Forum » Omrežja in internet » PHP Traid
PHP Traid
Rejvar ::
A mi lahko kdo pove kako bi spravil PHP Traid do delovanja.Ravno sem ga zdownlovdu in mam na disku eno PHP skripto.Kako jo stestiram?
Flasher ::
Ta php fajl posnami v c://apache/httdocs. V brskalnik napiši tole: http://localhost/file.php, kjer se ti bo odprla php vsebina tega dokumenta. Vsi php fajli morajo biti v tem direktoriju(poddirektorijih), da jih boš lahko odprl!!
Ne razumem ravno najbolje.
Mam en sms.html ki vsebuje PHP.In izgleda takole:
function izpisiObrazec()
{
global $cifra,$posiljatelj,$sporocilo,$izpis,$napakaCifra,$napakaSporocilo;
echo (" ");
}
if ($izpis != "da") // ali se obrazec ni izpisal
{
izpisiObrazec();
}
else
{
$send = "yes";
if (!$sporocilo)
{
$napakaSporocilo = "(vnesi sporocilo)";
$send = "no";
}
if (!ereg("^040+[0-9]{6}$", $cifra) && !ereg("^041+[0-9]{6}$", $cifra) && !ereg("^031+[0-9]{6}$", $cifra))
{
$napakaCifra="(tel. st. ni pravega formata)";
$send = "no";
}
if ($send == "yes") // potrebna polja sta izpolnjena
{
if ( ereg("^040", $cifra) ) // Si-Mobil
{
mail("$cifra@simobil.net", "", "$sporocilo") or die("ne morem poslati sms-ja");
echo("Sporocilo uspesno poslano na $cifra");
}
if ( ereg("^031", $cifra) || ereg("^041", $cifra) ) // Mobitel
{
mail("$cifra@linux.mobitel.si", "", "$sporocilo") or die("ne morem poslati sms-ja");
}
}
else // nekaj manjka; ponovno izpisi obrazec
{
izpisiObrazec();
}
}
?>
Kaj naj sedaj?
Mam en sms.html ki vsebuje PHP.In izgleda takole:
function izpisiObrazec()
{
echo (" ");
}
{
izpisiObrazec();
}
else
{
$send = "yes";
if (!$sporocilo)
{
$send = "no";
}
if (!ereg("^040+[0-9]{6}$", $cifra) && !ereg("^041+[0-9]{6}$", $cifra) && !ereg("^031+[0-9]{6}$", $cifra))
{
$send = "no";
}
{
{
}
{
mail("$cifra@linux.mobitel.si", "", "$sporocilo") or die("ne morem poslati sms-ja");
}
}
{
izpisiObrazec();
}
}
?>
Kaj naj sedaj?
Uf nisem vedel da se bo zgodilo tole...sem prvič na tem forumu...
Upam da bo tole prijelo:
Upam da bo tole prijelo:
function izpisiObrazec()
{
echo (" ");
}
{
izpisiObrazec();
}
else
{
$send = "yes";
if (!$sporocilo)
{
$send = "no";
}
{
$send = "no";
}
{
{
}
{
}
}
{
izpisiObrazec();
}
}
?>
Posnami sms.html kot sms.php in si še enkrat preberi navodila, ki sem ti jih dal zgoraj--sedaj bi moralo delati! Nujno posnami fajl v zgoraj naveden direktorij!
Ja verjetno imaš prav, htdocs je pravi ja. Nisem na svojem računalniku zato informacjia ni bila čisto točna:)
Povej če si zrihtal...
Povej če si zrihtal...
Naredil sem tole:
1. sms.html ---> sms.php
2. copy&pastam v C:\apache\htdocs BTW: Tam je ful drugih map pa fajlov.A je to normalno?
3. Napišem:
http://localhost/sms.php
4. "The page cannot be displayed" --> Cannot find server
Vprašanja:
1. A morem v START meniju prižgat SQL al Apači server?
2. A ti lahko pošlem skripto na mejl ker je ne znam kompletno spravit na forum
3. A dam jest SAMO PHP fajle v to mapo?HTML pa kamorkoli želim?A obstaja kak FAQ za PHP Traid?
1. sms.html ---> sms.php
2. copy&pastam v C:\apache\htdocs BTW: Tam je ful drugih map pa fajlov.A je to normalno?
3. Napišem:
http://localhost/sms.php
4. "The page cannot be displayed" --> Cannot find server
Vprašanja:
1. A morem v START meniju prižgat SQL al Apači server?
2. A ti lahko pošlem skripto na mejl ker je ne znam kompletno spravit na forum
3. A dam jest SAMO PHP fajle v to mapo?HTML pa kamorkoli želim?A obstaja kak FAQ za PHP Traid?
Aja točno ja...še php in apache-ja zazeni in bo stvar delovala (mislim, da MySQL ni treba posebej zaganjati razen če ga sam ne ugasneš).
Glej na Htdocs. imenik kot na svoj root direktorij. Ja čisto normalno je da so še drugi fajli v tem imeniku (eden izmed njih je phpinfo, ki ti bo v prihodnje lahko zelo koristil s svojimi koristnimi informacijami).
Če delaš celotno stran je najboljše na imaš tudi HTML v htdocs, ker drugače lahko pride do kakšnih problemov zaradi relativne poti (php daj npr. v imenik htdocs/php.)
Kaj pa je narobe s skripto? Lahko jo pošlješ ja.
Ostalo si naredil kot je potrebno.
Help za PHPtriad, ki sem ga jaz uporabljal je v readme fajlu, za ostale pomoči nisem seznanjen.
Glej na Htdocs. imenik kot na svoj root direktorij. Ja čisto normalno je da so še drugi fajli v tem imeniku (eden izmed njih je phpinfo, ki ti bo v prihodnje lahko zelo koristil s svojimi koristnimi informacijami).
Če delaš celotno stran je najboljše na imaš tudi HTML v htdocs, ker drugače lahko pride do kakšnih problemov zaradi relativne poti (php daj npr. v imenik htdocs/php.)
Kaj pa je narobe s skripto? Lahko jo pošlješ ja.
Ostalo si naredil kot je potrebno.
Help za PHPtriad, ki sem ga jaz uporabljal je v readme fajlu, za ostale pomoči nisem seznanjen.
Uf me pa dolg ni blo--> Beri: Usposabljal sem mrežo...
No Madog sori ker ti nisem poslal ampak ni me blo na netu ful dolg.Tko da če jo še rabiš ti jo lahko pošlem.
Ko zaženem Apache-ja se mi odpre Dosovsko okno ki, se noče zapret.Ko pa zaženem php.exe pa mi javi da mankata 2 dll ja.Ne vem kaj bi to blo.PHP sem downlovdu z ene Greek strani (točnega naslova ne vem)
In vsakič ko ga inštaliram je isto.Probal sem s formatiranjem pa ni nič.Nč jasn...
A lahko kdo pomaga?
Al pa da zanesljiv link...
Pa še to: A mogoče kdo ve za kak Ameriški forum ki govori o spletnem programiranju?
No Madog sori ker ti nisem poslal ampak ni me blo na netu ful dolg.Tko da če jo še rabiš ti jo lahko pošlem.
Ko zaženem Apache-ja se mi odpre Dosovsko okno ki, se noče zapret.Ko pa zaženem php.exe pa mi javi da mankata 2 dll ja.Ne vem kaj bi to blo.PHP sem downlovdu z ene Greek strani (točnega naslova ne vem)
In vsakič ko ga inštaliram je isto.Probal sem s formatiranjem pa ni nič.Nč jasn...
A lahko kdo pomaga?
Al pa da zanesljiv link...
Pa še to: A mogoče kdo ve za kak Ameriški forum ki govori o spletnem programiranju?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev Apache serverja s podporo za PHP in MySQL (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Izdelava spletišč | 253798 (28463) | miko22 |
» | oscommerce v slo (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 8369 (7184) | gregy |
» | PHP enostaven strežnikOddelek: Izdelava spletišč | 1556 (1366) | Jebiveter |
» | Jebela cesta PHP?Oddelek: Na cesti | 1359 (1151) | ilanium |
» | ForumOddelek: Omrežja in internet | 2226 (2036) | Milko |