» »

Barvanje kolesa

Barvanje kolesa

kleDo ::

Živjo!

Imam en kolo, ki ga želim prebarvat. Mam pa problem, da ve vem kako to nardit :'(
Okvir kolesa je aluminijast, kar pomeni, da ga moram najprej verjetno pobarvat z neko podlago za aluminij in šele nato nanest barvo za kovine.
Tisti, ki ste že barval kolesa (upam da ste tuki) vas prosim da mi poveste kako ste to nardil...

Kakšna podlaga
kakšna barva (rad bi metalic modro)
postopek...

Hvala za pomoč!

LP, kleDo

Mercier ::

Napačna barvna kombinacija. Probaj ...s plave na rumeno..., pa bo mogoče kdo kaj svetoval. :D ;)

Izak ::

Hmm Aluminij tezko pobarvas po mojih izkusnjah. Zelo rada se barva lupi tko da ti neznam nic priporocat. Prvo mors okvir speskat (staro barvo spucat) in nato pobarvat po želji. (Metalic barve so drage.) Potem mors se polakirat celoten okvir. :\

kleDo ::

še izkšnje...
al pa mogoče če veste za koga ki bi kolo prebarvu? 8-O

LP

Eschelon ::

Gremo od začetka...
Ne rabiš nič razen okvirja - razmontiraj.
Idealno bi bilo, če bi lahko okvir nesel nekam peskat (edina resna varianta), če pa ne moreš, bo dober tud kak drug pripomoček - brusni (šmergl) papir bi bil povsem dober. Ne vzemi pregrobega (mora načeti barvo, ne sme pa raziti okvirja) - in računaj, da boš dooolgo garal ko živina. Barva se bo držala samo tako dobro, kot ti bo uspelo dobro pripraviti površino. Okvir temeljito očisti s kakim topilom. Na koncu še dobro očisti z vodo (čim manj trdo - lahko kupiš celo tisto za akumulatorje v Petrolu) - pusti da se posuši. Potem nanesi jedkalno osnovo (prevajam direktno iz angleščine - etch primer). To je edini način, da se ti bo barva sploh prijela.
Počakaj da se posuši in potem začni barvati (da ne bo oksidiralo).
Na splošno nimaš s čopičem kaj počet. Dobi si nekje pištolo in barvo za aluminij! Pa še potem je treba bit mal umetnik, če ne bi rad kakih kapljic (vadi). Med osnovo in želeno barvo pusti da se ti povsem posuši. Pri obeh nanašanjih naredi več plasti in za vsako plast pusti, da se ti kakih 15min suši. Za prvo nanašanje uporabi kako bazno barvo, za drugo pa tisto, ki jo hočeš.
Kar se tiče zaključne plasti, ni nujna (stvar barve). Če bi rad bolj mat, ne rabiš dodatno lakirat, samo primerno barvo izberi. Če pa hočeš, da se ti sveti, se pa natančno pozanimaj, kater finiš, gre skupaj s tvojo barvo (ponavadi delajo proizvajalci tudi kombote, ki zagotovo pašejo). Pa še to - če ne znaš s pištolo (in imaš še nekaj nesreče z barvo), se ti lahko hitro zgodi da jo boš zamašil. Če boš našel nekoga, ki ti bo posodil pištolo, vprašaj njega, če je že kdaj barval aluminij...
P.S.: Pojdi vprašat v Mavrico. Gotovo ti bodo kaj pomagali. :))
Pa še to... barvanje aluminijastega kolesa ni v principu nič drugačno od barvanja aluminijastega avtomobila. Je pa precej "manj" dela. (hint, hint.;) )

Izak ::

Hmm, ce nisi se nikoli barval se po mojih priporocilih ne loti barvat aluminija. Barva se ti bo razlila in metalna barva ne bo več prišla tako do izraza. Seveda pa obstajajo tudi barve že z vgrajenim "lakom", tko da ti ni treba lakirat ampak so svinjsko drage. Še posebno metalne.

kleDo ::

Kaj pa kakšna firma (ali posamefnik), ki bi se s tem ukvarjal (po zmernih cenah seveda)?

A poznate koga?

Eschelon ::

Zmerne cene? LOL. Poznam že, samo noben ti ne bo šel barvat za zmerno ceno (samo za prjatle inc.):| . Če hočeš zmerno ceno, si naredi sam (vsak enkrat začne) - tud če kupiš vse potrebno, boš prišel ceneje skozi kot pa če daš to komu za zrihtat. Folk ti bo zaračunal že zaradi pregovorne strupenosti barve ( da o tem, da mora vsak plačevati še svoje polomije za nazaj...:D ). Vsaka šola nekaj stane. Sedaj se pa sam odloči.

P.S.: Če slučajno nisi kapiral namiga v prejšnjem postu... Avtokleparji imajo ponavadi precej opravka z barvanjem.8-) Need I say more?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odstranitev barve z lesa

Oddelek: Pomoč in nasveti
175144 (4575) ;-)
»

Barvanje BMX kolesa

Oddelek: Šport
276736 (6239) SkIDiver
»

barvanje kovin

Oddelek: Loža
1810915 (9999) Camlek13
»

Barvanje ohišja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
103444 (3127) NobelMan
»

S čim pofarbat ohišje?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
263195 (2820) nikonezna

Več podobnih tem