» »

MPAA ponovno udarila

MPAA ponovno udarila

Slo-Tech - Po supernovi.org, katere strežnike je ugasnila slovenska policija, je enaka usoda doletela tudi stran lokitorrent.com.

Obiskovalca tako pričaka sporočilo, da nelegalno pobiranje filmov odžira kruh vsem, ki od tega dejansko živijo, ter da je stran zaprta na podlagi sodne odredbe. Poleg tega so še zapisali, da "kraja filmov pušča sled, edini način, da vas ne ulovijo pa je, da nehate".

Zanimivo je, da se je ravno Lokitorrent dejavno uprl MPAA, saj je zbiral prispevke za sodne stroške.

Kaj še sledi? [>:D]

165 komentarjev

«
1
2 3 4

boštjan ::

me zanima kdaj se bodo spravli na PirateBay
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Klemenn ::

supErnovo je zaprla slovenska policija? :\

Microsoft ::

Mislim, da je brez E pravilno.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Boeing ::

Folku bo počasi dopizdilo.

Ne bo dolgo, pa se bo enemu malo neuravnovešenemu dejansko utrgalo in bo kakega takega pezdeta iz riaa al pa mpaa počil na nekaj sto metrov. Pol pa bo mir.

J
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Microsoft ::

Pa saj verjetno rastejo nove strani. Ali pa nove ideje, v obliki exeem in podobno. Bo ze nekaj.

Bolj bo problem, ko bodo sami izdelovalci naredili zascito drugacne oblike. Da bo kako integrirano z sistemom al pa kaj. Bodo ze pogruntali.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Daedalus ::

Eh, zato pa zadnje čase mula hitreje dela:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Microsoft ::

Ma ja. Pa razor je povecu iz 900k na 1M uporabnkov. Pa zgleda se to ni dost.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

d0rK ::

A ni LokiTorrent zbrou like 40.000$ ? .... Mislm to je ZLO velik kesa .... In un je pol kr predou se....Bedno.

Novice iz p2p sveta pa lahka, ce se ne veste, spremlate tuki. Stran vodi bivsi admin ShareReactorja, Simon Moon.

pecorin ::

software bi morali prodajati(ce ga ze morajo prodajati) tako, da bi bil vezan na serijsko stevilko procesorja. drugace se ne bomo resili te piratske nadloge :)

poweroff ::

Ja, dolžan sem majčkeno pojasnilo. Novico je napisal zee, objavil pa sem jo jaz, pred objavo pa še mičkenio spremenil. Dodal sem med drugim tudi "slovenska policija".

Da, site je bil suprnova (brez E), strežnike je pa zaplenila policija. Vem, ker sem dobil to informacijo najprej iz Siola, kjer so bili trije rack strežniki zaplenjeni, kasneje pa sem govoril tudi s kriminalistom, ki je strežnike zaplenil.

Hmm, kaj pa bo z logi?

Boeing: Ne bo dolgo, pa se bo enemu malo neuravnovešenemu dejansko utrgalo in bo kakega takega pezdeta iz riaa al pa mpaa počil na nekaj sto metrov. Pol pa bo mir.
Zakaj bi bil mir? Bo pač prišel drugi, ki vas bo preganjal, pa za njim tretji, itd...

pecorin: software bi morali prodajati(ce ga ze morajo prodajati) tako, da bi bil vezan na serijsko stevilko procesorja
Saj to se že dogaja. Trusted Computing je to. Tudi vsebine se bodo tako prodjale (WMA, WMV) Zabavaj.se je že prvi korak v to smer. Longhorni pa drugi. V nekaj letih se bo piratiziranje drastično zmanjšalo. Boste pač morali nehati.
sudo poweroff

Jux ::

In proces amerkianizacije bo končno zaustavljen. Yes! Vsi bomo fural pingo linux, gledal slovenske filme po TVS1 in slovenske nadaljevanke.

Nobeden ne bo doma uporabljal MS windowsov niti MS worda ampak kar lepo open office. Končno bom lahko naredil v firmi kjer delam migracijo na opensource software in keš za licence porabil za mojo plačo! Jst vam povem fantje, na koncu bomo imeli od palladium platforme več kot si mislimo.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jux ()

bradek ::

In zacela se bo zlata doba odprte kode ;)

Jux ::

@boštjan
Kako misliš kdaj? Sej piratebay dobiva skoz grozilna pisma, samo je pač na švedskem in na švedskem ni ilegalno met takšne strani.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

bond007 ::

40.000$ heh mogoč je to zatebe velik, kak Ja Rule pa porabi ta denar za eno felgo pri avtu (20" rims). Pa čeprav bi mel pomoje več profita, če bi postil tako stran odprto pa nj vsak mesec plačuje 40K $

Keyser Soze ::

Samo največji haklc bo, ker se ne bo dobiček teh ustanov nič kaj preveč dvignil. In se bo vsem zdelo full čudno8-O kaj se dogaja...:\

Skratka, vedno se najde alternativa. Tega se ni za bati. Trusted bo postal UnTrusted.

Dman ::

Nisem vedel, da so slovenski policisti Suprnovine strežnike zasegli... Ali lahko kdo pove kaj več o tem. Namreč katera PP, česa bremenijo Suprnovo itd. Ali so jih že vrnili? Ali so podali kako kazensko ovadbo na državno tožilstvo?

Jux ::

Pa sej se pomojem razni RIAA in MPAA tega zavedajo. Da jih piratsvo stane mogoče 1% objavljene vrednosti. Sam se morjo petelinit, da držijo uporabnike na nogah. Isto kot z mikrosoftom, kaj pa mikrosoft stane da iz windowsupdatea zbena corporate serijske številke, ki so v uporabi v piratskih windowsih? NIČ. Zakaj pol tega ne nardi? Mislim, zakaj je dal sp2 popravek na voljo vsem?

V vsaki temi povem, piratsvo je najboljši kanal za distribucijo programov in vsebin end-userjem in ko jih enkrat navlečeš na tvoje filme, programe in glasbo in vrag da tega tudi ne iztržiš. Tipičen primer je filmska industrija. FOAF ima doma čez 700 filmov v DiVx formatu. To po MPAA računici pomeni vsaj 700 * 5k sit = 3.5 mio sit. Malo morgen. Vem da FOAF nebi kupil niti enega filma, če bi ga moral plačat. Ga pač nebi gledal. Naredi pa FOAF nekje drugje spremembo, ko gre v kino gre vedno gledat hwoodsko produkcijo, ker mu je hwoodska produkcija kul, to je pa zaradi tega ker pirati piratizirajo samo filme iz holivuda. In FOAF gre od kar downloada filme kvečjemo večkrat v kino kot prej.

[FOAF=Friend Of A Friend.]

Skratka, dejte, zaščitite content pred kopiranjem. Nič več CDjev ne boste prodali, uslugo boste naredili tistim glasbenikom, filmskim avtorjem in proizvajalcem softwarea, ki bodo dovolili brezplačno distribucijo oz. distribucijo na alternativen (drugačen kot sedaj) način, le-te bodo pravi zmagovalci.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

interboy ::

Fantje fantje a mogoče vi mal pogledate na internet, preden greste objavit takšne bedarije!

Da ne bo tako preveč hude krvi http://www.torrent-news.com/archives/rumor_mill/000020.php prilagam povezavo.

LP

poweroff ::

Dman - zaenkrat ne vem več kot to... bom pa skušal izvedeti kaj več (čeprav v *tako* dobrih odnosih s policaji pa tudi nisem).

Lahko pa pišeš na policijo - služba za stike z javnostjo in jih uradno povprašaš o tem. Da tipovejo v kateri fazi je preiskava, kaj je bila vsebina obtožnice, kdaj je bila izdana odredba... to je povsem dovolj informacij.
sudo poweroff

Izak ::

Eh, zato pa zadnje čase mula hitreje dela


Pa še res je. >:D

Klemenn ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Klemenn ()

Grey ::

Ampak še nobenmu iz teh mogočnih podjetij pa ni kapnilo, da je mogoče čas za konstrukcijo nove ekonomije...

Namreč...vseh ne bojo mogl izučit, ker en folk dejansko nima morale. S tem tožarjenjem bojo pa samo velke stroške delal seb in obtoženim...brezveze.

Ali drugače povedano...zakaj bi razpokan zid krpal, da ne bi voda vdirala noter, če lahko narediš nov, močnejši zid in starega zamenjaš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Grey ()

B-D_ ::

To je kot pri oni stari igri kjer si ustrelil v eno skalo in sta iz nje nastali dve... sicer manjši toda vseeno sta bili sedaj 2 namesto ene. Pri tej sceni je enako. Pač sesuješ velikana in za njim, kot reakcija, zraste 10 mini strani kot gobe po dežju. Za bonus, pa narediš ob tem še ogromno reklamo, da se ljudje informirajo o zadevi za katero prej še niso slišali in potemtakem lahko postanejo novi uporabniki. Skratka "čista zmaga"... :\

Na koncu bo samo še tko kot asta-killer.com nastal en crawler po vseh teh mini straneh (ala tôrrent guglé) pa bo scena zaživela še veliko močneje, kot je živela s temi "maksi" stranmi, katere tko veselo zapirajo. Dosegli bodo ravno nasprotno. Namesto ene par velikih "skal" za odstrant, bodo sedaj imeli na kubike mivke, katero bodo morali s pinceto pobirati piece-by-piece.

p.s.: Glede zaščite na procesorjevo številko pa: Al je slučajno že kdo slišal za besedo... "krek"? :P

Keyser Soze ::

-ER- si pozabu B-D.:\

Zgodovina sprememb…

Sl4v3 ::

Kako to, da so zasegli serverje od Suprnove, če jim zaenkrat ni bilo še nič dokazano? Ali pač?

Sej kokr js vem shearanje torrentov ni prepovedano, samo trackanje. Pa kao, da so stran preventivno zaprl in jih ni nihče silil.
Umri mlad, da bos lep okostnjak!

Jux ::

web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Jux ::

@b-d
>p.s.: Glede zaščite na procesorjevo številko pa: Al je slučajno že kdo slišal za besedo... "krek"? :P

Si kdaj pomislil, da v industriji ne delajo samo nesposobni ljudje in so se spomnili malo boljšo zaščito. Ščekiraj tale FAQ, pa ti bo jasno o čem govorim. (TCPA_FAQ_1.1)
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Keyser Soze ::

Echo.:)

Torrenti niso nič prepovedani. Isto kot da bi rekli, da je uporaba igel prepovedana.

Dman ::

Zanimive hipoteze... sedaj imamo nasprotujoče trditve a) o policijskih zasegih in b) o samozaprtju. Kaj pa je res? Ali se komu da pisat na Policijo za Suprnovo?

B-D_ ::

4. How does TC work?
TC provides for a monitoring and reporting component to be mounted in future PCs. ...

I heard enough.

d0rK ::

Okej ... A so tisti prblizki zasluzkov resni? .... Da bi slon tok sluzu...Heh...

Kaj nej recm....Good for him....Una fora z pobiranjem prispvkov na LokiTorrent je pa faking podla. Adminu odrezat jajca pa nasadit na kol.

gfighter ::

Jux: Če jaz gledam film in ga dobim na izhod monitorja, ga ni "Trusted Computinga" ki bi mi lahko preprečil kopiranje. Prav tako je z glasbo...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Jux ::

res je. Uprašanje pa je ali boš sploh imel možnost poganjat aplikacije ki bodo imele možnost izmenjave contenta, ki ni digitalno podpisan. Da ne govorimo od dejstvu, da dokler je content digitalen, pol ok ni izgube na kvaliteti, sam to pa kar ti dobiš na zaslon ali izhod zvočne kartice ter pretvorjeno nazaj v digitalno obliko ni niti pod razno enake kakovosti.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

gfighter ::

Hm, vprašanje kvalitete je zelo relativen pojem, povezan samo z denarjem, ki ga imam na voljo. Sem pa sedaj prebral cel link, ki si ga dal, in moram reči, da je kar strašljivo, čeprav močno dvomim, da jim bo vse uspelo točno tako, kot je načrtovano. Če ne drugega, jih bodo ustavile protimonopolistične tožbe. In prav bo tako...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

iration ::

Jux: "Tale novička je prov kul."

Ko iz ene par če-jev zgradijo cel članek je prou kul ja. Daleč od resnice.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

whatever ::

Pomoje se bojo kmalu spravili se na emule. Kaj pa potem? Ostane še DC++ in ko skenslajo še tega??
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Looooooka ::

najbl zalostno je dejstvo da obstaja folk,ki je dost neumn,da resno misl da osebe ki laufajo te strani "komaj" prezivijo,ker dajo ves denar za streznike hosting in bandwidth.
zasluzjo najmanj tok kokr vi k delate v enem mescu(ceprou verjetn kr parkrat vec).
tko da ce so se spravl met take strani naj se kr lepo sami branjo.
niso glih nedolzni jagencki.
sicer ni pa noben na internetu.ce bi vsi placval za vse kar majo/mamo po diskih bi bli le-ti zelo prazni.
mpaa in podpobni majo pa tko al tko prevec dnarja.in osebno upam da zgubijo cist vsako tozbo.Osebe,ki se jim zdi pravilno tozit mladolednike ker majo par filmov pa mp3jev na disku in jim tko pridobivat kartoteke si se kj hujsga zasluzjo.

Looooooka ::

uf kok je lepo napisu komentar.
"fake robin hoodi" :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

ivekmat ::

sam kako strašijo folk. da so zdej odvetniki dobil dostop do vseh logov iz serverja in da se lahko spravjo tožit kerga koli, pa to je smešno.
in tud una teorija mi je kr blizu, saj s 40.000 $ zmoreš več, pa če maš enega kurčevga odvetnika. ker če se ne bo noben od teh boril, bo MPAA in podobnim sranjem se tolk semozavest dvignila, da pol čez cajt lohk res pričakujemo vele zaprtje takih strani (vsaj v USA).

V sloveniji, pa itak sodne prakse s tega področja ni, tko da je težko predvidevat, kako bi sodniki odločil v podobnem primeru. misml, da samo zaradi downloadnja ni še noben najebu in tud še kr lep čas ne bo (če bodo mal upošteval ustavo in človekovo zasebnost).Vse to so samo indici (da majo tvojo IP številko...), dokazat da si ti snel ta pa ta film in ga neupravičeno gledal...., to pa ni kr tko.

poweroff ::

B-D - v bistvu je dovolj, da nekaj tisoč ljudi tožijo in iztožijo, pa se bo strah naselil med narod. Recimo v Sloveniji - če bi deset ljudi zaradi P2Pja izgubilo hišo in avto - greš stavit, da bi promet zelo hitro upadel?

Skaza: Kako to, da so zasegli serverje od Suprnove, če jim zaenkrat ni bilo še nič dokazano?
Saj zato so pa zasegli! Da s preiskavo ugotovijo kako in kaj.

iration: za Windows Media player si že slišal? Pa za njihov DMR? No, pojdi na zabavaj.se, kupi en komad in ga presnemi na drugi računalnik. potem pa poročaj, če ga boš lahko poslušal.

Prvi procesorji z IDjem v jedru (!) so pa prišli ven pred kratkim. Cell...

Iration :članek je star leto in pol. Poglej malo okrog sebe, kaj se je vmes zgodilo na tem področju. Boš presenečen - v slabem smislu.

ivekmat: kako se motiš... >:D >:D >:D

Včasih si na štantu lahko kupil piratske CDje... danes to ni več mogoče. Inšpektorji redno hodijo po bolšjakih. Čakajte, da se malo organizirajo - začeli bodo brskati tudi po logih. Samo da en pravnik naštudira postopek in izpelje "primer" - potem se bo usulo.
sudo poweroff

Daedalus ::

> Prvi procesorji z IDjem v jedru (!) so pa prišli ven pred kratkim. Cell...

A nimajo Intel proci od P3(P4?) naprej tudi neke kode v jedru? S tem, da se tega ni nikoli začelo izkoriščati...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

pecorin ::

SGI-ji so ta ID imeli ze pred 10 leti in so ga tudi uporabljali proti piratstvu. kupil si software, ki je deloval samo s tvojim procesorjem..

Dead_Eye ::

Zgleda da bo spet prišlo kot je bilo nekoč, ko smo od piratov kupovali diskete in cd-je. Tega itak ne morejo ustavit.

Glede procesorjev s kodami in podobno: ma kdo bo sploh kupil tak procesor če bo moral zraven še legalne windowse, pa legalne office,.... Sej baje je intel že nekaj takega poskusil pa se je potem dalo disablat odkrivanje kode v BIOS-u se mi zdi.... Nekaj bojo že poguntali.
The one and only

Jeebs ::

Moj PII 450Mhz SLOT1 (ja vem, stara jajca) ima to kodo, ker imam v BIOS-u možnost da jo omogočim oziroma onemogočim.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Keyser Soze ::

Matthai, pozabljaš, da je dokazno breme na njih. In pomoje bodo lepo popušili v večini primerov. Močnejši materialni dokazi pogosto niso dovolj, ne pa en log, da si ti potegnil dol datoteko, ki je "film". Pameten odvetnik se ne bo spuščal v te tožbe. Razen tisti, ki jih ni sram poraza...

P.S.: Pa dokler nimamo precedensov, lahko naštudirajo 100000 primerov, pa ne bo zagotovljene zmage.

ABX ::

Kdo piše te novice je en kekec.

Po supernovi.org, katere strežnike je ugasnila slovenska policija, je enaka usoda doletela tudi stran lokitorrent.com.

Zakaj je policija ugasnila ta server?

Česa so ga obtožili?

Kako se zadeva odvija?

Brez teh podatkov nima sploh smisla komentirat.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Gandalfar ::

Keyser Soze: prodaja cdjev in profit narascata.

Jux ::

@Mathai
>Prvi procesorji z IDjem v jedru (!) so pa prišli ven pred kratkim. Cell...

Mislim da je kar DRM vrgajen v jedro.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Nerdor ::

Fantje tole je ZELO NEVARNA igra Microsofta in Intela in ostalih s tem TCPA. Why? Kako boš tak PC potem prodal, kako boš program (legalno kupljen seveda) prodl drugemu, da bo ta program legalno uporabljal naprej?? Upam, da ne bo licenca programa LE IN SAMO ZA enega človeka, ki ga NE BO SMEL nikoli prodati!?? Com on!=?
KAko bomo pod VMWare poganjali (legalno kupljene) programe (na tisti strani pravijo, da ne bomo mogli ozr. programi ne bojo pravilno delovali (kar je eno te isto) ) !? Lepo vas prosim!! Folk bo mel teh birokrackih zavezlam poln kufer že v štartu!!! Te zavrzlame bodo pošteno načela sistema prostega tržišča!!

Po drugi strani imamo Linux, ki je multiplatform. Naj povem, kako se je IBM opekel s MicroChannel 32 bitnim vodilom za 486 in Pentiume 1 :D . Na vrat na nos je dobil Tjavanski odgovor!! Mogoče Bill G. razmišlja kako bo Kitajce prepričal, da NJEMU plačajo za software, pozablja na GRENAK PRIOKUS Azijskih Tigrov in Tajvanskih Semi-Conductor industrije, ki je vn dala take specifikacije kot so VESA. JA vesa je sesula MicroChannel. VIA ima v SVOJi kovačnici CPU. Prav tako Kitajci razvijajo CPU, ki bo dosegal Intelove Pentiume in AMD-jeve Athlone. Oba Intel in AMD močita ob tem dejstvu. Kaj bo Wintel, ko mu Kitajci s svojim Red Flag linux distribucijo s svojo PC-like arhitekturo in svojim CPu-jem. Tak isto Rusi imajo svoj paradni konj CPU-ja, ki je leta 2000 zmogel 2GHz in je po računski moči glatko prekašan takratnega Intel P4 1.5GHz. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nerdor ()
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

The Wall Street Journal zagnal konkurenco Wikileaksu

Oddelek: Novice / NWO
227941 (6603) Gregor P
»

MPAA ponovno udarila (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
16513451 (9235) iration
»

eXeem -- izpopolnjeni BitTorrent (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
5011343 (7854) Darker
»

DDoS napad na BitTorrent strežnike

Oddelek: Novice / Varnost
104100 (4100) Tilen
»

Windows Media Player 10

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
296746 (6746) cole-22

Več podobnih tem