» »

simulacije letenja

simulacije letenja

Bato|\| ::

Prosim vas če mi poveste najbolšo simulacijo letenja ampak ne tiste k maš za furat tavelke avijone tiste v slogu svetovne vojne se pravi tiste avijone k gredo malo bol hitreje!

BaRtMaN ::

Kaj bi ti rad? Simulacijo civilnega letenja? X-plane, Fly!, Microsoft Flight Simulator...

Probaj malo več ločil naslednjič uporabit.

skyline ::

ce hoces simulacijo vojnih letal iz II. svetovne vojne, je IL-2 Sturmovik definitivno prava izbira.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: skyline ()

BaRtMaN ::

Hm, ko grem še enkrat dekodirat prvo sporočilo ugotovim, da bi v bistvu rad simulacijo lovcev.
skyline ti je povedal za IL-2, če hočeš pa novejše reaktivne lovce, pa kupi LOMAC (Lock-On: Modern Aircraft Combat).

skyline ::

yep, na LO-MAC sm pozabu:)) tut hud spil

Bato|\| ::

opa!oprostite ker sem pozabil na ločila :D .Ja mislu sm tko kot je povedal skyline.Pol sta samo tedve dobri simulaciji?

Thanatos ::

te dve sta edini dobri novejsi. ostale imajo ze kar nekaj let za sabo.

BigWhale ::

Falcon 4.0

Zaenkrat se vedno najpopolnejsa simulacija F-16. Sploh ko vse superpak patche gor das.

Takrat brez sprintane check liste sploh ne vzletis :P

Monster ::

... svetujem ti da si vseeno vzames malo časa pa prečekiraš X-plane.. civilno letanje pa to.. je kr cool pa to... Pl pa še daš gor squawkbox-a pa lahko letaš z kao pravo air kontrolo po netu ;)... Drgač pa usaf.. mal star špil sm mas dost avijonov pa to , pa falcon 4.0 p a še nek su-27 je bojda dober ..
Ka zaboga...

destiny ::

Pa F22 TAW če maš kak bolj slab sistem (men je včas odlično delal na K6 350 + voodoo 3 3000)

suntrace1 ::

Poleg IL-2 in LOMACa imam instalirane še Mig Alley, korejska vojna, jeti iz 50ih, dinamična kampanija in Stike fighters Project 1, jeti iz 60ih (od letalskih simov, brez helijev :). Oba sta resda stara špila, a zato zelo dobra v simulaciji, dokaj prijazna za oči in potrebuješ kar nekaj znanja da ju obvladuješ -v Mig Alley če je letalo pod prevelikim AOA, začne škripati okvir, preden razpade.
Falcon 4 pa je čista simulacija f 16 in je bila zame preveč dela, premalo zabave. Morda se ti dopade, meni je bolj všeč po tej strani LOMAC in njegov SU-33 te A-10.

p.s. Ima kdo instaliran Jane's Longbow 2 ? Trudim se ga dat gor že teden dni, pa mi nikakor ne uspe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: suntrace1 ()

destiny ::

Ja Mig Alley je tud kr super, je pa mal problem pri inštalaciji na XP-je (mislm da tud na 2k). V glavnem najprej jo morš inštalirat na Win9x, da setup razpakira vse datoteke, nato vse te datoteke zapečeš na CD oz. jih nekak drugač preneseš na sistem z XP-ji in čez zinštaliraš patch. Pol pa dela :D

°X-bajtek° ::

tukaj imaš link, če se ti bo zahotelo nekaj vsakdanjih iger.

Zgodovina sprememb…

jamiroq ::

za MiG Alley in Battle of Britain obstajajo neuradni popravki, ki zelo izboljšajo delovanje pod Windows XP; za inštalacijo MA pa samo naštimaš compatibility mode na setup.exe in dela ok...

suntrace: imaš za SF:P1 inštaliran slučajno kakšen addon? nazadnje ko sem jaz sprobaval je bila reč dokaj pusta... baje da je nekdo naredil bližnji vzhod za SF:P1, veš kaj o tem?

suntrace1 ::

JamiroQ: Žal še nisem utegnil raziskati te strani igre, čeprav kar mrgoli addonov ( link), sem pa prepričan da nekje obstaja Middle East, ker sem ga nekoč zasledil nekje, samo da sem izgubil povezavo pri formatiranju. Poskusi srečo raje na SimHQ forumu.
Včasi zasledim kakšen post na LOMAc forumu, pa me zanima če si si že mogoče omislil TrackIR. Rabim še zadnjo spodbudno brco da si ga omislim ob prvi plači :)

jamiroq ::

ah, add-on tango :D, bo še hujše kot pri Falconu, se bojim ;) (hvala, upam da bom našel kaj :))

glede TrackIR: sam sem se nekaj časa nazaj zafrkaval z eno el-cheapo varianto (web kamera+LED na kapi+freelook) in deluje še kar dobro (pravzaprav še sedaj vsake toliko letim s tem), problem je v tem, da moraš glavo držat dokaj pri miru in pri daljših seansah začne bolet vrat...
TIR je seveda boljši, vendar se mi nekako zdi, da ima podobne probleme, pa še cena je kar visoka; na S5-Forumu sem prebral, da je en plačal ~50k za TIR1 (cena+poštnina+ddv+carina+ostalo), kar je za tak gizmo odločno preveč...
ne vem, bi moral probat, da bi dal kakšno bolj določeno mnenje (priznam pa, da če bi ga kje pri nas videl za 109 oz 139$ bi ga najverjetneje po hitrem postopku kupil :D)...

btw, bi bil za en A2G coop v Lo-Mac slučajno? (fehtam že na skoraj vsakem forumu kjer vsaj malo postam pa ni nič odziva ;))

BigWhale ::

Hm, kako ima LoMac kaj radarje in orozja simulirane? Je vsaj na priblizno taki ravni kot Falcon 4.0? Ce je, bi ga se sprobal... :)

suntrace1 ::

JamiroQ: 50k je odločno preveč, za 35k pa bi se še dal brez prodaje desne ledvice :) Se bom angažiral malo bolj glede nabave vendar se mi ne mudi preveč, ker mi nekako zadnje čase toliko zmankuje časa, da komaj preletim najljubše strani kaj šele odigram kakšno misijo v miru. Zato te moram žal tudi jaz zavrniti, ker nisem letel na a-10 odkar je prišel ven novi patch in imam kontrole zopet pomešane, pa tudi mavericka še nisem povsem obvladal, tako da bi bilo manj koristi od mene kot od AI. Vendar, ko bom našel čas da si naletim zadosti samozavesti, se ti bom z veseljem oglasil za kakšno misijo, do takrat pa probaj na Hyperlobby, sem prepričan da mrgoli mud-moverjev pripravljenih na borbo :) Če imaš kakšne posnetke odigranih misij, bi si jih z veseljem ogledal.

BigWahle: Joj, še nisi probal LOMAC :O Orožja in radarji so res dobro simulirani, radaji seveda niso take hard-core narave, vendar zadosti, da sam še zmeraj uporabljam večinoma kar easy radarje, je pa Falcon community dobro sprejel to stran igre. Kakorkoli, mislim da bi jo moral nujno sprobati, ker je absolutno gate parajoča simulacija. Kar poglej spodnje screenshote (vsi niso moji :)

slika 1
slika 2
slika 3
slika 4
in seveda moj stil letenja :)

jamiroq ::

meni se zdi F-15 kar na ravni Falcona glede kompleksnosti. EW sistemi pa so tudi točni, vsaj kolikor je meni to poznano (piskanje in oznake ti bojo gotovo znane iz F4)...
glede orožja pa bi težko rekel, zdi se mi kar avtentično, bombe so mogoče malo švoh, ker jih lahko odvržem precej nizko pa me ne poškoduje, pa zgleda, da je vseeno iz katere smeri streljaš s topom v tanke. rakete zrak zrak so tudi kar ok, kolikor sem jih pač probal.

druga reč je, da je lo-mac prav nemarno hardversko požrešen in se zna zatikat na še tako novih komponentah.

btw, prihaja FreeFalcon 3, ki naj bi, če sem prav razumel, bil nek all-in-one patch za F4, se pravi, da naj ne bi bilo potrebno inštalirat 1.08 patcha, enega od SuperPakov in BMSja. poleg vsega naj bi imel tudi precej dodatnih terenov zraven (med drugim tudi Izrael).

suntrace: sem opazil, da ima eDimensional spletno trgovino tudi v UK, in če ni ravno typo, prodajajo TIR3 Pro po ceni navadnega TIR3, torej za slabih 100€ ( tukajle)...
Tukaj pa je še povezava do enega tracka, bom kasneje posnel še enega s Su 25. Letim brez nalepk in v 1.02 še nekako gre, nekaj problemov mi seveda delajo AA sistemi, vendar spet ni tako hudo (razen Igel, hehe).

BigWhale ::

Kaj se zgodi v LockOn ce izstrelis tri AIM-120 eno za drugim. Oziroma, ce izstrelis tri AIM9 (all aspect) eno za drugim?

jamiroq ::

sem na hitro probal; od štirih AMRAAMOV zadanejo vedno trije, od 9M pa zadanejo vse štiri le, če jih izstreliš na cilj iz njegove 6. oz 12. ure (bolj ali manj), če se cilj spravi beamat ponavadi vse zgrešijo (odvisno tudi od vab). vse rakete sem izstrelil takoj, ko se je pojavil shoot cue, AMRAAME so cilji beamali (streljal sem na Tu 160 in Su 27), Sidewinderje pa ne (če sem jim le lahko prišel na 6 :)).

BigWhale ::

120ka, kako hitro si jih lahko streljal eno za drugo? Kaj pa sidewinder?

jamiroq ::

hm, tako hitro kot sem lahko pritiskal knof :)

BigWhale ::

Malo pozno ampak vseeno...

... nisem se videl sima, ki bi znal to simulirat tako kot treba. Falcon4 se malo pribliza ampak se vedno ne povsem. Uposteva zamik pri lansiranju AIM120, ki preide na avtonomno vodenje sele po 30 sekundah.

Ce bi pa izstrelil 3 sidewinderje enega za drugim, bi se pa njihovi motorji precej motili...

opp_us ::

LOMAC je dobr, s prečudovito pokrajino, pa USAF, sam tale je že mal starejši. Aja, pa pazi, pri večini simulacij letenja je dobr, da imaš čim več RAMA, za LOMAC bi ti priporoču, da imaš najmanj 512 ali 1024 za udobno igranje.

jamiroq ::

to pri falconu poznam, kako je s tem v lock onu ne vem, zdi se mi, da je simulirano, vendar ne bi dal roke v ogenj (glede na to, da sem vse lovce skupaj letel največ dvajsetkrat)...

tole s sidewinderji se mi pa v A-10ki dogaja, ko se tisti neizstreljeni 9M locka na izstreljenega za trenutek ali štiri...

ma lomac še na 1GB malo praska po disku... se mi zdi, da je to zapuščina Flankerja, ko nekako niso vseh reči naložili v ram in se je recimo pri nalaganju zvokov igra prav nemarno ustavljala (poleg tega, da niti na athlonu 2500+, 1GB rama in Radeonu 9600 Pro ne dela tekoče, niti na minimalnih detajlih)...

BigWhale ::

Jaz sem ga enkrat pognal in naredil tri kroge z F-15.

Zalost... Nevem... :/

hatch ::

Je kdo kupil TrackIR? Kje bi se ga dalo dobit v sloveniji?

Drgac pa za lo-mac pride add-on z nekaj novimi letali.. drug model Su-25 (su-25K ce se ne motim) in F/A-18 Hornet. Kdaj pride add-on pa ne vem.. samo ne bo releasan preko ubi-ja. Ubisoft je namrec dumpal lock on... in si lastijo pravice za ime za anglesko razlicico. Tako da bo eagle dynamics releasal add-on za ruski lo-mac. (ki pa je isti kot angleski in ga bomo lahko instalirali tudi na anglesko verzijo lo-maca)

tintorel ::

X-plane je zakon!!!!

http://www.x-plane.com

http://www.x-plane.org - download avionov, terenov, dodatkov ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tintorel ()

Monster ::

X-plane ej res full vredu, sm zadnje verzije majo vedno več bugov... bo verjetno treba počakat na 8.xx verzijo, ko bo austin nagradil še scenery format... Drugače pa glede vremene in aerodinamike mu res ni para :)
Ka zaboga...

jamiroq ::

hatch: TIR boš moral kupit iz USA ali UK, razen če ne najdeš kakšnega zastopnika v Italiji ali Avstriji.

btw, v dodatkih za Lock On bo Su 25T (as in anti Tank ;)) ter Ka 50 Hokum. Poleg dveh letal bodo bojda tudi zamenjali sedanji (predelan Flankerjev) letalni model z novim, boljšim (ki bi sicer že moral biti v igri, vendar so ga prodi koncu zamenjali s sedanjim).
Kar se tiče UBIja pa so Lock On že na začetku pohabili s forsiranjem izdaje (imo so se prestrašili, ker je G2I napovedal Falcon 4 - OIR ter Falcon V) ter z neobstoječim marketingom...

Drugače pa prihaja še nekaj simov: Wings Over Vietnam, ki je (žal :/) samo predelan Strike Fighters: Project 1 ter Fighter Ops, ki, vsaj na papirju, zgleda zelo zanimivo; simuliranih več letal, vključno s trenažnimi, z elektroniko na nivoju Falcona 4 (upam, da bodo tudi letalni model kaj izboljšali :>) ter z zelo obsežnim terenom (cela Zemlja, pravzaprav). Malce me moti cena, ki je 100$ na leto (nekako po sitemu X-Planea: plačaš 100$ za igro ter dobivaš eno leto zastonj popravke in dodatke, nakar moraš spet plačat za višjo verzijo...)

BigWhale ::

Khm, Ka-50 Hokum je helikopter ;)

jamiroq ::

ah, sem narobe prebral :8); Ka 50 bo nov sim, flyable bo pa samo Su 25T.
še cel post:
Dear All

Carl posted: "I know that TFC/ED has not given
up on the Modern Combat Simulations. There are exiting things planned for the future.."

I can add, that "exiting things are not only planned, but under development already.

Times are changing, there are less and less people who need arcade flight games on PC, but more, who need highly precise flight simulators. To continue our business we needed to decide, which niche do we stay on. And I think that one of biggest Carl's merit was to help us staying confident in high realistic flight simulation.

It was really difficult to stay in that genre working with big publishers, like Mindscape and UbiSoft. We always had temptation to join "Crimson Sky", and I think we could succeed in this direction. But we stayed on hardcore approach and remained with small part of population for whom aviation is not just entertainment, but mostly a big part or their hart and soul.

Good thing are not happening by one push, but need to be developing for certain time. We started working already not only on new products, but also on new business concept. Our Addon, high realistic simulator of Su25T is coming in couple months. High realistic simulator of KA50 is under development as well and will be available in a beginning of 2005.

We have started our next big project also and will inform you in details soon.

To run business in new circumstances we are finishing our website, which will be launched in a few weeks. This site will be our informational portal and electronic shop at the same time.

So, stay with us and we will excite you with our new products.

Igor Tishin, Director of Eagle Dynamics/Project development manager since Flanker 1.0

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jamiroq ()

hatch ::

Ja helikopter!

Kurba za trackIR.. res bi ga zelel met;) ceprav ni tolk nujno.. k ma saitek x45 dost gumbov;)

BigWhale ::

Hummm, je kaksna dobra simulacija helikopterja?

jamiroq ::

Hind, Longbow 1, 2, mogoče kakšen Enemy Engaged (Apache Havoc in Comanche Hokum)... Več žal ne poznam...

btw, da še enkrat popravim tisto o dodatkih za Lo-Mac: zgleda, da bo Ka 50 res addon in ne ločen sim...

suntrace1 ::

8-O TOOOOOOOOOOOOOOO - to bo šele noro !!!

Track IR obvezno ! Ni primerjave, sploh ne v taki igri, kjer RES imaš občutek letenja. LOMAC še zdej ga nisem imel časa naštudirat, sam čoperji so mi pa naravnost pisani na kožo >:D Kok bo to hudo, aaaaaa, mudmovanje do konca. Sam treetop pa earthnapat, ponoč z termovision (sej ga ma ?), lepo ck, ck, bummmm - par flareov in piči kuči.

Moj bo črn z rdečo zvezdo, da ne bo pomote, je že TM 8-)

Tnx JamirQ, moj face je zdele res tak :D

Aja, simulacije, poleg tistih zgoraj probaj in BF Vietnama, sta dokaj dobra Apache_Longbow_Assault in Apache_AH-64_Air_Assault. Za kratke, 15 minutne misije in model letenja je boljši od večine drugih imen. Res pa da ni simulacija , kot bo tale z LOMACom :)

KAMERMAN ::

Kje bi lahk dubu demo IL-2
I AM TOO STUPID TO BE STUPID SO I AM CLEVER

ru7 ::

@KAMERMAN

www.il2sturmovik.com
Včasih je blo. Zdej je vse bolj v pričakovanju Pacific Figtersov. Za bilokatera druga vprašanja glede IL2 pa se oglasi v ogromni temi v oddelku igre. Najbolje, da glede dema povprašaš tam, boš mel najveš sreče. Dosti je tam izkušenih pilotov, ki ti bojo pomagali v raznih vprašanjih.

Balandeque ::

BigWhale: Poskusi search & rescue 4, pa Vietnam medevac, sta kar zabavna, letalni model je menda eden boljših...
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

jamiroq ::

screenshoti dodatka za Lo-Mac (Su 25T):




















Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Falcon 4.0, Lock-On, ... moderne simulacije (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
756660 (3787) SLO_Robert
»

ka50 - черная акула (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
616161 (4393) Rokomah
»

Resničnost: Simulacije

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
273462 (2630) Monster
»

Kateri spil po zvrsteh vam je najboljsi?

Oddelek: Igre
192140 (1935) .smidge.
»

LOMAC - Lock On Modern Air Combat

Oddelek: Igre
442741 (2190) mohha53

Več podobnih tem