» »

Primerjava Su-27 in F-15 v Obrambi

Primerjava Su-27 in F-15 v Obrambi

1
2
»

rooster ::

Prav rad bi mel malo spremembe, saj so mi tile Americani ze precej antipaticni. Za nas navadne smrtnike, v nasi oddaljeni dezeli, pa itak skoraj ne bo spremembe....no ja, na nasih novih KwangJiin procesorjih bo pisalo made in U.S.A. >:D

FlipeR ::

Ma hu kers, kdo bo zmagal....sej mi od tega nic ne bomo imeli, ker smo tko al tko Balkanci™ in se znamo samo razdruzevat na manjse in manjse drzavice, namesto da bi drzali Slovani skupaj, ker edino tako nekaj veljas... Mah, kaj ces! Zdej pa bo 60% nase industrijske infrastrukture pokupoval tujec in mi smo opleli... do naslednje Narodno Osvobodilne Vojne:D
BTW: NOB - Narodno Osvobodilni Bend bo imel v kratkem koncert v Avditoriju Portoroz...pride kdo?:D

FlipeR
------------------
#Paranoja #Kučanjekriv #Putinjekriv #Prekletirdečkarji :)

AlchemY ::

v naslednjih desetletjih je lahko konkurent Ameriki kvecjemu Europa (EU, ce ji bo uspelo preziveti), drugi po mojem prevec zaostajajo, Japonska je pa itak drug svet, Amerikanci poberejo skoraj vse kar je najboljsega, ce je slucajno kdo kaj poslusal porocila iz Davosa,....koliko Indijcev poberejo najvecje USA racunalniske druzbe (Intel,Microsoft,IBM, Comapq,...), v VSEH teh firmah je zaposlenih 30 - 50 % Indijcev, pravih Amerikancev je le majhen procent (ti so povecini na vodilnih mestih).

Aggressor ::

No ja, Stary, morda je sedanje stanje res takšnole, ampak:
-rast prebivalstva se je na Kitajskem ustavila
-Kitajska ima neslutene gospodarske potenciale, saj je deloma še nerazvita in jo rapida gospodarska rast še čaka
-Kitajska ima ravno zaradi svojega sistema, ki miselno temelji na kolektivizmu, gospodarsko pa se vse bolj usmerja v kapitalizem, tudi velik potencial, kar se tiče človeškega kapitala
-po napovedih se ima gospodarska rast v ZDA ustaviti najkasneje v 5 letih

Me zanima, če veste, zakaj ZDA z raznimi trgovskmi pogodbami izsiljujejo Kitajsko. Ker se preprosto bojijo njihove moči.

Thomas:

-kako si lahko prepričan, da ne bo več svetovne vojne. Ta lahko izbruhne skoraj kadarkoli in kjerkoli.
-"American dream" je ena največjih bedarij in je preprosto produkt zmanipuliranih in pohlepnih ljudi.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

LuiIII ::

A se nismo nekaj o avionih pogovarjali? Ja? Ali ste mogoče zasledili lansko leto, pa tudi že letos, da imajo rusi baje nekaj novega na področju stealth tehnologije. Gre za plazmatski ovoj, ki se ohranja v okolici letala. Ta plazmatski ovoj ima to lepo lastnost, da absorbira večino elektromagnetnih valov. Stranski učinek tega ovoja pa naj bi bil tudi zmanjšan zračni upor. Aja baje so stvar poiskusili na novih S-37 (tisti z nazaj obrnjenimi krili) in celo na MIG-21. Finta je v tem, da je to stealth sistem katerega lahko nosi skoraj vsako letalo in tako ne vpliva na letalne lastnosti letala, kvečjemu jih izboljša. Divje če jim je res uspelo!

Lui

FlipeR ::

S plazmo je takole: Poleg vseh dobrih strani ima eno veliko napako - plazma je plin z zelo visoko temperaturo kar posledicno pomeni tudi visoko svetilnost! Tako da nocne operacije tu ne bi pomagale, ker bi se letalo svetilo na 30 kilometrov dalec! Jebi ga!
------------------
#Paranoja #Kučanjekriv #Putinjekriv #Prekletirdečkarji :)

StarY ::

Poglavitna razlika med obema nacijama USA in Kitajsko je v tem, da je USA raj za vse znanstvenike, ki s svojimi izumi omogočajo gospodarsko rast države (patenti in podobno).

Kitajska pac to se zdalec ni in tudi ne bo!

Pritisiki USA na Kitajsko so vec ali manj rezultat nespostovanja pravil iger s strani Kitajske. Če država podpira tovarne, kjer mnozicno kopirajo programsko opremo ali pa musko in podobno, s tem da ravno ameriskim podjetjem povzrocajo ogromno gospodarsko skodo (ce ti v kinu sredi Sanghaja predvajajo piratski film in nihce ne mrdne zaradi tega, al pa ce na privat televizijah vrtijo filme, ki jih niso placal), potem pac ne mores pricakovat najboljsih odnosov med njima!!

Pac se bodo morali Kitajski naucit enih normalnih gospodarskih odnosov...

luni ::

Da ne spostujejo pravila igre? Jah seveda, ce so jih pa postavljali americani. Zakaj bi vsi morali ubogati americane in bi vse, kar recejo, moralo obveljati? Ko glih navajas njihove velike glaseben/softverske firme... Glih te korporacije drzijo ceno softvera umetno tako visoko, da je piratsvo dejansko viabilno! Ce bi cena softvera bila normalna in bi dobil recimo en program za 10-15k, bi vsak raje kupil original in dobil vso podrporo zraven, kot pa dal jurja za neugleden cd... Ampak to je ze druga tema.

Kar sem hotel povedati je to, da so pravila igre do zdaj postavljali americani, tak da se ne cudit, ce jih drugi krsijo in, prosim lepo, ne jih jemat za svoja!
Artificial Intelligentia

StarY ::

zal se lotevas teh stvari z napacne strani!

Visoka cena NI opravicilo, da lahko nekaj ukrades.

Primer:
Ker je BMW drag avto, mam vso moralno pravico da ga ukradem. Ce bi bil BMW poceni, bi ga lahko vsak kupil in ne ukradel.



FlipeR ::

Stary, pa caki malo!!! Ne mores sedaj primerjat BMW in CDja!!! BMW je drag avtomobil, je pa tudi izredno kvaliteten, ker so za izdelavo uporabili kvalitetne materiale...in to stane. Od tod visja cena! CD je pa CD in med njimi ni bistvene razlike! Edina razlika je v tem, ali ga je zapekla M$ tovarna(na Kitajskem) al pa podjetni Pirat(spet na Kitajskem)! V prvem primeru bos dal za kak CD s programom 1000 Dolarjev, v drugem pa za isti kos plastike 1000 Tolarjev! Ne pravim, da si Software podjetja ne zasluzijo denarja za svoj trud, samo kar je prevec je prevec($$$)!!! Zal imajo prakticno monopol nad svetom in tako se tudi vedejo(Pravim za M$, pa tudi na splosno za USA podjetja). In dokler bo tako, bodo pirati obstajali, pa naj jih oni lovijo in zapirajo kolikor hocejo...na sreco....:D

FlipeR
------------------
#Paranoja #Kučanjekriv #Putinjekriv #Prekletirdečkarji :)

luni ::

StarY ja, samo za tvoje delo ni pogoj, da se vozis z BMWjem. Lahko se vozis tudi s ficotom, pa bos glih tak lahko dostavljal pice. Za delo s kompom pa MORAS posedovati dolocene programe in ravno cena teh je nerealna.
Artificial Intelligentia

StarY ::

nope, uporabljaj Linux in pa StarOffice....

razumeti je treba, da stvari ki jo ne mores kupiti tudi ne mores uporabljati. Pac NE uporabljaj!

Poudarjam: visoke cene NISO opravicilo, da lahko nekaj ukrades.

Thomas ::

Cene nikoli niso "realne". Ne Windowsov in ne BMW 8.i. Cene so take, da po presoji prodajalca, ki ni nujno pravilna, maximizirajo profit.

Potem se nekaterim zdi nekaj drago - pa začnejo sami delat tisto - in cena pade.

To vodi k vedno boljšim in cenejšim izdelkom.

V pogojih svobodnega gospodarstva.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Aggressor ::

Tako je, ZDA danes s postavljanjem gospodarskih pogojev dobesedno izsiljujejo vse države, ki se šele vključujejo na prosti trg in v globalizacijske tokove. Primer je denimo že razlog protestov v Pragi in Seattlu. Stvar je v tem, da Centralna banka in razvite države sicer res ponujajo določena sredstva kot pomoč nerazvitim, vendar slednje pogojujejo z ekskluzivnimi tržnimi pravicami in določenihm deležem v podjetjih. Podobno je pri Kitajski, le da imajo tu ZDA še dodaten motiv: strah, ker ima Kitajska prihodnji poetncial.

Visoka cena je vsekakor opravičilo, da se lahko krade, ČE JE KRAJA MIŠLJENA KOT MANIFESTACIJA Z NAMENOM IZBOLJŠANJA STANJA. Tu je piratstvo primer družbenega toka kot abstraktnega dejavnika, ki se je uprl dvomljivim pogojem.

Stvari, ki je ne moreš kupiti, nimaš pravice uporabljati, pravite? Da, ampak striktno v mejah zakoličenih pogojev, postavljenih s kapitalističnim redom. Če posameznik meni, da je ta krivičen, ga ima pravico po svoji volji obiti. Torej ni zavezan več k spoštovanju teh načel. Seveda govorim z moralnega stališča, ki pa je zame glavni.

Tule se strinjam s Thomasom glede tega, da cene pač sledijo osnovnim zakonitostim kapitalistične ekonomije, ki je usmerjena k profitu. Bi pa opomnil, da je napredek glede cen in kvalitete mogoč, če ni monopola. Če se ta pojavi in ga obstoječi sistem ni sposoben odpraviti, je treba poseči po sredstvih izven okvirov sistema.

In da, Rusi bodo morali na tehnologiji plazme še mnogo postoriti.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Thomas ::

Ha! Jest se pa strinjam z Aggressorjem, da so monopoli moteč dejavnik razvoja.

Tudi s tem, da piratsvo ni vedno samo slabo. Da je morala lahko drugačna, kot je Zakon o Obigacijskih razmerjih.

Kapitalizem pač ni večen, samo trenutno je daleč najboljši sistem. Vse do (ekonomske) Singularnosti, Aggressor. 8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

Se strinjam. Kdor se pa ne - poglejte telekom. Visoke cene, bl švoh napredek.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Falcon 4.0, Lock-On, ... moderne simulacije (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
756672 (3799) SLO_Robert
»

ZDA-Najmočnejša država sveta, a kmalu ne več?!? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25323605 (18467) sidd
»

Tomcat gre v pokoj (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
869811 (7101) cryptozaver
»

Kdo gleda nanizanko J.A.G na POP - TV

Oddelek: Loža
402319 (1936) OZZY

Več podobnih tem