Forum » Elektrotehnika in elektronika » Utripajoče LED
Utripajoče LED
Mulc ::
Odločil sem se narediti zanimiv trik, ko bi dal 2 LED diode različne barv in želim da bi gorela ena potem pa druga (izmenjevajoče) uspelo mi je sicer naresti po neki 30 let stari shemi za 1,5v a ne vem kako bi naredil za 3v releje pa nečem saj pokajo!
ima ko kakšni idejo pomožnosti shemo :D
ima ko kakšni idejo pomožnosti shemo :D
- premaknil iz Pomoč in nasveti: Predator ()
Azrael ::
Malo več boš moral povedati, ugibanje ni ravno prijetno, kristalna krogla pa je ravno sedaj v remontu...
Ali hočeš nekaj takega, kot so utripajoče luči na železniških prehodih ali dvobarvni lediki spreminjati barvo ali nekaj tretjega?
LP, Azrael
Ali hočeš nekaj takega, kot so utripajoče luči na železniških prehodih ali dvobarvni lediki spreminjati barvo ali nekaj tretjega?
LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.
hm lej mam 2 led modro pa rdečo ja želim doseči efekt kot na železniški sem se ravno spomnil, tko leva, desna :D ja ja to to a maš mogoče shemo?
BladE_ ::
a se nisi slisu za multivibrator (utripalnik) ????
narjen je iz dveh kondenzatorjev, dveh tranzistorjev, 4 uporov in 2 diode!!!!
cena te stavrce pa je okol 200SIT
narjen je iz dveh kondenzatorjev, dveh tranzistorjev, 4 uporov in 2 diode!!!!
cena te stavrce pa je okol 200SIT
Akcija - Reakcija
T0RN4D0 ::
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Predator ()
neoto ::
Če si z elektroniko še nekje na začetku, se mi zdi precej zanimiva tale stran klik. Imajo tudi multivibratorje opisane in razložene.
JA HVALA ZA SHEMO!!!! ja res sem nekje bolj pri zacetku, aja multivibratorji zanimiv se sliš :D
T0RN4D0 ::
kup komponente an... tranzistor recimo bc 547 bo super :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
Trancedeejay ::
Mulc a si s KR? Lotos je drag - ce je v HTE en cip 49 sit je v lotosu 350. Pejt pogledat v Ebax pri Tusu.Kar majo poceni v lotosu so pertinaks plate(jih dobis v lotosu20x toliko kot v HTE za eno).
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Azrael ::
FAQ - Preberi, proti koncu so tudi linki do trgovin, ki te zanimajo. Na njihovis straneh boš našel kar te zanima: naslove, tel. številke in cenike.
LP, Azrael
LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.
Fuzzy ::
lohk nardis tut z multivibratorskim cipom NE555
pr njemu lohk dolocas t-on pa t-off z poteniciometram lohk skupi al pa vsazga posebi...
dost uporabna zadeva
ce nucas sheme me mail-i
pr njemu lohk dolocas t-on pa t-off z poteniciometram lohk skupi al pa vsazga posebi...
dost uporabna zadeva
ce nucas sheme me mail-i
Ai!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Knight rider led (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 15973 (10764) | T0RN4D0 |
» | utripajoča lučkaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4663 (4365) | Azrael |
» | V kateri trgovini kupujete elektronske elemente ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2424 (2187) | T0RN4D0 |
» | Homemade fan controler (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11551 (9615) | SodVina |
» | Modre LED-iceOddelek: Hlajenje in modifikacije | 902 (725) | EX-B |