Forum » Šport » Optimalno kolesarjenje
Optimalno kolesarjenje
Tomi ::
Včeraj sem si končno nabavil senzor za merjenje kadence za svoj števec. To je sicer posledica enega članka, ki sem ga bral zadnjič, samo verjamem, da so izkušnje veliko boljše.
Glede na to, da vas dosti na forumu kolesari najbrž iz izkušenj veste, kako bi moral goniti, da bi bil izkoristek največji in posledično utrunejnost najmanjša. Saj ne, da ne bi že naredil nekaj kilometrov, samo sedaj, ko lahko spremljam kadenco, se lahko bolje navadim na določene obrate. ( sicer vem, da je optimum nekje 100, Armstrong ga ima 97, samo tako dober pa nisem ).
Any hints?
Glede na to, da vas dosti na forumu kolesari najbrž iz izkušenj veste, kako bi moral goniti, da bi bil izkoristek največji in posledično utrunejnost najmanjša. Saj ne, da ne bi že naredil nekaj kilometrov, samo sedaj, ko lahko spremljam kadenco, se lahko bolje navadim na določene obrate. ( sicer vem, da je optimum nekje 100, Armstrong ga ima 97, samo tako dober pa nisem ).
Any hints?
metrodusa.blogspot.com
jakinj ::
Sam on ma zračunano glede na teste, ki jih delajo. Upoštevajo porabo kisika in podobno.
Najboljše je it na srčni utrip tam od 60 - 70 % MAX.
Formula za max ( simpl varianta ) 220 - starost.
Najboljše je it na srčni utrip tam od 60 - 70 % MAX.
Formula za max ( simpl varianta ) 220 - starost.
To live whitin the circle of life only one thing is asked in return. Everyone pays the ultimate price. Make every moment count.
Ne, utripa imam ponavadi 140-160, to ni problem, ker se ga bolj ali manj ne da nadzirati.
Zanima me optimum vrtenja pedal, kar je kadenca.
Sicer pa, imam dva meseca počitnic, tako da bom lahko sam preiskusil.
Zanima me optimum vrtenja pedal, kar je kadenca.
Sicer pa, imam dva meseca počitnic, tako da bom lahko sam preiskusil.
metrodusa.blogspot.com
ahac ::
Po moje je to kao za koga. Moj fotr je šel v fitness, kjer so ga testiral. Ima uno uro, ki mer srčni utrip. Pol pa lahko nastav program (ogrevanje, vaja, zaključek) in ga ura upozarja če preveč al pa premal poganja.
No, to bi lahko nastavu, ampak ne ker rajš kr po feelingu pa je.
No, to bi lahko nastavu, ampak ne ker rajš kr po feelingu pa je.
Monster ::
čuj bolše ti je da si sam gledaš na eno svojo tempo hitrost. tole ti naj bo hitrost ob kateri ne boš gonu ko manijak, po ravnem pa neko konstanta naj bo. naprimer jest j mam od 38-42 km/h. pa lahk naredim 60km na dan pa se ne prezmatram. sicer pa probi
Ka zaboga...
Če imam toliko, potem imaš gotovo specialko. Ker sam imam gorsko kolo, pa še zelo profilirane gume, in imam ponavadi nekje 27-32 km/h.
Sicer sem pa zadnjič malo testiral, in ugotovil, da imam kadenco nekje 82-95, kar je dosti dobro, glede na to, kar sem prebral.
Drugače pa lahko jaz naredim po 100-140 km na dan, samo imam potem naslednji dan največ 40.. Samo sem sedaj še nekaj bolan
Sicer sem pa zadnjič malo testiral, in ugotovil, da imam kadenco nekje 82-95, kar je dosti dobro, glede na to, kar sem prebral.
Drugače pa lahko jaz naredim po 100-140 km na dan, samo imam potem naslednji dan največ 40.. Samo sem sedaj še nekaj bolan
metrodusa.blogspot.com
Avenger ::
A kdo ob (dan/takoj pred/po) kolesarjenju še teče?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
burekar ::
Laufa se mal pred vožnji, da si noge ogreješ+streching delaš pa to. Je treba tud telo mal po naravnih poteh trenirat, ker jst ko pridem z bicikla po treh urah gonjenja sploh hodit ne znam več normalno, a to je tud od utrujenosti.
Avenger ::
No.. jaz sem imel v mislih bolj duatlon...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Hm, nič me ne mika, da bi se še gonil peš. Sem namreč dobro prišel s ture ( ravno en maraton ), pa sem testiral špinte.. Me noge kar lepo bolijo, glede na to, da sem na ne preveč dobrem kolesu naredil 55 v špintu pri 140 obratih na minuto.
metrodusa.blogspot.com
majko mila ke ti najdeš cajt da bi nardiš 140km.. sicer pa ti je to bezveze po mojem ti je boljše da jih naprimer čez teden delaš pa 30-40km/h, pol ga pa čez soboto vdrapneš eno turo za cel dan drivinga, nedelja pauza, pol pa spet. Ja specialko mam, pa ko sem bil še v formisem mel povprečje 45km/h zdaj pa se še na 35 lovim. ja bo treba malo bol vozit ne
Ka zaboga...
ja mam specialko. Sm ke pa ti najdejš cajt za tok drivinga mi pa tud ni jasen :(). no po mojem bi mogu tk vozit/trenirat čez teden neko stalno turo recimo uro drivinga la pa recimo 40km/h, v soboto pa nardiš eno vlko turo 140km/h, v nedeljo pavza pol pa spet ne... probi jest tak delam
Ka zaboga...
mmisv ::
jest mam en prbližn gorski kolo pa ene take napol cestne/gorske gume. pa vozm kukr kdaj... sm meru tut z merilcom utripa pa mi tist nč ne pomaga (sm vozu na utripu za nek lahek trening pa je blo kr teško tist zame-pa nimam mal moči u nogah). drgač pa vozm po občutko-ko se ti da se ti da, ko ne greš počasnej pa je.
kok pa kej na leto prevozite? jest ene 3500 km.
kok pa kej na leto prevozite? jest ene 3500 km.
Čist trivialna stvar...
Sam ponavadi naredim po 2000 km letno, samo letos jih imam šele 700, ker sem imel izpite, sedaj pa delam po 30-40 dnevno..
Drugače se pa vozim zelo mešano, dosti po ravnini, sicer tudi po makadamu, drugače pa bolj malo po hribih, ker nimam dosti kondicije zanje..
Drugače se pa vozim zelo mešano, dosti po ravnini, sicer tudi po makadamu, drugače pa bolj malo po hribih, ker nimam dosti kondicije zanje..
metrodusa.blogspot.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero kolo (strani: 1 2 3 4 … 106 107 108 109 )Oddelek: Šport | 840168 (3735) | Sparkxl |
» | A naj kupim gravel bike ali ne? (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Šport | 133223 (24391) | issak |
» | Kolesarjenje! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šport | 15640 (4821) | cresh |