» »

LCD monitor

LCD monitor

mmaestro ::

Mam LCD monitor od hp model L1955 pa se mi predvsem v filmih pojavljajo predvsem na obrazih lise, ko pride do hitrega premika obraz postane kar nekam lisast, pa sem vprasal tistega ki mi ga je zrihtal pa je reku da mam preslabo graficno kartico, je to mozno????
Mam Radion SE 9200 128mb, ni ravno najslabsa vem da ni glih ne vem kaj, sam mislim da je nemogoce da bi mi zaradi tega jebalo pri filmih, ce nekomu dela LCD starejse izdelave kot je ta dobro na isti graficni kartici cist lepo ne vem zakaj bla moja preslaba za ta monitor, mislim da je to za lase privleceno.

Tak monitor je za reklamirat, je tako???

alum ::

ghosting? al pravis, da se drugemu na enakem monitorju (+enaka graficna) ne pojavljajo enaki problemi v istih prizorih istega filma?:\

mmaestro ::

Ne isto se pojavljajo. Sam zakaj gosting ce pa naj bi mel monitor odzivni cas 16ms.

Tugo ::

probaj se na DVDju. mislim pa, da je to splošen problem LCDjev in sicer je podobno, kot če bi imel BMP ali JPG sliko in bi nastavil grafiko na 256 barv, a ne?

lp, T.

ricola78 ::

16ms doseže v idealnih primerih, sicer pa pride pogosto do 25ms ali več. Sicer so ti LCD-ji sestavljeni iz 16ms panelov, vendar je za moje pojme to mal marketinška fora.
CRT monitorji imajo naprimer pod 1ms.
Grafična pa je po moje popolnoma zadovoljiva in ni vzrok za ghosting.
Mogoče je mal švoh za igre, sam to nima noben veze z videom.

mmaestro ::

Probal sem tut na DVD kvaliteti istega filma pa nastane isto ghosting, tako da fak ne. A pa mogoce kdo pozna kak programcek, ki bi ti izmeril odzivni cas??

Ma graficne itak ne rabim za igre tako da to me ne skrbi, mi je pa glupo ker jebe video.

alum ::

si ziher, da kolega z istim monitorjem "ghostinga" ne opazi?? sicer so pa te deklariacije zavajajoce, ker proizvajalci ne deklarirajo vseh odzivnih casov, ampak le najhitrejsega (siva-siva, ce se ne motim)...

Dead_Eye ::

Hehe, sicer nimam LCD-ja, a grafična res ne more bit razlog za to. Sposodi si ta monitor od kolega in z istim filmom poglej če je tudi na unem tako. To ti je edini način.
The one and only

mmaestro ::

Saj nisem rekel da ma isti monitor sem rekel da ma monitor starejse izdelave, ma hp starega kako leto in se malo h 1925 z odzivnim casom 20 ms in mu dela isti film oz vsi flmi cisto ok.

Tako da upam da bo po reklamaciji boljse oz da ne bo se vedno jebalo, ker drugace bom cist popizdil.

alum ::

ne verjamem, da ti bodo upostevali reklamacijo, garancija velja namrec, ce kaj crkne...sicer pa za hitrost monitorjev ni merilo njihova starost...novejsi monitorji imajo drugacne matrike, kot starjesi, kar lahko pomeni tudi, da ima monitor nizji odzivni cas na racun slabsih barv, manjsega vidnega kota, kontrasta....

o tem ce je kaj crknilo, bi se najlazje preprical tako, da bi poiskal nekoga, ko ima enak monitor kot ti in ga povprasal, ce ima iste tezave...sicer pa ni greh probat tudi z garancijo, ceprav, kot sem ze rekel, dvomim da ti jo bodo upostevali...

Eschelon ::

8ms = cca. 25ms, 16ms = cca. 35ms. Ghosting začne torej izginjati šele nekje pri 8ms nazivne hitrosti (25realne). Res se splača pogledati graf.0:)
Vedeti, razumeti, znati.

Ice_B ::

Hi,
imam problem,izbiram med monitorjema HP L1955 in Samsung 193P, pri čemer ne vem za katerega naj se odlocim!Monitor naj bi se uporabljal za gledanje filmov, risanje v 3D modelirnikih (Catia,SolidWorks) ter za pisanje v Wordu in brskanje po netu. Prosil bi nekoga, ki ima izkusnje z obema monitorjema, za nasvet.
Hvala!!!

tac ::

Tole z odzivnim časom je zelo relativno. Samsungovi PVA paneli in ostali MVA paneli so znani po tem, da se jim odzivni čas ZELO poveča, če se svetlost pike zelo malo spremeni. In to je to - v malih barvnih odtenkih je odzivni čas veliko slabši kot ponavadi. Imajo pa dober kontrast pa dosti dobro prikazovanje barv.

BigFoot ::

Osebno se vedno bolj ogrevam za LG L1930B. Ima S-IPS panel, tako da je slika zelo dobra, odzivni cas je pa tudi kar v redu.

Loki ::

V COmtron centru v BTC (se mi zdi, da v cityparku) so razkazani LCD monitorji (tudi LG) z eno grafiko, kjer se da jasno videti, koliko ghostinga ima monitor.

vsaka cast prodajalcem za to.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o LCD od A-Ž (strani: 1 2 3 4165 166 167 168 )

Oddelek: Kaj kupiti
8372980610 (45446) hariscorale
»

Hitrost LCD-ja in osveževanje... (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
595123 (4156) Poldy
»

LCD 17'' za 80k ali 19'' za 100k?

Oddelek: Kaj kupiti
342978 (1862) milica
»

nakup 19' LCD

Oddelek: Kaj kupiti
222223 (1542) okfec
»

ker LCD monitor? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
564157 (2940) boštjan

Več podobnih tem