» »

[divXvid] Xoro predvajalniki

[divXvid] Xoro predvajalniki

««
19 / 42
»»

kojot14 ::

SavoS

Sem našel kje se spremeni OSD, a moj nima možnosti slovenskega jezika, od "naših" je edino srbski.

Bom spekel še en CD in naložil zadnjo verzijo.

Hvala

ps. ima kdo 5.1 sistem ULTRON Octavius, mi dela samo stereo. Nekaj sem bral o optičnem kablu, a ga moj sound sistem nima, je kakšna druga rešitev.

fitipaldi ::

Danes sem kupil v leclerku XORO hsd 310,pa me zanima kjer update mi priporičate da
bom imel slo meni hvala .

lp

SavoS ::

KLIKOT SEM... vpiši podatke z tvojega predvajalnika, tvoj mejl in pritisni gumb za preverbo posodobitev....na tvoj meil naslov bo prispel link do za download najnovejšega firmwera, in ga lepo zapeči na en CDRW, .....
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

fitipaldi ::

dobil sm na strani kratice CE,WE,EE IS- katera je prava za dow so pa zip

zavajon ::

Če hočeš npr. podporo za izraelske fonte, uporabi IS, če pa hočeš slučajno za jugoslovanske (med temi so tudi slovenski), pa vzemi CE.

ja CE - CENTRAL EUROPEAN

bajo ::

Resno se zanimam za nakup recorderja in predvajalnika :

DVD Recorder Xoro HSD R505

sam moti me ena stvar, da nisem zasledil še noben firmware za ta snemalnik,
ali je to splošen problem, ali samo tu Xoro podpora šepa, dobro me ne moti toliko,
ker nima diska, sam firware, firmware, sem iskal na netu, pa ga nisem našel

Si bom kar sam odgovoril,

DVD Recorder Xoro HSD R505 nima podpore za šumnike in vprašanje, če bo sploh naret
firmware za ta model, so mi javili iz xoro-ta, zgleda, da ni interesa in verjamem, da so
podobni problemi tudi pri drugih modelih.

Border ::

Ima kdo link do zadnjih posodobitev XORO 415...

hvala...

Slowhand ::

Izvoli: tukaj

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Slowhand ()

Kateri fajl pa downloadam so kar tije...

bo tale vredu.... hsd415v41523ce.zip

A potem to odzipam in posnamem na Cd... dam v DVDplayer... in cakam... :)

Ja točno tako!
Najbolje bo, če boš dal na CD-RW, ker je potrebno pol cd zaključiti, drugače ga ne prebere vredo....
Pa na cd-ju mora biti samo ta fajl... mislim, da je ime tega fajla HSD401.ROM pa pazi na velike črke....
dAj not, pritisni play oz. enter in počakaj da stvar naredi do konca!
Ko bo stvar flešana se ti bo odprl pladenj od dvd-ja in to je to!!!

AJa po postopku izključi player z gumbom in ga ponovno prižgi ....nato pa idi v nastavitve in najdi pod OSD - slovenski!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SavoS ()

Odločam se za nakup Xoro predvajalnika in sicer med modeloma HSD 415 in HSD 4000,
Kaj priporočate, sprva sem mislil kupiti dvd snemalnikHSD 505, vendar so mi sporočili,
da ni nobene podpore za šumnike in da je tudi ne bo.
Prosim za nasvet.

Hvala

Kriko ::

Mi lahko kdo pomaga. Prebral sem lepo počasi skoraj vse poste in dobil dobre nasvete in linke, nekaj pa mi ni jasno. Namreč sem ga pred uro priklopil Xoro 415 in vse lepo in prav ampak nekateri filmi mi na desni strani televizije manjkajo kak centimeter na drugi pa se zažne centimeter od roba?
Ter še drufi problem..nikakor mi ne pokaže podnapise. Sedaj sem probal še film na katerem cd-ju si .srt in .sub, jih lepo označim ene ali druge, kliknem subtitle mi napiše da so aktivirani grem na film/enter..podnapisev pa nikjer. Zaenkrat imam še vedno original firmware ampak če sem bral prebral iz postov bi podnapise moralo kazati pa tudi če z napako?
lp
kriko

Jan987 ::

klikn na delincu v filmu podnapisi ( v angleščini) pa če ti ne bo delalo naloži nov firewar

Slowhand ::

Kriko: Podnapisi ne bodo delali, če ne boš naložil nov firmware, za sliko pa ne vem, mogoče bo tudi za to pomagal.

LP

Srchko ::

Uf, tole z desnim robom se tudi meni dogaja (kljub najnovejšemu FW-ju) , pa sem do zdaj mislil, da je to problem televizije, ker mi je podobno delalo tudi če sem priklopil PC na TV (le da se je dalo tu z gonilniki nastavit sliko)...

Kako se da torej to rešiti? Servis?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Srchko ()

Kriko ::

Aha hvala fantje za pomoč, bom takoj naložil firmware.
Glede slike Srchko, pa imam tudi sam občutek da je kriv TV, ker je iz prazgodovine!
EDIT:
Jaz sem v meniju/nastavitvah povsod kjer je možno nastavil na slovensko upam da je ok.
Na straneh nazaj sem bral glede problema z raztezanjem preko 3-4 vrstice ko je več pisave. pa me zanima če je to kdo rešil. oziroma če kdo ve ali se da odpreti firmware .ROM file in da sam urediš pisavo?
kriko

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kriko ()

bosstjan ::

Glede teh podnapisov je najboljsa resitev samo ena: da se tisti, ki prevaja, drzi standardov - to pomeni tam nekje maksimalno 40 zankov na vrstico (ne vem tocne stevilke, sm na pamet napisu). Ampak, zal se to ne zgodi vedno.:\

Drugace pa mislim, da smo lahko veseli, da FW podpira vec kot 2 vrstici, da lahko vidis cel podnapis, ceprav je raztegnen cez cel ekran in grdo zgleda.

Drugace bi pa tudi jaz rad kaksen feedback od kaksnega userja, ki ima Xorota 4000 (kako je s FWjem, kako dela...), ker se zmeraj cincam med 415 in 4000.

krho ::

Kar se novega FW tiče in manjših črk (take velikosti, kot so bile prej)
Hja Bom probal zrihtat. Fantje so pregnani ratali.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Ker mi nobeden ni konkretno odgovoril na moje vprašanje,
sem se odločil, da kupim HSD 4000 XORO, jutri ga dobim,
sem iz zaupnih informacij izvedel, da se že testira nov firmware za ta predvajalnik,
novejši od uradno obljavljenega iz 19.9, tako da mislim, da sem se pravilno odločil,
drugače imam kar nekaj izskušenj s temi predvajalniki in ugotavljam, da se je podpora
v tem letu precej izboljšala, mislim na uadne firmware od proizvajalcev,
glede nato da je bilo v preteklosti vse prepuščeno kakšnim frikom.
Bom do konca tedna objavil, kakšne so prve iskušnje s 4000, tako da upam, da bom
komu olajšal nakup, verjam pa v to dejstvo, da so prve serije modelov na tržišču boljše od
kasnejših.

Yossarian ::

Bajo, v nečem nimaš prav. Ti t.i. friki zelo obvladajo zadeve in zelo izboljšajo FW. Npr. P.Y.P.S., naš krho, tudi mirkuma se je popravil, tako da bi jaz bil raje glede tega tiho. Ko bo krho malo zmanjšal črke, tako da se ne bodo več pojavljale tudi v štirih vrsticah (uradni FW) in če se bo dalo malo potemnit robove črk, tako da bodo bolj vidne na belini, bo to verjetno najboljši predvajalnik trenutno (govorim za HSD 415)
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Ja edenpač imaš prav,
nisem tako mislil, sam dosedaj je bila uradna podpora v k.... in
brez teh frikov tudi jaz ne bi preživel, pri XORU uveljavljajo garancijo, ko
crkne player samo, če imaš naložen njihov firmware in ne domače proizvodnje,
včasih pa je uradne proizvajalce bolu k. če je bral šumnike, če so bili dovolj veliki podnapisi itd
mislim pa da je Xoro med prvimi proizvajalci, ki razvija podporo.
Jebeš predvajalnik npr. Yamado, če moraš pa pol napisati 60 strani na tem forumu, da lahko gledaš divx.
Drugače pa domačim proizvajalcem firmaware-jev vsaka čast za trud. Saj veš najlažje je prodati.

Postal sem lastnik XORO 415 SI:
- pocasen software
- lepo bere DIVX, XVID
- podnapisi so OK
- glasno predvajane medija
- dobra podpora za update software-a

XORO 415 SI

Baje se Ymade in KISSi ful kavrijo... dosti je reklamcaij...

cryptozaver ::

Kako ste kaj zadovoljni z verzijo 41523 glede na 41522?

Jest ne prevec. Preglomazni fonti, pocasnost branja medija... Pri starejsi se ne spomnim ene same tezave namrec???

mozetic8 ::

Pravkar sem postal lastnik xoro HSD 415 predvajalnika ampak me mučijo težave!

kakrčšen koli film na CD-ju vstavim noter (dvix,xvid) ne deluje napiše da format ni podprt - tukaj neaj ne razumem film naj bi bil dvix ampak končnica je (XXXx.avi) ?1? kako preverim ce pravzaprav je dvix/xvid film

Probal sem z nadgradnjo vendar mi update ki je na enaa ne deluje, piše namres da preprosto datoteko zapečeš na cd in da ga potem avtomasko zazna.. probal sem z gornjim linkom vendar trenutno ne deluje, v polja kjer moram pustiti podatke ne morem vnesti nič.. v kolikor mi ga lahko kdo poslej hvala mail

ups.. moj mail mozetictadej@yahoo.com

Valentin ::

@SavoS
> KLIKOT SEM... vpiši podatke z tvojega predvajalnika, tvoj mejl in pritisni gumb za preverbo posodobitev....na tvoj meil naslov bo prispel link do za download najnovejšega firmwera, in ga lepo zapeči na en CDRW, .....

Hm... koliko časa pa traja, da pošljejo ta link?

Ti ga pošljem na mail.. v kolikor imaš XORO HSD 415!!

edit: GA IMAŠ NA MEJLU!!!
Zgleda da imajo prrobleme z internetno starnjo, tam ko bi naj vpisal podatke.....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SavoS ()

Najprej najlepša hvala za odgovor in ja imam XORO HSD 415!!

Kap pa avi datoteke, v spominu imam da so meli enkrat dvix/xvid filmi kar to koncnico ne pa avi..

@SavoS
Hvala za FW. Sem pa ugotovil, da mi ga ni treba naložiti, ker je že gor ista verzija, vsaj mislim tako - 4.1.52.3.SE.

HSD 415 sem kupil danes. Predvajalnik mi dela dobro, razočaran sem pa že takoj nad avtomatskim predvajanjem, ki ne dela prav.
Primer:
Na DVD CD-ju imam divx film v dveh delih, in ustrezne podnapise, ki so poimenovani z istim imenom, kot film. Prvi film dela OK, to je avtomatsko zagrabi pravi podnapis. Ko pa je prvega dela konec in se avtomatsko starta drugi, se spet starta podnapis za prvi film. ?!

Mogoče kdo lahko pove, zakaj?
Ali ima to kakšno zvezo s številom znakov v imenu, ker v meniju ne kaže celotnega imena filma in podnapisa, pa mogoče potem ne primerja celotnega? Ker imam v takem primeru na koncu imena CD1 oziroma CD2...

Če podnapis izberem ročno, je vse OK.

p.s. se opravičujem, če je to tukaj že bilo omenjeno, nisem še prebral vse teme...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Valentin ()

Evo sam sem danes tudi postal lastni Xoro HSD 4000,
Občutki odlični, player bere vse cd tiho, slika prva liga,
naložil sem zadnji firmware iz uradne strani xoro iz 15.9,
šumnike bere brez problema, velikost črk podnapisov je zadovoljivo velika,
edina stvar, ki jo je potrebno še popraviti je meni, predvsem OSD, DA BO SLOVENSKI in
dolžinočrk kakšne datoteke, pol bo pa vse rešeno in če obstaja slovenski OSD za 415 bo
sigurno tudi za ta model kmalu.
Oblika je že skoraj na profi varianti, vsekakor priporočam nakup, ker če ga primerjam
s Yamado, Yamumom ali ostalim znamkam so vsi modeli škatle proti Xoru in obstaja razlika tudi
med 415 in 4000 glede zunanjega videza.
Edini plus ki ga ima model 415 je vga izhod, ki ga 4000 nima, ampak za mene ni moteče.

No, neki tazga cakam ze kksn tedn:\

Hvala bajo

Evo še par informacij :

Moj Xoro HSD 4000 je črne barve, mislim da je trenutno edina dobavljiva barva pri nas.
Nanj imam priklopljene zvočnike Genisu 5.1 Home theater wood, zvok božanski,
sprobal sem tudi čitalec kartic, se nahaja na daljincu poseben gumb , daš kartico notri pritisneš gumb,
pogledaš slike, ko končaš, zopet pritisneš gumb, se player ugasne in vzameš kartico ven.
Zaenkrat super občutki, samo da še popravjo meni ( OSD ), ki je bolj na amaterski ravni, mislim predvsem na barve, obliko
in dolžino imen datotek, pol bo pa gate trgal.
Pardom, še tole :

Skoraj sem ponorel od navdušenja,
nič več zatikanja slike, prej sem uporabljal mpegmodifirer,
nič več zginjanja podnapisev po 10 min v konbinaciji AC3, PREJ SEM UPORABLJAL Avimuxgui, tako, da mi ni treba
dvakrat preheblavat film, bere sube, srt, verjetno txt tudi nism probal,
enostavno povlečeš film dol, edino paziš, da je ime filma in podnapisev enako npr:
peter.pan.avi
peter.pan.sub ali peter.pan.srt

in film laufa s šumniki brez problemov

xoro ti si car in meni si prihranil veliko dela na pc, ki sem ga imel prej spreden sem lahko zakel film na dvd ali cd.

bajo, sam eno vprasanje: a pri 4000 delajo podnapisi tudi, ce nimajo istega imena kot film (kot npr. pri 415ki, ko si pred predvajanjem filma lahko sam izbral podnapis)? Omenjas namrec, da morata biti imeni filma in podnapisa enaka, pa ne vem, a to zaradi tega, ker ne bi imel moznosti izbire podnapisa ali zato, da enostavno vtaknes notr CD, pa ti spila, brez da bi pac moral se pritiskati tipko SUBTITLE.

hvala

Ne Bosstjan ne delajo podnapisi drugač, kot da je isto ime filma in podnapisev,
vendar to je 15 sekund dela, tako da to je najmanjši problem.

Torej za problem, ki sem ga opisal, ni rešitve?

Ker drugače bom jaz tole vrnil v štacuno.

Poleg tega me motjo tudi preširoki fonti za podnapise, včasih mam po 4 vrstice na ekranu. Pa še to, da se zaflešane naprave ne da oživet s kablom...

Bom raje vzel Yamakawo 335, ki je sicer malo dražja, zato pa med drugim podpira tudi QPEL in GMC...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Valentin ()

Valentin, ne vem, kaj ti naj rečem, ker meni jih normalno prebere oz. podnapisi za drugi CD se normalno zaženejo, tudi če je ime zelo dolgo. Sem zanalašč sprobal z dolgim imenom; ostale pomanjkljivosti res držijo, vendar če se ne motim, bodo v kratkem z novim FW-jem, ki ga pripravlja krho, tudi te napake odpravljene (razen Qpel seveda). Sicer pa, tudi če boš kupil Yamado oz. Yamakavo, dvomim, da ti bo vse delalo. Poglej si malo njihove forume. Po mojem so ti playerji enakovredni. Vsak ima nekaj, kar drugi nima, pri enem to deluje dobro, pri drugem pa ne in obratno. Kdor se jezi zaradi nekih malenkosti, pa ne bo nikoli zadovoljen. Najbolj izpopopolnjen player je samo računalnik (pa še ta včasih zatrokira).

@edenpač.... kot sem razmel, se pripravlja nov firmware... kaj konkretno pa bo spremenjeno..... oz če lahko krho malo to objasni.....namreč edino, kar me sedaj moti je to, da se včasih podnapis razvleče čez cel ekran..... no ampak se da preživeti......sicer pa, če se bo slučajno zmanjšal font podnapisol, potem pa spet nebo vredu......

> sicer pa, če se bo slučajno zmanjšal font podnapisol, potem pa spet nebo vredu......

Saj jih ni treba zmanjšat, ampak samo zožat, ker so prav potratno široki; višina me ne moti... To bi verjetno tudi pripomoglo, da se podnapisi ne bi več delili v več kot dve vrstice.

@edenpač
Vse divx filme sem si presnel na DVD-je. Različne filme imam ločene po mapah. Večino filmov imam v dveh delih. Zato me zelo moti, da mi avtomatika ne dela prav. Najbolj zaradi ostalih članov družine, ki niso tako vešči z upravljanjem predvajalnika. Čudno se mi pa zdi, da tebi dela.

Ali se mu mogoče kaj scufa, ker imam podnapise posnete zraven v sub in srt formatu hkrati? Bom danes preveril še to možnost.

agent mulder ::

Danes kupil nov xoro 415,Prosil bi za novejši firmware.Sam sem že nekaj nalagal z neta pa mi ne pusti več v meni za osnovne nastavitve.Ne morem tudi ne naložit podnapisov.Sem že pregledal če ma kdo podobne težave pa jih nisem zasledil. Kaj nardit?Poslal sem že zahtevo za novejši FW pa še nimam odgovora.Moj mejl borut.repic@triera.net.Hvala

Popravek.Vse nekak uredil mam še samo težave z podnapisi nočejo gor.primer Collateral Damage SLO.sub film pa Collateral Damage (2002).avi.Mogoče problem v naslovu?

Zgodovina sprememb…

@bajo: sam se neki - a del apol recmo film.avi, film.sl.srt, film.en.srt na 4000ki?

Pa firbca me tud, kok mas lohk datotek v enmu direktopriju, da vse preberre oz. predvaja (415 je mau neke probleme) - recmo, da je zgradba taka:
direktorij1
film.part.1.avi
film.part.1.sl.srt
film.part.1.en.srt
film.part.2.avi
film.part.2.sl.srt
film.part.2.en.srt
direktorij2
film.part.1.avi
film.part.1.sl.srt
film.part.1.en.srt
film.part.2.avi
film.part.2.sl.srt
film.part.2.en.srt

Bi ti bil ful hvalezn, ce bi se lohk poigral pa en tak ploscek stestiral:D

bosstjan, sigurno ne bo delalo :

zakaj ? preprosto kokr maš notri sl, en, hr, ni isti ime filma in podnapisa.
pa seveda, podnapisi ne smejo imeti presledek, to že veš,
aja pa sporočili so mi, da bo v roku 7 - 14 dni nov firmware za HSD4000,
sem pisal na uradno podporo in sem ji še mal povedal, kaj me moti,
upam, da bodo upoštevali, v glavnem bosstjan ne bit ziheraš in kupi zadevo.

bbf ::

za tiste, ki imajo vprašanja na 4000ko, na prejšnji strani sem nekaj napisal..

pojavila pa se je nova napaka: izgleda, da določeni podanpisi ne delajo, kot bi morali. to sem opazil na tem filmu: The.Hitchhikers.Guide.To.The.Galaxy.2005.DVDRip.XviD.AC3-CiMG.CD1.avi ter pri CD2 isto.

podnapisi so SRT, sicer dela, na začetku mi javi kot da ne bo vseh podanpisov pravilno prikazal, ker kao niso vsi v pravi kodni tabeli, al neki tazga (mogoče je kje kak lev znak), no, med predvajanjem pa jih precej fali. na PCju delajo brez problemov.

pregledal sem podobnosti med podnapisi, ki falijo in ugotovil naslednje: če podnapis sledi prejšnjemu z minimalno razliko (glej 13 in 14 podn.), drugega ne pokaže. manjkali so pa tudi drugi podnapisi, katerih podobnosti nisem ugotovil, pa niso vsebovali kakih čudnih fontov, niti đšžćč-jev.

{
13
00:04:01,527 --> 00:04:06,548
Enkratna zgodba Őtoparskega vodnika po galaksiji
se zaŔne zelo preprosto...

14
00:04:06,549 --> 00:04:09,206
zaŔne se z moÜkim.

15
00:04:19,275 --> 00:04:26,177
Z Zemljanom, ki pozna svojo usodo prav toliko,
kot Ŕajni list pozna zgodovino vzhodno-indijske tovarne.
}

predvidevam, da pri uporabi sub formata te napake ni, saj tam se podnapis nanaša direktno na številko frejma, pri srt pa zaradi preračunavanja v frejme (ali prilagajanja na časovni števec premale natančnosti) zaradi kakega zaokroževanja pride do prekrivanj podnapisov ter posledično izpada. bom probal, če bo čas.

aja, še neki, drsnik za volume bi lahko imel mal bolj linearen odziv (al logaritmičen, kakorkol že), zgornja poloviza je bl u prazno, pol pa naekrat pade jakost.

drugače pa sm z njim zadovoljen, deluje zelo zanesljivo, le včasih zadeva zariba pri kakih divjih varjantah filmčkov z vseh vetrov, ko niti končnica ni prava glede na vsebino, pa verjetno še index sesut ipd (uglavnem zelo slabe kvalitete in brezvezne vsebine).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bbf ()

Bakfark ::

Ljudje, imam eno vprašanje v zvezi z filmi posnetimi na DVD medij! Vem, da je bilo mnogo govora o kvaliteti medija, nastavitvah v Nero burning room, ampak še vedno imam neverjetne probleme pri branju fajlov na XORO 310. Ponucam namreč poln kufer DVD-jev preden mi končno enega ne prebere kot se šika. Zdi se mi da samo mečem proč DVD-je, kar se vrste medijev tiče pa snemam na različne, trenutno imam Maxellov DVD+R, posnamem vsak film v pripadajočo mapo z dodanimi podnapisi (celo isto ime kot fajl) in mi prva dva prebere brez problema zadnja dva ali enega pa ne zazna formata. Pa lahko DVD stran poknem. Koji qrac se dogaja, prime me da bi kišto nekam zabrisal. Aja, Nero je najsodobnejši!

Hvala

kaj pa, če bi imel kakšne težave s pekačem? ali pa s ploščki? Jaz sem enkrat kupoval Big Bangove. Od 25 jih je bilo 23 zanič. Nekje čez polovico je začelo štekat in je bilo tisto, kar je bilo posneto, kaput. No, ena od možnosti pač je.

Wox ::

@Bakfark: Probaj jih snemat počasneje. Recimo z 2x ali 4x hitrostjo. Očitno ti namreč Xoro ne more prebrat zunanje dele DVDja, ki so bili spečeni z višjo hitrostjo.
Commodore 64

O hitrosti je že bilo govora v tej temi in na to sem bil posebej pozoren kar pomeni, da nisem nikoli snemal z več kot 4X hitrostjo pri mediju z max. hitrostjo 8X. Manj itak nisem mogel nastaviti, čeprav sem hotel z 2X za vsak slučaj. Tako da... to ne bi smelo biti vzrok!

Še to, pekač je najnovejši Sony, star komaj kakšna dva tedna, skoraj ne verjamem, da bi lahko po nekaj snemanjih zaštekal, se strinjate??? Ali pač... :\

Wox ::

Pol pa ne vem. Meni Xoro 415 prebavlja dobesedno vse medije na katere sem naletel. Kako je pa kaj z berljivostjo teh medijev na računalniku?
Commodore 64
««
19 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14725595 (10209) bizi72
»

Zunanji HDD DIVX predvajalnik

Oddelek: Zvok in slika
51664 (1490) Alec999

Kateri dvd, dvix player kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
121719 (1500) Stepni Volk

Kateri DVD/Divx predvajalnik?

142369 (2109) Stepni Volk
»

Kateri Divx predvajalnik kupiti svojim staršem?

152689 (2251) Yossarian

Več podobnih tem