» »

[divXvid] Xoro predvajalniki

[divXvid] Xoro predvajalniki

««
21 / 42
»»

Bakfark ::

Sem slišal od prodajalca da je v njem isto čipovje kot pri 415. Torej, špilat bi pa itak moral :D

Dekinio ::

Imam Xoro HSD 415 in me zanima kateri firmware podpira šumnike, ker sem nekaj dol potegnil iz uradne strani pa še vedno ni...

T2 ::

Tisto nekaj bi moralo bit hsd415v41523ce.zip. Stankat moras CE verzijo torej. Preverjeno delujejo sumniki, moti me pa prevelik font podnapisov in zato lomljenje "predolgih" podnapisov pa nezmoznost prikaza celotne dolzine imena datoteke kot je to pri yakumotu.
lp

Dekinio ::

Ravno ta firmware sem naložil pa mi ne kaže šumnikov...

SavoS ::

Če misliš šumnike v podnapisih potem je treba tedaj ko se film zažene in se pojavijo podnapisi še pritisnit tipko ANGLE ali pa SHUFFLE, da spremeniš način podnapisov v central europe....
Če pa ti v menijih ne kaže podnapisov, potem pa idi v meni OSD in tam spremeni na SLO
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Muthafuca ::

Je komu jasno, zakaj mi slika laufa čez cel ekran, če Xorota 415 vežem s scartom preko videorekorderja oziroma preko scart razdelilca? Če vežem direkt na TV ali pa preko video kabla, je slika OK. Na servisu pravijo, da verjetno videorekorder (Panasonic) in DVD nista kompatibilna, kar pa ne pojasnjuje dejstva, da slika laufa tudi, če je vezan preko razdelilca. Kakšne ideje?
Nimam pojma.

Probaj pritisniti tipko I/P na playerju ali na daljincu in to tedaj ko imaš tako priklopljeno, da ti slika laufa.....

deniss23 ::

mi kdo pove kako je z podnapisi pri xorotu? so v redu dost velki in šumniki?

Valentin ::

Pa bog ne daj, da bi prej kaj prebral ...

Odgovor na tvoje vprašanje ti je že dal T2, par postov pred tvojim.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Valentin ()

Muthafuca ::

@SavoS varianta z I/P tipko ne deluje, to je prvo, kar sem sprobal.
Še kakšna ideja?
Nimam pojma.

krho ::

Ja prikopi direktno na TV.
preko VCR ne bo šlo. Macrovision.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

No nevem kako imaš to urejeno.. jaz ti povem lahko samo kako imam jaz: najprej je Xoro priključem preko scart v Humax-satelitsko, ta naprej v VCR, ta naprej v TV vse po scart povezavi in vse dela tako kot mora, na VCR lahko snemam z Xoro-ta ali pa z Humax-a....Probaj različne variante med seboj... lahko ti pa samo eno svetujem, čim dlje vstran od raznih scart podaljškov in poceni priključkov, ker se hudo pozna na kvaliteti slike....tudi sam se ves zadovoljen pred leti kupil v merkurju en scart podaljšek za vklop treh naprav in ti povem, da je slika kar letela in se mešala med seboj z drugimi napravami... crap!!!
Če res rabiš scart podalšek oz napravo za vklop več scart priključkov v enega, potem kupi takšnega, da ima vsaj nek preklopnik s katerim izbiraš katero napravo boš povezal z TV ali VCR

Bakfark ::

A se je komu med vami zgodilo, da mu je Xoro že zagnal filmček nakar se je pokakšnih parih sekundah predvajanja ustavil in javil da "codec not supported". Pismo, kako je to možno, ko pa je film že zalaufal??? Kot da bi hotel malo nategovat tale Xoro, kaj >:D

Yossarian ::

Meni to vedno naredi, če je film zakodirans Qpel. Film ponovno zakodiram z Virtualdubom (seveda odkljukam Qpel) in je zadeva rešena. Sicer pa se ta Qpel lahko pojavlja, kolikor vem, le pri kodeku XviD.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Otzi ::

Pravkar sem s http://www.xoro.com/download/driver/hsd415v41523ce.zip snel zadnji firmware, da bi ga namestil na poleti kupljenega črnega Xora HSD 415.
Zapečem na navadni CD-R, vstavim v predvajalnik, prebere in levo zgoraj začne izpisovati: flash, erasing, writing, finished... nato odpre vratca in ugasne. Počakam minuto, vstavim DVD-R, na daljincu pritisnem vklop, se prižge, zapre vratca in bere.
Od prej sem bil vajen, da po vklopu v levem delu zaslona pokaže rdečo zaveso, tokrat je zaslon črn. Ko prebere vsebino, se v zgornji polovici pokaže vsebina DVD-R (mapa, datoteke), ki za povrh še poskakuje. Ko poženem predvajanje filma, slike sicer neha poskakovati a zvoka ni, slika pa v levem zgornjem kotu.
Preiskusim še več že gledanih DVD-R, večkrat izklopim predvajalnik in TV, celo še enkrat ponovim postopek nadgradnje firmwarea pa je slika še vedno pokvarjena.
Prosim za nasvet kaj naj naredim če se je že kdo srečal s čim podobnim.
Hvala.

Jan987 ::

a si pekel cd na najmanjši hitrosti?

prix ::

Bistvena razlika med Xoro HSD 4000 in Xoro HSD 415?

Je kaksna razlika v cipovju?

Hvala in LP:D
-------------------------------------------------
Errare humanum est, in errore perservare stultum.
-------------------------------------------------

Otzi ::

a si pekel cd na najmanjši hitrosti?

Ja na 8x, manj ne gre. Bom poskusil poiskati še kakšen počasnejši pekač.

Zdravo
Nasvet za tiste, ki jih moti lomljenje presirokih vrstic v podnapisih, govorim za zadnji uradni central european firmware v2.3, ki ima malo povecane fonte. Stane vas nekaj sekund dela in nato se peka na dvdrw. Postopek je tak, da si povlecete/zazenete subtitle workshop, pod Settings->Settings->Advanced dolocite max line length na 32, s ctrl-a oznacite celo vsebino podnapisa in pritisnite shift-ctrl-L (set maximum line length) in se klik na save. Zadeva ne zgleda se optimalno je pa boljse kot videti dve prelomljeni vrstici v stirih vrstah.
lp

Irmscher ::

A je kdo probu priključit xorota 415 na monitor?

men napiše na monitorju (lcd LG 17", dvi, vga) "out of range", pa sm probu preklapljat s tipko I/P.

Probaj v menujih od xorota nastimat vga out izhod v kombinaciji s preklapljanjem med PAL in NTSC standardom. Meni je, na crt monitorju sicer, uspelo dobiti stabilno sliko s preklopom med progressive in interlace skeniranjem (I/P)

lm44 ::

A je možno preurediti firmware, da bi bili obe vrstici podnapisov v samem filmu, oz. njegovem spodnjem robu? Sedaj je ena vrstica na filmu, druga pa na črnem polju. Kako težavo rešujete tisti, ki imate 16:9 TV? V 4:3 razmerju se da film raztegnit čez celoten ekran, kar posledično pomeni, da spodnje vrstice podnapisov ni vidne...

po moje je možno. Sicer pa napeto vsi čakamo na krhota, da bo porihtal te podnapise: ožje črke in črno obrobljene.

Muzo ::

A kdo ve kakšen chipset je v Xoro HSD 6000 predvajalniku? Razmišljamo, da bi za doma kupil :)

odklop ::

Imam predvajalnik Xoro 415 in multifunkcijski daljinec! Zanima me če kdo pozna IR kodo za ta predvajalnik - da bi ga bilo možno upravljat z multi daljinecem!
LP in hvala!

sleby ::

ok ne da se mi cele teme brat zato bom kr vprasu: a se da kako nastimat podnapise v crn rob filma? pr men se namrec predvajajo na filmu.. potem si pa predstavlite kok vids filma ce mas 2 vrstici podnapisov.
aja. mam pa model 415.

S katerim programom se da urejati in popravljati firmware za XORO-ta?

TensorTensor ::

Samo kratko vprasanje v zvezi z nadgradnjo... Datoteko HSD415.rom je potrebno posneti v iso nacinu...
Zanima pa me, kaksno mora biti ime CD-ja... Ali v tem primeru HSD415 ? Hvala.
/

Sparky69 ::

TensorTensor: Ime je lahko karkoli, jaz sem sicer napisal xoro. Važno je edino, da uporabiš kvaliteten CD in (vsaj po mojem) pred nadgradnjo nastaviš na default nastavitve.
World is my playground

frajer17 ::

xorota 415 si mislim kupit pa sprašujem ce se splaca... laufa vse tak kot more al vas moti kaj ??

Zaenkrat vse dela in prebere kaj mu ponudiš.... :D

Kaj pa podnapisi bere txt pa se da razlocno brat podnapise dovol velike crke itd,,,

Podnapisi odlično berlčjivi... dovolj veliki.. mogoče za odtenek celo preveliki.... bere vse vrste podnapisov... če imaš več filmov na DVD ploščku, pa je dobro če ima vsak film svoj foolder.. drugače pa tudi gre.... včasih se zna zgodilti, da ti nebo samodejno prebral podnapisa.. takrat ga pač ročno označiš in zadeva laufa dalje.....ima tudi zoom.... aja pa če originalni XORO HSD415 nima slovenskih menujev, se ga flaša in se porihta tudi to!!! podpira .sub, .srt. .txt... pa verjetno še dosti več.... nenazadnje je tudi desing lepši in manj plastičen kot Yamada....

Še kaj??;)

Mene pa še kr zanima, s katerim programom se lahko ureja firmware na Xoro-tu. Ker so podnapisi pri divx-ih na 16:9 TV prenizko!

Tudi sam čakam na KRHO-ot odgovor glede podnapisov in modoficiran novejši firmware....

Davor281 ::

lm44!

Dve vprašanji.

1. Kako imaš v predvajalniku nastavljeno glede izbora televiziije? Mogoče imaš še vedno nastavljeno na "OBIČAJEN/PS", potem spremeni v "ŠIROK"

2. Kateri firmware uporabljaš. Kolikor mi je znano, so verzijo xxx23CE spremenili, tako da so povečali in spustili podnapise. Potem naloži starejšo verzijo kjer so podnapisi manjši, a postavljeni višje. Še boljše pa če uporabiš FW verzijo od Krho-ta (xxx22CE), kjer so podnapisi tudi malo povečani, a postavljeni višje.

ENjoY!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Davor281 ()

Najprej sem uporabljal firmware od Krhota (12 ali 13 stran), potem sem si naložil pa original firmware.
V meniju imam nastavljeno na širok zaslon. Težava je v tem, da so divx-i v 4:3 formatu, na tv-ju nastavim na 4:3 (v 16:9 je slika seveda malo popačena, podnapisi so pa v redu). Sam film je sedaj prikazan na sredi ekrana, kar pomeni, da ga lahko s smernimi tipkami razširim na vse štiri strani. Posledično pa to pomeni, da se podnapisi pomaknejo navzdol, ker so nastavljeni tako, da je zgornja vrstica v filmu, spodnja pa v črnem robu, ki se v takem primeru ne vidi!

YZY ::

Imam XORO 310.
Kje lahko vidim katiri firmware imam in katiri je najboljši?

Hvala za odgovor:)

Ja ker jas mam trenutno rimaxa pa nisem zadovoljen ker mi med filmov kakih 15 min gledanja zginejo podn in moram stisnit stop pa play pa to pa se "zajebavam" da jih dobim nazaj samo to se ponavlja na kakih 10 min.. potem me pa se zanima ce je lahko ime drugacno in ime podn drugacno kot film pa jih lahko vstavis notzer to se mi zdi da ste potrdili.. pa ce so podnapisi na crni podlagi ker drugace ce je kaj svetlega se ne da prebrat ..pr rimaxu je blo na zadnjem fwju tud to da pokaze vec crk nevem ce je pri xorotu enkao ne vem kolko crk lahko izpise najvec ... da zadnje ne izginjajo hvala pa za odgovor SavoSu tnx

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: frajer17 ()

Đorek ::

Lep pozdrav!
Tudi sam si lastim Xorota 415 in imel sem to "srečo", da mi je po spletu okoliščin umrl!! Ne odziva se na nič, sedaj pa me zanima sledeče:
alec999 je nekje zgoraj napisal, da ker ima čip ESS, se ga ne da zbuditi preko kabla, vendar ko sem škatlo odprl, sem videl štiripolni konektor. A je potem zdaj zgoraj opisana varianta mogoča ali ne?
Ker je Xoro star šele nekaj mesecev, bi ga zelo rad spravil nazaj v življenje, zato bom vesel vsakega nasveta!!!
Hvala,

Alec999 ::

Đorek >>
Lahko probaš gor povezat kabel (npr. Siemens C55 ali Nokia 3310 ...) ali pa si sposodi preizkušen kabel od kakšnega, ki ima MTK based predvajalnik. Če nebo šlo z MTK programom probi še PonyProg.

Mogoče pa so le začeli puščati pin-e tudi pri ESS based predvajalnikih (vsaj nekatere firme). Nekaj podobnega sem opazil pri Turškem podjetju Vestel (3-pin).
Več o tem si lahko prebereš na www.alec999.tk pod Firmwares >> Assembly.

Če je bil tvoj splet okoliščin neuspelo flashanje mi pošli email ali PM.

Đorek ::

Hvala, alec999, upanje torej je...
Splet okoliščin je pa bil, da sem brskal po video nastavitvah in preklopil na VGA(vsaj mislim), tisti trenutek je zmanjkalo slike na TV in v paniki, kaj storiti sem vtaknil not CD s firmwarom. Zadeva je zaštekala, nakar sem ga ugasnil in to je to...

A nobeden ne ve, s katerim programom se da popravljat obstoječ firmware na Xoro-tu! Našel sem program, ki deluje na MTK čipih, ampak ni uporaben tu. A je prosto dostopen? Rad bi samo popravil višino podnapisov. Očitno, da je to skrivnost...

Program je prosto dostopen imenuje se DVD Patcher(oz. Patcher) še celo izvorna koda je na voljo tako, da si lahko program poljubno prilagajaš. Vse linke, ki jih potrebuješ najdeš na www.alec999.tk pod Links

Ic3S^ ::

Imam en problem z Xoro HSD-4000 predvajalnikom in sicer ko dam na cd-rw film s podnapisi ki so v .srt obliki mi teh med predvajanjem filma ne najde (kot da podnapise na cd-rw sploh nisem zapekel). Ve kdo resitev?

Slowhand ::

Glede na to,da ima Krhotova verzija firmwareja za 415ko boljše porihtne podnapise od zadnje uradne me zanima, kaj izgubim, če downgradeam na to verzijo.

LP in hvala

mikkelle ::

1.dan
nabavil 415-ko
2.dan
s xorotove strani zloudal firmware inje bilo vse kul(špila vse mogoče formate,delajo podnapisi-slo s šumniki)
3.dan
ni slike ,zvok dela normalno ,plejr se odziva normalno(predvaja datoteke),povezava je preko scarta direktno na tv

HELP!
ko rano rani,rano dan zajebe

mikkelle >> obrni scart kabel tm k je zdej v TV dej v player in obratno.

Drgac pa poglej na daljincu ce imas tipke "System" pa prtiski dokler nebo PAL
ali pa ce ima daljinec tipko kot je "V-mode" prtiski dokler nebos v RGB nacinu.

Napisi na tipkah se lahko razlikujejo od tistga, kar sem napisal ker sam tega predvajalnika ne poseduje.

Lp,
Alec999

mikkelle ::

Alec999,ti si car!
hvala
ko rano rani,rano dan zajebe

Alec999, jaz bom si ta patcher zdaj potegnil dol. Kje bi dobil navodila za delo s tem?
««
21 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14725586 (10200) bizi72
»

Zunanji HDD DIVX predvajalnik

Oddelek: Zvok in slika
51663 (1489) Alec999

Kateri dvd, dvix player kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
121719 (1500) Stepni Volk

Kateri DVD/Divx predvajalnik?

142369 (2109) Stepni Volk
»

Kateri Divx predvajalnik kupiti svojim staršem?

152688 (2250) Yossarian

Več podobnih tem