» »

Kateri HDD?

Kateri HDD?

Poldy ::

Želim si predvsem, da bi bil tih, cena do 14k sit in pa da bi delal v raid0 z IBM 40GB ata100.

Predlogi?

Hvala.
  • spremenil: Poldy ()

Še nekaj vprašanj:

V čem je razlika, če ima hdd 8Mb predpomnilnika namesto 2?

Kolikšna je razlika med ata100 in ata133?

Tugo ::

8M ima daljšo garancijo, pa pridobiš pri delu zmanjšimi datotekami (ni pa to zdej taka pohitritev, da bi te na rit vrglo ;)

ATA100 proti ATA133... marketinški nateg Maxtorja. Med njima v hitrosti NI razlike, ker so današnji diski s prenosom pod 80M/s. še celo SATA, ki ima 150M/s ne pripomore k hitrejšemu pretoku podatkov.

lp, T.

Malo sem še brskal po forumu - izgleda da bom vzel Hitachi 7k250.

Kaj pa je narobe z maxtor?

za novejše verzije ne vem.
60G (dost nov disk)... serija neki 9 al podobno... greje se full!!!
Glede glasnosti nimam glih velik izkušenj, ampak mislm, da je zelo velik odvisno od ohišja. Ker je blo tolk razprav in tolk kreganja. Zdele sm pogledu v teli gajbi k jo mam zraven sebe kaj je notr (nisem doma) in sem zelo presenečen, ker je notri Samsung. Zelo se dere, ko bere. Doma imam vodno hlajenje in WD disk in so ga neki pluval, ampak vem, da ga ne slišim tolk, ko "drsa". Zato imam občutek, da je vse dobro, karkoli boš vzel, samo da bo novo.

Na tvojem mestu bi pa na RAID pozabil, ker ne boš nič pridobil. Če boš povečal hitrost, se ti ne bo nič povečala, ker imaš starejši 40G disk, pa problem boš imel, ker rabiš 40G disk. In tale 40G disk bo po mojem glasnejši od kateregakoli diska, ki ga imaš namen kupiti. Če imaš 21-23k, si kupi Hitachija iz serije, ki si jo že imenoval in sicer 160G. Delal bo veliko hitreje, kot če bi kupil 40G disk in ga dal v RAID, ker bo IBM disk počasnejši in bo zato ozko grlo in ne boš pridobil nič.

lp, T.

Ali ni tako, če so diski večji, da so počasnejši?

TOP ::

Jaz sem imel Maxtor 160 gb SATA pa sem ga zamenjal z Hitachijem,ker Maxtor je zelo glasen proti Hitachiju ruži kot hudič oba sta v istem ohišju in Maxtor se greje približno za 10 stopinj bolj

večji disk počasnejši???
zakaj pa to?
večji diski so novejši in imajo zato gostoto zapisa večjo, kar pomeni (ker se vrtijo z enako hitrostjo), da imajo prenos večji.

lp, T.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Disk IBM 7k250 moj najboljsi nakup letos. Priporocam bolj kot karkoli drugega. (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
25114040 (7937) e-marko
»

Kateri trdi disk? (strani: 1 2 3 4 )

15310528 (7713) Keyser Soze
»

Nakup HD za RAID 0

162464 (2038) Leo
»

IBM, WD, Seagate HDD?