» »

DVD Shrink kaj, kako, zakaj

DVD Shrink kaj, kako, zakaj

dj003 ::

a mi lahko kdo razloži kaj vse lahko delam z DVD Shrinkom in tudi kako

hvala

m.i.h.a. ::

Že samo ime ti pove, da krčiš DVD, torej film kateri je recimo zapisan na dvoslojnem mediju in tako zavzame recimo 8GB, ga skrčiš na velikost enega enoslojnega DVD-ja (4,7GB), seveda na račun kvalitete.
Film vsatviš v pleyer, poženeš DVD Shrink in klikneš Open disk, program ti po končani analizi diska pokaže podnapise, zvok, video, menuje,... in jim že automatsko določi stopnjo stiskanja. Lahko pa jo tudi spremeniš in tako bolj kompresiraš menije in razne dodatke, da potem ostane več placa za glavni film, kateri ima s tem posledično tudi boljšo kvaliteto. Na koncu izbereš še Backup! in po kakšni uri boš imel skrčen film na disku, na katerem bo vse delovalo tako kot na originalnem (tudi menuji), le kvaliteta bo nekoliko slabša, odvisno od stopnje kompresije.
Če pa nočeš dodatkov, menijev in ostale šare, pa izbereš Re-author in si tam enosatno izbereš kar boš hotel na DVD-ju, ampak s tem pozabi na menije razen, če s kakšnim drugim programom narediš svoje.

Sicer me je po tretjini napisane prijelo, da bi vse skupaj zbrisal in bi napisal le to, da si najdi kakšen vodič na netu, kjer jih je polno, ampak nisem. Opisal sem pa le najbolj osnovne stvari, za kaj več naj še kdo drug kaj napiše.

dj003 ::

najlepša hvala

če boš imel kaj časa mi še kaj napiši o tem
zahvaljujem se ti v naprej

živijo
yes

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVD+dodatni podnapisi (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
22077868 (20004) CaqKa
»

kako speči in hraniti dvd, da bo berljiv vsaj nekaj let?

Oddelek: Pomoč in nasveti
252642 (1909) T0RN4D0
»

več mini dvd na en velik dvd

Oddelek: Pomoč in nasveti
252825 (2445) Dusan_HD
»

tezave s kopiranjem dvd-ja

Oddelek: Zvok in slika
252469 (2102) frenkb
»

Kopiranje DVDjev