Forum » Programska oprema » Norton Ghost Image
Norton Ghost Image
thehoochy ::
Na sveže postavljen sistem z Win XP Pro poskušam kompletno prenesti na več drugih računalnikov. Po uspešno skreiranem image-u in "postavitvi" te slike na drug rač., pa se pri bootanju le-tega veselje neha pri mup.sys.
Takoj posumil na nekompatibilnost sistemov a izločil možnost težav z različnimi chip set-i, mrežnimi, procesorji, grafičnimi. Zanimivo je to da dela image, narejen na Cel 2.4, 256 Mb /40 Gb, Geforce Mx 440 in VIA naborom normalno sam na eni Athlon / Radeon / VIA konfiguracije, na tako rečeno identični (le motherboard je drug) pa niti pod razno.
A ma kdo kej izkušenj s tem in bi vedel kera komponenta, chipset al pa kej drugega bi povzročal to napako? A je mrbit to spet kkšn bug winsov XP?
Takoj posumil na nekompatibilnost sistemov a izločil možnost težav z različnimi chip set-i, mrežnimi, procesorji, grafičnimi. Zanimivo je to da dela image, narejen na Cel 2.4, 256 Mb /40 Gb, Geforce Mx 440 in VIA naborom normalno sam na eni Athlon / Radeon / VIA konfiguracije, na tako rečeno identični (le motherboard je drug) pa niti pod razno.
A ma kdo kej izkušenj s tem in bi vedel kera komponenta, chipset al pa kej drugega bi povzročal to napako? A je mrbit to spet kkšn bug winsov XP?
Daedalus ::
Hja, če boš poskušal image z gonilniki za en IDE kontroler uporabiti na drugi plati, ti bo vedno crkno pri mup.sys... Maš dva načina, ki preverjeno delujeta - pri prvem odinštaliraš gonilnik za disk kontroler in ga nadomestiš z standardnim gonilnikon za ta kontroler, pri drugem, malo lepšem pa uporabiš programček sysprep, ki ga najdeš na winXP CD pod Addons (nekaj takega) direktorijem. Kako se ga uporablja, poglej v priloženi dokumentaciji. In seveda, še najpomebnejše - image moraš VEDNO snemati na disk na mašini, kjer boš sistem, postavljen z uporabo image datoteke uporabljal. Ker različni IDE kontrolerji različno dostopajo do diska in rezultat je ponavadi nedelujoč sistem...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Alkoman ::
Ker ne bi rad odpiral nove teme v zvezi z Norton Ghostom 9, bi rad vprašal tukaj, ali je normalno, ko instaliram omenjeni program, računalnika ne morem več izklopiti (ko dam zaustavitev sistema, se zažene znova - reboota).
Ali pa je potrebno po istalaciji narediti kaj, da se to ne bi dogajalo. Poizkusil sem dvakrat (formatiral disk) in obakrat se mi je ponovilo isto.
lp
Ali pa je potrebno po istalaciji narediti kaj, da se to ne bi dogajalo. Poizkusil sem dvakrat (formatiral disk) in obakrat se mi je ponovilo isto.
lp
/// --- I Am What I Am --- \ \ \
Tear_DR0P ::
Moje vprašanje je pa naslednje. Vem da zna tanov norton ghost delat z DVD-ji in to zelo dobro. Sam ne vem in nisem še probal če mu leži tudi dvoslojno branje/pisanje.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj bi lahko bilo narobeOddelek: Pomoč in nasveti | 2026 (1594) | rogi2010 |
» | Računalnik se prižge, windows NEOddelek: Pomoč in nasveti | 826 (747) | Spajky |
» | MUP.sysOddelek: Pomoč in nasveti | 1283 (1202) | beni |
» | BIOS UpdateOddelek: Pomoč in nasveti | 920 (799) | dronyx |
» | sata in mup.sysOddelek: Strojna oprema | 1261 (1215) | dëych |