Forum » Zvok in slika » [divXvid] Xoro predvajalniki
[divXvid] Xoro predvajalniki

Jan987 ::

sotlerx ::
jarni2
Z optičnim kablom je rešen problem ac3 zvoka,ker kvaliteta z optičnim kablom je najboljša in
filmi posneti v ac3 (DTS) na xorotu stvar deluje odlično.Če nastaviš na 5,1 dela samo navaden
stereo.
LP
Z optičnim kablom je rešen problem ac3 zvoka,ker kvaliteta z optičnim kablom je najboljša in
filmi posneti v ac3 (DTS) na xorotu stvar deluje odlično.Če nastaviš na 5,1 dela samo navaden
stereo.
LP
sotlerx
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sotlerx ()

roni125 ::
Pozdravljeni!
Imam problem, odkar sem naložil nov zadnji Firmware za DVD predvajalnik Xoro 415 iz SLO strani, mi šumniki ne delajo več pri filmu Stealth Xvid, sedaj me zanima, prebral sem za SLO fonte na strani 13, če sedaj dodam to v DVD, bom sigurno povozil tudi ta firmware, ki sem ga naložil včeraj. Prosim, če mi kdo svetuje, kaj in kako naj naredim, da bo stvar spet taka, kot bi morala biti. Podnapisi so sedaj večji in bolj spodaj kar se mi zdi zelo vredu, samo šumnikov ni....
Imam problem, odkar sem naložil nov zadnji Firmware za DVD predvajalnik Xoro 415 iz SLO strani, mi šumniki ne delajo več pri filmu Stealth Xvid, sedaj me zanima, prebral sem za SLO fonte na strani 13, če sedaj dodam to v DVD, bom sigurno povozil tudi ta firmware, ki sem ga naložil včeraj. Prosim, če mi kdo svetuje, kaj in kako naj naredim, da bo stvar spet taka, kot bi morala biti. Podnapisi so sedaj večji in bolj spodaj kar se mi zdi zelo vredu, samo šumnikov ni....

roni125
Šumniki ti morajo delati, samo moraš v playeru nastavit pravilno v meniju.
Šumniki ti morajo delati, samo moraš v playeru nastavit pravilno v meniju.
sotlerx

roni125 ::
Hvala Sotlerx,
ja, ja, šumniki delajo..... Pozabil sem na tipko "ANGLE", kjer nastaviš pravilno pisavo, v tem primeru na Win 1250 CE. Vseeno hvala ti za tvoj odgovor.
ja, ja, šumniki delajo..... Pozabil sem na tipko "ANGLE", kjer nastaviš pravilno pisavo, v tem primeru na Win 1250 CE. Vseeno hvala ti za tvoj odgovor.

Netrunner ::
kej tle pri xorotu se da skočit na določen del filma ....recimo da hočem priti do 45min .... kaj moram previvat al se da direkt tja skočit?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

scancarm ::
Xoro 415 je z zadnjim Firmwareom ki sem ga dol potegnil iz uradne strani delal do sedaj brez problema cca. 3 mesece in sem z njim zelo zadovoljen. o tem predvajalniku sem prebral skoraj ves ta fotum in še marsikaj in moram povedati da me ni razočaral vsaj do sedaj ne.
vendar me ena stvar vseeno moti
ZOOM seveda
če bi
ZOOM imel vsaj še eno vmesno nastavitev med normalno in zoom nastavitvijo bi bilo pa res enkratno.
Govorim seveda za gledanje divx filmov na 4:3 tv-ju.
A ima mogoče kdo podatek ali obstaja takšen Firmware že
vendar me ena stvar vseeno moti

če bi

Govorim seveda za gledanje divx filmov na 4:3 tv-ju.
A ima mogoče kdo podatek ali obstaja takšen Firmware že

jarni2 ::
soltrex
halo, na vhodih za xoro hss512 zvočnike nimam možnosti povezave optičnega kabla... nekako ne bi rad kupoval recieverja samo zaradi tega... ali ima npr. tudi yamada isti problem ?
lp,jarni
halo, na vhodih za xoro hss512 zvočnike nimam možnosti povezave optičnega kabla... nekako ne bi rad kupoval recieverja samo zaradi tega... ali ima npr. tudi yamada isti problem ?
lp,jarni

moat ::
Pozdravljeni!
Nekako mi ne uspe pravilno priključiti Xoro predvajalnik na TV ali pa je predvajalnik v okvari. Skopa priložena navodila ne pomagajo. Težko se je tukaj prebiti skozi vse poste v tej rubriki na foromu, zato bi prosil za pomoč.
Predvajalnik sem dobil danes; naročil pa preko mimovrste. Ker imam starejši televizor Evelux, diagonala 51 cm, je bilo možno predvajalnik priključiti edino preko (tudi edinega) scart priključka. Torej nekako najenostavnejši način, sem mislil in tako bi moralo tudi biti. Pred dobavo predvajalnika sem še kupil kabel scart. No, pa sem se glede enostavnosti motil!
Po priključitvi, se pravi povezavi scart kabla predvajalnika s TV-jem, pa je stanje takšno. Slika hitro leti preko zaslona, kot da predvajalnik ni inicializiran s TV-jem (bi moral biti tako kot npr. videorekorder..., če da, kako?). Ko pritisnem AV-1 na daljincu od TV-ja pa se slika skoraj umiri (no, premika se čisto počasi iz desne proti levi) , vendar je zelenkasta in negledljiva. Preko ekrana TV-ja imam več menujev (sličic), kot da bi urejal video trak s posameznimi sličicami, pri tem pa polovico video posnetka vidim zgoraj, polovico pa spodaj. Tipka PAL/NTSC ne pomaga. V primeru, da pustim, da slika leti preko zaslona, slišim zvok iz predvajanega filma, če pa jo umirim (AV-1) pa je zvok iz TV programa slika pa iz DVD-ja.
Torej, nekaj delam narobe. Mi lahko pomagate?
LP!
Nekako mi ne uspe pravilno priključiti Xoro predvajalnik na TV ali pa je predvajalnik v okvari. Skopa priložena navodila ne pomagajo. Težko se je tukaj prebiti skozi vse poste v tej rubriki na foromu, zato bi prosil za pomoč.
Predvajalnik sem dobil danes; naročil pa preko mimovrste. Ker imam starejši televizor Evelux, diagonala 51 cm, je bilo možno predvajalnik priključiti edino preko (tudi edinega) scart priključka. Torej nekako najenostavnejši način, sem mislil in tako bi moralo tudi biti. Pred dobavo predvajalnika sem še kupil kabel scart. No, pa sem se glede enostavnosti motil!
Po priključitvi, se pravi povezavi scart kabla predvajalnika s TV-jem, pa je stanje takšno. Slika hitro leti preko zaslona, kot da predvajalnik ni inicializiran s TV-jem (bi moral biti tako kot npr. videorekorder..., če da, kako?). Ko pritisnem AV-1 na daljincu od TV-ja pa se slika skoraj umiri (no, premika se čisto počasi iz desne proti levi) , vendar je zelenkasta in negledljiva. Preko ekrana TV-ja imam več menujev (sličic), kot da bi urejal video trak s posameznimi sličicami, pri tem pa polovico video posnetka vidim zgoraj, polovico pa spodaj. Tipka PAL/NTSC ne pomaga. V primeru, da pustim, da slika leti preko zaslona, slišim zvok iz predvajanega filma, če pa jo umirim (AV-1) pa je zvok iz TV programa slika pa iz DVD-ja.
Torej, nekaj delam narobe. Mi lahko pomagate?
LP!

girisan ::
Jest sem mel isti problem... Samo pritisn uno tipko na playerju I/P !!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: girisan ()

Pozdravljena girisan in jani123!
girisan, v primeru, da pritisnem tipko I/P je popolna tema, deluje le zvok iz pločkosuka!
jani123, kaj si mislil s tem "fek" tv na av? Lahko malo bolj razuljivo?
LP!
girisan, v primeru, da pritisnem tipko I/P je popolna tema, deluje le zvok iz pločkosuka!
jani123, kaj si mislil s tem "fek" tv na av? Lahko malo bolj razuljivo?
LP!

Pozdravljeni!
Torej, poiskušal sem že vse mogoče, pa brez uspeha. Slika še vedno leti in je ne morem umiriti, poleg tega je, kot sem že dejal v prejšnjem postu, zelenkasta.
Poiskušal bom še zamenjati scart kabel, nato pa bom DVD predvajalnik priključil na drug televizor. V primeru, da ne bo kaj boljše, ga bom moral poslati nazaj v trgovino ali pa na servis.
LP!
Torej, poiskušal sem že vse mogoče, pa brez uspeha. Slika še vedno leti in je ne morem umiriti, poleg tega je, kot sem že dejal v prejšnjem postu, zelenkasta.
Poiskušal bom še zamenjati scart kabel, nato pa bom DVD predvajalnik priključil na drug televizor. V primeru, da ne bo kaj boljše, ga bom moral poslati nazaj v trgovino ali pa na servis.
LP!

moat
Kabla skart ne kupuj ker ni kriv on,edino probaj ga obrniti (kar si imel v playeru priklopi na TV),ali imaš nastavljen pravi kanal (ali ti videorekorder dela normalno)če ti dela video recorder potem ti tudi player mora delati.Na koncu probaj na drugem novejšem TV-ju.
Imej potrplenja, ker se vse na koncu postavi na svoje mesto.
LP Zvone
Kabla skart ne kupuj ker ni kriv on,edino probaj ga obrniti (kar si imel v playeru priklopi na TV),ali imaš nastavljen pravi kanal (ali ti videorekorder dela normalno)če ti dela video recorder potem ti tudi player mora delati.Na koncu probaj na drugem novejšem TV-ju.
Imej potrplenja, ker se vse na koncu postavi na svoje mesto.
LP Zvone
sotlerx

Pozdravljeni!
Torej, na koncu mi je le uspelo! V primeru, da bo to komu pomagalo, objavljam na foromu še mojo iskušnjo. Najprej pa se zahvaljujem Sotlerx-u in Alec(u)999 za njun odgovor.
Res je, da včasih pomaga nasvet, da je potrebno scart kabel obrniti (kar je bilo prej priključeno v DVD player-ju, obrneš in priklopiš na TV). Torej ta Sotlerx-ov nasvet je dejansko dobrodošel. Zjutraj sem namreč odšel h kolegu na RTV servis in s sabo nesel DVD player. Pri prvem priklopu je bilo isto kot pri meni (slika je letela preko zaslona in je bila zelenkasta; gumb I/P pa ni pomagal). Nato je kolega (sicer na koncu, prej je še poskušal druge priključke) obrnil prav scart kabel s priključki in zadeva je bila urejena. Izrazil je tudi možnost, da mi na starejšem TV-ju Evelux DVD ne bo deloval (sam je imel že takšne iskušnje). Tako sem se prepričal, da s player-jem ni ničesar narobe. Pri meni pa obrnitev priključka ni prinesla ničesar novega, slika še vedno enaka. Torej, kupil sem še en scart kabel in player priključil preko videorekorderja Aiwa (ima dva priključka scart; AV-1 in AV-2). Se pravi en scart iz TV-ja v videorekorder, drugega pa iz videorekorderja v Xoro predvajalnik in stvar je začela delati, tako kot mora. Slika je čudovita, potrebno bo še nadgraditi firmware in priključiti zvočnike, pa bo!
Hvala vsem za nasvete in lepo pozdravleni,
moat.
Torej, na koncu mi je le uspelo! V primeru, da bo to komu pomagalo, objavljam na foromu še mojo iskušnjo. Najprej pa se zahvaljujem Sotlerx-u in Alec(u)999 za njun odgovor.
Res je, da včasih pomaga nasvet, da je potrebno scart kabel obrniti (kar je bilo prej priključeno v DVD player-ju, obrneš in priklopiš na TV). Torej ta Sotlerx-ov nasvet je dejansko dobrodošel. Zjutraj sem namreč odšel h kolegu na RTV servis in s sabo nesel DVD player. Pri prvem priklopu je bilo isto kot pri meni (slika je letela preko zaslona in je bila zelenkasta; gumb I/P pa ni pomagal). Nato je kolega (sicer na koncu, prej je še poskušal druge priključke) obrnil prav scart kabel s priključki in zadeva je bila urejena. Izrazil je tudi možnost, da mi na starejšem TV-ju Evelux DVD ne bo deloval (sam je imel že takšne iskušnje). Tako sem se prepričal, da s player-jem ni ničesar narobe. Pri meni pa obrnitev priključka ni prinesla ničesar novega, slika še vedno enaka. Torej, kupil sem še en scart kabel in player priključil preko videorekorderja Aiwa (ima dva priključka scart; AV-1 in AV-2). Se pravi en scart iz TV-ja v videorekorder, drugega pa iz videorekorderja v Xoro predvajalnik in stvar je začela delati, tako kot mora. Slika je čudovita, potrebno bo še nadgraditi firmware in priključiti zvočnike, pa bo!
Hvala vsem za nasvete in lepo pozdravleni,
moat.

SavoS ::
No, da se še jaz malo pohvalim, tudi meni so danes preko hitre pošte dobavili DIVD player XORO in prvi občutki, so res fantastični, zadeva resnično prebavi in pokaže vse mogoče in nemogoče stvari, ki sem jih našel doma, noter sem stlačil vse kar je bilo podobno cd-ju ali dvd-ju in prebralo je res vse brez zatikanja!! POHVALE VREDNO!!
Aja naj pohvalim še Slovenske menije v novem firmware-ju, ki sem ga upgredal, takoj ko sem ga razpakiral, da sem našel serijsko številko od playerja in grema beybi.....hmm moram pa povedati, da sem se skoraj pokenjal v hlače, ker v navodilih piše, da se po končanem flashanju samodejno zaprejo vrata in se potem tudi prižge....nadalje piše, da slučajno nebi kaj mrdal tam okol pladnja ...itd.....no za ziher sem pustil odprte vrate celih 10 min., potem sem pa rekel...kar je pač je ... in zadevo izklopil in ponovno vklopil ....hehehe na moje zadovoljstvo zadeva dela v NULO!!
I´M VERY
Aja naj pohvalim še Slovenske menije v novem firmware-ju, ki sem ga upgredal, takoj ko sem ga razpakiral, da sem našel serijsko številko od playerja in grema beybi.....hmm moram pa povedati, da sem se skoraj pokenjal v hlače, ker v navodilih piše, da se po končanem flashanju samodejno zaprejo vrata in se potem tudi prižge....nadalje piše, da slučajno nebi kaj mrdal tam okol pladnja ...itd.....no za ziher sem pustil odprte vrate celih 10 min., potem sem pa rekel...kar je pač je ... in zadevo izklopil in ponovno vklopil ....hehehe na moje zadovoljstvo zadeva dela v NULO!!
I´M VERY

Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Srchko ::
Hmm, pred kratkim sem tudi jaz dobil Xoro 415 preko Mimovrste. In pojavlja se kup problemov:
1. Pojavlja se brum oz. bela premikajoca se crta preko ekrana (izklop antene iz tvja ne pomaga)
2. Pri RGB nacinu (scart) je brum malo manj opazen, je pa zato slika rahlo zelenkasta (obracanje kabla in gumb I/P ne pomagata)
3. Pri predvajanju Dvx-ov se levi in desni rob neprestano ukrivljata in pacita.
Pozna kdo kako resitev, ali naj vse skupaj odnesem na servis? Imam zadnji uradni Firmware.
Hvala
1. Pojavlja se brum oz. bela premikajoca se crta preko ekrana (izklop antene iz tvja ne pomaga)
2. Pri RGB nacinu (scart) je brum malo manj opazen, je pa zato slika rahlo zelenkasta (obracanje kabla in gumb I/P ne pomagata)
3. Pri predvajanju Dvx-ov se levi in desni rob neprestano ukrivljata in pacita.
Pozna kdo kako resitev, ali naj vse skupaj odnesem na servis? Imam zadnji uradni Firmware.
Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Srchko ()

Jan987 ::
jest sem odpru temo o tem playerju pa so mi not napisali katerega naj dam gor. Uporabi iskanje

Srchko ::
Hmm, brez zamere, ampak ne vidim poante.
Firmware imam zadnjo uradno verzijo CE, to vse klapa. Prav tako sem si prebral nasvete glede kabelskih povezav itd. na uradni strani.
Slika pri RGBju je malo bolj zelenkasta, če pa uporabim I/P gumb pa začne noreti po zaslonu. Skratka, to ne deluje.
Zanima me če ima kdo podoben problem oz. ali je stvar strojno defektna. Najbrž bom kar kontaktiral servis. Hvala :)
Firmware imam zadnjo uradno verzijo CE, to vse klapa. Prav tako sem si prebral nasvete glede kabelskih povezav itd. na uradni strani.
Slika pri RGBju je malo bolj zelenkasta, če pa uporabim I/P gumb pa začne noreti po zaslonu. Skratka, to ne deluje.
Zanima me če ima kdo podoben problem oz. ali je stvar strojno defektna. Najbrž bom kar kontaktiral servis. Hvala :)

bbf ::
Torej, danes sem kupil 4000-ko, prav zaradi vgrajenega čitalca kartic. Moram priznat, da ima nekaj omejitev, ki kot berem po forumih jih 415ka nima, predvsem me moti nezmožnost posamičnega nalaganja podnapisov v DIVX filmih (XVID sploh ne zna, al pa mi ni ratal.) Zgleda, da mora bit ime podnapisov enako kot ime filma, nisem pa prepričan če je lahko z dodatki (film.DVDRIP.AC3.TS..). Pozna samo SRT format, pa še ta mora bit s SRT končnico, ne TXT. Slovenščina ne dela (sprobal podnapis, ki v microdvd lepo dela).
Drugače pa, sliki ne morem prav ničesar očitati, vsi filmi, ki sem jih sprobal, zgledajo veliko lepše kot na monitorju računalnika, delal mi je pa lih karkol sem mu podtaknil, torej divx na DVD, xvid na DVD, overburn cdji.. Sprobal sem tist testcd za video (nek nemški) z različnimi formati aVIjev. Probal sem z vsakega direktorija vsaj 3 razlilne formate, delali so vsi, podrobneje napišem pozneje.
Daljinec dela na vse možne konce, kamorkol ga obrneš, bo prjel. mal je sicer počasen (al pa sem navajen na hitrega s tv-ja).
MP3ji. MAl razočaran, kako lahko napišejo, da lohk mp3je upravljaš brez TVja? ker je praktično nemogoče, ne veš v katerem folderju si! Upravljaš pa tako lahko le z daljincem, saj sta tipki za next/previous na čelni plošči v bistvu za nastavljanje hitrosti predvajanja. krneki. pa še nekaj: očitno ima težave z branjem dolgih imen al kakih znakcov v imenu mape, saj mi nobenega cdja z mp3ji (vsi albumi nekega izvajalca, razdeljeni po mapah) ni prebral celega - manjkale so mape.
Nad zvočnimi sposobnostmi audijo cdjev bi pa rekel samo : odlično.
drugače je pa zvok kar soliden, kakih dolbijev in ac3jev in drugih 5.1 sposobnopsti nisem testiral, ker imam navaden stereo hi-fi.
Delovanje čitalca je v pričakovanjih, vse se enako obnaša, kot pri ploščku. aja, DVDkartice in audio kartice nisem probaval. :)
Torej: Predvajalnik bom obdržal do prvega releasa softwera, če ta še ne bo podpiral slovenskih podnapisov in imel rešenih težav z imeni datotek in map, bom lepo zamenjal s 415ko.
LP, Boris.
Drugače pa, sliki ne morem prav ničesar očitati, vsi filmi, ki sem jih sprobal, zgledajo veliko lepše kot na monitorju računalnika, delal mi je pa lih karkol sem mu podtaknil, torej divx na DVD, xvid na DVD, overburn cdji.. Sprobal sem tist testcd za video (nek nemški) z različnimi formati aVIjev. Probal sem z vsakega direktorija vsaj 3 razlilne formate, delali so vsi, podrobneje napišem pozneje.
Daljinec dela na vse možne konce, kamorkol ga obrneš, bo prjel. mal je sicer počasen (al pa sem navajen na hitrega s tv-ja).
MP3ji. MAl razočaran, kako lahko napišejo, da lohk mp3je upravljaš brez TVja? ker je praktično nemogoče, ne veš v katerem folderju si! Upravljaš pa tako lahko le z daljincem, saj sta tipki za next/previous na čelni plošči v bistvu za nastavljanje hitrosti predvajanja. krneki. pa še nekaj: očitno ima težave z branjem dolgih imen al kakih znakcov v imenu mape, saj mi nobenega cdja z mp3ji (vsi albumi nekega izvajalca, razdeljeni po mapah) ni prebral celega - manjkale so mape.
Nad zvočnimi sposobnostmi audijo cdjev bi pa rekel samo : odlično.
drugače je pa zvok kar soliden, kakih dolbijev in ac3jev in drugih 5.1 sposobnopsti nisem testiral, ker imam navaden stereo hi-fi.
Delovanje čitalca je v pričakovanjih, vse se enako obnaša, kot pri ploščku. aja, DVDkartice in audio kartice nisem probaval. :)
Torej: Predvajalnik bom obdržal do prvega releasa softwera, če ta še ne bo podpiral slovenskih podnapisov in imel rešenih težav z imeni datotek in map, bom lepo zamenjal s 415ko.
LP, Boris.

defko ::
Sva že dva: HSD 4000! Tudi jaz sem ga nabavil pred dnevi in bentil zaradi č,š,ž. Ampak danes sem potegnil dol nov FW z 15.9.05 na www.xoro.si. Za vsak slučaj sem tudi klical na njihov servis, kjer pa ga še niso nadgrajevali. Torej sem se zadeve lotil sam. Vstaviš CD z vsemi tremi fajli (.img, .bin in . ver). Na ekranu pomakneš s desno puščico na start in pritisneš ENTER! (ne PLAY, kot piše v navodilih, katere sem dobil preko maila). Potem ti napiše, da nadgrajuje FW itd.... nakar po kakih 10-ih sekundah izvrže CD ven. Vzameš CD ven in vse skupaj pustiš na miru, da potegne "pladenj" nazaj noter. Ta operacija traja še kakšno minuto in zadeva je READY. Sam sem bil malce razočaran nad podobo menuja- zaman sem iskal slovenščino (dodani so hebrejšina, češčina ruščina, madžarščina....) ampak pod subtitle sem nastavil češčino in...SLO (kao) podnapisi so tu!!! Sicer mi je naknadno na servisu zatrdil, da so JIM obljubili v tem FW-ju tudi OSD in ostalo v slovenščini ... pa
. Sicer me presenečata zvok
in slika
; kar se pa tiče podnapisov in končnic...pa moram še probati. Žal ne gre kot pri mojem (drugem) 737 Philipsu, kjer lahko podnapise naložiš posebej...ampak mogoče pa bo kaj v bližnji prihodnosti ...FW nr.2...

aha! dva! no, bom probal upgrejdat, pa bomo vidl kako naprej..
torej, sem skeniral testni cd, rezultati zadovoljivi!
Directory of F:\Aufl”sung
480x204.avi
496x208.avi
512x220.avi
528x220.avi
544x236.avi
560x236.avi
576x248.avi
592x248.avi
608x260.avi
624x260.avi
640x272.avi
656x276.avi
672x288.avi
688x288.avi
704x296.avi
720x308.avi delajo vsi, ton OK
Directory of F:\DivX3
fast3k-DivXTon.avi
fast3k.avi
fast6k.avi
low15k.avi
low3k-DivXTon.avi manjše mazanje (zgubljanje I_frejma?), pozneje se popravi, ton OK
low3k.avi
low6k-320.avi ostalo ok, ton OK
Directory of F:\DivX5
1k-bf.av
1k-gmc.avi
1k-qpel.avi
2pass15k.avi
2pass3k.avi
6k-320.avi
6k-gmc-bf-320.avi vsi OK, ton OK
Directory of F:\JPG
1000.jpg
1500.jpg
2000.jpg
4000.jpg vsi OK mal počas nalaga, slike so uporabne, zanimivo da več kot je resolucija, slabš jo prikaže..
Directory of F:\Musik
Test-CBR-128.mp3 prve tri OK
Test-CBR-320.mp3
Test-VBR.mp3
Test.ac3
Test.ogg
Test.wma eno od zadnjih treh igra, dveh ne (ni končnic, ne vidim ktero)
Directory of F:\Muxing
avimux+ac3.avi
avimux+cbr.avi
avimux+vbr.avi
nandub+ac3.avi
nandub+cbr.avi
nandub+vbr.avi
vdub+ac3.avi
vdub+cbr.avi
vdub+vbr.avi vsi OK
Directory of F:\Ton
1xAC3-448.avi
1xCBR-MP3.avi
1xVBR+1xAC3.avi
1xVBR-MP3.avi
2xAC3-448.avi
2xCBR-MP3.avi
2xVBR-MP3.avi vsi ok
Directory of F:\Xvid
1k-bf.avi
1k-gmc.avi napake - slika se maže
1k-qpel.avi
2pass15k.avi
2pass3k.avi
6k-320.avi
6k-gmc-bf-320.avi napake, slika se maže ter zatika
ostalo OK
vsi AC3 toni mal tišji.
torej, sem skeniral testni cd, rezultati zadovoljivi!
Directory of F:\Aufl”sung
480x204.avi
496x208.avi
512x220.avi
528x220.avi
544x236.avi
560x236.avi
576x248.avi
592x248.avi
608x260.avi
624x260.avi
640x272.avi
656x276.avi
672x288.avi
688x288.avi
704x296.avi
720x308.avi delajo vsi, ton OK
Directory of F:\DivX3
fast3k-DivXTon.avi
fast3k.avi
fast6k.avi
low15k.avi
low3k-DivXTon.avi manjše mazanje (zgubljanje I_frejma?), pozneje se popravi, ton OK
low3k.avi
low6k-320.avi ostalo ok, ton OK
Directory of F:\DivX5
1k-bf.av
1k-gmc.avi
1k-qpel.avi
2pass15k.avi
2pass3k.avi
6k-320.avi
6k-gmc-bf-320.avi vsi OK, ton OK
Directory of F:\JPG
1000.jpg
1500.jpg
2000.jpg
4000.jpg vsi OK mal počas nalaga, slike so uporabne, zanimivo da več kot je resolucija, slabš jo prikaže..
Directory of F:\Musik
Test-CBR-128.mp3 prve tri OK
Test-CBR-320.mp3
Test-VBR.mp3
Test.ac3
Test.ogg
Test.wma eno od zadnjih treh igra, dveh ne (ni končnic, ne vidim ktero)
Directory of F:\Muxing
avimux+ac3.avi
avimux+cbr.avi
avimux+vbr.avi
nandub+ac3.avi
nandub+cbr.avi
nandub+vbr.avi
vdub+ac3.avi
vdub+cbr.avi
vdub+vbr.avi vsi OK
Directory of F:\Ton
1xAC3-448.avi
1xCBR-MP3.avi
1xVBR+1xAC3.avi
1xVBR-MP3.avi
2xAC3-448.avi
2xCBR-MP3.avi
2xVBR-MP3.avi vsi ok
Directory of F:\Xvid
1k-bf.avi
1k-gmc.avi napake - slika se maže
1k-qpel.avi
2pass15k.avi
2pass3k.avi
6k-320.avi
6k-gmc-bf-320.avi napake, slika se maže ter zatika
ostalo OK
vsi AC3 toni mal tišji.

No, pa sem še jas flešal. rezultat:
pri MP3jih je še vse isto.
ozadje je mal drugač modro, ikonce so mal bol jasne.
pojavil se je nek prednastavljen equalizer v More Audio.
Test CD: vse isto, vključno z napakami.
Ne napiše več "loading MPEG4" ko loudaš DIVxe, tud hitrej jih nalouda.
še vedno je KL0606_DKMU
MPEG4 podnapise se da dat na Central EU in ŠČĆŽĐ delajo!
malo sem terstiral podnapise, delajo preverjeno na naslednjih kombinacijah:
DivX 3 Fast-Motion + MP3
DivX 3 Low-Motion + MP3
DivX 4 (OpenDivX) + MP3
XVid + AC3 (6 kanalni) ;ostalo nisem probal
obvlada SUB in SRT ter TXT, lahko je pravi zapis SRT fajla s končnico SUB ter obratno.
ostalih nisem probal, je pa omejitev, da mora bit ime podnapisa enako filmu.
prebavi tudi imena v stilu 'Guess.Who.2005.XviD.AC3.CD1-WAF_chunk_1.avi' in raznorazne presledke ter oklepaje.
zoom še vedno lepo dela - da se lepo zumat in sliko prestavljat po ekranu, precej uporabno.
imam pa nekaj vprašanj:
kakšna je razlika med PanScan in Letterbox?
kaj je zdaj MPEG4? divx al xvid?
pri MP3jih je še vse isto.
ozadje je mal drugač modro, ikonce so mal bol jasne.
pojavil se je nek prednastavljen equalizer v More Audio.
Test CD: vse isto, vključno z napakami.
Ne napiše več "loading MPEG4" ko loudaš DIVxe, tud hitrej jih nalouda.
še vedno je KL0606_DKMU
MPEG4 podnapise se da dat na Central EU in ŠČĆŽĐ delajo!
malo sem terstiral podnapise, delajo preverjeno na naslednjih kombinacijah:
DivX 3 Fast-Motion + MP3
DivX 3 Low-Motion + MP3
DivX 4 (OpenDivX) + MP3
XVid + AC3 (6 kanalni) ;ostalo nisem probal
obvlada SUB in SRT ter TXT, lahko je pravi zapis SRT fajla s končnico SUB ter obratno.
ostalih nisem probal, je pa omejitev, da mora bit ime podnapisa enako filmu.
prebavi tudi imena v stilu 'Guess.Who.2005.XviD.AC3.CD1-WAF_chunk_1.avi' in raznorazne presledke ter oklepaje.
zoom še vedno lepo dela - da se lepo zumat in sliko prestavljat po ekranu, precej uporabno.
imam pa nekaj vprašanj:
kakšna je razlika med PanScan in Letterbox?
kaj je zdaj MPEG4? divx al xvid?

bosstjan ::
@bbf: samo vprasanje glede podnapisov pri 4000ki - ta omejitev, da more bit ime podnapisa enako kot ime filma; a more bit to vedno, al samo takrat, ko hoces, da ti avtomaticno spila podnapise (pri 415ki si jih izbral v meniju in pritisnil tipko SUBTITLE in ti je tiste vzel, ime pa ni bilo vazno)?

nikoli sploh ne sprašuje za podnapise - so al pa niso, odvisno če je enako ime in so v njemu razumljivi obliki. drugač ji po defoltu nalouda, niti ne vidiš datoteke, ko listaš po folderjih, tko da če ne zaplejaš filma sploh ne veš, če bojo delal. ko prtisneš na "subtitles" knof na daljincu pa ti napiše, ali so in koliko je možnih (ponavadi 1od 1) in s ponovnim pritiskom jih disejblaš. to je vse.

hm, naceloma so vidni v smart meniju, tm jih tud izberes (vsaj pr 415ki), kaj vec ti zal ne morem pomagati.
Se vprasanje za uporabnike 415ke: imam film The Longest Yard (release: The.Longest.Yard.DVDRiP.XViD-DEiTY). Zanima me, ce se komu film na zacetku preskakuje oz. bremza (ko dam pa recimo search na 00:20:00, dela ok)? A je to kksna fora z bitratom (CBR, VBR, video...) oz. kodekom al je masina zanic? Specifikacije filma na GSpotu trenutno ne morem preveriti, ker nisem doma:(
Hvala za odgovore
Se vprasanje za uporabnike 415ke: imam film The Longest Yard (release: The.Longest.Yard.DVDRiP.XViD-DEiTY). Zanima me, ce se komu film na zacetku preskakuje oz. bremza (ko dam pa recimo search na 00:20:00, dela ok)? A je to kksna fora z bitratom (CBR, VBR, video...) oz. kodekom al je masina zanic? Specifikacije filma na GSpotu trenutno ne morem preveriti, ker nisem doma:(
Hvala za odgovore

TheHijacker ::
Ne. Lahko jih izbereš predno izbereš film s tipko subtitle. Če pa imajo isto ime kot film, jih pa avtomatično vključi v predvajanje.
http://www.google.si

imaš 4000ko? kje ti vidiš smart menu in podnapise? namreč tega pri meni ni, nobene datoteke sub ali srt ali txt mi ne prikaže, samo avi, jpeg, jpga, mp3, wav, mpeg4.
LP.
LP.

punca ima 415ko. Tam je na voljo smart meni (vklopis ga v nastavitvah). Pokaze ti ga, ko vstavis CD. Tam izberes podnapis (datoteka z ikono z vprasajem) in pritisnes SUBTITLE - ti napise, da je podnapis izbran, potem pa izneres film (drug file z drugacno ikonco) in pritisnes ENTER. Pa ti zacne spilat.
Nimam pa pojma, kako so to zrihtal pr 4000ki oz. ce 4000ka sploh ma SmartMeni.
Nimam pa pojma, kako so to zrihtal pr 4000ki oz. ce 4000ka sploh ma SmartMeni.

defko ::
V tem je problem, da ji ne vidim - čeprav mi je serviser zatrdil, da bi jih moral. Sem pa na žalost ugotovil, da je to serviser govoril na pamet. Sploh še niso sprobali ....ničesar...
tako jim je ta zadeva nova
. Smo pač poskusni zajci

janya ::
Ali ima kdo doma Xoro HSD 6000, ki je v bistvu en bol poceni hišni kino... zanima me, če ta predvajalnik bere sub in srt podnapise? Hvala

Slowhand ::
Pozdrav!
Pravkar nabavil Xorota 415 in posodobil firmware, zaenkrat zelo zadovoljen (razen zooma pri divxih), imam pa eno nerazjasnjeno vprašanje. Če izberem kot tip video izhoda svideo in povežem preko scarta, mi sliko na TV normalno prikaže. Je mogoče pošiljati svideo signal preko scart kabla (imam kabel, ki ima vse pine povezane), nekje sem namreč zasledil, da svideo ne more it preko scart kabla. Če priključim preko svideo kabla se mi zdi, da je slika enaka, kot če je preko scarta. Zdaj ne vem, ali gre svideo preko scarta ali pa jaz ne opazim razlike med composite (scart) in svideo. Aja, pa tudi če izberem RGB, imam preko scarta sliko.
Hvala za odgovore.
Pravkar nabavil Xorota 415 in posodobil firmware, zaenkrat zelo zadovoljen (razen zooma pri divxih), imam pa eno nerazjasnjeno vprašanje. Če izberem kot tip video izhoda svideo in povežem preko scarta, mi sliko na TV normalno prikaže. Je mogoče pošiljati svideo signal preko scart kabla (imam kabel, ki ima vse pine povezane), nekje sem namreč zasledil, da svideo ne more it preko scart kabla. Če priključim preko svideo kabla se mi zdi, da je slika enaka, kot če je preko scarta. Zdaj ne vem, ali gre svideo preko scarta ali pa jaz ne opazim razlike med composite (scart) in svideo. Aja, pa tudi če izberem RGB, imam preko scarta sliko.
Hvala za odgovore.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Slowhand ()

mathew5 ::
Mene pa zanima, če ima morda kdo izkušnje z VGA izhodom (xoro 415) in prikolopom na monitor..
Slika, ki jo dobim na monitor ima samo zelene tone... Preko s-video na Tv-ju pa je slika normalan..
Naj povprašam na servis?
Hvala :)
Slika, ki jo dobim na monitor ima samo zelene tone... Preko s-video na Tv-ju pa je slika normalan..
Naj povprašam na servis?
Hvala :)

Seveda že dolgo....
KLIKOT in se malo razglej, dolpotegni in zapeči now firmware....
KLIKOT in se malo razglej, dolpotegni in zapeči now firmware....

kojot14 ::
Hvala za pomoč, sem že brskal po tisti strani a mi ni padlo v oči, čeprav piše z velikimi črkami, sem vajem da piše dl ali kaj podobnega.
Naložil sem že 41523 ce, a tam ni slovenskega menija. Verjetno je ta isti.
Sta še dva; we in ee.
Kaj mi svetuješ?
LP

Naložil sem že 41523 ce, a tam ni slovenskega menija. Verjetno je ta isti.

Sta še dva; we in ee.
Kaj mi svetuješ?
LP

TheHijacker ::
Poglej na stran 13 te teme. Sam imam fw od Krhota in sicer Arial CE Bold. Dela odlično. Bere vse in tudi podnapisi so zame dovolj veliki in čitljivi. Ima tudi SLO meni.
http://www.google.si

Glej.... idi v nastavitve tvojega Xorota in si tam prestavi na Slovenski jezik..... točno kje je to, boš pa že našel......
No pri HSD 415 je to takole : na daljincu zgoraj desno, druga tipka navzdol -SETUP - GENERAL SETUP -tipka ENTER - OSD LANGUAGE - TIPKA ZA PREMIK V DESNO - sedaj nastavi na SLOVENIAN - ENTER .....
Edit: @hijacker.. nemoreš rečti idi na 13. stran te teme, ker ima lahko vsaj nastavljeno po svoje, na koliko strani ima prelom.... recimo trenutno smo na 6. strani, zdaj bom mu pa jaz reko idi na 2. stran...
... ju get the point!!
No pri HSD 415 je to takole : na daljincu zgoraj desno, druga tipka navzdol -SETUP - GENERAL SETUP -tipka ENTER - OSD LANGUAGE - TIPKA ZA PREMIK V DESNO - sedaj nastavi na SLOVENIAN - ENTER .....
Edit: @hijacker.. nemoreš rečti idi na 13. stran te teme, ker ima lahko vsaj nastavljeno po svoje, na koliko strani ima prelom.... recimo trenutno smo na 6. strani, zdaj bom mu pa jaz reko idi na 2. stran...

Zgodovina sprememb…
- spremenil: SavoS ()

Slowhand ::
Glede na to, da je Krhotova verzija predelana predzadnja uradna verzija, me zanima, če veš kakšne težave so odpravljene z zadnjo uradno verzijo in če povzroča Krhotova verzija kake probleme.
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 25595 (10209) | bizi72 |
» | Zunanji HDD DIVX predvajalnikOddelek: Zvok in slika | 1665 (1491) | Alec999 |
⊘ | Kateri dvd, dvix player kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 1719 (1500) | Stepni Volk |
⊘ | Kateri DVD/Divx predvajalnik?Oddelek: Kaj kupiti | 2369 (2109) | Stepni Volk |
» | Kateri Divx predvajalnik kupiti svojim staršem?Oddelek: Kaj kupiti | 2689 (2251) | Yossarian |