» »

ker LCD monitor?

ker LCD monitor?

«
1
2

Vikking ::

nameravam kupiti LCD 17' za okoli 150.000SIT,,, uporablju se bo za delo, igre in filme! sedaj me zanima kere znamke oz. modele mi svetujete!!!

Dejte iz vaših izkušenj povedat kerga se mi splača vzet!!!

Caligula ::

Raje reci do okoli 150.000 SIT.
Pol ti recem pocak se malo do maja, sicer majo pa v Harveyu Benqa 731 , ki ma kar vredu performanse(in v ameriskem al angleskem PC formatu je bil lepo pohvaljen) za 98.000 SIT pa se kredit brez obresti. Za preostalih 50 jurjev pa kupis Radeona 9800 PRO ali pa das na stran pa se malo sparas pa si cez kaka dva meseca za kakih 70 cukov kupis Nvidio 6800.


Pa bos veliko lepse igral igre kot z monitorjem za 150.000 SIT.

Kar se tice filmov-za DIVXe noben LCD ni ravno dober. Raje si prek TVout priklopi comp na TV.

Vikking ::

grafične ne rabim boljše,,, hočem le kvaliteten monitor, da ga bom imel 5 let! ko bom počaku do maja, bom lahko spet čaku do julija za boljšega itd itd.... sprašujem zato,,, ker ga bom jutri kupil,, in sem pripravljen dati do 150.00SIT saj ga kupujem za zelo dolg čas uporabe in ne za 1 leto!

sicer če mi ne znate svetovat kater model oz. znamke, pol vas samo prosim da mi povete, kako naj ga stestiram, da ugotovim morebitne napake, da ga ša pravi čas zamenjam po nakupu(8dni)!!!

Caligula ::

MAJA NE BO VEC CARIN! Torej ni isto kot ce bi cakal do julija,.. ker samo enkrat vstopamo v EU.

Kar je poceni zdaj so stare zaloge, ki se jih skusajo vsi reit in vecinoma vsi cakajo z nabavami novih stvari do maja, ker se bolj splaca.
Ce pa gres kupi jutri pa pojdi vseeno po tega Benqa. Reci naj ti ga priklopijo, da sporbas. Lahko s sabo neses se kak CD z benchamrkom pa kak Divx pa DVD da sprobas vse to na tem-pa tud se kakem drugem monitorju. Mobitor je itak treba sprobat.

Drugace pa je tudi Benq FP 767FP V2 al nekaj takega, ki so ga na Tom's Hardware precej pohvalili.
Stane okoli 110.000 sam je zaenkrat bolj po spletnih trgovinah na voljo.

Pa itak moras monitro vedno sprobat. Ne kupit nic brez, da bi probal. Ze v trgovini jih probaj, da vidis ker ma sliko dobro,..

Se vedno ni noben rekel, da moras zagont 150.000 SIT. Nasploh raje vzami na kredit, ce ga dobis brez obresti.

Napisal sem ti dva vredu monitroja za svojo ceno.
Razni Samsungi 172T so tudi ok ampak verjetno ze ne toliko kot bo sedaj cenejsa konkurenca, ker so pac ze malo stara zadeva.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

PARTyZAN ::

Pusti samsunge...majo preveč odzivnega časa;) sam mam drgač pa Sony SDM-X73 pa mi je ql:)

Dead_Eye ::

Kaj pa CTX? Imajo 100 dni zero dead pixels warranty. Ima kdo kake izkušnje, po možnosti 19" LCD?
The one and only

DiDo ::

Kaj pa ta Sony?

Vikking ::

tale sony mi je kr všeč, sam sem gledu sony S71, samsunga 173P in NEC 1769NX

Caligula ::

OK, za tega Sonya nisem vedel in bi na tvojem mestu kar tega vzel.
Sploh, ker gre za novejsi model.

Pa ajde, na papirju ze zgleda dober.
Sicer ga pa se vedno lahko vrnes, ce ni.

Vikking ::

koliko je pomemben DVI priklop? ker na grafični imam ta priklop! se splača vztrajat pri nakupu LCD-ja ki ima DVI priklop, ali nima takšne teže na kvaliteto?

Gost ::

koliko je pomemben DVI priklop? ker na grafični imam ta priklop! se splača vztrajat pri nakupu LCD-ja ki ima DVI priklop, ali nima takšne teže na kvaliteto?

Ja se zelo splača. Slika je lepša.

Jux ::

at Caligula: MAJA NE BO VEC CARIN...

1. Im preety shure, da ze zdej za uvoze iz EU ne placujemo carin. Carino placujes za uvoz iz držav izven evropske ekonomske cone (azija, US,...). Tist kar kazes cariniku so artikli na katere si placal IVO in carinik edino zahteva da namesto IVE placas DDV (IVO, MWST itd.. dobis vrnjeno - pac tax free nakup, ker si tujec).

2. Cene bodo pri nas padle zaradi vecje odprtosti trga naprav evropi, ker bodo lahko tuje trgovske verige pri nas bolj aktivne - ergo sprememba bo, ampak to niti pod razno ne bo instantno, potrebovali bomo vsaj eno leto da izenacimo cene z EU.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jux ()

Caligula ::

Nasi vecinoma dobavljajo blago od vecjih evropskih distributerjev. In nasi ze nekaj casa bolj malo nabavljajo, ker cakajo na polnoc 1 maja. Kar verjemi.

In precej trgovcev bo preneslo prihranke direktno na kupca. Se posebno v tej panogi.

KoReNJe ::

lcd monitorja se ti ne splaca kupit, se posebi ce nameravas gledat filme oz igrat igrice. to zarad ghosting efekta. se nisem videl monitorja na netu, ki bi delal vredu. sicer pa mal poglej teste na toms hardware. drugace pa dobis zelo dobr crt monitor kot je samsung syncmaster 957MB (katerega imam jz). res da je tezk pa velik, sam slika je pa odlicna, se najboljs pa magic bright, ki da odlicen kontrast.
torej kaj bos kupil,
crt monitor za 60k sit al lcd za 150k sit? se ti gre za velikost in design al kvaliteto slike?

Caligula ::

Oci so vredne velik vec kokr 100 jurjev. Ghostinga v igrah noben od teh monitorjev, k se jih je tukaj omenjalo nima.
Za filme pa res zaudarjajo sam tud CRT monitor je mejhn pa bedn za filme gledat. Filme se gleda na TVju.
Naj lepo potegne kabel in je to to.

Gledanje filmov na monitorjih bi mogl itak prepovedat :D

KoReNJe ::

lcd je dobr mogoce za strateske igrice oz igrice z pocasi gibljivo sliko. niti monitor ka je bil pri nas v akciji z 12 ms ni dost dobr za hitre 3d akcijske igrice, ka se slika cist zamegli.

PARTyZAN ::

LOL pri 12ms se slika zamegli..nabav špegle;) Ghosting sem jest opazu pri vseh monitorjih. Pri 16ms je zanemarljiv..ubistvu ga zdej sploh ne opazim več ker sem se navadu. (Trajal je pa približno 2dni :D ) Korenje slika se je zameglila pri monitorjih z odzivnim časom nad 30ms. Kar je že pod 25 je že ql..slika se ne zamegli ampak se robovi malo vlečejo.

Vikking ::

zakaj lcd,,, iz enega simpl razloga,,, zaradi oči, samo in samo zaradi oči!!!!

Oblivion ::

Imam 17" Samsung SyncMaster 172X, pa ni nic podobnega tistemu kar gori nastevate. Ghostinga v igrah sploh ni, mogoce se pri filmih malce pozna ko se preliva crna barva ampak vsaj meni zanemarljivo. Pa sem dolgo delal z CRT-ji in sem bil presenecen, ko sem zagledal kvaliteto slike omenjenega monitorja. Na zacetku celo prevec ostra, sedaj ko sem se navadil na monitor mi oci vsaj kdaj pojejo hvalnico :) .Ni mi zal niti centa ki sem dal za njega, ceprav sem dal 140k.

Vikking ::

če primerjaš samsunga 172x in 173P ker je boljši? čeprav sam se nagibam odločitvi sony-a oz. nec-a!

Fizikalko ::

Očitno mamo različne poglede na to, kaj pomeni nič ghosta. JEst sm takoj prodal svojega (novega) 192t, čeprav se je zanj povsod (tudi na Slo_techu) govorilo, da ni ghosta. Ghost JE in to VELIK. Probal še ogromno drugih in povsod je GHOST.

userc ::

Definitivno Hyundai Q17 - zmagovalec testa vseh 17" LCDjev, poglejte test v novem SWP. Sam si lastim Hyundai L70S ki je fantasticen vendar ni po visini nastavljiv (me ne moti).

userc ::

ti ga dam na test če hočeš!

Vikking ::

sem se odloču za NEC 1760NX,,, drug teden ga dobim! bomo vidl če sem vredu izbral.

mazy ::

js sm mev zdej doma en tedn samsunga 193T. js nism opazu ghostinga in sm se na monitor navadu v momentu. sam životarim na neki stari crt 15ki ki je res v kurcu. ko dobim dnar sigurn nabavim samsunga. ta monitor je tok cool.

Caligula ::

Sam drugace je pa zdej definitivno bestbuy tist Sony za 110.000 SIT.
V Harveyu majo do razprodaje zalog clo 4 leta garancije.

Keyser Soze ::

OK, Oblivion ti imaš 172X. Sedaj mi pa povej. Kakšna je slika?

Odzivni čas je fenomenalen pri 172X. Po pravici povedano nisem opazil ghostinga v BOFU, pa se ga je videlo na ostalih 16ms monitorjih. Motila me je edino kvaliteta slike. To je edino kar me trenutno odvrača od nakupa 172X. Bela barva sploh ni bela ampak je krem. Samo res, da je bil v BOFU priklopljen na analogen priklop in ne digitalen. Da bi ti pa šlampasti prodajalci v BOFu znali povedati če je slika kaj boljša na DVIju!? To pa ne. Še za odzivni čas komaj vedo kaj je to.

V Harveyu kjer imajo pa kolikortoliko prijazne ter sposobne prodajalce pa 172X nimajo.

A se pri tebi normalno vidijo vsi odtenki? V BOFU recimo, se opravilna vrstica sploh ni videla jasno ampak kar zamegljeno???
OM, F, G!

Caligula ::

Morte pazit, ker so mele prve serije 172X gnusen ghosting pa je Samsung potem nekaj spreminjal, ker so jih v testih spljuvali.
Od kerega datuma proizvodnje je kaj popravljeno ne vem, vprasanje pa je, ce so kaj pri barvah izboljsali.

Oblivion ::

Ja, prve serije 172x so bile res slabe, vsaj kar sem po netu prebiral, sedaj pa so vse postimali. Govorilo se je, da se med scrolanjem po zaslonu crke zameglijo, pa da je full ghostiga in predvsem kar ti omenjas, da nima pravih barv. Ta nova serija ima vse to odpravljeno. Uporabljam pa oba prikljucka analog na Router racunalniku in DVI na svojem, pa je uredu. Pri meni je bela kot mora bit, ghostinga kot sem ze omenjal ne vidim (12ms je zelo malo). Malce tezko je zdej vedet, kaksne serije teh monitorjev imajo v bofu, mogoce se stare 16ms? Kupil sem ga pri mimovrste, kjer stane sedaj 120k prej 140k. Ce imas moznost ga vzemi, ce nisi zadovoljen ga lahko itak zamenjas v roku (30 dni, tako pise na njihovem racunu oz. v 8 dneh po nakupu po zakonu). Jst lahko ta monitor samo pohvalim. Pa igram zelo dosti streljacine, kjer naj bi bili lcd-ji svoh, pa mi tecejo igra enako kot na prejsnjem 17" crt-ju, na ocetovoem 19" crt-ju itd. Ne vem, jst sm zelo zadovoljen.

Keyser Soze ::

Ne, ne v BOFU imajo 172X z novimi 12ms panelami. Saj pravim, da je ghosting praktično neopazen. Skoraj tako kot CRT.

JE pa bela čisto v kurcu (če povem po domače). Tega se najbolj bojim. Dizajn je kar dober, čeprav bi bil boljši če bi bil od 173P.

Imaš pa prav. Sem ravno včeraj bral na Mimovrste pogoje vračanja, in sem se odločil, da bom najverjetneje poizkusil kar z 172X. In če bo slika OK ga bom obdržal, drugače pa vrnil.
OM, F, G!

Oblivion ::

Ja, ce imajo tega z 12ms pol pa res ne vem, kako da ni prou bele barve, meni se zdi prou bela. Dobro, ce imas moznost kupi, pa pol sporoci kaj se ti zdi.

boštjan ::

fantje kaj pa 173t in HP modeli,tudi vredi LCD monitori

Keyser Soze ::

HPje sem gledal na Infosu, tam kjer so otroci nabijali NFS underground. Modela seveda nisem videl, ker se nisem prebil do monitorja ker so pomoje celo osnovno šolo tja pripeljali. In moram rečt, da je bila slika zelo lepa, ghostinga ni bilo opaziti.

173P - pa ne vem kaj je mislil Samsung, ko je vgrajeval vanj 25ms panele. Res da so barve in slika zelo lepe. Je pa odzivnost na psu. Takšen monitor z 16ms panelami(recimo od Sonyja hx73) bi bil za kupit brez pomislekov.
OM, F, G!

@ljash ::

dejte uni k mate 193P povedat, kako se vam zdi in če se vam zdi vreden nakupa?

(odzivni čas ima 20 ms, panele pa iste kot 173P, razen, da je pika velika 0,294 mm - Je to opazno??)


LP,
bmw-f1

Caligula ::

Tisti, ki bi radi igre spilal, pozabte na 19 incev zaenkrat. Preprosto ni na trgu pravega modela, ker tehnologija se sepa.
Razen mogoce kak za 2000 Evrov.

Skratka za igre niso. Za internet je pa itak vsak sranje dost dober.

@ljash ::

Če govorimo o 193P -> saj ima vendar 5 ms hitrejši odzivni čas od njegovega 17" kolega (173P). Zakaj po tvojem to ne bi blo za igre?

Caligula ::

Ker so stevilkice eno, realnost pa drugo. 19 incniki-beri teste, niso sposobni nudit dovolj nizkega odzivnega casa za hitre igre.

Sicer je pa tud Songoku napisal v temi par CM visje od te, da je kupil 193P in da ima ghosting v Far Cry npr.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

azeed ::

torej... še kako mnenje o samsungu 172x z 12ms panelom? po testih ga kar hvalijo...
You gotta say YES to another excess!!!

novi ::

Samsung 172x imam na mizi 10 dni.

Zgodba je takšna:
Prvi priklop na računalnik preko analognega vhoda je bil porazen. Sem že mislil takoj zadevo vrnit. Črke predvsem v zgornji polovici zaslona so imele opazne obrobe v obliki valov. Ta zadeva je popolnoma zginila z priklopom na DVI.
Sedaj sem relativno zadovoljen z njim. Moti me edino zelo svetel spodnji in zgornji rob zaslona. Če je na zaslonu črnina in tema v prostoru se tu zelo lepo vidi obroč prihoda svetlobe.

Odzivnost je dobra. Ko rolam tekste se malenkostno zamažejo sam to je pač LCD… pri delu v Autocadu nimam večjih problemov. En zanimiv test: Narišeš pokončne črte in jih premikaš levo, desno. Tu se lepo vidi lom le teh zaradi ghosting-a.

Monitor je soliden NI pa vrhunski. Testi so po mojem mnenju rahlo napihnjeni.

Barve so po moje dovolj barvite in realne, BELA – BELA in MODRA – MODRA.

Igrice se da igrat brez večjih problemov.

Filmi tečejo gladko (predvsem če gledaš film in se ne ubadaš z kvaliteto le tega) in so lepo gledljivi, kolikor so lahko na 17''!?

PS.
Imam možnost uporabljati tudi cenovno poceni AOC 720A - 17" LCD monitor, ki me je presenetil z dobro sliko. Glede na podobne vstopne modele Eyama, LG,… ACAD, TEXT-i, internet.

Dobro sliko ima tudi cenovno ugodni SONY S73H 17" LCD 110kSIT monitor. Slika je zelo živih baru mogoče celo preveč. Delo na njem je prijetno in brez pripomb. Delal na njem cca. 20h.
ACAD, text-i, internet.

Zelo zanič pa je monitor Neovo 17" LCD F-417, ki je po nekajurnem testu takoj romal nazaj v škatlo. Slika neostra zamazana, oz. povsem slaba.




Tok, če ima še kdo konkretno vprašanje naj vreša.

Keyser Soze ::

Zanimiva teorija s črto. Čeprav imam občutek, da lom ni povezan z ghostingom temveč frekvenco monitorja ter frekvenco grafične kartice.

To lomljenje se lepo vidi tudi recimo pri slikah oz. pri slide showih, ko sse slika "pelje" z leve ali desne strani zaslona proti nasprotni stranici. Mislim, da ima to vezo z VSync funkcijo ali nekaj takšnega.

Ghosting se ne vidi kot lomljenje temveč kot zamegljena sled za predmetom, ki se giblje po zaslonu gor, dol, poševno, kakorkoli že. Ta črta se lomi pa samo vertikalno.

Pa še glede 172X. Potem so bili tisti zmazki v Bofu posledica DSUB priključka. ZAnimivo. Glede neenakomerne osvetlitve zaslona pa nisem bil pozoren. A je zadeva hudo moteča?
OM, F, G!

K & K ::

A kdo pozna: Neovo 17" LCD X17 AV ?
Mel nj bi 10ms, DVI, ...

Caligula ::

JA, verjetno ma predvsem nov sistem zapisovanja crappy teoreticnih performans v reklamno gradivo.

Sony je trenutno bestbuy za 109.000 SIT z 4letno garancijo.
Sem ga videl, slika je dobra, ghostinga ni blo zasledit,..

Kar se tice pa tovarniskih podatkov o ms je pa ze od 25 ms navzdol vse en bullshit.

azeed ::

hmmm vedno bolj sem zmeden glede teh monitorjev... sony bi bil best buy ampak nima meni nujnega dv-i, za model z dv-i pa ne mislim dajat 180ksit. samsung 173p je tudi super ampak ima baje opazen ghosting... 172x bi bil idealna zadeva, če bi res držalo to, kar piše v testih. ker nisem iz LJ si ga žal ne morem ogledati v živo, ga je pa več ljudi na tem forumu že skritiziralo... zdaj sem pa zares zmeden :(
You gotta say YES to another excess!!!

@ljash ::

Caligula: praviš, da so vsi pod 25 ms isti bullshit. Se pravi je Samsung 173P torej enak shit kot 172X?

Keyser Soze ::

He, ni še vidu 172X v akciji. ČE bi bil videl, bi malo drugače komentiral.

Azzed. 172X je enkraten zaslon. Tastari 172X so bili zanič kar se tiče odzivnosti. Novi so hitri ko hudič. Problem je izgleda edino v neenakomerni osvetlitvi zaslona(kot je rekel novi). Bo treba prečekirat v Bofu če je res takšna kriza.
OM, F, G!

@ljash ::

Keyser Soze: Sm biu v BOFu in sm vidu 172X - živ obup. (zgleda da je iz unih taprvih serij). Čist zameglena slika, barve totalno u qur**, osvetlitev je bla na tistem primerku še najmanjši problem....:\

V glavnem - men se je še nejbolj dopadu 173P (in njegov 19'' brat) - če maš gnar ti ga definitivno priporočam... Aja, pa slika je že na analognem nebeška, kaj je šele na digitalnem :D

Caligula ::

BMF F1, pravim, da so podatki, ki jih tovarne podajajo pod tistimi 25 ms bolj tak malo namisljen podatek.
Skratka nimajo blage veze z realnostjo. Ker ma precej 25ms monitorjev manj gjostinga kot kaksen z 16 ms ali celo 12 ms.

Sicer pa bi moral videt prve serije 172X, ki so mele nagraven ghosting ceprav naj bi bil monitor 12 ms.

To gre bolj po panelih gledat kot po podatkih o ms.
Mas pa na Tom's hardware v enm clanku mal vec napisan keri monitorji majo ker panel in ker je boljsi za igre. In trenutno to ni kaksen z 12 ms ampak en z 20 ms v uradnih specifikacijah.

@ljash ::

173P je v mnogih testih pohvaljen - tudi glede iger naj ne bi imel nevemkakšnega ghostinga.

Kaj mi ti predlagaš - 173P ali Sony SDM 73 a kva je že za 109 kSIT.

azeed ::

očitno bom poskusil z 173p ;) sony pač nima dv-i. prepričal me je pa post od nekoga na rage3d forumu. ghosting je res prisoten pri vseh lcd, v resnici pa je manjši kot se zdi in se zadeve kmalu navadiš. če si pa boš dal v glavo da raje iščeš napake ghostinga po zaslonu kot fraggaš, ga boš pač vedno imel ampak v ni point v tem.

nekako tako, kot so tiste trinitronske "niti" v crtjih.
You gotta say YES to another excess!!!

@ljash ::

azeed: ga nameravaš kupiti v bližnji prihodnosti? Jst ga mislm čez kšna dva tedna - upam, da boš ti že poročou o rezultatih :))
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o LCD od A-Ž (strani: 1 2 3 4165 166 167 168 )

Oddelek: Kaj kupiti
8372981107 (45943) hariscorale
»

CRT ali LCD do 100 jurjev? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
655229 (4122) boštjan
»

Kateri LCD za 110-130k izbrati?

Oddelek: Kaj kupiti
151476 (1050) dëych
»

LCD

Oddelek: Kaj kupiti
311966 (1254) osmi
»

Samsung 174T ali Lg 1710B ?

Oddelek: Kaj kupiti
311385 (941) Caligula

Več podobnih tem