» »

Kako posneti 750 mb na 800 mb cd-r???

Kako posneti 750 mb na 800 mb cd-r???

lolek84 ::

Imam neroja 5, verzija je 5.5.8.3 pač neki običajni nero, zapisovalnik pa imam LG ki podpira snemanje cd-jev, branje pa cd-jev in dvd-jev.
Žal sem trenutno na slabem finančnem stanju da bi kupil dvd zapisovalnik! Problem je pa ta da imam nekaj "igric" ki so žal večje od običajnega cd-ja. Beri veliko so tam 750mb ali pa malce več. A mi kdo ve priporočat kak program nabavit da bi mi zapisoval tako velikost ali je tudi od samega zapisovalca odvisno (beri pekača?)

Kupil sem verbatim-ove 800 mb cd-je, v neroji sem tudi narihtal rumeni mejnih ki omejuje velikost in rdečega preko 90 minut, vendar mi vseeno pred pečenjem zapiše da je medij na katerega sneman premajhen in mi vrže avtomatsko cd ven?

Mogoče ima kdo kak drug program, mogoče celo kako drugo verzijo nerot-a , da bi to šlo?

Prosim če ima kdo kak predlog, pa kak link kje dobit ta program? In seveda kako pol nastavit ta program da bo pekel pri tej zmogljivosti?

Hvala

Zlikovec ::

Nekje v Nerotu moraš nastavit eno možnost za overburn cd-jev.
Ducati Monster, Ducati 750 SS FF, Yamaha XJ6,
Honda Hornet 600, Yamaha Fazer 800, R NineT

AndrejS ::

Pa dobro je nadgradit bios pečice

lolek84 ::

v nerotu sem dal možnost "vključi disk s pečenjem čez mejo" ga narihtal na 92 minut vendar pred pečenjem vseeno zapiše da je medij premajhen in noče posnet???

Kako naj preverim če moj zapisovalnik podpira snemanje "čez" mejo? Vem le da je nek LG, podpira branje dvd-jev 16x, pri cd-ju pa piše 52x32x52x???

Kaj naj storim da bi stvar delala?

"Pa dobro je nadgradit bios pečice"??? Kako to misliš oz. kako to zgleda-kako bi to naredil nekdo ki skoraj nima pojma o računalnikih (bere jaz osebno?)

gandi ::

Po moje imaš že vse prav nastavljeno, samo predno klikneš na "Zapiši", spremeni še tisto nastavitev: Posnetek naenkrat.... mora bit na "Disk naenkrat" in bi moglo zapisat...

lolek84 ::

@gandi to zdaj ne zastopim katero možnost misliš? Pred pečenjem nimam nobene druge možnosti razen zapeči in pač izbira hitrosti pečenja katero dodam na najnižjo na 4x ali pa 8x sem probal pa vseeno vrže ven da ni dovolj prostora?
Nevem kaj ga muči da ne zapiše

Han ::

Pet pogojev moraš izpolniti, da bo zadeva delovala:

1. ustrezen medij (CDR plošča)
2. pečka mora podpirati zapisovanje do želene minutaže
3. v Neru moraš nastaviti 'snemanje čez mejo'
4. že na začetku moraš izbrati 'No Multisession oz. Brez večsnemalnosti'
5. ploščo moraš zapisati v 'Disc-At-Once' načinu (Disk naenkrat) in jo zaključiti (Finalize CD)

lolek84 ::

Zdaj sem nekaj opazil in to je sledeče: ko grem na zapisovalnik ->nosilec podatkov mi izpiše da disk vsebuje 703mb proste kapacitete čeprav je nov v mediju verbatimov cd ki ima kapaciteto 800 mb?
Je mogoče le moj LG pekač kriv? Sam po mojem bi moral to zaznat oz moral peči tudi večje faile, ali? Kje bi lahko preveril če moj pekač podpira "snemanje" preko meje? Oz. kje bi lahko točno preveril sploh kaki pekač imam? Vem edino le da je LG, na računu pa piše:
"Combo CD-R-W52 DVD-ROM 16" to pa je tud vse :)

lolek84 ::

Z aida32 sem pogledal kaj je za enote pekača pa mi ti izpiše. Se kdo razume v te zadeve in ve kje preveriti če ta pekač podpira to vrsto snemanja da se pol več nebomo trudili in se pametovali zraven kaj še narediti pol pa ugotovimo da je sam pekač "nesposoben". Bi bil kdo tak dober in če ve kje to piše in preveril.

Generic DVD-ROM SCSI CdRom Device
HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B

Res bi vam bil hvaležen.

Han ::

Če si postopal tako kot smo ti napisali, bi moralo delovati. Če ne gre, pač ne gre...

To, da vidiš na novi 800 MB plati 'le' 700 MB praznega prostora, je povsem normalno.

jan01 ::

Jaz pa mislim, da ti snemaš napačno!!
Npr imaš sliko(npr mds) neke igre in ta je lahko večji kot 700MB. Posneti moraš image, ne pa jo kar gor skopirat!! Uporabiš lahko kar nerota, če imaš kak iso, cue, za mds npr alcohol,... No imaš še veliko exsotičnih formatov npr daa,....

lolek84 ::

Lep pozdrav!
@jan datoteke so npr. *.bin

Da vam opišem, moj način snemanja, ...Zaženem običajno nerota, izberem cd -> sestavi nov cd-> podatkovni cd -> ustvari nov podatkovni cd ; pol povlecem vse na tisti medij pač ki ga zazna.

Rumeni in rdeči mejnik sta še daleč ker sem jiju narihtal na 95 minut, tudi med nastavitvami sem omogočil "pečenje čez mejo" in ga dal na 92 minut kar mislim da ob komplaciji 90-minutnega (800mb) cd-ja mora čist zadostovati. Pred pečenjem še pol kliknem poleg faila ki je na komplilaciji in izberem "informacije o kompilaciji" pri kateri pol pod možnostjo zapis izberem oz. oblkukam "zaključi cd (dodatno zapisovanje ni možno=)"

Pol pa enostavno dam "zapis" pri katerem mi še pol ponudi hitrost zapisa in to bi moglo biti to, vendar preden sploh začne kaj delat se enostavno cd pripelje ven in se izpiše da na tem nosilcu ni dovolj prostora za zapis te kompilacije.

NEvem jaz sam nevem kaj počnem narobe, vse gre snemati lepo samo ko sem zdaj prvič hotel snemat na večji medij (beri 800mb) tega pa ne dovoli. Zdaj pa nevem če je krivda v programu ali kaj nevem. Drugega nevem kaj bi še mogel nastavit-jaz sem resnično brez ideje kaj delam narobe:\

Han ::

Kaj pa 'Disc-At-Once' (Disk naenkrat)? Daš tudi tu kljukico?

Sicer pa BIN sliko zapečeš tako, da v Neru izbereš 'Datoteka - Odpri...' in 'odpreš' BIN datoteko. Potem daš zadevo samo še v pečico... :\

lolek84 ::

"Kaj pa 'Disc-At-Once' (Disk naenkrat)? Daš tudi tu kljukico?" ta funkcija mi ni znana in je nikjer nisem zasledil da bi jo lahko obkljukal? Si lahko malce bolj natančen oz. ima še kako drugo ime pod katerim bi se pojavila (oz. bi se pojavil prevod ker moj nero je slovenski)?

Han ::

Nekako se mi dozdeva, da imaš ti Nero EXPRESS. Opcija 'Disk neenkrat' oziroma 'Disc-At-Once' v angleščini je na voljo le v 'čistokrvnem' Neru. V kolikor ne moreš preklopiti iz Nero Express v NERO, si namesti Nero 6.6.1.4... Dobiš ga tukaj.

ricola78 ::

Image s končnico .bin zapečeš s pomočjo .cue datoteke. Cue se pogosto nahaja v tazadnji datoteki arhiva.
Sicer če že imaš kakšno cue datoteko, jo lahko poeditiraš tako, da jo odpreš v notepadu in tam kjer je zapisano ime .bin datoteke, spremeniš v ime tvoje .bin datoteke. Ime se mora popolnoma ujemat. Nato pa zapišeš sliko in pokažeš na .cue datoteko. Upam da veš kako se zapiše sliko(image).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ricola78 ()

lolek84 ::

Namestil nero 6.6.1.4, izbral tudi ono opcijo 'Disc-At-Once' (Disk naenkrat), snemat dal kot podatkovni cd (aya ono nariktano rdeči mejnik, rumeni mejnik, sama velikost da dovili do 92 minut) vendar vseeno pred peko vrže ven cd z istim napisom kot prej da je medij premajhen za zapis

Han ::

Si izbral na začetku tudi 'No Multisession' in potem na koncu poleg 'Disc-at-once' še 'Finalize CD'?

lolek84 ::

Ja tisto dvoje na koncu sem izbral to prvo "no multisesion" pa še vedno nevem ka misliš, tudi ta nero sem si narihtal na slovenski tako da nevem kaj misliš s to opcijo in je nikjer ne najde.

Valda mi to snemanje ni usojeno, ker manši formati snemanja kakih *.bin končnič ali kaj podobnega nikoli niso delali problemov kot zdaj dela to ko sneman večje dele-to se nanaša na @ricola78, tak da snemat vem kak gre :)

res se počutim že kot kak idiot ko vam težim s tem vendar če ne gre pa ne gre, valda je še kaka čist majhna malenkost ki jo valda treba oblkjukat ker res kar smo zdaj že vse pogruntali in naredili zdaj že valda ne more kaj dosti ostati kaj bi morali še naredit da bo šlo.-... Mogoče je pa res v tem "no multisesion" sam ga žal ne najdem, ....
Mogoče bo pa že naslednji tvoj odgovor pravi :) malce se še potrudi zame dobiš pol pivo

Han ::

Takoj na začetku, ko se ti odpre Nero, moraš izbrati novo kompilacijo. Prva na spisku je CD-ROM (ISO), pri kateri imaš na voljo tri načine:

1. Start Multisession disc (Začni večsnemanjski...)
2. Continue Multisession disc (Nadaljuj večsnemanjski...)
3. No Multisession (ne vem prevoda, Brez...)

jan01 ::

1. Malo povej, katero "varnostno kopijo" igre delaš
2. da sliko, ki jo imaš n disku zapečeš, moraš v nero expresu izbrazi Disc image or saved project
3. nero je bolj leseen za image(podpira jih relativno malo vrst)
4. za snemanje imagov raje uporabljaj kake druge programe(npr alcohol) ali pa programe, s katerimi lahko pretvarjaš med različnimi vrstami(ultra iso, poweriso,...) in jih tudi zapečeš!!!

EDIT: na način kot si poskrbiš igre, pa si priskrbi še katerega od programov... vsi vemo, da obstaja le en, legalni način:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jan01 ()

lolek84 ::

Nevem točno zdaj kaj vse sem nariktal in kaj ne samo zdaj mi je pa uspelo, hvala vsem ki ste mi pomagali pri reševanju tega problema.

RES SEM VAM HVALEŽEN

če bom še pa kdaj imel kak problem pa vem kam se obrnit, zdaj poznam prostor kjer nevednežu vedo pomagat

Han ::

Končno. :D

Kaj moraš narediti, sem pa včeraj napisal (5 pogojev)... :)

schurda ::

Han, točno tako! Ker 90 min CD-ji niso standardni, jih pač prepozna kot 80. Ampak s tem, ko si nastavil teh 5 pogojev, si se odločil, da tega ne boš preverjal. Edino kar je treba v tem profi načinu paziti je to, da res snemaš samo 800MB in ne več, ker lahko uničiš pekač.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

5er--> ::

Težko boš uničil kakšen novjši pekač... prej CD.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Snemanje filmov z Bin datoteko

Oddelek: Zvok in slika
351589 (1337) danielka84
»

Nero in snemanje preko meje ....

Oddelek: Programska oprema
201441 (1193) pagat34
»

kako zapečt 800MB dokument na cd???

Oddelek: Pomoč in nasveti
311728 (1388) AlienGT
»

Overburn ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
231635 (1300) StratOS
»

OVerburn

Oddelek: Strojna oprema
121468 (1132) piek

Več podobnih tem