» »

[divXvid] Xoro predvajalniki

[divXvid] Xoro predvajalniki

««
16 / 42
»»

moNcica ::

uporbaniki xoro 310

Ali ima mogoče še kdo tako slab dalinc, da mora it bliže k predvajalniku, če ne pa vsaj ene 3x močno pritisnit, da se na zaslonu kaj premakne?

sotlerx ::

moNcica
Probaj z novimi baterijami pa z navadnimi ampak tistim ta boljš.
LP
sotlerx

Yossarian ::

RS: player med CBR in VBR ne dela razlike, problem, ki sem ga omenil zgoraj, se pojavi npr., ko hočem z Virtualdubom ali katerikoli drugim programom združit en film na dveh CD (po novem si vse DivX zaradi prostora snemam na DVD-je). Pri CBR gre avdio normalno, pri VBR pa avdio z videom ni sinhroniziran.
Glede ostre slike pa jaz nisem opazil izgube kvalitete pri sliki. Jaz sem vse prekodiral kar z Virtualdubom, dr. Divxa pa še nikoli nisem uporabljal.

Pa še to: na Xorotovi strani piše, da morata film in podnapis imeti enako ime. Ta novi uradni FW predvaja podnapise tudi, če nimata istih imen. Preverjeno.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

OldSkul ::

Tudi pri starejšemu FW deluje to bp.

Kontrec22 ::

Normalno da če se film še enkrat prekonvertira v divx/xvid dobiš slabšo kvaliteto. Dosti ne a vendar. Višji bo bitrate, manj bo razlika opazna.

Notri imam nove Varta baterije, ker sprva sem tudi jaz pomislila, da so krive baterije, pa očitno niso, mogoče bi ga šla lahko zamenat? Samo ne vem če se splača zganjat cirkus zaradi dalinjca...

rs ::

edenpač,
še nekaj me zanima: če z virtualdubom prekenvertiram film, a moram pri xvid codec pod more... opcijo odkljukat qpel ali ne?
v navodilih ki jih je na 13.strani dal 2tilen je obkljukana ta možnost.

moNcica
Vprašal bi te še kakšna je razdalja od daljinca do playera in še probaj na 1/2 m uklopit player,
probaj še ko pritisneš tipko na daljincu kakšno secundo drži in potem spusti tipko.Lahko je tudi slab kontak na samem daljincu in če je to zamenjat ti morajo daljinca.
LP
sotlerx

Če se ne motim, naš player ne predvaja filmov, zakodiranih v Qpel.

Xoro ne predvaja Qpel preverjeno večkrat.
sotlerx

Od dalinjca do predvajalnika nikoli ni več kot 2m, ne prime dobro tudi takrat ko sem 5 cm stran od njega ... zgleda da moram prov zadet v tisto točko kjer je laser (al kaj), da prime

moNcica
Ali ti se to dogaja pri vklopu playera ali če karkoli pritiskaš na daljinca,in ali ti se to dogajalo
na začetku ko si kupila olayer.Jaz imam 415-ko in pri vklopu playera rahlo pritisnem na daljinca štejem do 2 in se player vklopi.(vklopi se z rahlo zamudo),drugač se mora vklopit tudi
če imaš daljinca od tiste laserske točke 15 stopinj levo ali desno.
LP
sotlerx

Moncica, tudi jaz moram počakati 2 sekundi, potem pa dela. Včasi pa ga vklopim, vendar se nič ne zgodi. Potem še stisnem tipko Open in se player normalno prižge. Če pa še to ne bi delovalo, pa ga nesi nazja, ker mi daljinec normalno dela tudi na kakšne 4 metre.

Ko ga prižgem, sm vidla da moram res počakat ene 2-3 sek, pa tudi po menuju se lahko premikam brez problema, samo moram meriti z dalinjcem natančno vodoravno tam ko je laser, potem pa dela ...

edit: sem pa sedaj probala, tako da sem umaknila mizo, ker ponavadi sem ga poskušala prižgati, tako da sem ga dvignila čez mizo in je bilo verjetno preveč pod kotom, edina rešitev je samo da ga damo na višje mesto

useen hvala obema

Zgodovina sprememb…

• spremenila: moNcica ()

moNcica-edenpač
Obema daljinec dela brezhibno.Daljinca seveda treba merit v tisto lasersko točko in če si
mal postrani levo ali desno se mora vklopit.Če si prehiter z pritiskom na tipko ne pride do
kontakta in to je to.Veselo pritiskaj na daljinca moNcica pa,:P Lep pozdrav obema.
sotlerx

:8)

aja samo še to, kako pa daš film, ki ima 990 MB, na 2 cd-ja
virtual dob mam, sam ne vem kako ga uporabljat

moNcica
Imaš film 990 MB in bi ga rada spekla CD. Kateri film je to in kakšno končnico ima.Lahko ga
zapečeš na DVD medij, rabim podatke o samem filmu.Malo bolj natančno razloži kaj bi hotela.
LP
sotlerx

Zapis je XVID, film Austin Powers in Goldmember, na dvd ga ne morem zapisati, ker nimam dvd pekača, zato pa bi ga rada dala na 2 cd-ja.
Aja, če ti pri filmu zaostaja zvok, ko ga daš na dvd predvajalnik, moraš tudi nekako dat na 2 cd-ja in potem dela.

A bi mi lahko povedal, da bi potem znala for ever :)

moNcica
Xvid je codec v katerem je posnet film.Ali ti na koncu naziva filma piše film.avi ali ti piše
film.bin.Če je bin potem če imaš 800 MB film lahko ga spečeš na navaden CD samo metoda je drugač kot če pečeš film z končnico avi.Ali si razumela LP
sotlerx

.avi je

te razumm ja :)

moNcica
Sem že ugotovil ,film je avi in je velik 968,78 MB .Ena rešitev je da skineš še enkrat isti film
ki ima velikost 700 MB.Druga, kar bi bilo najbolj da nabaviš DVD pekač ,za 13ooo dobiš super
pekač.Žal rastavljanje filmov na 2 CD-ja pa ne obvladam. LP
sotlerx

moNcica
Ja če ti zaostaja zvok ali prehitevajo podnapisi je isto.To se naredi z Subtitle Workshop programom.Film in podnapis morata biti v istem FPS .Če je film 25,000 tudi podnapis mora biti
25,000 .Z Subtitle Workshop-om se podnapisi sinhronizirajo da zvok ne prehiteva ali podnapisi
zaostajajo.
sotlerx

hm... nism tko misnla da zvok zaostaja pa da potem podnapisi prehitevajo, ampak neki v filmu pade na tla, potem pa se to sliši šele čez 5 sek...
upam da veš kaj mislim

ja bo treba kupit en pekač

rs ::

včeraj sem z virtualdubMODOM spremenil zvok in VBR v CBR, konkretno za film 7 seconds. ampak film mi še zmeraj ne dela! video codec je xvid brez qpela, zvok pa sedaj mp3 cbr. kaj bi lahko bilo še narobe?

Malo bolj obrazloži, kako ti ne dela oz. kje ti ne dela? Qali ti na računalniku dela v playerju pa ne?

Krho, saj ne bi rad gnjavil, ampak malo pogrešam kakšen tvoj FW na osnovi tega novega uradnega FW (saj veš, malo manjši podnapisi, da bi šlo več znakov v eno vrstico - samo to me moti). Tak, malo, za e-znance.

krho ::

edenpač: ali si na NESTU?
Če ja pridi v skrajni desni kot.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Ne, ne bo me. Malo sem že prestar za tovrstno druženje. Očitno ti tam boš, zato se imej fajn pa zmagaj, če boš kaj tekmoval.

teato ::

Jaz sem danes dobil predvajalnik in je dober. edini problem je bil pri 2 VCD-jih ker je štekalo, ne pretirano ampak je. AMpak ne zanima me to, zanima me kako je s firmware-i.
Poskusil sem 1 film s podnapisi ampak so bili čudne barve, roza z modro obrobo, ne vem zakaj. Meni je bila vleikost in postavitev OK, sedaj bi rad imel najnovejši firmware, ampak da bodo podnapisi isti, kje se da to dobit?
Pa še nekaj, med izbiranjem jezika za OSD in podnapise, ni nikjer SLO, na psletni strani www.xoro.si pa piše, da podpira oboje SLO. Če bi imel SLO podpapise, bi delali šumniki ali ne?

Hvala

To velja za podnapise: stisni tipko ANGLE in tam izberi tip pisave, meni se zdi da windows (al kaj že) 1250. Sicer pa glede tega poglej tiste strani bolj na začetku

Še vedno imam originalni firmware, pa nikjer SLO jezika :(
Tipka angle pa menja samo med LATIN1 in LATIN2.
Danes sems i pobral nov firmware: hsd415v41523ce.zip in bom kasneje poskusil update-ad. Med navodili piše, da je potrebno zapečt .BIN datoteko, v zipu pa je samo .ROM in .TXT...

LP

Preden se lotim upgrade-a:
Ali imajo vsi nadaljni firmware-i lastnosti prejšnjih? Recimo pri 4.1.52.1 piše pod What's new:
1. Nero Digital MPEG4 video format
2. Slovenian OSD
3. Swedish OSD

TO pomeni, da je tudi v verziji 4.1.52.1 to ali so to odstranili in dodali not:
1. Czech OSD for .CE version
------
1. Fixed problem of AC3 audio playback from MPEG4 files.
2. Simultaneous analog and digital audio on SPDIF playback enabled

?????

Pa še tisto s podnapisi, kje se dobi najnovejše podnapise z original pisavami, ker še original mi gre včasih v 3 vrstice, kar se mi zdi preveč. Ne zna pa jih raztegnit :(

LP

Ja, res je. Vsi nadaljnji FW-ji imajo lastnosti prejšnjih + izboljšave. Tistega zadnjega pa nisem prav razumel, kaj hočeš.

robertto ::

Jaz bi vam pa povedal da zadnji FW iz nemške strani, kar se podnapisov tiče čist dober špila. Krivi so tisti ljudje, ki izdelujejo podnapise, ker pri prevodu preveč dolgovezijo in na dolgo pišejo podnapise in jih na 4:3 formatu tv-ja ne more prikazati normalno. Če bi pa imeli vsi 19:6 tv-je bi pa zadeva odlično špilala.

Hehe Woops, sem se zmotil, mislil sme najnovejši FW, z originalnimi, majhnimi podnapisi :)

Bom tega sedaj poskusil, da vidim ali so cool.
Vseeno pa bi mi bilo boljše, če bi bili na prozorno-sivi podlagi, kot brez podlage in obrobe, potem, če so v predelu filma, in je tam bela barva se ne vidijo. Itak za angleške filme jih ne uklopim, ampak za azijske filme pa ne gre drugače.

OldSkul ::

Tudi pri 16:9 je problem s podnapisi. Vem, ker imam tak TV doma, pravtako XORO predvajalnik.

Evo, sem update-al in je super, podanpisi so tudi OK, edini problem je ta, da so včasih v 4ih vrsticah, ampak po mojem so podnapisi krivi, ker so večinoa lepo v 2. Sedaj mi niti 1 film ne štekari, razen ene serije, kjer zvok proti sredini začne zaoistajati, ampak po cca 20 sekundah je zopet OK.

Tiger ::

Niso podnapisi krivi, temveč prevajalci dolgovezijo (homemade prevodi pač :)

jerry2000 ::

A ima mogoče kdo prenosni Xoro 710 ali 711 model? Me zanima kako je s šumniki v firmware, ali jih ima ali ne pri podnapisih.

Jerry
Jerry and Tom

robertto ::

Nabavil sem zvočnike XORO HXS 531. Ta sistem v kombinaciji XORO predvajalnik je super odločitev. Soba se spremeni v kino. To so tako čisti zvoki in woofer, da ti gate trga, če jih preveč pojačaš. V glavnem super. Prej sem imel Genius home theater 5.1 in XOROjevim zvočnikom do kolena ne sežejo.

krho
Najprej lepo pozdravljen.in če si na morju je OK če si doma potem povej ali si kaj pripravil
v vezi FW-a saj ve mal večje fonte ker ti si zakon.
LP
sotlerx

Red.Serpent.DivX6.avi Tale film z tako oznako DivX6 sem preizkusil na Xoro-tu in video in audio delata brez problema.
LP:P
sotlerx

mojamama ::

ma kdo kaki link za xoro hsd 415 firmware - kupo sem si ga včeraj pa mi podnapisi neka jezijo

llp

tvojamama
Kaj te jezijo podnapisi, povej bolj natančno.Ali ti delajo in kakšni so opiši ne šparaj besed.
Potem sledi FW.
LP
sotlerx

mojamama
HSD415_v41522_arial_CE_bold_20px_2005-05-10.zip**
Na strani 13 poišči tale link pod imenom Krho in ga klikni.
LP
sotlerx

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sotlerx ()

morm povedat da mi sedaj delajo podnapisi Hvala lepa

sub mi dela, težave pa nastopijo pri srt. mogoče imam predolgo ime podnapisa ali filma, sploh ga ne zazna
l

tale firmware na strani 13 je najnovejši ??

še nekaj me zanima, glede firmware, kolkokrat ga lahko gor naložiš, enkrat sem ga

mojamama
Film in podnapis morajo biti napisani enako ,FW lahko naložiš večkrat brez problema,FW na
13-i strani Krhotov je najbolj uporaben .Tisti podnapis v srt praviš da ti ga nezazna je
mogoče txt.Če ti pokaže podnapise v sub mora ti tudi v srt.
LP
sotlerx

cryptozaver ::

Ni nujno da je podnapis enakega imena. Ce ni ga je pac treba nalozit preden startas film. Drugac pa delajo tut *.txt podnapisi. Cist normalno. Preverjeno!
««
16 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14725597 (10211) bizi72
»

Zunanji HDD DIVX predvajalnik

Oddelek: Zvok in slika
51665 (1491) Alec999

Kateri dvd, dvix player kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
121719 (1500) Stepni Volk

Kateri DVD/Divx predvajalnik?

142369 (2109) Stepni Volk
»

Kateri Divx predvajalnik kupiti svojim staršem?

152690 (2252) Yossarian

Več podobnih tem