» »

[divXvid] Xoro predvajalniki

[divXvid] Xoro predvajalniki

««
20 / 42
»»

Bakfark ::

Seveda, da se nisem prej spomnil in pripisal! Vse te DVD-je sem nato sprobal še na računalniku in delajo brezhibno. Brez kakršnih koli zapletov. Torej pekač ni! Bo že da mojemu plejerju ni več. Je kar nekaj časa zdržal, celo nekje od pomladi ;)

bajo ::

Tudi sam sam opazi, da v srt obliki podnapisov pri 4000, ne prebere vseh podnapisov, večina je sicer ok, sam,..
Imam pa en film tudi s subi, tako da bom bolj pozoren, če prebere vse.

Wox ::

@:Bakfark: Ja. Kolko denarja tolko muzike. Moj tudi zadjne čase nekaj štrajka. Dela po navdihu. Noče zavrtet diska, niti noče odpret pladnja. Pol nekaj časa pritiskam knofe, pa čudežno spet oživi. Samo ko dela, potem dela kot mora. Edino ko odprem pladenj, izvrže še vrteči disk. Kar ni dobro. Ko pa ne dela, pa ne dela nič :(. No ja. Si bo treba nekaj vzdržljivejšega omislit. Kakšnega Pioneerja recimo.
Commodore 64

Yossarian ::

Če boste malo pogledali v temo: Kje pa vi kupujete DVD +/- R/RW medije, boste ugotovili, da ne priporočajo, da se mediji pečedo na nizki hitrosti. Za DVD medije so ugotovili, da jih je najbolj priporočljivo peči pri 8-12 x hitrosti.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Wox ::

@edenpač: Tema mi je znana. Vse je odvisno od pekača in medija. Moj nec pri najvišji hitrosti prvih 0,8GB zapiše s 4x hitrostjo, od 0,8 do 2,2GB zapiše z 6x hitrostjo in od 2,2GB dalje z 8x hitrostjo. Pri takšnem pečenju so na površini diska lepo vidne cone oz. trije kolobarji od katerih je notranji najbolj temen in zunanji najbolj svetel. Rezultat takšne peke je, da je DVD-R v 6 let starem DVD predvajalniku znamke Yamaha v drugi polovici medija neberljiv, medtem ko ga novejši Xoro prebavi. Če celoten plošček zapečem s 4x hitrostjo je ta lepo berljiv tudi na Yamahi. Skratka CLV se mi dosti bolj dopade kot Z-CLV, pa Kprobe gor ali dol (itak je to precej relativni test). Meni je glavno da je plošček kar se da univerzalno berljiv.
Commodore 64

Valentin ::

> bosstjan, sigurno ne bo delalo :
zakaj ? preprosto kokr maš notri sl, en, hr, ni isti ime filma in podnapisa.

Ne bo držalo.
Ker je ločilo pika, bo delalo. Ker se pri primerjavi jemlje string samo do prve pike...

Vsaj tako dela to pri vseh predvajalnikih, s katerimi sem imel opraviti do sedaj.

sotlerx ::

Bakfark
Povej koliko filmov zapečeš na DVD medij.V tem grmu tiči zajc(mislim).Zapeči 1 film 1podnapis
vsako posebej pa ne dajat v mapo.Tole naredi in razkiraj še 1 DVD medij, pol poročaj če še nisi rešil problema.
LP
sotlerx

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sotlerx ()

m30000 ::

živjo,
pa še mene bi neki zanimalo. Sem ponosni lastnik xoro 415-ke. Naložil sem si firmware "hsd415v41523ce". Šumniki mi še vedno ne delajo
Zanima me kakšen je pa ta fw na strani 13 (ker sem nekje zasledil da je nekdo napisal da je ta najboljši)" HSD415_v41522_arial_CE_bold_20px_2005-05-10.zip**"
Ali je to isti fw?
Ali je to uradni fw?

Lp

SavoS ::

Ko gledaš film je trreba stisnit tipko Angle ali pa Shufle in ti bo prestavilo na central european subtitles...
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Sotlerx, odkar smo govorili o tem problemu sem že zapekel dva in oba delujeta normalno. Sicer oba z manj filmi kot prej. Tudi jaz sem razmišljal, da bi mogoče lahko bilo to zaradi preveč map.

Se mi pa je danes pojavil en problem, ki ga do zdaj še nisem zasledil nikjer. Filma mi ni predvajalo zaradi "reso. not supported". Verjetno gre za resolucijo, ki je pri filmu 800x336. Že mel kdo podoben problem???

Da. Resolucija je lahko največ 720 x 576.

To velja samo za Xoro ali tudi druge plejerje???

cbelica ::

najbrs za vse DVD player-je

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

A ima kdo pri predvajalniku XORO HSD 4000 problem z predvajalnikom, da pri podnapisih s .srt končnico
le teh vseh ne prebere do konca in jih spušča, pri subih nekoliko manj,
sam imam tudi občutek, da ne prebere vseh ( do sedaj gledal samo 1 film s .sub končnico podnapisov ).
Sam verjam, da bo kakšen naslednji firmware to stvar popravil, pa kakšen SLO OSD ne bi nič škodil in
bolj grafično oblikovani meni, drugače pa predvajalnik res nima nobene hibe in prebere
vse ampak res vse, kar mu dam za papat :)

Ljudje, samo eno vprašanje v zvezi z podnapisi! Pa kako je možno, da mi nobeni podnapisi ne štimajo kot bi morali, sploh tisti na dveh CD-jih. Jih urejam z Subtitle Workshopom in jih nastavljam s pomočjo sinhronizacije, na začetku in koncu mi se ujemajo vmes pa katastrofa. Edini problem vidim v FPS-jih vendar, čeprav gre navidez za enostavno zadevo, menim da nekje zgrešim. Ko namreč odprem podnapis v SW-ju se mi isti samodejno preklopijo na FPS enak filmu. Kako je potem mogoče da ne štimajo. Npr. Film ima FPS 25, odprem titl in se mi samodejno preklopi na 25. Je to dovolj ali je še potrebna kakšna obdelava?

Vprašanje: kako ugotoviti kakšen je originalni FPS podnapisa???

bbf ::

@bajo: sem imel tud jaz probleme s podnapisi, poglej eno stran nazaj.

@bakfark: nimajo veze FPSji, jest konvertiram neglede na fps, pa zmeri pride prav, in pri SRT in pri SUB.

bdw, kdo je CaqKa in zakaj se je igral z mojim postom...

bbf, a pol predlagaš zaenkrat, da vse podnapisi za naprej naredim v .sub formatu,
ali si zadevo stestiral s sub podnapisi in ti delajo ok ?
Prosim za odgovor.
Hvala

bbf ::

sem probal s srt, ki niso delal, prevtoril v sub, je blo isto. pol sem v sub ločil podnapise za 1 frame (eni so se kar prekrival), pa ni blo še to to. nisem uspel rešit problema, mogoče edino če bi podnapise še bolj ločil med sabo, kar pa nisem probal. ni cajta..

CaqKa ::

CaqKa je bivši moderator. Kaj pa je delal z tvojim postom pa več ne vidi. Bi se moral prej spomnit.

Dajmo naredit tako... Ker vem, da bodo vsak čas začeli brisati poste nevezane na to temo in ker vidim, da ima kar nekaj ljudi probleme z upravljanjem podnapisov bi prosil moderatorje naj nas napotijo na že obstoječe temo, vkolikor ista obstaja ali pa odpremo novo. Problem tega forum je, da nima opcije "Išči" kar bi nam znatno olajšalo probleme.

Hvala

P.S. Kar pa se mojih problemov tiče, nikakor ne morem nastaviti dveh filmov, in sicer kitajski "2046" ter "The passion of the Christ", ki mi zamikata v 70 % filma razen na koncu in začetku. Zdaj, mene zanima ena stvar. Pri DL-ju podnapisov ni zmeraj priložene vrednosti za FPS tako lahko samo ugibam kakšen je vhodni FPS. DOločanje FPS filma, ki mu hočeš prirediti podnapise pa ma itak skoraj vsak film, če ne drugo se to vidi ko ga zaženeš s programom. To pomeni, da v takem primeru ne morem vedeti kakšen vhodni FPS določiti in da z prirejanjem podnapisov brcam v meglo razen če imam srečo in ga zadenem. V navodilih "mojmikro" sem prebral, da bi se naj s tem malo poigrali, torej, pač iščeš vhodni FPS dokler ga ne najdeš. Zadnja opcija ampak OK. Ima še kdo iskušnje z zgornjima filmoma. Pasijon sem probal z različnimi podnapisi (slo, cro, ser) pa ni šlo, očitno so samo prevedeni po isti muštri. Ajde da vas čujem!!!

Pa imaš podnapise za pravo verzijo (saj veš, Extended Cut, Directors Version ipd.)? Včasih se zgodi tudi to, da podnapisi nekaj časa štimajo, nato nekaj časa prehitevajo ali zaostajajo, lahko tudi za več sekund, potem spet nekaj časa v redu ipd. V takšnih primerih je krivec napačen timing tistega, ki je ustvarjal te podnapise. Sicer pa jaz naredim takole. Če vidim, da podnapisi ne pašejo, ga najprej sinhroniziram s Time Adjusterjem. Če pa sem kakšne drugačne volje, pa najprej pogledam z Gspotom FPS filma (prikaže pa se tudi na BS playerju), nato pa v Subtitle Workshopu odprem podnapise. Tam imaš na levi strani 'vhodni FPS' (to je trenutni FPS podnapisov), spodaj v vrstici, kjer piše samo FPS, pa nastavi tisti pravi FPS, ki ga ti hočeš.

Edenpač, kolikor sem razumel in koliko imam izkušenj moraš vhodni FPS pri programu SW nastaviti preden odpreš podnapise, kar pomeni, da moraš vnaprej vedeti kakšen je FPS in nato določiti pripadajočo vrednost za film katerega podnapise prirejaš. A ni tako??? Torej vhodne FPS in FPS-je moraš vnašati sam in jih program ne prepozna samodejno kar pomeni, da moraš vedeti obe vrednosti. V praksi pa je tako da vrednost vhodnega FPS-ja ni vedno na voljo??? Razmišljam prav???

bbf, pol nimama drugega na izbiro, kot da, počakava na nov firmeare,ki
upam, da bo rešil ta problem.

Barkfark, moram priznat, da to prvič slišim. Ne upam si reč, da ni tako, vendar jaz tako ne delam, ampak tako, kot sem ti opisal. Probaj tudi ti. Sicer pa, ko sinhroniziram film s Time Adjusterjem, mi je do zdaj še vedno delovalo, tudi če je bil FPS karkoli. Poskusi enkrat na moj način.

Edenpač, končno sem ugotovil kje je tičal problem. Sem že skoraj obupal nakar se mi je posvetilo. Napako sem naredil v tem, da po združevanju/spajanju podnapisov (gre za film v dveh delih in podnapisih v dveh delih, ki pa niso bili ločeni na istem mestu kot film) le teh nisem uredil. In ker se je izpostavilo, da je po združevanju podnapisov prišlo do celo dveminutnega zamika je logično, da sinhnronizacija ni štimala. Pa toliko energije kot mi je to vzelo... Zdaj me čaka še težja naloga. Pasijon sem nekako uspel rešiti, zdaj pa je na vrsti kitajski 2046. To bo šele izziv ;)

No, to pa je čisto drugi grm, v katerem je tičal zajec. :)

Muthafuca ::

Pozdravljeni!
Mene pa zanima, če na našem trgu obstaja predvajalnik z istimi lastnostmi, kot jih ima recimo Xoro 415 (predvaja iste formate, slovenski podnapisi), le da je v višjem cenovnem razredu (recimo 30-40K) in ima posledično manj težav pri predvajanju, oziroma jih sploh nima. S težavami mislim na tiste, ki so opisane na 20ih straneh te teme.
Pa še nekaj. Kakšna je kvaliteta predvajanja originalnih DVDjev na Xorotu 415? Kje so podnapisi, kakšni so, slika itd? Se tudi tu pojavljajo isti problemi, kot pri ostalih DVDjih?
Hvala za morebitne odgovore.
Nimam pojma.

Jan987 ::

na 415 so originalni filmi pri meni na eni povprečni 72cm televiziji zelo lepi, divx-i pa odvisno od ločljivosti. Podnapisi so enako veliki oz. malo manjši kot na televiziji (BP se jih da brati). Predvaja tudi podnapise ki nimajo enakega imena kot film. Do sedaj mi predvaja vse.

Zanima pa me, ali se na tem predvajalniku da premikati podnapise malo naprej in nazaj (usklanjevanje) tako kot pri BS playerju z smernimi tipkami?

Zanima pa me, ali se na tem predvajalniku da premikati podnapise malo naprej in nazaj (usklanjevanje) tako kot pri BS playerju z smernimi tipkami?

Ne gre.

Tzar ::

Mi lahko prosim nekdo pošlje zadnji Krhotov firmware???
Lepo prosim na mail: tzar@email.si
Življenje je lepo!

krho ::

@Muthafuca: Obstaja: Xbox:\ Sam te vse skupaj pride ~ 45kSIT + cena poljubno velikost trdega diska.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krho ()

lm44 ::

Doma imam televizor Philips 16:9. Najprej sem mislil, da na Xoro-tu izginjajo podnapisi, kajti slika na ekranu ni čez celoten ekran, ampak je v večini primerov v okviru (če imam nastavljeno 4:3). Ko pa jo raztegnem čez celoten ekran, oz. do tam, kjer se še vse vidi, se podnapisi pomaknejo nižje in ni videt spodnje vrstice. Če pustim v formatu16:9, je vse v redu.A je možna kakšna varianta, da bi bili podnapisi fiksirani na sam rob ekrana, ne pa na vidno sliko, kajti škoda mi je, da ne bi slike raztegnil čez celoten ekran, če že gre. Res pa je, da s tem izgubim podnapise. A je kakšna rešitev? Hvala za odgovore.

dave1 ::

Mene pa zanima nekaj: ali ta Xoro 415 predvaja WMV datoteke? In, če ne, ali je kakšen ploščkosuk (še boljše DVD-recorder), ki jih predvaja?

Lp :)) :) :\ :\

Irmscher ::

A lahko kdo men pomaga...

Kupil sem Xorota 415, naložil nov fw z njihove strani, pri dvdjih mi bere podnapise, pri divxih pa ne.
V meniju je narisan ? pred podnapisi, ko pa med filmom pritisnem na tipko subtitle na daljincu se pa pokaze ena roka - da ni možno?

Jan987 ::

če podnapis ni enako poimenovan moraš klikniti na vprašajček pa klikniti tipko podnapisi na delincu pol jih pa lahko u filmu uključiš

Irmscher ::

Aha, že dela! Hvala! Sem že pomislil, da ne predvaja .txt podnapisov.

A je že kakšna novost glede kodeka QPEL, ki ga Xoro 310 ni podpiral??? Je mogoče že rešeno s kakšnim FW-jem?

cbelica ::

QPEL (Quarter PixEL Motion Compensation) - ni kodek; je opcija v samem encoder-ju (XviD, za DivX ne vem).

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

Alec999 ::

Kolikor je meni znano je QPEL strojna omejitev cipovja. Tako, da takega firmware-a za Vibratto II cipovje ne pricakovati.
Mogoce se bo to pojavilo v Vibratto III cipovju.

Lp,
Alec999

janya ::

xoro 415 normalno bere divx filme in podnapise pri dvd filmu je pa tema, enostavno filma ne zažene 8-O kakšen nasvet....

megla100 ::

Lastniki HSD 4000 ali je že kdo poskusil kaj se zgodi če ima v čitalcu kartico in hktati vstavljen DC/DVD. Zanima me namreč, če lahko film predvajaš s CD-ja podnapise pa s kartice?

Muthafuca ::

Pi.darija!
Včerej kupu Xorota 415 v Merkurju. Pridem domov, priklopim s SCARTom preko VCRja - slika laufa čez ekran! Pogledam navodila - nej bi blo posledica copy protection. Povežem direkt na TV, zadeva dela. Me pa vseeno pi.di, ker imam na TVju dva SCART vhoda. Na enga dam Xorota, na druzga VCR. Tisti, ki je vezan na spodnji vhod, dela črno-belo! Zakaj?
OK, zdaj pa še taglavna pi.darija. Xoro mi ne bere niti enega ploščka. Probal z original DVDji, original avdio CDji, zapečenimi filmi in muziko. Nič, zero, nada! Ko dam plošček noter, kakšno minuto piše loading disk, pol pa no disk. Prebral sem vseh 20 strani te teme, pa takega problema nima noben. Z raznimi FWji se nisem zezal, zadeva je še original. Kakšne ideje? Navodila pogledal, odklenu parental lock, zadeva še zmerej ne dela.
Nimam pojma.

Alec999 ::

Cimprej nes nazaj v trgovino, glede na to da si probal z original DVD in avdio CD.
Lahko, da se je notri ksn kabel iztaknu, ampak to ni tvoj problem tko da nes nazaj.

rikta33 ::

Muthafuca!!!
Kr lepo nazaj v trgovino. Upam, sa si shranil račun.....novega lepo vzem, pa lepo domov uzivat. Srećno:) :) :)

Lastniki predvajalnika XORO HSD 4000,
danes je prišel nov firmware za ta model, dobite ga na strani www.xoro.si,
novost je ta, da ima SLO OSD, tako da lahko nastavitve heblate v našem jeziku,
sam kar me moti, da bo zgleda treba počakati še kakšen mesec,
napreč ostaja problem s prikazovanjem podnapisov, še vedno spušča podnapise v .sub in .srt obliki,
dobor, če je govorica angleška to ni problem, pri ostalih filmih ( kitajski, ruski, francoski,..) je pa to
mozteče :(

d0rK ::

Pri filmu s temi specifikacijami mi po Fast-Forwardu zacne zvok zaostajati oz. prehitevati.

Znana tezava?

Pa tudi prosim nekoga, ce lahko prilepi najnovejsi frimware. Oz, ce mi razlozi ce obstaja vec verzij "najnovejsega" frimwara.
Torej ali je frimware samo update za podnapise ali se updejta tudi kaj v jedru predvajalnika..

Hvala.

ferari ::

Manjka ti tale program - (NET Framework Version 1.1) tole si poišči potem pa inštaliraj ostalo LP

d0rK ::

Kuga?!

Framework na Xorotu?

deniss23 ::

a ima že kdo XORO- hišni kino HSD 6000....? kako deluje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: deniss23 ()
««
20 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14725588 (10202) bizi72
»

Zunanji HDD DIVX predvajalnik

Oddelek: Zvok in slika
51664 (1490) Alec999

Kateri dvd, dvix player kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
121719 (1500) Stepni Volk

Kateri DVD/Divx predvajalnik?

142369 (2109) Stepni Volk
»

Kateri Divx predvajalnik kupiti svojim staršem?

152688 (2250) Yossarian

Več podobnih tem