» »

Falcon 4.0, Lock-On, ... moderne simulacije

Falcon 4.0, Lock-On, ... moderne simulacije

«
1
2

BigWhale ::

Da ne bi smetili teme o IL2 z podobnimi posti.

Kje letite najpogosteje s kaksnimi patchi? Primerjava simulacij med seboj in tako naprej.

Jaz sem se sedaj zacel malo ukvarjat z LockOn. Vse kar sem do sedaj lahko ugotovil je to, da je F-15 proti F-16 en tricikel... ;) Vsaj kar se radarjev tice in ostale avionike. Z A-10 se se nisem ukvarjal, se pa malo mucim s cirilico... ;)

Vsec so mi pasivni senzorji na ruskih letalih. Zelo uporabno za sneak attack. :)

Matri[X] ::

Kolikor se jaz spomnim LockOn, je zelo hardwarsko požrešen in ga zaradi tega tud nisem igral. A se ga danes že da igrat brez zatikanja? Falcon4 mi pa nekam starinsko deluje.

BigWhale ::

Da nadaljujem kar tule, ne v IL2 temi...

Mesoreznica:

> BW to ko ne vidiš kvadratka na radarju pomeni, da te nasprotnik
> dobro JAM-a, ali pa se je spustil na višino marjetic

V primeru aktivnega motenja ti radar v F15 pokaze JAM signal na VSDju. Takrat lahko LOCK-as ta signal in stvar gre v HOJ (HomeOnJam) mode, letis proti izvoru jam-a, dokler tvoj radar ne uspe 'priti skozi' takrat se preklopi v STT mode.

BigWhale ::

Hm, se ena tezava, ki jo imam v LOMAC. Cudno obnasanje radarja, v TWS nacinu. Namrec, ce preklopim v TWS nacin, mi pokaze tracke za vse tarce, ko naredim LOCK na prvo tarco radar avtomatsko skoci v STT mode. Namesto, da bi ostal v TWS nacinu in mi pustil, da izstrelim raketo, lockam se eno tarco in izstrelim se eno raketo. In tako naprej, dokler ne locakam sedem tarc, kot jih podpira TWS mode....

Hm, kaj delam narobe, ce sploh kaj?

Wendol ::

Ej, dobro tole, da ste odprli novo temo.
Jest se počasi privajam na LockOn po dooolgi abstinenci.
Začenjam z A-10 tako, da vam o drugem ne morem pomagati.

Me pa zanima. Suntrance1 mi je poslal dobre turturial misije in ena je za A-10 dokaj dobra, kjer moraš poiskati 37 zemeljskih tarč in jih uničiti (tudi SAM).
Hud zalogaj, vsaj zame.

Neznanka mi je, kako z A-10, izključno vizualno odkriješ, indentificiraš in uničiš vse te cilje, 100% real ???
Predlagam, da še kdo drug poskusi, misijo vam pošljem, pa da vidimo, kdo pride dalje.
Meni je uspelo uničiti 5 tarč, predno so me skillal.

BigWhale ::

Vizuelno? Jah videt jih moras... ;) Drugace pa imas na mavericku kamero... tisto ponucas. Nevem pa kak support ima A-10 za lasersko designacijo, ki jo izvajajo na tleh, tvoji pomocniki in ti oznacujejo cilje, ti pa samo pokas.

Jaz se trenutno koncentriram na avioniko F-15, pa ugotavljam, da je za Miga in Suhoja vec podprtega in vec napisanega v manualu... ;) Bom ze prezivel.

BigWhale ::

TWS nacin mi je zacel delat. Nevem kako in zakaj. Je bilo lepo videti 4 AMRAAMe kako letijo vsak k svoji tarci.

Hm, ce koga zanima se kaj vec o BVR (beyond visual range combatu), obrambi, napad in podobno lahko kaj vec napisem. Malo teorije pac. :)

Wendol ::

Ti kr napiš, od viška ne boli glava ;)
Jes sem se odločil za postopen prehod, najprej A-10 (najlažje letalo), potem F-15 (bolj domače kot Rusi), na koncu pa ruski modeli.
Kolikor se pa spominjam iz mojih prvih izkušenj na LockOnu, je pa že itak F-15 zelo šlampasto narejen, kar se tiče avionike, veliko je poenostavitev. Koliko so uspeli to popraviti v zadnjih pachih pa ne vem.

JRY_slo ::

BigWhale, ti se kr razpiši, da enkrat razkantam uno 27ko od mesoreznice>:D

BigWhale ::

Hm, sedajle je blo ene par poskusnih poletov proti Su27 in Mig29. Nasprotnik solo in v paru. Jaz v F-15.

Su27: (Head On Approach - pri BVR combatu je prakticno vse head on approach )

Raketo lahko izstreli deset do petnajst sekund pred tabo, kar je rahlo tricky, ce letis proti dvema v paru ampak se vseeno da. Takoj preklopis radar v TWS mode (izbrana mora bit AIM120 raketa), oznacis obe tarci in cakas, da prideta v domet... velik zelen (pri meni rdec, ker imam hud v rdeci barvi) ASE krog sredi HUDa in dve rdeci lampici zgoraj na canopy.
Takrat izstrelis AIM120 najprej na prvo tarco, potem pa se na drugo. Pri tem pazis, da tisto mastno debelo piko spravis cim bolj na sredino ASE kroga na HUDu. Ko imas obe raketi izstreljeni, je treba pocakat da tudi druga raketa pride v active mode.

AIM120 niso 100% fire and forget rakete. Na levi stranu HUDa se pojavi crka M in zraven dve stevilki. Prva je TTA (time to active) druga pa TTI (time to impact), vazna je prva. Ko pride na nulo lahko z radarjem nehas osvetljevat tarco in se obrnes stran. In to smo cakali. ;)

Ko sta obe raketi izstreljeni, pocakas, da pride TTA na nic, break hard, drop decoys, full throttle... Cross your fingers. Vmes sta unadva kekca ze vsak po kake tri rakete izstrelila, tako da je pestro. Z malo srece bo vsaj en dol padel. Jackpot je, ce bosta oba. Se malo srece je potem potrebno, da te tista salva raket zgresi. ECM bi znal pomagat. Chaff in Flare tudi, vendar se vabe odmetujejo samo pri spremembi smeri, hitri spremembi smeri. Drugace nima smisla.

Aja, ko te Su27 enkrat dobi na radar in te locka, se ga je tezko znebiti. Ni pomagal niti slalom med drevesi.

S Su27 se ne zapletat v nek hud dogfight. Med vrtenjem vas bo prej ali slej ujel in izstrelil kako prdalico, ki vas bo zadela. Ponavadi se vedeli ne boste, ker bo IR raketa kratkega dosega samo Bitchin' Betty se bo zacela dret 'left engine failure...'


Ista situacija z Mig29:

Tukaj je nekaj prednosti na strani F15, ker lahko malo prej izstreli raketo. Ko je enkrat raketa active in se sama usmerja, se je lazje koncentrirat na to kaj dela nasprotnik.

Ce gre samo za enega nasprotnika je stvar precej lazja. Izstrelite raketo, pocakate, da je aktivna potem pa crta. Umik naj bo praviloma vedno pravokotno stran od nasprotnika (od raket, je bolje, ce so se dalec stran bezati kar s polnim gasom stran v nasprotno smer), ce se le da.

Na AIM7 kar pozabite, te so dobre v glavnem za tarce, ki ne streljajo nazaj ali pa, ce se podite za tarco in jo konstanto osvetljujete z radarjem. Raketa nima lastnega aktivnega radarja, kar pomeni, da morate spremljati tarco vse do impacta s svojim radarjem. Ena prednost pa je le. Nasprotnik ne ugotovi, da je bila raketa izstreljena.

Ce pride do vrtenja v krogih. Najprej preverite ali nima vas F15 slucajno kaksnega externega rezervoarja za gorivo (to se v fast battle planerju konstantno dogaja nevem zakaj, precejkrat so me sestrelili zaradi tega), drop it! ;) Torej, ce se vrtite, radar v primeren mode. BORESIGHT ali pa se bolje VERTICAL SCAN. Preklop na AIM9 skoraj obvezen. Glavo gor in gledat kje je nasprotnik. Ce je dovolj visine se splaca 'krajsati' zavoje z letenjem 'v tla', ko je enkrat radar lock na nasprotniku samo fire in potem opazujete kaj naredi nasprotnik. Vendar ne vec dolgo vztrajati v vrtenju z njim, ker vas bo ujel. Brez skrbi. F15 je kanta... ;) Je pa malo hitrejsi.

Aha, se prednost TWS nacina delovanja radarja je ta, da nasprotnik ne dobi opozorila, da ga je nekdo vzel na muho. (Nisem preizkusil v praksi ampak naceloma bi moralo biti tako) TWS scan radarja je prakticno isti kot RWS, samo da tarce osvetli s parimi pulzi vec. In RWR pri nasprotniku naj ne bi kazal sprememb. Ce lockate tarco in gre radar v STT mode, potem bo pa nasprotnikova kabina ko novoletna jelka.... ;)

Se par besed o iskanju tarce. Za tiste, ki ste v F15. Tace stran od radarja. Ce je v zraku AWACS, ga povprasajte o tem kje bi utegnil biti nasprotnik. Ce ga ni, jeba. Ce veste vsaj priblizno od kje bo prisel, potem se splaca radar vsake toliko casa vklopit, preskenirat cim vec neba in spet ugasnit. Ce najdete sovraga, potem takoj ugasnit radar in se naprej letet v tisto smer. Nasprotnik ima dve moznosti, ali vklopi radar, ali pa uporabi pasivne senzorje, ce je dovolj blizu (domet nekje do 50km, kadar je tarca obrnjena z ritjo proti senzorjem). V primeru, da je tarca oddaljena okorg 20-30nm, potem nima smisla izklapljati radarja. Samo gas in po nasprotniku. Ce se mu pokazete samo kot kratek blip na RWRu, obstaja moznost, da bo spremenil smer, malo zaokrozil okrog vas in kar naekrat boste padali proti zemlji. Ce je bolj oddaljen, se splaca se malo pocakati.

PS: Ko se vam RWR zacne dret, da je bila izstreljena raketa, je cas za drasticne ukrepe. Casa ni ravno dosti. :)

Hm, kdaj se dobimo? Jutri? Kje? Jaz bi tole ze malo v zivo probal... :)

suntrace1 ::

Wendol, za identifikacijo uporabljaj RWR in simoboliko, za tarče brez radarja pa hmm, nadmočno buljenje v vsak piksel monitorja, ki tja ne spada. Tista misija je res huda, najbolj me motijo Igle, sploh ne veš kdaj lansira hudič mali.

Drugače pa tukaj Ironhand's site vse tutoriale, med A2A pa pod doppler effect za vas, F-15 pilote imate.

Drugače pa zaradi izpitov nisem letel praktično nič vsaj 2 tedna, tešil sem se z raznimi dokumentarci z mule. Hotel sem malo probat IL2 + PF pa mi neki joystick nagaja, tko da ga bom zgleda spet kar odložil za nekaj časa, ker mi postaja prosti čas kar preveč dragocen, da bi ga zgubljal z raznim patchanjem itd.

mesoreznica ::

@BW na žalost se motiš. Mig 29 lahko R77 istreli preden lahko F15 AIM120. Zraven tega pa je R77 aktivna in za 1 Mach hitrejša od AIM 120 in ima večji doseg.

Proti računalniku je borba relativno preprosta če jih ni preveč. Real Fight je nekaj čisto drugega.>:D

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

mesoreznica ::

@Suntrace imaš pijačo v dobrem za tale link.8-)

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

suntrace1 ::

€mesoreznica: Deal :)

Kera noč, najprej sem mal Mig Alley, glih tok da smo obranil Pyongyang, pol na hitr Wings Over Vietnam, ker se vleče tale kampanija kot kurja čreva in za nalašč vlečem celo eskadriljo direkt nad SAM gnezda, da jih je čim manj, ker me prov zanima, če je prej konec.

No, potem sem pa za hec zalaufal Il2+ Pacific Fighters in sem nažigal celo noč |O ojojoj, sploh nisem prišel do LOMAC. Najprej sem si itak takoj vpel Me262 proti YP-80 in je bilo res zanimivo, potem sem probal Me262 z juriši na B-14 bombnike, če nisem to ponovil ene 8x, potem pa Štuka z torpedom, dokler nisem odkril P-38 Lightning, men najlepši avion od majhnega
, pa sem si za foro naštimal eno bitko z 8imi P-38 in 8 J8B iz leta 1937, ko sem na daleč zagledal dvokrilce sem se kar smejal... in so nas stara gara zmetala z neba WTF 8-O Sploh jih nisem mogel ujet v turnih, resje da smo začel zelo visoko, sam vseen. In pol sem to ponavljal v nedogled in na koncu, mi je bil res najboljši fajt, oba v dvokrilcu kot iz 1. svetovne vojne, fiju, gor dol, kot uni piloti iz ameriških cirkusov, tolk zabave že res dolgo ne :D |O joj sam zeham še. Sploh nisem LOMACa nič igral, pa kaj šele Falcon4!

Aja, mesoreznica ima prav, R-77 imajo daljši doseg, če pa mal zgoljufaš in najdeš mod za R-60, ki so ARHM, pol je pa to čista zmaga >:D Sam to je žal goljufija.

Pa še ena slikca, k je glih jet tema in nisem nobene jet napopal še vanjo , se mi zdi kar primerna


Sam res, IL2 mi je včeri/danes naredil čist noro noč.

Aja, pa še tok da omenim da z TrackIR res spremeni občutek letenja. Res, prav čarobno je bilo gledat oba propelerja, kako se vrtita vsak v svojo smer in...zzzzzzzzzzz

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Predator ()

BigWhale ::

> Zraven tega pa je R77 aktivna in za 1 Mach hitrejša od AIM 120 in ima večji doseg.

Vodenje R77 je enako kot za AIM120. Hm, bom preveril v FBPju, mogoce jim ne nalozi teh raket gor. Ker v desetih poizkusih, ni nihce streljal name pred mano.

Je pa hecno, da sem nasel precej referenc, da je bila R77 namenjena predvsem Suhojem.

> Real Fight je nekaj čisto drugega.[>:D]

Ja, kdaj bomo?

PS: Sem preveril zadevo se v igri. R-77 gre na Mig-29S in Su-30. Na 29A ne gre. Grem probat, kako se obnese....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

BigWhale ::

Mig-29S vs F-15:

Stvar je kar drugacna, 29S ima on board ECM sistem, ki deluje precej dobro. Tudi radar je boljsi kot v F-15. Ko letis na nasprotnika in imata oba vklopljen ECM, radar pri obeh je v HomeOnJam nacinu delovanja, ratajo stvari zanimve.

Poslusas svoj RWR, ki enakmerno piska v kakih polsekundnih presledkih. Potem zacne divje piskati, Migov radar je zmagal in se pretolkel skozi nas ECM. No, ni tako crno, se nekaj sekund, pa bo tudi APG63 prisel skozi in tarca bo locked on. Ko bo ze skoraj v dosegu, se bo RWRju spet sfuzlalo in pokazal bo tisti precej neprijetni diamond z 12ko v sredini. ;)

Sedaj se splaca obrnit vstran od miga, dokler ne bo na robu radarja, toliko da vsaj malo podaljsamo let raketi, ki gre proti nam. Ko je mig v dosegu AIM120, streljas... potem pa 90 stopinj stran od rakete, toliko ta izgubi lock, gas do konca, in se obrnes tako da jo imas na six o'clock.

Wendol ::

Fantje, tile vaši komentarji so čist OK:) , dobro branje res!

Tudi jest sem pred nekaj dnevi dobil TrackIR in zadnje dneve preživljam v glavnem v testiranju te moje nove pridobitve.
V LockOnu bom moral sicer še dodatno preizkusiti nove nastavitve, drugače pa v IL_2 res seka tale TrackIR!!! Suntrance1 čisto nič ne pretirava s pohvalami na ta račun in resnično ti TrackIR ponudi novo dimenzijo v igranju simulacij8-)

Če se komu ljubi, nadaljujte s komentarji na LockOn!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Wendol ()

BigWhale ::

Pristajanje z F-15 je precej lahko. Me pa rahlo moti to, da z A-10 ne morem nikakor pristati na trupu na kaksni zelenici.

Aja, pa drevesa niso drevesa, so samo 3D objekti skozi katere lahko letis. ;> Keep in mind, ko boste leteli nizko. Lahko letite nizje od dreves.

Wendol ::

Kolikor sem do sedaj preletel A-10 ugotavljam, da nimaš nobene možnosti, če ga ne uporabljaš enako, kot ga resnično uporabljajo v USAF.
Če nimaš zagotovljene premoči v zraku in nevtraliziran SAM , potem se ti slaba piše.
Sploh če se ravnaš po USAF doktrini, da moraš najprej vizualno ugotovit vrsto in pripadnost objekta, zaradi izogiba frendly-fire, je tvoja misija praktično nemogoča.

:)

BigWhale ::

Nevtraliziranje SAMov niti ni tako zelo nujno. precej bolj vazna so ostala letala v zraku.

JRY_slo ::

Častim 1eto star Saitek X45. dela... jryoooATgmail.com

JRY_slo ::

že oddano... sry...

mesoreznica ::

Jaz sem bil najhitrejši.>:D

OK kdo ga hoče. Dam ga za 10k SIT.:D Joke, da ne bo kdo mislo slučajno kaj.:D

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Wendol ::

Nevtraliziranje SAMov niti ni tako zelo nujno. precej bolj vazna so ostala letala v zraku


Kako se pa ti potem lotevaš "igle" in ostale IR navlake, ki se ti limajo na rep, če nizko letiš? Ena izmed rešitev je letenje nad 3000m, vendar to ni vedno mogoče. Ko letiš nizko, si zaposlen z iskanjem tarče, težko oprezaš za iztreljenimi raketami, da bi nato izvedel šeizmikajoč manever. Včasih te pa napada celo več raket hkrati ?!
Vaše rešitve... ?

Leti kdo trenutno Falcon4.0 ???

mesoreznica ::

@ Wendol prav imaš SAM-i so problem. Saj pravim nam bo BW pokazal na serverju, kako se to dela.:D Polovica letal v fightu je takrat padala dol zaradi SAM-ov. Če si se pokazal nad hribi imaš v trenutku lock vsaj z dveh strani, če pa manevriraš nad tlemi te pa SAM-i dobijo. Največji problem je kr je tam kombinacija SAM-ov kratkega dosega (ročni) in srednjega dosega in kamorkoli se obrneš te drug dobi v ciljnik. Na veliki višini pa tako ne smeš letet, te takoj snamejo.:D

Saj je zelo zanimivo tole. Ko sma z Ali3n-om prvič prišla gor sma vzletela prišla v cono in padla.:D Pa spet vzletela in kamlu boom..:D Nobenga kontakta na radarju, nobenega locka na letalo samo booom. No pol pa se naučiš igrice med hribi. Predvsem so mi všeč čelni napadi na F-15 z Migom. Ga pičiš direkt na amrama, nehaš gledat naprej in samo še opazuješ opozorilni sistem. Ko javi 4 črtice do maksimuma potegneš poln G v levo ali desno in AIM 120 pade mimo. Samo problem je kr jih nekateri lansirajo dve ali več v razmaku 3 sec. Pa se eni umakneš, druga se ti pa zabije direkt med rebra.:D

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

mesoreznica ::

Aja pa eno vprašanje. Zakaj en moreš na Su27 postavit R-77? Mislim kira logika.:\ Glih zaradi tega uporabljam MIg29. A ve kdo v čem je fora. Da pa je Su27 uporabljal R77 je pa logično. Sicer pa imam kar nekaj fotk doma kjer Su27 izstreljuje R77. A se bojijo da potem ne bo hotel nobeden F-15 letet ali kaj.:D

No v glavnem če kdo ve kako se da to zaštemat na Su27 naj prosim razloži. Hvala.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

BigWhale ::

> Ko letiš nizko, si zaposlen z iskanjem tarče, težko oprezaš za iztreljenimi
> raketami, da bi nato izvedel šeizmikajoč manever. Včasih te pa napada celo
> več raket hkrati ?!

No, nevem kako je to v LockOnu ampak, ko si v A-10, ti SAM ni najvecji sovrag. Imas precej dober kanon in ga lahko hitro onesposobis. Ce pa pride drugo letalo, je pa stvar precej drugacna, predvsem zato, ker nimas dosti stvari s katerimi lahko nazaj streljas, se radarja ne... :)

Igla, Strela in podobne nadloge so pa pac pain in the ass. Iskanje tarce ne bi smel biti tak problem, ker bi vsaj ponavadi morala biti oznacena od nekoga na tleh (A-10 je pac support plane in ponavadi sodeluje skupaj z enotami na tleh).


> Leti kdo trenutno Falcon4.0 ???

Jaz ga ze dolgo nisem... :/ Pa bi ga se kdaj mogoce. Nazadnje sem letel kake tri leta nazaj.

---

> Saj pravim nam bo BW pokazal na serverju, kako se to dela.[:D]

Ja, kdaj in kje? Jaz sem bil ready cez vikend... :)

R77 na Su-27? Malo sem brskal, pa sem nasel vecinoma reference, da so bile delane za su-33+ in novejse izvedbe mig-29. Ceprav, testirali so jih pa tudi z su-27... Hecno. No, v LockOnu tega ne mores narediti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Wendol ::

@BigWale
...aja, ti to ne govoriš iz svojih izkušenj iz LockOna!
Ja seveda, v resnici je to čisto drugače in A-10 nastopi v točno določenem trenutku, ko so druga letala že naredila "preparacijo" bojišča.
V simulaciji LockOn je pa drugače!!!
Prvo kot prvo, sim kot tak pozablja na nekaj temeljnih zakonitosti in letala takšna in drugačna meče v čudne misije, skregane z realno stvarnostjo.
Tako se zgodi, da se mora A-10 otepati sovražnikovih lovcev, se skrivati pred SAM in AAA in poleg tega še iskati, indentificirati in uničiti tarče!!!!:D

Poleg tega je zelo očitno, da so programerji namenoma naklonjeni ruskim tipom letal in jim dodelili dokajšno premoč nad USAF letali (podobno kot v IL_2)
Čeprav se F-15 lahko pohvali z več kot 100 killov v resničnih spopadih (Mig29+Su27 skupaj jih nimata niti 10), je dokaj nebogljen v LockOnu;)
Kakor koli že, LockOn se dejansko lahko pohvali z marsičem, lahko se mu pa tudi očita veliko lapsusov in nepotrebnih pomankljivosti!!!

BigWhale ::

> Poleg tega je zelo očitno, da so programerji namenoma naklonjeni ruskim
> tipom letal in jim dodelili dokajšno premoč nad USAF letali

Mnja, to je bilo razvidno ze iz manuala. Kar je skoda. Tudi radar v F-15 ni modeliran tako kot treba, je precej poenostavljen.

mesoreznica ::

F-15 ima 100 kilov. Ja pa si kdaj pogledal kakšne nasprotnike je imel?

Stari Miragi, Migi-17, Migi 21.... Poleg tega so jih leteli slabo izurjeni piloti.

Jaz sem se odločil letet Su27 zato ker sem videl, da ima v igri prednost F15.

Drugače so pa recimo v BVR-ju Britanci delali simulacijo EF 2000 in Su-27. In je bil v večini spopadov zmagovalec Su27. To je tudi povzročilo razvoj nove generacije raket, ker obstoječe zaostajajo za Ruskimi.

Sicer pa Ali3n vam lahko pove kakšno podatkovno bazo imam v omari glede vojaških letal. Je ne spravite v prtljažnik.:D

Doseg Ruskih raket je manjši kot bi moral biti. Celo Američani so potrdili doseg rakete R27 ER kot 100 km+. Oziroma, da ima dvakratni+ doseg amrama. Kakšen je doseg v igri?

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Zgodovina sprememb…

Wendol ::

Vsekakor in brez dvoma sta Mig-29 in Su-27/30 silna letala. Želel sem le napisati, da glede na uspehe, ki jih je dosegal F-15 do sedaj, je to letalo podcenjeno v LockOnu ali drugače povedano, veliko bolj so se potrudili pri ruskih tipih kot pri USAF.

BigWhale ::

Aja, da ne bo pomote... Jaz imam precej raje ruska letala. Me pa moti to v simu, da USAF niso narejena tako kot bi lahko bila. :)

mesoreznica ::

To je pa verjetno res.:)

Mogoče bodo pa update delali tako kot pri IL2. Bog nam pomagaj.:D

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

mesoreznica ::

Zdaj sem nekaj časa letel F-15. Samo en še mi naj jamra, da elektronika v F-15 ni dodelana ali pa da je F-15 neobogljen proti rusom.:\

Zato jaz nočem letet z F-15 ker vse sam dela. Edino kave mi pa ni skuhal, moram priznat.:D

V glavnem se podim med hribi in se srečam z Su27 čelno. Padema eden mimo drugega. Obrnem pogled za njim in potegnem v zavoj, da bi ga prestregel. Med zavojem z pogledom obrnjenim 90° navzgor mi naredi BIIIP. Znan zvok, k se oglasi ko imaš lock. Refleksno sem pritisnil na sprožilec. Raketa je odletela jaz pa sem nadaljeval v zavoju da bi prestregel Su27. No Su27 mi je pobegnil med hribčke. No pa sem rekel zdaj pa gremo pogledat na kaj hudiča sem jaz raketo ustrelil. Upam, da ne na svojega ker me bodo vrgli z serverja. Bil je MIg 29.:D. Vse kar sem naredil je da sem na signal prtisnil gumb, HUD-a tudi videl nisem.:D Ja ja F-15 je full bogi avion. A vi bi radi, da še strelja za vas?:D

Pa da en govorimo o prepoznavanju tipov letal. Ko ga dobiš na opozorilnik ti še zraven napiše tip letala. In če je Su27 veš, da ima polaktivne rakete. In lepo pičiš na njega kljub temu, da je izstrelil raketo. Ko si v dosegu lansiraš AIM120 in začneš bežat. Če hoče živet se bo moral umaknit in bo izgubil lock kar pomeni, da se jaz lahko spet obrnem za njim ker je njegova raketa neuporabna. V bistvu je že mrtev. No če zaznaš Mig 29 veš da ima verjetno R77 in beden radar, ki je vsaj 50% slabši od tistega v Su27, mu nabiješ JAM in pičiš na njega. Butneš AIM 120 brez locka v njegovo smer. Mala AMRAM barabica sama najde cilj. Je sicer izven dosega ampak Mig-ov pilot v to ni prepričan in se raje umakne. Ti mu seveda slediš z polno močjo in zmanjšaš razdaljo. Ko se začne obračat nazaj hitro suneš 2000 m višje od njega in pri nekje 1000 km/h lansiraš drugo, ki pa skoraj ziher ubije.>:D

Ja zelo bogi je ta F-15.:\

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

BigWhale ::

> Zdaj sem nekaj časa letel F-15. Samo en še mi naj jamra,
> da elektronika v F-15 ni dodelana ali pa da je F-15
> neobogljen proti rusom.[:\\]

Ne jokej, pa ne bluzi. Vse kar nekateri trdimo je to, da F-15 ni tako dodelan kot so ostala letala, kar je pa resnica.

> V glavnem se podim med hribi in se srečam z Su27 čelno.
> Padema eden mimo drugega. Obrnem pogled za njim in
> potegnem v zavoj, da bi ga prestregel. Med zavojem z
> pogledom obrnjenim 90° navzgor mi naredi BIIIP. Znan zvok,
> k se oglasi ko imaš lock. Refleksno sem pritisnil na
> sprožilec.

Vse je odvisno od nacina v katerem je radar. Ce je v boresight ali pa vertical scan mode. Vertical scan mode ima tudi Su27/Mig29 nevem kateri. Aja, lahko bi bil tudi v FLOOD mode-u radar.

Refleksno streljanje je precej slaba stvar. Ker ne ves kam bo raketo odneslo, sploh v zavoju. Moras gledati kam kaze steering dot v ASE, ce je sploh znotraj ASE kroga. Ce ni, potem moras imeti malo srece, da raketa zadane. N

AIM-120 deluje tako, da ce jo ustrelis v prazno, naredi nekaj S-ov po zraku aktivira svoj radar in se usmeri na tisto stvar, ki najbolj 'ven tolce'. ;)

> Ko si v dosegu lansiraš AIM120 in začneš bežat.

In AIM-12 malo bluzi po nebu in potem dol pade. AIM120 mora biti active, da lahko nanjo pozabis.

> No če zaznaš Mig 29 veš da ima verjetno R77 in beden
> radar, ki je vsaj 50% slabši od tistega v Su27, mu nabiješ
> JAM in pičiš na njega.

Slabo si prebral moje poste... :P Mig29N, ki lahko nalozi R77 ima precej izboljsan radar in tudi sam lahko uporablja ECM. Zelo uspesno onesposobi radar v F15 in PRED tabo se lahko prebijo skozi tvoj jam, pred tabo dobi lock in pred tabo lahko ustreli raketo.

> Mig-ov pilot v to ni prepričan in se raje umakne. Ti mu
> seveda slediš z polno močjo in zmanjšaš razdaljo. Ko se
> začne obračat nazaj hitro suneš 2000 m višje od njega in
> pri nekje 1000 km/h lansiraš drugo, ki pa skoraj ziher
> ubije.[>:D]

Eh? butast MIG pilot. Koncno hitrost ima F-15 visjo, a le malenkost. 29ka se hitreje vzpenja. Ko bezis pred raketo, se je precej dobro vzpenjati. Raketa nima svojega motorja in se zanasa na lastno inercijo. Da se ti dvignes 10.000 cevljev si opravil ze pol dela.

AIM120 je prav tako polaktivna raketa, kot R77. R77 je boljsa. Nehaj jamrat. :P Radar v F15 zna se nekaj stvari vec, ki jih v LockOnu ni. :P

Sicer pa ce letas v Mig29, imas tudi tam polno goodijev. Recimo helmet mounted aiming reticle. Sploh zdaj, ko imas HOTAS, bos lahko samo mezikal in zbiral tarce ;)

mesoreznica ::

@BW. Noben rus nima samostojnega locka. Če bi letel rusa v tistem zavoju za drugo letalo še vedel ne bi. Pri rusih moraš za vsak lock zajet cilj in pritisnit gumb. Ni avtomatike.

Pa še tole jaz večino časa letim Mig 29S in ne mi govorit kako dobe radar ima. Če boš čez vikend priletel na server ti bom lepo dokazal, da če imata ob vklopljen JAM bo F-15 že istrelil raketo ti pa še ne boš imel locka.

Bežati z Migom navzgor na st77 serverju je samomor ker te bodo v 10 sekundah vsaj trije naciljali. To se da ko letiš proti računalniku.

R77 in AIM 120 so aktivne rakete. Jih je fajn čim dlje vodit proti cilju vendar pri hitrostih in razdaljah 15-20 km ne rabiš nobenega vodenja. Cilj ima zelo majhno možnost pobegnit iz cone 15km, ki jo pokriva aktivni radar.

Polaktivne rakete moraš vodit direktno do cilja. In ves ča smoraš osvetljevat cilj.


Niti ena od tvojih taktik in trditev ni izvedljiva, razen seveda ko letiš proti AI, ki je zelo predvidljiv.. Jaz bom v soboto gor. Upam, da prideš pol bomo pa videli kako boš ti bežal navzgor. Oziroma kako dober radar ima Mig 29S.

Ciljnik na čeladi je redko uporaben ker je teško prit na dogfight razdaljo.

Aja pa ko govoriš, da ima radar od F-15 veliko več kot je tu prikazano.

Tudi Su27 je prikrajšan za svojo glavno udarno moč. R27 ER ima doseg 100km+ ne pa 60km. Zardi tega je bil Su27 strah in trepet zahodnih lovcev. Ker je lahko vodil borbo izven njihovega dosega.

No tule je Su27 tepen glih zaradi te pomankljivosti, ki naredi R27 ER neuporabne zaradi polaktivnega vodenja.

Vsak je za nekaj prikrajšan.


LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Zgodovina sprememb…

mesoreznica ::

Aja pa da še nekaj dodam. Da ne bo kdo jemal moje pisanje kot da mislim kaj slabega. Jaz se pač tako izražam. Malo odbito.:D

@BW midva pa se vidima na netu. Samo ne malega vozit sabo, da mu ne bo slabo od G-jev.:D

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

BigWhale ::

Ehm aktivna, polaktivna. Imas prav ja. Jasno, aktivna, vendar ne takoj, svoj radar vklopi ze po nekem dolocenem casu.

> Če boš čez vikend priletel na server ti bom lepo dokazal, da
> če imata ob vklopljen JAM bo F-15 že istrelil raketo ti pa
> še ne boš imel locka.

Emmm, potem AI na excellent goljufa. Ker te 29S prej locka, kot ga lahko ti skozi jam.

> Pri rusih moraš za vsak lock zajet cilj in pritisnit gumb.
> Ni avtomatike.

Erm? Res? Boresight mode in Vertical scan mode oba avtomatsko zakleneta tarco. Edina razlika je, da moras pritisnit TAB. Vsaj tako pise v manualu (stran 61, 62).

Vertical scan in boresight mode, tako pri F15, kot pri MIG/Su delujeta le na kratih razdaljah 10nm / 15km.

Potem imas pa se visual locking, kjer pustis seeker na raketi, da se sam nalima na tarco.

> Bežati z Migom navzgor na st77 serverju je samomor ker te
> bodo v 10 sekundah vsaj trije naciljali. To se da ko letiš
> proti računalniku.

No ja, razlika je, ce je v zraku ena horda ljudi, ki samo cakajo, da bo kdo glavo pomolil iz peska. To je pa stupid.

Eh, ce je situacija na serverjih taka, potem je trapasto vse skupaj. Lahko pa probamo 1 vs 1 oziroma 2 vs 2, ce bo dovolj kandidatov.

mesoreznica ::

Ja saj vem kaj si ti mislil. Tudi jaz se borim proti računalniku na isti sistem.

Na serverjih je pa različno. Taka vojna je na 77-ki. Lahko gremo na enga kjer si sami "debili":D. Pa nekaj jih je malo vmes. Samo tisto kar je res zanimivo je na 77. Res je noro ker je res veliko kanjonov noter in so dolgi tudi po nekaj kilometrov. Pa zanimivo je točno to ko vsi vklapljajo in izklapljajo radarje in vsi so pregnani.:D

Pa zanimivo glih tule je tako dober ta autolock od F-15. Mene je že en tako spalio ko sma se srečala nos na nos v kanjonu. Preden sem jaz pritisnil na lock sem že dobil AIM9 v čelo.:D Pa recimo ko se vsi limajo na tla in zaradi hribov in maskirnih premazov včasih enostavno ne vidiš cilja pa je v bistvu malo pred tabo. Jaz nonstop stiskam lock (Tab defoult) in mi včasih kr nekje pobere cilj. No to je zato ker mi je avtolock pri F-15 všeč. Upam, da razumeš kaj mislim. Glih to da pri F-15 ne rabiš stisnit tipke.

Drugače pa se res lahko zmenima pa probama 1 na 1. Pol pa gasa na 77 jih gremo tepst oziroma oni nas.:D

Mene pa v bistvu najbolj jezi to da je samo F-15 na ameriški strani. Lahko bi vsaj še F-16 noter dali za protiutež MIg-u 29.:\

Smo na vezi.8-)

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Zgodovina sprememb…

mesoreznica ::

A kdo ve če pride kak update z novimi letali?

Samo upam da Ameri ne dobijo Tomcata ker se niti približno ne želim srečevat Phoenix-i.:D Edin če mi dobimo on "super hitro vedno naravnost leti" Mig31 za Ammos-i. Čeprav ne vem če temu čudu ne zmanjka goriva preden se obrne za 180°.:D

Pogrešam gripna, tornado, Mirage 2000.. Ali pa bog ne daj EF 2000, Rafale in Su38. Joj kak bi pokalo.:D

Aja pa še nekaj. Zakaj mamo tam označeno tipko Kobra? A to bi naj bilo za manever Cobra? Sam qrc ko ne dela? A je že komu to uspelo spravit v pogon.:8)

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

F-16 bi bil zanimiv ja... Sploh kaka Blok 50 verzija... Vendar je tam precej avionike, to simulirat je kar zahtevno. A-10 je piece of cake :P

Malo sem se zacel dajati z Mig-29 v kanon dog fightu... Pa ne zberem za burek... Vse kar mi rata je to, da pobegnem dovolj dalec, da lahko en headon run naredim :P To pod pogojem, da sva oba prazna. Samo z kanoni :P

BigWhale ::

PS:

Ima lock on kako verzijo AVTRja? kot ga ima Falcon 4? Hm, ze tak, kot ga ima falcon 3 bi bil dovolj dober!

mesoreznica ::

Z F-15 v dogfight z Mig 29? Good luck.:D

Daj rajši z Su27 idi. Meni je že uspelo z F-15 dobit Su27. Na Mig-a si pa ne upam it.:D Rajši obratno.;)

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

mesoreznica ::

AVTR? Ej prevod prosim. Nimam pojma kaj je to? Nisem nikoli letel Falcona.:8)

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

jamiroq ::

A kdo ve če pride kak update z novimi letali?


poglej na lockon.ru, med drugim so že dali na net manual od v1.1...

mesoreznica ::

Hvala JamiroQ.8-)

Razočaran nad dejstvom, da bo dodan samo še Su25 z vodljivimi orožji.

Navdušen nad novim manualom, ki je fantastično narejen. Tokrat tudi za F-15. Nujno dol potegnit. Zelo uporabno že zdaaj.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

BigWhale ::

AVTR (airborne video tape recorder) je flight recorder... Da lahko potem svoj let analiziras in ugotavljas kaj si delal in analiziras podatke. To je ZELO uporabna stvar.

Po pol ure dekriptranja cirilice, sem nasel napis ENGLISH. ;>

mesoreznica ::

Po pol ure dekriptranja cirilice, sem nasel napis ENGLISH.

Jaz isto.:D

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

BigWhale ::

Su27 se mi je zdel vedno bolj okreten kot mig29... ampak, v bistvu ta 30 tonska kanta je tezko okretna... F15 ga kar lepo lovi... problem je v tem, da je pri nizjih hitrostih bolj kriza v F15

mesoreznica ::

Načeloma se v canon dogfight-e da za F-15 proti su27. Samo moraš hudičevo pazit na hitrost. Vse kar je pod 800 km/h je Su27 v prid. Nad 1100 km/h pa F-15 vodi. Sma se jaz in Jry borila. On F-15 jaz Su27. Najprej sem ga mlatil, pol pa je dečko hitro potegnil v glavo lekcije iz IL2. In je začel z hitrimi strmimi zavoji. In ga enostavno nisem uspel dobit drugače kot čelno. Po nekaj čelnih srečanjih sma končala tako kot v IL2. Chrash.

Proti Mig-u 29 je pa druga štorija. Jaz ki sicer letim Mig-a in Su ti lahko povem, da je pod 800 km/h Mig 29 bolj okreten. Pa še nekaj Mig pospešuje noro. Sicer ima F-15 večjo končno ampak do nekje 1300 km/h Mig boljše pospešuje. In če sta blizu bo začelo padat.>:D

Pa še nekaj sem ugotovil. Pri canon fightu na Mig-u in su uporabljam lock_targeting. Na F-15 pa raje normalen merilni križ. Bi ga v bistvu tudi pri rusih uporabljal samo qrc ko imajo oni samo vodoravno črto in tisti "tunel" zadaj, ki je neuporaben ko ti nasprotnik maha levo in desno. Hvala bogu, da ima vsaj F-15 navadne križ.;)

Blagoslovljen IL2, ko sem se naučil deflection. Samo prilagodil sem ga in gre super. V bistvu sem opazil, da večino ljudi na servrju nima pojma kako se top učinkovito uporablja. In ko vidijo, da sem brez raket se mi dobesedno nastavijo in vijugajo spredaj. Samo ne dolgo.:D

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Zgodovina sprememb…

«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ZDA-Najmočnejša država sveta, a kmalu ne več?!? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25323572 (18434) sidd
»

Tomcat gre v pokoj (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
869792 (7082) cryptozaver
»

simulacije letenja

Oddelek: Igre
403625 (2648) jamiroq
»

Fly igre

Oddelek: Igre
282400 (2058) San
»

Primerjava Su-27 in F-15 v Obrambi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
655975 (5293) TESKAn

Več podobnih tem