» »

[divXvid] Xoro predvajalniki

[divXvid] Xoro predvajalniki

««
17 / 42
»»

mojamama ::

pri xoro hsd 415 dela sub srt smi......ali dela txt tudi..nisem še poizkusil

mojamama ::

Ali je komu uspelo priklopiti dvd predvajalnik preko videorekorderja na televizijo (dva scarta videorekorder)? Ali je to sploh možno?

Yossarian ::

Brez problema. DVD priklopi s Scart kablom na videorekorder in z drugim Scartom iz videorekorderja na TV. Deluje BP.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

user427615 ::

Zdravo!

Js sem si tut omislu Xorota. zdej mam pa neke probleme z zvokom :'( ko predvajam DVD z MP3ji na AC3 vezavo z Geniusovimi 5.1 zvočniki, špila samo center pa woofer, vsi ostali SKORAJ brez znakov življenja, na stereo pa špilajo vsi kanali, samo se iz neznanega razloga spreminja glasnost v intervalih (kot da bi povečeval in zmanjševal glasnost). stvar je precej nadležna. Tudi pri divx filmih na stereo vezavi, imam problem s tem, da center igra govor zelo potiho, ostale zvoke pa sateliti normalno, na 5.1 pa zopet igra samo center. ve kdo kako se da zadevo rešt? :\

robertto ::

poskusi tako, da izklopiš pro logic v nastavitvah zvoka v predvajalniku.

ar4743 ::

Včeraj sem si nabavil xoro 415 in je na njem stari firmware 4.1.46.1P.S2.
Zanima me kateri firmvare vi priporočate ali uporabljate, kar ga je naredil krho ali orginalnega z xorotove strani.

damjan11 ::

Če imate probleme z predvajanjem filmov (Opel), potem je tu še en zelo uporaben program v katerem ni potrebno spreminjati nobenih nastavitev. DivX6 converter je super zadeva, res je malce počasno vse skupaj, vendar sta zvok in slika lepo sinhronizirana. Kvaliteta slike je dobra, razlika skoraj neopazna, čeprav se velikost fajla pomanjaša ( iz 700mb na cca450mb). pPo konvertanju dobi film končnico .DivX. Takšen film sem zapekel in je delal BP(film 7sekund).8-)

elfstone ::

Kako je pa z glasnostjo vaših enot?
Meni na začetku dvd precej glasno vibrira. Ali je to normalno?
Uporabljam verbatim, 4x hitrost. Način pečenja dvd iso.

elfstone, ni normalno.

Sicer pa me zanima, kje je kaj krho, da bi nam obdelal ta novi FW. Moti me samo to, da meče podnapise v 3 ali celo v 4 vrstice.

sotlerx ::

krho
Edenpač mi je dal idejo da te vprašam,če boš prebral tale post in razložiš če je možno kaj
narediti z tvoje strani za podnapise.
LP Zvone
sotlerx

cryptozaver ::

En qveščn. Snel sem Saharo in mi jo Xoro zavrti samo ene 10 sekund potem se ustavi. Na PC-u naprimer BSplayer film spila OK na CrystalPlayerju pa isto kot Xoro. Kaksna ideja? FW je predtazadn.

sotlerx ::

cryptozaver
Poglej kateri video codec ima Sahara,če imaš Gspot program z njim pogledaš kateri codec je.
Verjetn je problem v samem filmu.
LP
sotlerx

palma ::

Tudi jaz imam Xorota 415. Dela zadovoljivo, ima pa včasih probleme z določenim Divxi.
Imel sem enak problem s Saharo, film se je začel, po 10 sekundah pami ga je prekinilo.Imam tudi en MPG format, pri katerem zaostaja zvok, na PC pa je sinhronizirano.
Preverjeno, da Qpel ne dela (film KINSEY), ne delaj pa tudi divx, ki imajo horizontalno resolucijo večjo ali enako 700 pik.
Kaj storiti? Kinseya prekonventiral z Dr divx, pa je stvar začela delat. Saharo na 2 CD pa sem združil v 1 file (program easy video joiner)in ga nato prekonvertiral v DVD (program WIN AVI video converter - podnapise prilepil na video zapis) in stvar deluje.
Pa še to.Za razrez AVI, MPG in ostalih video formatov pa uporabljam program EASY video spliter.
Programi, ki ji uporabljam so zelo preprosti za uporabi, jih priporočam , nikoli pa mi niso pokvarili fajla.
Nikoli ni tako slabo, da nebi bilo lahko še slabše.

Palma, to vse drži in te programe sem včasih tudi jaz uporabljal. Vendar pa je tu en haklc, oz. vsaj pri meni je tako. To vse drži, če ima zvok konstantni bitrate (CBR), če pa ima variabilnega (VBR), potem zvok prehiteva video za 1-2 sekundi, kar pa je sevda že problem (velja tako za združevanje kot rezanje fajlov), tako da malo preveri, če nimaš tudi ti kakšne takšne napake na filmu. Zaradi tega najraje uporabljam Virtualdub, ker me takoj, ko odprem s tem programom film, opozori, če ima film avdio z VBR. Aja, pa še to. Mislim, da ima lahko resolucija tudi do 720 pik (720x576).

Muthafuca ::

Pozdravljeni vsi maherji. Ker sem totalni laik, imam par vprašanj v zvezi s tem tolko hvaljenim Xorotom. Pa ne se preveč razburjat, če je bilo na kakšno vprašanje že odgovorjeno. Prebral sem (po etapah) vseh 17 strani te debate, ampak mogoče mi je kaj ušlo :8)
1.) Kako Xoro predvaja original DVDje? Kje so podnapisi? Kvaliteta slike in zvoka?
2.) Je treba za predvajanje original DVDjev zadevo kaj nadgradit?
3.) Ali je mogoče z modela 310 predvajanje 5.1 zvoka, glede na to, da nima 5.1 analognega izhoda?
4.) Je model 415 res tolk boljši, da se splača dat tiste 3-4 jurje več?

LP
Nimam pojma.

tsce4a ::

Danes sem kupil XORO 415 in že po eni uri in po namestitvi zadnjega originalnega FW-ja imam dobrih 18 jurjev vredno opeko. Nisem povsem prepričan, da sem temu kriv sam.

Že v Leclercu mi je bila sumljiva, ker je kazale očitne znake uporabe. Prodajalec mi je priznal, da je bila v uporabi, a češ da sam ne ve kako in zakaj. Trdil je, da ima le še to zadnjo in da bi na mojem mestu tvegal, če pa bo kaj narobe lahko pridem v osmih dneh z njo nazaj.

O uporabi so pričali prstni odtisi po foliji na steklenih delih, baterije so že bile v daljincu ipd. Sem ga prižgal, je delal in testno sem predvajal en DVD ter opazil, da se daljinec odziva z nekaj sekundno zamudo oziroma sploh ne (menu se mi sploh ni odprl ipd). Sem mislil da so že vstavljene baterije bolj slabe, pa je bilo z novimi isto. Nato sem misli, da morda še ne znam uporabljati daljinca pa sem se lotil osvežitve FWja.

Naložil sem originalnega iz www.xoro.com (vpisal serijsko kodo itd) na CD in pazljivo originalnih navodilih izvedel namestitev (nisem povsem brez izkušenj s firmwareji). Sem čakal ... je pisalo "reading" pa "writing" ... potem pa nič. Čez pet minut se je pojavil "root" menu ... jaz pa sem po navodilih še vedno precidno čakal da izvrže CD... pa ga ni. Po več kot pol ure sem izgubil živce in pritisnil na eject. CD je začuda prišel ven, zato sem upajoč, da je vse ok ga ugasnil ... Pa ni, reč je zdaj mrtva opeka. Ko ga prižgem je povsem mrtev.

Zdaj nimam dokaza niti da sem kriv sam niti da je bilo že prej kaj narobe. Zavedam se, da "igračkanje" s FW-jem (tudi originalnim) izniči garancijo, zato sem besen nase in na Leclerc, ki mi je že enkrat zagrenil življenje.

Da sem morda kriv sam, sem opazil šele kasneje (o tem ne piše popolnoma nič v originalnih in tusi prvedebih navodilih). Na mreži sem nekje prebral, da CD ne sme biti multisession in nefinaliziran. Sem sam namreč naredil multisession nefinaliziran CD, sem pa večkrat preveril zapis.

Zdaj pa vprašanja ...

Je možno, da sem kriv sam?
Je možno izvesti vpis FW v flash preko serijskega vodila iz PCja na samo ploščo? Tu me skrbi, ker ima bojda reč ESS čipovje in nekje sem bral, da plošče s tem čipovjem ponavadi nimajo serijskegih priključkov. Je to res?

Če je tak vpis možen, a to kdo dela in za kakšne denar?

Alec999 ::

Bom komentiru samo zadni del :)

"Je možno, da sem kriv sam?"
Cist mozno.

Sedaj pa bol pomembno:
Preko serijse povezave se predvajalnika neda nadgraditi, preko CD-ja tudi ne.
Predvajalnik temelji na nehvaleznem ESS Vibratto II cipovju, ki ni prijazen pri takih napakah.
Tako da bos zaman iskal 3-4 pinski prikljucek.

Sedaj pa najbol pomembno: :D
Predvajalnik se vseeno da popraviti 8-)
Nazalost je FlashRom prilotan, kar sicer stvar otezi ampak postopek je tak:
1. odlotaj FlashRom
2. daj ga na eprom programator in flashaj s tapravim firmware-om
3. prilotaj FlashRom nazaj v predvajalnik

ce nimas orodja za ta postopek, poznam nekoga ki to dela za 2000 sit, ce se odlocis za to mi posliji e-mail.

Na tvojem mestu bi prvo nesel predvajalnik nazaj, ce ti ga nebojo zamenjal ti ostane samo zgornja resitev.

Lp,
Alec999

mhohkr1 ::

imam predvajalnik 415 zanima me če je kdo že poskusil na DVD zapečt več xvid fajlov in podnapisov v .srt. Fora je da mi potem podnapisi delajo le pri prvih dveh fajlih (filmih) naprej pa ne

mhohkr1 >> pri Mercury 3783, ki izto temelji na ESS cipovju je treba takole zapeci DVD->

Vsak film.avi in podnapis.srt v svoj direktorij!
Ce je film v 2 filetih CD1 in CD2 je treba spet usak file v svoj direktorij zraven pa tudi pripadajoci podnapis.

Ce ne zapeces tako, kot je zgoraj napisano se pojavijo podobni problemi kot pri tebi + se ksn film se sploh noce zagnt.

Drgac pa sprobaj in porocaj kako je s tem na Xoro predvajalniku.

Lp,
Alec999

Xoro prebere samo podnapisa od prvih dveh filmov, ostalo pa ne (tako kot večina playerjev). Drugače pa jaz zapečem vsak film v svojo mapo (film + podnapis). Če je film na dveh CD-jih, dam oba filma s podnapisoma v eno mapo in mi potem najprej predvaja prvega, nato pa avtomatsko še kar drugega.

tsce4a ::

Alec999 hvala za odgovor.

Po tem kar si napisal sem se odločil in reč zamenjal. Prej sem mislil, da ima XORO MTK 1389 chipset. Spajkanje je malo preveč (pa ne zaradi dvej jurjev).

Pri novem XORO 415 še nisem izvedel posodobitve (jo pa bom zaradi šumnikov in slovenščine). Po izkušnji z novim si upam z gotovostjo trditi, da je pri starem že prej bilo nekaj narobe. Pri novem se daljinec odziva promptno in vse deluje tako kot bi pričakoval.

Je pa res, da tudi ta zamenjani nima več originalne garancijske nalepke na vijaku ampak tako z bar kodo (smrdi po tem, da je že bil servisiran). A bolje to, kot kamen v glavo. To je pač Leclerc.

Je res tako pomembno, da mora biti cd nomultisession???. V originalni navodilih za flashiranje za XORO 415 to ni nikjer omenjeno niti z besedico. Flashiranje bi se moralo končati po cca dveh minutah (jaz sem čaka več kot pol ure).

To flashiranje se mi na splošno zdi tako primitivno narejeno, da že smrdi, da je namerno tako. Koda za flasiranje bi lahko preverila vsaj kakšen certifikat na koncu fajla, ki je odvisen od vsebine, da se po predhodnem testnem prebiranju medija prepriča, da so prebrani podatki res pravi. Potem bi se moralo zgoditi res nekaj hudega (izklop napajanja) da bi se ob drugem prebiranju medija upgrade FWja sfižil.

Še enkrat hvala!

Tko pac je. CD mor bit zakljucen!!! Flash traja kvecjem nekaj sekund in se vsakic obnasa mal po svoje.

1CD vs zajeb playerja...to je zdaj vprasanje.

Tiger ::

Flashanja drugače sploh ni mogoče izvesti, čip v xoro-tih je zmožen predvajati samo filme, ne pa tudi preračunavati checksum (crc), itd,...

Khmm usi ESS Vibratto II cipi so sposobni preracunavat checksum, Mercury 3783 pa Philips 630 lepo racunajo checksum usakic k flashas, za Xoro si pa se nisem pogledu, lahko da so to tovarnisko izklopl v samem firmware-u, pol se pa nebi cudu ce se je zgoraj zgodil kar se je :|

Drgac Mercury 3783 se po vsakem uspesnem flashu sam ugasne. Nato ga prizges in hitro vzames vn CD.

Lp,
Alec999

ar4743 ::

Jaz imam posneto n enem DVD-ju 12 datotek in mi dela vredu, z podnapisi.

Najprej je potrebno izbrati podnapise in potem film katerega bi gledal.

2PacTheDon ::

LP

Mena pa zanima ke se še da dobiti najnovejši Firmware za Xoro HSD 415 - tm na uradni strani morš eno kodo met al kva. Če kdo ve nej please pove.

2PacTheDon, poglej eno stran nazaj.

Sicer pa, če kdo pozna krhota, ga naj malo pocuka za rokav, da pogleda malo na našo stran:\

Pardon, dve strani nazaj.

kocbek ::

Prosim za pomoč
Sem pravkar postal lastnik xorota 415 in imam problem da mi pri xvid filmih slika in zvok štekata oziroma se slika vstavi za kakšno sekundo ali dve(sceno preskoči za ta čas).
Filmi ki sem jih imel so bili Hellboy, Sky capitan, Monster in law vsi v xvid.
Naložen pa je ta zadnji firmware.Poskušal sem tudi že z drugimi mediji.
?????

Pri vseh XviD filmih ali samo pri nekaterih?

Ne pri vseh zato ker mi nekateri xvid filmi oz risanke delajo normalno nekateri pa ne in to samo pri xvid-ih.
Opažam pa da tisti ki delajo normalno imajo bitrate večji od 1000kbps in imajo 25 fps.
?????

Poskusi še na kakšnem drugem playerju. Če tudi tam šteka, je seveda kriv film. Ta dva podatka (bitrate in FPS) po mojem nimata vpliva na tvoj problem. Kaj pa CD-ji? Lahko je tudi napaka na CD-jih. Enkrat sem kupil tortico Big Bangovih in so čisto vsi nekje na sredini začeli štekat, ker so bili CD-ji zanič (na njih sem sicer imel posnete mp3, vendar je poanta v tem, da so bili CD-ji zanič).

Zlatorog ::

kocbek:

poglej z GSPOT vrstici (posebej so nevarne kombinacije XVID/VBR)

1) to bo delovalo
npr:
Interleave: 1 vid frame (40 ms), preload=480
Audio frames: Aligned on interleaves

2) to pa verjetno ne dela in je potrebno prekodirati
če je več kot 1 vid frame in/ali audio frames:split accross

npr:
Interleave: 96 ms (2.3 v.frames), preload=96
Audio frames: Split across interleaves

ZLATOROG:
Hvala tvoj odgovor mi je pomaga, da sedaj vem zakaj mi štekajo nekateri filmi.
Vsi filmi so imeli več kot 40ms in več ko preload>500;Pa vsi so bili konbinacija xvid/vbr

Imam pa še eno vprašanje kateri je nahitrejši in najbolj enostaven program prokodiranje.
?????

Zlatorog ::

Kocbek:

po moje ni fora v časim ampak v frameih (2.3 v.frames)

Netrunner ::

Ok ... DIVX predvajalnik sem nameraval kupiti že lep čas nazaj samo me niso prepričali .... zatikanje videa, neujemanje podnapisov po previjanju, zginjanje podanpisev, nepodpora ščž, podnapisi se morajo klicat kot filem, itd itd itd .....

Pa mi je en kolega rekel da je nabavil tega XOROTA 415 ... pa ga je ful hvalil glede podnapisev da se ne rabijo klicat enako pa da podpira vse txt, srt, sub pa nevem še kaj ... da predvaja vse kar je probal ... da je zelo super zadeva ..... pa bla bla bla ....

ok sem si misli končno je en DIVX predvajalnik ki dela kot je treba ..... in ko sem ga videl v merkurju me je kar zamikalo da bi ga vzel za tistih 15.000 SIT .... samo sem rekel počakam še en dan ... in ta dan sem bral malo vse poste na tem forumu, isto sem gledal malo po jokerjeve forumu ... in prišel do ugotoitve da ga nekateri ful ful hvalijo ... nekateri so pa pljuvali čez njega in baje da je yamada 6700 dosti boljša pa nevem še kaj ...

Zdej bi prosil če mi lahko kdo odgovori na sledeča vprašanja?

1. PODNAPISI Bere vse podnapise txt, srt, sub - se kaj kje zatikajo ali izginjajo, so res previsoko in slabo berljivi na svetli podlagi?
2. Kako kaj bere original DVDje, kako prikazuje podnapise ipd?
3. Kako kaj bere kopije originalov DVDjev
4. Bere OGM ??
5. A se res pri nekaterih DIVXih pojavlja črn rob na levi in na desni ipd?
6. zanima me xoro 415 ... samo ali se mi res splača vzeti raje yamado 6700 (tako nekateri pravijo na joker frumu)?
7. Bere multisession nezaključene DVDje --> će na en DVD zapečem 4 filme posebaj in v peto še podnapise .... bo bralo?
8. Kvaliteta slike DVDja, DIVXa?
9. Kvaliteta zvoka ... kako kaj deluje surround iz DIVXov?
10. ali je fireware iz www.xoro.si zadnji in najboljši?
11. mogoče me zanima še kaj kar nevem?

Hvala za odogovore
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

sloyoyo ::

ti si pa res zahteven hehe:D
meni osebno je xoro najboljši predvajalnik
nobenih težav ni še bilo z njim tako da ti ga priporočam

će

Pain, naj ti bo:
Ta zadnji uradni FW:
1. bere vse, ni potrebno isto ime, podnapisi ustrezne velikosti, če je več čerk, jih meče v več vrstic, na svetli podlagi malenksot slabše vidljivi

2. brez problemov

3. brez problemov

4. mislim, da ne bere, sicer pa še nisem naletel na ta format, ker je zelo redek

5. po mojem je to odvisno od filma in ne od playerja

6. P.Y.P.S. je naredil najboljši FW za Yamado 6700, vendar če boš malo tja pogledal, imajo zadnje čase večje probleme kot Xoro

7. bere; več filmov pečem tako, da dam vsakega v svojo mapo s podnapisom in ni nobenih težav. Tvojega načina še nisem poskusil. Morda bi šlo.

8. med najboljšimi (preizkusil že 4 playerje)

9. ne vem, ker uporabljam samo staro televizijo

10. mislim, da je ta zadnji uradni najboljši. Mene moti samo to, da meče podnapise v več vrstic, če je preveč črk. Samo to, vendar ni tako zelo moteče. Mogoče se nas bo krho usmilil.

11. Če izbiraš med yamado ali xorotom, ne boš dosti zgrešil ne glede na to, kaj boš kupil

Aja, pa še to: popolnega playerja pa zaenkrat še ni.

krho ::

Popolni predvajalnik je xbox. (Skoraj, če imaš smolo ti ne bere CD-R ov)
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Krho, še si tu. Bi nam lahko kaj pomagal pri novem FW-ju? Vse je v redu, le tiste vrstice nam malo popravi. Lahko daš nazaj velikost tistih črk, ki so najboljše delovale. Mislim, da je šlo za arial narrow. Bitte.

majkm ::

Mene pa zanima,če se da pri XORO 415 preprečiti ostalim uporabo predvajalnika. V navodilih in v meniju sem videl neki child lock, vendar mi tega ni uspelo usposobiti. To bi potreboval zato, da ko me ni doma, moj mlajši brat nebi stikal po predvajalniku.

eh ma kaj češ preprečit .... samo tak da ga fizično odstraniš al pa če ga imaš v sobi zakleneš sobo .... če tudi ima child lock lahko štrka po njem ...

..... no v glavnem "edenpač" hvala za odgovore .. po vsej verjetnosti si ga bom nabavil za tistih 15.000 SIT .... ni panike ... pasalo bi mi da bi podpiral OGMje ... ma ni panike ....

imam XBOX doma ... samo ni glih popolen divx predvajalnik kot pravi "krho" ... popolen divx predvajanlnik je PC v barebone ohišju z instaliranim gor kakim widows media center oz še bolje kako podobno zadevo na linux sistemu ..... res da je malo dražje vse skupaj .. je pa popolno .. divx DVD predvajalnik ... snemalnik .... brskaš po netu .. bereš pošto ... gledaš slike . poslušaš glasbo .... online radio ... na kratko ni omejitev in je popolnona nadgradljiv s kodeki playerji ipd ....

>da ko me ni doma, moj mlajši brat nebi stikal po predvajalniku

Skrij pilota na omaro. Brez njega ne mores nic!!! :D

ok sem ga nabavil .. pobral nov fireware dol upgrejdal .... več ali manj sem zadovoljen ... samo srt podnapisov mi ne bere??? zakaj to ?? pa še to... se slišal da obstaja neka reč za vtipkat da ti pokaže kak fireware imaš ?? ve kdo .... zna kod pomagat glede podnapisov?

ok .. kaj ste vsi pomrli al kaj ??

no kakorkoli ...

nabavil sem si tega tako hvaljenega XOROTA HSD 415 ..... in po prvem dnevu uporabe sem dokaj zadovoljen .... upgrejdal sem ga ... zanima me pa:

1. srt podnapisov mi ne bere !!
2. Nekatere filme mi jih kaže 1-2 sek in nato mi preskoči na naslednjega ...
3. pri filmu Ferris Bueller's Day Off mi podnapise zabiva dol pod vidno polje .... tako da vidim 2 vrstici tretjo pa vidim samo vrh črk ... ??!!

to je zaenkrat vse ..... lahko kdo kaj pokomentira oz. mi pomaga do rešitve problema 1, razlago pojava 2 in kaj zavraga je pa v 3.

hvala

1.
Si preveril, če so res SRT? Ti si prvi, ki ima to težavo. Za vsak slučaj jih s kakšnim programčkom (npr. Subtitle Workshop, ki je brezplačen in ga dobiš tukaj: http://www.free-codecs.com/download/Sub... ponovno spremeni v SRT format. Baje ni dovolj, če jim samo spremeniš končnico.

2.
bi rekel, da je lahko problem z resolucijo, ki je možno, da je nad 720x560. Samo takrat se ti izpiše: Resolution not supported. Lahko pa so tudi kodeki in takrat se ti izpiše: Codec not supported. V obeh primerih z Virtualdubom spremeniš, kar je pač narobe.

3.
na žalost za to prvič slišim in ti ne vem pomagat

ombre ::

Probaj naštimat na PAL sliko. Tipka P/N. (mislim da)
OmbreMan - Galaxy of knowledge

Kontrec22 ::

Če ne bere podnapisov...a si jih prej izbral pred filmom?

jarni2 ::

Soltrex
Halo, bral o problemih z ac3 izhodu xoro415 in neigranju 5.1 sistema... Tudi meni noče igrati divxov v 5.1... imam pa xoro hss512 zvočnike, ki naj bi tudi sami generirali surround...
Ali ste prišli do dna zadeve ?
Ali se da to kako zrihtati ?
Lp, Jarni
««
17 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14725597 (10211) bizi72
»

Zunanji HDD DIVX predvajalnik

Oddelek: Zvok in slika
51665 (1491) Alec999

Kateri dvd, dvix player kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
121719 (1500) Stepni Volk

Kateri DVD/Divx predvajalnik?

142369 (2109) Stepni Volk
»

Kateri Divx predvajalnik kupiti svojim staršem?

152690 (2252) Yossarian

Več podobnih tem