» »

nastavitve za peko divx filmov v nerotu

nastavitve za peko divx filmov v nerotu

divx man ::

zdravo!!!

imam yamado dvx6600 in divxe pečem z nerotom verzije 6.0.0.9. Imam tudi nov dvd pekač saj se mi je star pokvaril. veliko divxov ki jih zapečem oz recimo 40% mi ne dela ali pa mi štekajo. zanima me torej kakšne naj bi bile nastavitve v nerotu za kvalitetno peko divx filmov, da bo čim manj filmov takšnih ki ne bojo delali. drugače pa te filmi ki ne delajo na yamadi delajo na računalniku tako da mislim da z pekačom ni nič narobe!!!

upam da mi boste pomagali!!!:D

polde66 ::

več kot 16x ne pečem, sploh pa ne muziko čeprav mi podpira do 52. Zihr je zihr, pa mi dela vse. je pa čudn da ti jih 40% ne dela ok.
Na kolk pa ti pečeš?
Pa kater nero maš?
Pa katero matično ploščo s kakšnim čipovjem?
polde

divx man ::

jes filme pečem na 8x hitrosti nero pa kot sm že napisal mam verzijo 6.0.0.9 sam mene bol zanimajo nastavitve kot so npr al uporabljaš obcijo no multisession al start multisession disc al pa continue multisession disc pa take varijante če to sploh vpliva na kavaliteto zapisa in pa na to ali mi bo film delal na yamadi|O

Sloviper ::

jaz uporabljam roxio cd&dvd creator pa sem zlo zadovoljen

Jeebs ::

1. no multisesion (''odprtih'' CD-jev ti menda skor noben DVD predvajalnik ne bo bral).
2. Čimnižja hitrost pečenja
3. Mode1 (do 8 znakov ime filma + končnica), prav tako daj stran tiste kljukice za globino direktorijev večjo od...

Če se spomnim še česa pa povem. BTW, omisli si en CD-RW plošček in na njemu testiraj, da ne boš brezveze stran metal.:\
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Lith ::

nastavi NEROta na :
- NO Multisession
in ostalo kot na sliki spodaj



potem pa na koncu še CD zaključi .

ajd... probaš lahko... pa kej napiš kako bo.
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Lith ::

jao, pa tist da ti jih 40% ne dela je mogoče lahko tut zaradi FW od Yamade ne pa zarad napačno zapečenih CDjev (a na računalniku ti pa delajo ? pa brez kakih posebnih kodekov ?)
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

CaqKa ::

čemu pa uporabljate dos 8.3 filename?

Lith ::

aja, eh , ni pomembno, lahk tud max 31 chars (level 2) ampak zaradi berljivosti CDjev na veliko različnih platformah (združljivost)
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

divx man ::

Lith:
moram povedati da imam nastavitve tak naštimane čeprov mam to okno mal drgač narjeno, vendar mislim da mam nastavitve naštimane prov vsaj v tem oknu. pečem tud na no multisession!!!! glede FW-jev pa ne uporabljam originalnega FW-ja ampak od P.I.P.S ki delajo veliko bolše FW-je kot pri yamadi. Ali je možno da yamada ne podpira kakšnega codeca?

drugače pa hvala za trud!!!!!!!!!!:D

divx man ::

aja pa glede tistga ko si napisu da morem dat na konc še CD zaključi to morem naštimat pod jezičkom burn ne? to je nastavitev Finalize CD ne? no tuku mam vklopleno sam nastavitev Write ka morem uklopt še Finalize CD in met ukloplena oba al morem Write izklopit?

gorann ::

ja to je finalize cd, mal novejsi neroti, ze sami napisejo da je file prevelik in da hoce nero sam zakljucit cd, pa ce das yes ga zakljuci, tko je pr men, lahko pa das v burn jezicku finalize cd in to je to, pa se nekj, a ste preprican da dvd/divx komponenta ne bere nezakljucenih cdjev?
to bom pa sprobal na yakumu dx4, men sam ni zaznal dveh cdjev, ker sem kot ime filma imel napisano transporter namesto transporter.avi in ni vedel kater file je to, drugac mi pa vse prebavljal od zakljucenih in menda nezakljucenga tud kaksnega;) bom pa se enkrat sprobal!

divx man ::

hvala za odgovor gorann!!

zdej pa še eno in upam da zadnje uprašanje. Kateri Write method morem izbrati. vem da je treba za 800mb cd-je izbrati disc at once vendar mi to ni delalo zato sem takrat ko sem pekel 800mb cd moral izbrati disc at once/96. zanima me ali to velja tudi za 700mb cd-je ali se uporablja kakšen drugi method.:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: divx man ()

divx man ::

gorann prej sploh nism prebral tvojga posta do konca!! jes ne rečem da mi filmi ne delajo če nimam na finalize cd ampak mi slabše delajo (štekajo, slika se trese, včasih mi podnapisov ne zazna) drugače mi pa film vedno zazna!!!! sam to mi nič ne pomeni če si ga potem ne morem v miru pogledat!!!

CaqKa ::

disc at once izberi. kar onega brez 96.. tisto tak nikoli nevem zakaj bi ga uporablo :)

divx man ::

no zdej pa mende vem use!!!! gremo zej pečt pa da vidmo kakšni kolački se bojo spekli!!!!
vam sporočim o uspehu oz. neospehu:D

zavajon ::

Ne uporabljaj 800MB cdje! Meni so take do sedaj vsi cdromi na vseh kompjuterjih ful počasi brali in verjamem, da imajo čitalci v DVD komponentah prej več kot manj problemov s tem v primerjavi s tistimi v kompih.

Večina divx filmov je 702MB, kar gre ravno na en 700M CD, če ima kakšen kilo več, poskusi z overburnom (najprej rajši na RW, da ne boš metal stran cdjev). Če pa tudi to ne gre, razreži film na dva fajla.

lp

divx man ::

zej sem bil na smučanju tak da vam nisem mogu poročat o uspehu, ki pa nažalost ni pokazal dobrih rezultatov. film je sicer yamada zaznala in tud odprla sam je delu štekajoče na računalniku v win playerju pa dela čist gladko!!! ali je mogoče da nisem prav inštaliral FW od p.y.p.s-a!!!
vem da sem že tečen sam bi ful rad rešu ta problem upam da mi ne bo treba kupt novga predvajalnika!!! btw mogoč kej kdo ve kak je z divx predvajalnikom kiss dp-558? zadnč sm bral connect pa sm vido da je ful drag tak da je pomojem tud dobr sam se mi je postavlo naslednje uprašanje: al je to mogoč še dvd/divx snemalnik? bi mi lahk kdo kej povedu o tem predvajalniku in me zanima ali se splača dat tuk dnarja za predvajalnik kot je ta!!!:D

polde66 ::

živjo, nikjer nisem zasledil oz lahko sem tudi zgrešil: a si tvoje cd.je s filmi še v kakem drugem playerju predvajal da vidiš kaj se dogaja tam? Lahko se tudi zgodi vsake toliko časa da je kaka dvd enota mal škart tko da obisk pri prodajalcu nebi bil odbveč ter tam opravijo servis ali dobiš drugo.
LP
polde

divx man ::

cd-je predvajam drgač v vlc playerju sam je tko dobr narjen da tud če cd ni dobr posnet ga vlc prebavi z drugimi playerji pa še nisem probu. po mojem ni nč narobe z mojim pekačom ker mi vse, kar si zapečem na cd/dvd dela na računalniku čist gladko tko da po mojem tuki ni problem!!! počasi vidim da je ta yamada en k.... al pa sem jes kej zaribu ko sem kak FW inštaliru in je zej pokvarjena!!! newem ka bi lahk blo še narobe da mi filmi nedelajo na yamadi:D

polde66 ::

greš tja kjer si ga kupu poveš da ti ne dlajo , pri tem ti upoštevajo garancijo, vzamejo na servis , dobiš drugo ali pa počakaš da to poštimajo. Z nadgradnjo firmwera pa nč ne more bit narobe, ker je player narjen tko da se nadgrajuje. Če bi pa pri tem narobe nadgradil pa verjem da se ti tud prižge ne. Torej poslušaj nasvet. Vzem Yamado, garancijski list in račun pa skok nazaj v trgovino. Pa če boš mel možnost zbirat vzem Yamado 6700. Za možnoost izbire se boš mogu pa sam angažirat.
Nisi ne prvi pa ne zadnji k mu nova svar neb delala.Kolega je tko vzel Kiss 1000 pa ni delal od prve in sicer v Merkurju. Nesl nazaj dobil drugo in dela. Pa mu je tud štekal tko kot teb.
Torej?
Kje si zadevo kupil in kok ti še velja garancijski list?
polde

divx man ::

stvar sem naroču preko interneta sam sem pozabu že na keri strani bom mogu mau pobrskat po vseh tistih paperjih ki sm jih dubu sam jih morm še prej najdit:D
sam nevem kakšna napaka bi lahk bla ker eni filmi mi pa delajo čist gladko brez kakšne koli napake tisti pa ki štekajo ne štakajo tak da bi se slika ustavla ampak kot da bi preskakovalo frame recimo da prikaže vsakga druzga al pa tatretjega. redkokater film mi zašteka taku da se slika ustavi:D

Jeebs ::

Pr kakšni hitrosti in s kakim pekačem si pa ti tole peku filme? Men glede na opis smrdi na slab pekač al pa prevelko hitrost snemanja.:\
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

divx man ::

če bi mal bul bral bi vidu da sem že napisu da pečem filme na najnižji hitrosti in pekač dela ok ker na računalniku nimam težav z nobenim zapečenim cd-jem!!!! se pravi da je problem v predvajalniku (upam da ni pokvarjen):D

polde66 ::

za take stvari se boš mogu pa mal bolj potrudit. Men ni nekej jasn. Jamraš na vsepovprek da bi pa nekej naredu da bi blo boljš pa ne. Pomoje sta ti in tvoj dvd-player mal za popravt.
A ne poznaš nobenga okol tebe ki bi tak player mel? Pa nobenga da tvoje divx filme sprobal še kje drugje na kakem drugem divx palyerju.
Za boljš počutje boš itak mogu sam kej nardit.
Tkole se lohk nate...jemo vsepovprek pa ne bomo nč naredl.
Če ne gre drugač spokaj dvd pa v firmo nazaj nes.
take firme ki sta to prodajali prek interneta sta bili
- enaa.com
mimovrste.com

kolikor poznam obe trgovini in imam o njih dobro mnenje ti bodo zadeve zamenjali če je napaka na playeryu. Če boš pa bluzu tkole na slepo naprej pa CaQpa lahko temo zaklene.
polde

polde66 ::

imam yamdado 6600 in sem si naložu najnovejši firmware 050209!!! vse mi dela supr in morem vas pohvalit da ste res dobra grupa profesionalcev!!! jaz ne bom nič jamrav sam me zanima kakšna je razlika če podnapise naštelam z vašim programom centersub al pa jih zapečem na cd takšne kot sem jih pobral z interneta vašega programa do sedaj nisem uproabljal vendar so mi podnapisi vedno delali redkokdaj sem imel kakšne probleme. pa še zanima me ko konvertam z centersubom kakšne nastavitve moram uporabit vision htx, vision slx ali 041215 ali pa mi mogoče pri najnovejših firmwarih več ni treba uporabljati tega programa?:D


A to zdej pomen da dela al ne dela?
polde

divx man ::

:d
ja še enkrat sem naložu njihov firmware in reskiru navadn cd zgleda da rw ni dobr delu in še enkrat firmware inštaliru do zej sem probu pet filmov in so usi delal!
:d

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: CaqKa ()

Jeebs ::

Ej nočem sitnarit, ampak dej mal lepše piši, ker se tko izražaš, kot da bi enga (recimo mene) direktno pošiljal v ku... in kričal s tistimi klicaji.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

polde66 ::

maš pa res srečo da je nadgradnja uspela, čene ne vem kako bi upraviču date tvoj navaden cd, k si ga reskiru.
polde


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] Yamada predvajalniki (strani: 1 2 3 490 91 92 93 )

Oddelek: Zvok in slika
4609541003 (51886) GaS
»

Kako posneti 750 mb na 800 mb cd-r???

Oddelek: Pomoč in nasveti
242444 (2100) 5er-->
»

Kako zapisati 800MB CD v Neru?

Oddelek: Pomoč in nasveti
141868 (1505) Predator
»

Nero in snemanje preko meje ....

Oddelek: Programska oprema
201443 (1195) pagat34
»

kako zapečt 800MB dokument na cd???

Oddelek: Pomoč in nasveti
311731 (1391) AlienGT

Več podobnih tem