» »

system preko mreže

system preko mreže

droid ::

kako bi lahko naštimal da ima samo en pc disk z windowsi ali linuxi in da se na drugih pc-jih zažene system iz njega preko preže .

upam da je to možno na 486-kah:P

Lincolin ::

Hmm,
to tudi mene zanima ker je zelo pametno.
Mislim da nevem točno kako smo že delal v KUD-u.
Da na enem računalnikun maš posnete npr. win98 pa morš ene gonilnike dol dat za COM1 vrata pa pol iz 1 računalnika tam kjer so posneti win98 povežeš s posebnim kablom na gosteiteljski računalnik na com2 ali com1.
Samo vedi da ti bodo delali samo windowsi pa še to bolj počasi.
Kakih večjih aplikacij pa pozabi.
AJA:pa še v bios-u moraš naštelat da tam kjer je boot funkcija da zažene s "network-a".
Alpa je blo tud sam to sem pa sam delu pa nevem točn a mi je ratal al ne.
Na enem rač1 sem mel win98SE pa sem jih dal pod skupno rabo,(čeprav mislim da jih sploh ni treba). Pol sm si pa iz zagonske datoteke predelal da mi je dal ven izbirni meni saj veš 1. Navadni način 2. Varni način 3. MS-DOS 4.Z mrežno podporo pa sem še en Linux mislim da je bla Caryola da mi je sprejel Ip. Pol uglavnem sem mel to kot en strežnik. Sj če hočeš ti lohka probam vse šenkrat sprogramirat pa ti še mal bl podrobn povem, pa mi piš na mail:editor@email.si pa se še mal zmenva. Sam mislm da nevem da mi ni do konca ratal ker sem pol prpjekt opustil zaradi PR.
Tazadnja možnost se ti boljš splača.
Ajde.

hruske ::

Načeloma to gre, samo ne vem kako bo s 486. V kiberpipi terminali tako laufajo na pentiumih s tam okoli 32M rama.
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator

droid ::

saj to ni niti tako pomembno pač me je samo zanimalo kako to gre tako samo za provat.

borchi ::

v google vtipkaj "ltsp"
l'jga

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

clarkconnect rabim poomoč pri inštaliranju! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Operacijski sistemi
23016614 (8153) Gapi
»

Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi] (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

190297432 (25089) Skrat
»

Koliko vas uporablja za OS samo izključno linux (brez windowsov)?

451935 (1209) ghaefb
»

Windows XP Vs Winows 98 (strani: 1 2 3 )

1437077 (5623) tha_man
»

RAM in win2k (oz. kako instalirat win2k na comp. z 40MB rama)

281488 (1203) andrej

Več podobnih tem