na forumu poisci ce bos tam kaj nasel.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [2.1] Katere Zvočnike? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Zvok in slika | 89988 (42463) | staher |
» | Altec Lansing 5021Oddelek: Zvok in slika | 1533 (1194) | selan |
» | zvočniki 5.1 ali 2.1Oddelek: Kaj kupiti | 2444 (2444) | Kibby |
» | Katere 2.1 zvočnike?Oddelek: Kaj kupiti | 2676 (2162) | Amadeuss |
» | kateri zvočniki in katera zvočna???Oddelek: Kaj kupiti | 1096 (982) | humanoid |