» »

Vandalizem na avtomobilu

Vandalizem na avtomobilu

krho ::

Ok
Rabil sem nekam skočit, za max 1h, zato sem parkiral avto na parkirišču, pred katerim je bila tabla dovoljeno za stanovalce....

Nazaj do avtomobila sem prišel čez ~30min.
Sedaj pa presenečenje. Na vetrobranskem steklu pred voznikom sem s "gumjastim" lepilom (nekaj podobnega kot Neostik)(Rumeno elastično lepilo). Dobil nalepljen A4 list spodaj v celoti namazan z lepilom s besedilom. Ker ne upoštevate prometne signalizacije boste plačali
Poleg tega, pa je tistemu/tistim uspelo spustiti tudi zrak iz ene gume.

Naj povem, še, da je bilo, ko sem parkiral vsaj 6 prostih parkirnih mest. Ko pa sem odhajal pa 3, tako, da avto res ni bil nikomur v napoto.

Kakšne bi bile moje možnosti ob klicu Policije za ovadbo?
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

berta ::

ma to je mela spet kakšna stara mama mal preveč cajta. Itak maš povsod take k samo gledajo čez oken pa čim ni avto od stanovalca že jamra. Tko je kolegu ena mama pred faksom (FRI) morila da mu bo spraskala ga če ne umakne takoj ker parkirni prostor ni namenjen njemu.

Glede policije, pa ne verjamem da boš kej dosegel ker ne bodo našli nikogar. Popisal bi te tu bi se pa verjetno zgodba tud končala.

krho ::

Ja no. Sej to je pomoje isti parkirni prostor...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Bob Rock ::

Ce je kr tak ena tabla lahka komot poklices policijo (IMO), mislim da ne smes parkirat ce je postavljen prav prometni znak. Kulk bos pa s tem dosegu je pa drugo vprasanje.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

aljazh ::

Ne vem, če bi tukaj lahko govorili o kaznivem dejanju. V poštev bi eventuelno prišlo poškodovanje tuje stvari:

Poškodovanje tuje stvari
224. člen
(1) Kdor tujo stvar poškoduje, uniči ali napravi nerabno, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do dveh let.

(2) Če je povzročena škoda velika, se storilec kaznuje z zaporom do petih let.

(3) Pregon za dejanje iz prvega odstavka tega člena se začne na predlog.

Vendar pa glede na opis, menim da niso izpolnjeni znaki za k.d., saj stvar najverjetneje ni poškodovana, če se da steklo očistiti, ne da bi ostala na njem kakšna poškodba, pnevmatiko pa se tudi da ponovno "napumpat". Razen, če je bila pnevmatika predrta, in ni bil iz nje le izpuščen zrak. Najverjetneje bi šlo za kakšen prekršek, tukaj pa ima policija glede odkrivanja storilca bolj zvezane roke kot pri kaznivih dejanjih, kar najverjetneje pomeni, da storilec ne bi bil nikdar odkrit.

Vseeno pa bi morda veljalo razmisliti o prijavi, saj je dogodek tako evidentiran in če bi policija prejela več takšnih prijav, bi se morda tudi angažirala, da poišče storilca.

Če je moč ugotoviti, iz katerega bloka je stanovalec, ki je to napravil (če je to npr. parkirišče enega samega bloka) pa napišeš "prijazno" pismo, ki ga obesiš nekam k vhodu bloka, v katerem na vljuden način razložiš, kaj se ti je pripetilo oz. napišeš tako, da bo tistega, ki ti je to napravil lahko le sram, ker bodo tudi drugi videlo, kakšen kreten je.

BigWhale ::

Se enkrat tja parkiras, se skrijes in opazujes kaj se dogaja... :)

Lime ::

Še enkrat tam parkiraj, s kamero posnami storilca, s seboj imej tudi pričo in civilno toži oz. pošlji storilcu predlog za izvensodno poravnavo (recimo račun za čiščenje lepila, tvoj čas, ki si ga porabil za pumpanje gume in še nekaj za vse pretrpljene trenutke).
Medtem ko boš čakal na obravnavo pa storilcu polepi okna od stanovanja, da ne bo ven videl, da ga to ne bo več motilo).

Tudi če je tam znak, da je parkiranje prepovedano, ti nihče ne sme lepiti po steklu ali spuščati gume. Lahko samo pokliče redarsko službo oz. pristojni organ.

nuky ::

ja tule se najbolj strinjam z berto :) stara mama z prevec casa... enkrat se je ena iz bloka drla na mene zato ker sm samo ogel (za en meter cez) sekal po "njihovi" trati ki je pred blokom, da o stanju tiste trave sploh ne govorim :)
drugac pa... mislim da ne bi mogo nardit nic.. policija ugotovila nebi kdo je bil.. pa tud ce bi bi njega/njo verjetno samo opominil ker ni poklical/a takrat za to pristojne sluzbe ali njih ampak je posredoval sam..
tebi bi ba kvecjemu napisali kazen za napacno parkiranje.. 20 jurckov...

der_Alte ::

Drugič pa ne parkirat tam, kjer lepo piše, da je samo za stanovalce. A je študentarija nepismena postala ali kaj?

Smorny ::

To parkiranje za stanovalce je en bullshit. Tako ali tako imajo že skoraj vsi bloki rampe, pa prideš k ljubici in avto lahko pustiš par sto m vstran. Tudi mene pred leti zaradi napačnega grba niso marali. ;(
Beda za eno in drugo stran.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

der_Alte ::

Bullshit? Čakaj malo. Človek je kupil s stanovanjem tudi parkirno mesto. Zdaj je pa to bullshit? 8-O Rampe se pa nažalost množijo ravno zaradi nekulture takih kot je krho, ki ne upoštevajo prometnih znakov. Pa kaj, če je bilo 6 praznih prostorov. V mestu imaš svoj parkirni prostor. Tako kot imaš nekje na vasi ponavadi dvorišče, kjer ta domači parkirajo avto (preden gre v garažo). Me prav zanima, kako bi hillbillyjevci reagirali, da vam nekdo pride parkirat na dvorišče. :\

flipflop ::

Ne vem zakaj se imaš za nekaj več kot tisti na vasi. Po vsej verjetnosti pa ti na vasi nihče ne bo šel z lepilom lepiti kakšno besedilo na steklo. Kot da ni kaj boljšega za početi. Se pa eni preveč obremenjujete s tem kdo kje parkira. Pa pokliči policijo ali redarje, ne pa da greš uničevat tujo lastnino. Potem se pa ima še za nekaj več... |O

Smorny ::

Me prav zanima kolko jih ima kupljene parkirne prostore! potem je pri parkišišču navadno št stanovanja. Če pa kdo dobi obisk, servis pralnega stroja ali podobno kaj pa potem? Matr je folk posesiven.

Me not like that!
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

der_Alte ::

Posesiven? :P Niti ne. Mi pa zavre, ko sam ne morem doma parkirat, ker delajo gnečo tu "obiskovalci" lokalov in trgovinic.

@flipflop: A se imam? :\ Sploh ne. Ampak nas, mestne strige, delajo za nekaj več ravno hillbillyji. Ker so fovš bohvečemu že.

PS. Še drugim: nikjer nisem napisal, da ni nekulturno in kaznivo, uničevat tuje lastnine. Krho je pač naletel na nekoga s psihičnimi problemi.

krho ::

Veš kaj der_alte.

Pri NA POL PRAZNEM parkirnem prostoru pred blokom je nekoga motil moj avto, kateri je bil tam 30 minut. NE se hecat. Ne bi rekel, da bi bile na tleh registerske označbe in bi tam vseeno parkiral.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

flipflop ::

Pa tudi če bi, nima pravice tvojo lastnino poškodovat, a ni tako? Lahko bi pa klical redarje ali policijo, ne pa da gre povzročat škodo na vozilu.
Sicer pa sam dam vedno kadar tako parkiram da bi lahko koga motilo na armaturko listek s svojo številko, pa me lahko pokliče če je kak problem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

Taras_Bulba ::

Ma folk, k dela škodo po avtih bi blo treba sam razčetvert! getafak no, itak, da je zoprna zadeva, če prideš popoldne domov, pa nimaš parkirplaca, sam če pa nekdo parkira sredi dneva, ko so študentje in pošteni ljudje po faksih in službah, edino upokojenci visijo na oknih, na na pol praznem parkirišču... kaj se ma pa za bunit. Kaj šele škodo delat. Po tej logiki bi lahko pri nas v bloku vsak dan mesarju prerezal gume, ker čez dan parkira v POKRITIH garažah, ki jih je premalo še za vse stanovalce.

Razčetvert, pravim!

Slowenc ::

Dej nej mi en pove kje je to parkirišče. Bom šel nalašč tja parkirat in čakat tastaro da pride ven.Mogoče me pa še na kavico povabi.>:D Take mam najrajš. Ampak fora je pa verjetno tut, da mamca še avtomobila nima.
Skiny gate.

Barakuda1 ::

Po odzivih nekaterih, so "meščani" postali posebna kasta, ki sprejema na obisk samo pešce.

Pismo, a je kdo že pomislil, da je pa morda prišel kdo na obisk k svoji onemogli mami ali očetu.
A zdaj naj pa zato, ker tam piše "samo za stanovalce" pride peš in ga peš odnese na zdravniški pregled (očeta ali mamo, ki stanuje v tistem bloku - soseski).

Svašta :|

Scorpia ::

Sam so res eni kreteni glede tega. Sestra je posodila svojemu tipu avto za en dan, ker je svojga prodal, in je pri svojmu bloku parkiral in naslednji dan je avto imel tri grde potegnjene praske.

V-i-p ::

Jaz bi se kar strinjal z der_altejem. Osebno sem vzel v najem stanovanje v Ljubljani, takorekoč v centru, lastni parking pred blokom je z rampo zaprt, tako da parkirajo lahko samo stanovalci. Placa je pa ravno dovolj za vse, če ima vsako stanovanje en avto. In jaz ta parkirni prostor vsak mesec tudi plačujem in to 12 tisočakov in hočem ga imeti fraj kadar pridem domov in pika. Mislite, da je luštno po 10ih urah službe, v dežju pridit domov, pa vsi parkingi zasedeni ker je k enemu prišlo pol žlahte jaz pa naj se jebem kam bom šel parkirat. Ne odobravam pa poškodovanja avtov, to so pa prasci :]
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

poweroff ::

No, dejstvo je, da imajo meščani probleme, ker tisti, ki nismo iz mesta parkiramo v mestu. Ampak jaz se do zdravnika vozim nekaj deset kilometrov, enako do črpalke in spodobno založene trgovine. Meščani pa imajo vse to par minut stran.
Po drugi strani pa imam jaz čist zrak in obilo prostora, meščani pa tega nimajo. Življenje v mestu ima določene prednosti, a tudi določene slabosti. Če komu življenje v mestu ne odgovarja, naj se pač preseli izven mesta, ne?

Seveda je pa divje parkiranje velik problem. Samo zanimivo je pa, kaj se zgodi, ko ljudje iz mesta pridejo v kakšen turistični kraj. Popakrirajo vse. dobesedno vse. In to kjerkoli. Včasih se mi zgodi, da ne morem priti do doma. Enkrat žena ni mogla v službo, ker je nekdo pustil avto pri dovozu do hiše.

V kraju kjer živim, poleti parkirajo dobesedno na vseh lokalnih cestah. In to sredi ceste. Ne, da bi se zapeljali do bližnjega parkirišča in se potem odpravili na sprehod v naravo - ne, zapeljejo direktno v naravo in gredo od tam na sprehod. Je pa znanka doživela, da se z avtom ni dalo mimo po lokalni javni cesti - in ko je nekaj lastnikov avtomobilov zelo vljudno prosila, če lahko avto malce umaknejo, so jo skoraj fizično napadli.
Po možnosti so pa to isti ljudje, ki sicer za vsakega, ki parkira pred njihovim blokom takoj kličejo policijo. Človek bi mislil, da imajo ti ljudje zaradi problemov, ki jim jih drugi povzročajo neko kulturo. Ampak očitno je nimajo.

Zato podpiram delovanje občinskih redarskih služb v ruralnih občinah. Naj se gospe in gospodje navadijo, da če se ne sme divje parkirati v mestu, se tudi na vasi ne sme.

P. S. Da ne govorim o odmetavanju odpadkov... meni na misel ne pride, da bi smeti odvrgel sredi ulice, ali da bi si zakuril v mestnem parku. Ljubljanska gospoda pa na vaseh okoli Ljubljane to mirno počne - celo drevesa sekajo...
sudo poweroff

der_Alte ::

Točno o tem sem govoril, ko sem vprašal, kako se ljudje na vasi počutijo, da jim nekdo parkira avto dobesedno na dvorišče. Povsem enako, kot parkirat avto pred blokom.

Nekultura.press

Utk ::

No, če bi bil folk malo bolj pameten bi že šlo...če je itak dost prostora je pač pustil avto tam, zakaj bi mu kdo kaj naredu zarad tega, če ni nikogar oviral. Sej je vseeno al na vasi ali v mestu, povsod je vsega, brez veze pa nekomu probleme delat brez veze. Če je pa človek res nesramen in parkira tam kjer se ne, naj pa tist ki ga moti pokliče koga, ne pa avto razbijat, kam bi pa pršli tako no. Jaz že vem kaj bi naredu na njegovem mestu...dont get mad, get even>:D

misso ::

Še neki mojega.


Doma imamo parkirišče ki sprejme 10 in več avtomobilov odvisno kako se jih parkira, pol pa sosedi dobijo obiske z 3 do 4 avtomobilim pa tako parkirajo da še do doma nemoreš z avtomobilio.

p.s. sej tudi ko pride z 1 avtomobilom tako parkirajo tako da ga pustijo pred našim vhodom.

BluPhenix ::

der_Alte, ti povem mojo izkušnjo?

Najemnik stanovanja na viču. Blok ima 2 parkirišči, eno je delno pokrito. Med študijem nisem imel avta v Ljubljani tako da parkinga nisem koristil. Enkrat se pa zgodi, da sem moral naslednje jutro zgodaj na službeno pot (delo preko študenta) in so mi dali avto za domov. Pridem pred blok, nekje okoli 22h. Eno mesto prazno pod strehco. Zjutraj ustanem, pridem do avta in ... oba spredna brisalca sta bila povita, da jih je bilo treba zamenjati. To se dogaja marsikje v Ljubljani.

Potem je recimo še parking pri FE, ki so ga že omenjali. Tam so hiše, se pravi ima vsaka svojo garažo etc. Ko tam parkiraš na cesti (ja niti parkirplac ni) ti pride človek težit da študentska nesnaga vedno parkiramo tam, da oni potem ne morejo itd. A bom zdej za 5 min skočit na fax za en podpis, parkiral na viču in šel s trolo do faksa? Kaj ga moti kje sem parkiral, sej sem ga pustil na cesti, ki je zunaj njegove parcele, in bom jaz plačal kazen če pride redar.

V Ljubljani imate še eno čudno vrsto, tako ki postavlja gajbice na parkirna mesta. To je nezakonito, če mu jo umakneš te v najboljšem primeru nadere v najslabšem pa poškoduje avto.


Ti plačuješ parkirno mesto z rampo, torej je prav, da imaš dostop za njega. Drugače pa ima malokateri blok v stanarino vračunano parkirno mesto, tega si najdeš kjer ga pač najdeš. In ti ne da pravice da si ga lastiš.

Lith ::

@misso:
jaz bi na tvojem mestu pod njegov avto pod gume nastavil nekaj žebljev pol ko se bo odpeljal pa ..... psssssst
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Taras_Bulba ::

@Lith: no, no, no! Pol bi bil pa tak kot neznani storilec iz prvega posta. Jst pravim: razčetverit!
Al pa se kej s kolesom furat. Jst se na faks lih zarad tega nerad in redko peljem, ker vem da al ne bom dobil placa al bo kej pokrivljen na vozu al bo pa kako obvestilo redarstva. Presneta banda se skori vsak dan okoli 11:00 pojavi tam na cesti vzporedno s Tržaško. Zadnjič sem prišel ob 10:30 ;(

misso ::

to sem tudi že ražmišlal. Ampak nisem taka baraba:8) ampak bi še huje naredil :D .

Kakšen je zdej novi pravilnik za označevanje dovozne poti oziroma parkirnega mesta.

jRk0 ::

To da je parkirni prostor last nekoga iz bloka je pa res bullshit.
You fuck up once, you loose two teeth.

BaRtMaN ::

Kul parkiranje v Rožni je ob železnici na Poti v Rožno dolino. Je kar precej gužve med tednom, a se vedno najde frej plac. Od tam je pa slabih 10 minut peš do FRI/FE, FF...

ShowDown ::

@jRk0:
Ja parkirišče je last stanovalca če ga je plačal. Mi sicer imamo v stanovanju avto v garažni hiši z rampo in smo za eno parkirišče plačali 2,5 miljona. Tak da je treba malo premislit o lastništvu parkirišč.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Parkirišča med bloki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14422872 (18793) Saul Goodman
»

Nepravilno parkiranje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19416832 (7907) jype
»

Porajsan avto

Oddelek: Loža
173529 (2684) T-h-o-r
»

Zakaj žabarji mislijo/mislite da je Ljubljana središče sveta! (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26150602 (45494) Mehmed
»

Nepravilno parkiranje - napačen naslov na listku (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6111865 (7080) krho

Več podobnih tem