Forum » Zvok in slika » [divXvid] Xoro predvajalniki
[divXvid] Xoro predvajalniki

markosus ::
oj roberrto
Lepo prosim povej bolj natančno kje si videl novi FW za xoro 415 ker zdajle že pol ure kopljem po www.xoro.de pa čist nič ne najdem.Saj res da sem bolj butast :) ampak vseeno prosim za pomoč
Lepo prosim povej bolj natančno kje si videl novi FW za xoro 415 ker zdajle že pol ure kopljem po www.xoro.de pa čist nič ne najdem.Saj res da sem bolj butast :) ampak vseeno prosim za pomoč

Yossarian ::
Ne, nisi. Jaz tudi ne najdem, kje bi si sploh lahko dloudal FW.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Davor281 ::
Pozdravljeni!
Pojdite na ta naslov:
http://www.xoro.de/service/fwupdate.aspx
Izberite model (310 ali 415 ali ...)
V spodnji okvirček pa vnesite osebne podatke in ser. št., ki jo najdete na zadnji strani aparata, recimo pri meni piše: XORO310100400141, kar pomeni da vpišem 100400141.
To je to.
Pojdite na ta naslov:
http://www.xoro.de/service/fwupdate.aspx
Izberite model (310 ali 415 ali ...)
V spodnji okvirček pa vnesite osebne podatke in ser. št., ki jo najdete na zadnji strani aparata, recimo pri meni piše: XORO310100400141, kar pomeni da vpišem 100400141.
To je to.

sotlerx ::
Davor 281
Odlično Davor, to je recimo super zadeva in enostavno to je to ,pohvale vse tebi.To smo
čakali in zdaj imamo fonte ta prave in na pravem mestu.
Stepni Volk
Resnično se opravičujem za moj kiks, mislim v 6-tem mesecu za pisanje(kričanje)z velikim
črkam(nisem to vedel ,ker če bi ne bi tega storil.Še enkrat se opravičujem.Mislim da nikoli ni
prepozno,ker je kar nekaj časa od tega.Verjemi, da bi to storil prej ,ampak od takrat sem danes prvič na forumu.
LP Zvone
Odlično Davor, to je recimo super zadeva in enostavno to je to ,pohvale vse tebi.To smo
čakali in zdaj imamo fonte ta prave in na pravem mestu.
Stepni Volk
Resnično se opravičujem za moj kiks, mislim v 6-tem mesecu za pisanje(kričanje)z velikim
črkam(nisem to vedel ,ker če bi ne bi tega storil.Še enkrat se opravičujem.Mislim da nikoli ni
prepozno,ker je kar nekaj časa od tega.Verjemi, da bi to storil prej ,ampak od takrat sem danes prvič na forumu.
LP Zvone
sotlerx

bond007 ::
No jst sm flešu xorota 415 z najnovejšim firmwarom, ki sm ga dobu na uradni strani. Flash je poteku brez problemov. Potem sem pa dal notri en cd z mp3ji, ki ga xoro ni prepoznal, hkrati pa noče izvržti cdja, ko pritisnem open na daljincu al pa na xorotu samem.. Probal sem že izklopiti ga iz elektrike, vendar ni efekta. Čuje se, kot da se predvajalnik trudi z prebiranjem cdja - vseskozi ga vrti oz se čujejo zvoki..
Ve kdo kakšen drug način, da bi dobil CD iz predvajalnika?
Ve kdo kakšen drug način, da bi dobil CD iz predvajalnika?

Kakšne so kaj izkušnje s tem novim uradnim nemškim FW-jem? Šumniki torej so?
Bond, probaj še to: stisni gumb za Power, da ga izklopiš, potem pa ga spet vklopi, počakaj kako sekundo in nato na komponenti stisni Open. Meni je vedno pomagalo, mogoče bo tudi tebi.
Bond, probaj še to: stisni gumb za Power, da ga izklopiš, potem pa ga spet vklopi, počakaj kako sekundo in nato na komponenti stisni Open. Meni je vedno pomagalo, mogoče bo tudi tebi.

MaCoFaCo ::
Sestra ima Xoro 415 in včasih se ji ne prikažejo podnapisi, čeprav so ti zapečeni na CDju (srt/sub format). Je kakšna omejitev glede dolžine datoteke, dolžine imena ali česa tretjega?
Firmware je češki z datumom junij 2005 :)
Če kdo ve v čem je problem, naj prosim napiše.
Firmware je češki z datumom junij 2005 :)
Če kdo ve v čem je problem, naj prosim napiše.

MaCoFaCo
Premal podatkov si da.Ali se pokažejo ali ne.Lahko da imaš podnapise zaprete(OF)Pritisni tipko za podnapise in ih odpri.
LP
Premal podatkov si da.Ali se pokažejo ali ne.Lahko da imaš podnapise zaprete(OF)Pritisni tipko za podnapise in ih odpri.
LP
sotlerx

bond007 ::
Sem rešill problem.. cd se je nekako zataknil in zato pladenj ni hotel ven. Sem zrihtal uglavnem. Glede novega firmwera - zdi se mi zlo dober, podnapisi so porihtani (zgledajo dobro z šumniki in osenčenjem), je pa še vedno problem z nekaterimi filmi.. Recimo film "7 seconds" šteka tako zvok kot slika, želel bi si še podporo za predvajanje filmčkov posnetih z digitalcem (canon, sony,...)

bond007
7 seconds je kriv audio codec da ti glas šteka če imaš film za 1 CD,posnami 7 seconds za 2 CD-ja in v nazivu filma ti mora pisati obvezno AC3 in boš videl da video in avdio super in nič ne šteka.Jaz sem imel 2 filma oba sta štekala audio tale 3 pa super.
LP
7 seconds je kriv audio codec da ti glas šteka če imaš film za 1 CD,posnami 7 seconds za 2 CD-ja in v nazivu filma ti mora pisati obvezno AC3 in boš videl da video in avdio super in nič ne šteka.Jaz sem imel 2 filma oba sta štekala audio tale 3 pa super.
LP
sotlerx

sadarj79!
Ne gre tako da bi ti strežnik avtomatsko poslal FW.
Ko izpolniš vsa okenca in klikneš na "Daten senden und ..." se ti odpre nova stran, na kateri izbereš CE firmware.
Ne gre tako da bi ti strežnik avtomatsko poslal FW.
Ko izpolniš vsa okenca in klikneš na "Daten senden und ..." se ti odpre nova stran, na kateri izbereš CE firmware.

Zlatorog ::
bond007
problem 7 seconds je
OpenDML (AVI v2.0)
DivX Style "packed bitstream" AVI
Interleave: 72 ms (1.7 v.frames), preload=480
Audio frames: Aligned on interleaves
VBR
Ker je MP3 VBR in interleave 1.7 frames.
Vzameš AVIMUX in nastaviš na 1 frame
in pazi da nimaš multi-part DML
Konverzija traja par minut in potem dela.
lp
problem 7 seconds je
OpenDML (AVI v2.0)
DivX Style "packed bitstream" AVI
Interleave: 72 ms (1.7 v.frames), preload=480
Audio frames: Aligned on interleaves
VBR
Ker je MP3 VBR in interleave 1.7 frames.
Vzameš AVIMUX in nastaviš na 1 frame
in pazi da nimaš multi-part DML
Konverzija traja par minut in potem dela.
lp

Problem je v tem, da se tudi meni sploh ni odprla nova stran, kjer bi lahko izbral CE varianto. Bom še malo probal.

ej, zdaj pa je šlo. Vendar ne na Mozilli, ampak sem moral iti na internet z explorerjem. Ne moreš verjet.

OldSkul ::
Pri meni tudi ni hotel odpreti okna z Firefoxom. Pol sem pa že mislu, da ti zadeva mail pošlje.

Zako. meni so se trije filmi zatikali in sem jih prekodiral kar z Virtualdubom. Čisto simpl.

moNcica ::
Še neki me zanima, ali še komu pri spodnji črti (ko gledaš film) utripajo kot ene bele črte z razimkom vmes, sploh ne vem kako nej to opišem, če še kdo to opazi naj mi pove ker drugače nekaj ni vredu z njem in ga bom zamenjala, ker je še v garanciji.
Tale nov FW sem zapekla na cd (vse lepo in prav no multisession, no Joilet, z najmanjšo hitrostjo, mode 1) dala cd v dvd player in neki časa bere nato napiše NO DISC, player še vedno dela, samo ne vem kaj sem naredila narobe
Tale nov FW sem zapekla na cd (vse lepo in prav no multisession, no Joilet, z najmanjšo hitrostjo, mode 1) dala cd v dvd player in neki časa bere nato napiše NO DISC, player še vedno dela, samo ne vem kaj sem naredila narobe

heknij ::
A res noben ni opazil, da se divx-i z različnimi frejmi od 25fps zatikajo?
Moncica, o teh belih črtah govoriš, ko gledaš divxe al dvd-je? Men se te bele črte pojavljajo pri nekaterih redkih divxih.
Moncica, o teh belih črtah govoriš, ko gledaš divxe al dvd-je? Men se te bele črte pojavljajo pri nekaterih redkih divxih.

Moncica, kaj pa "Finalise CD" si storila?
Ja, včasih se m pri DivXih pjavljajo te lise, bolj poredko.
Ja, včasih se m pri DivXih pjavljajo te lise, bolj poredko.

pri divx-ih ja, ne gledam toliko na dvd playerju opazila sem samo pri enih 2 cd-jih, aja kako potem razdeliš 1 cd na 2 cd-ja, če zvok zaustaja
ne finalize cd pa res nisem dala, zgleda da sem spregledala ali pa ni pisalo, anyway grem dele probat
edit: a je to kaj važno al daš: track-at-once
disc-at-once
ne finalize cd pa res nisem dala, zgleda da sem spregledala ali pa ni pisalo, anyway grem dele probat

edit: a je to kaj važno al daš: track-at-once
disc-at-once
Zgodovina sprememb…
- spremenila: moNcica ()

Nov FW je naložne, tiste utripajoče bele črte se ne pojavljajo več, tako da to je zdaj rešeno :), podnapisi so 100 % večji, samo mi pa ponekod, kjer je verjetno preveč črk napiše v 3-eh vrstah
zakaj?

Loki ::
prevec in prevelike crke. resiti se da tako, da spremenis velikost crk. pobrskaj malo po menujih in navodilih (sam nimam tega playerja).

sam mislim da ta 310 -ka nima tega, ker sm že prej gledala po menujih pa sam naštimaš pač jezik podnapisov druge funkcije ni

Pri Xorotu se velikost črk ne da nastavljat.

ja pol je pa FW zanič, ker tko pa ne mislim gledat, imam rajši veliko manjše črke ali pa sploh brez

krho ::
@moncica: Če želiš manjše črke, uporabi mojo predelavo(Pobrskaj nekaj strani nazaj).
Takrat so bile to tako največje črke, katere se je dalo dobit.
Takrat so bile to tako največje črke, katere se je dalo dobit.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

@krho: če jst uploadam tvoj FW in mi potem neha dela... ali oni lahko ugotovijo ali je bil FW uraden ali ne?

Moncica, najprej to ugotovijo. Vendar kot sem do zdaj sledil, se še niti eden ni pritoževal, da njegov FW ni dela. Celo nasprotno: do zdaj sem imel naloženega njegoveg, kjer je pisava aril narrow, tam so manjše črke, vendar se še dobro vidi. Če pa hočeš met male črke, pa si naloži kakšen originalni FW nekaj mesecev nazaj. Moram pa priznat, da te pravzaprav ne razumem. Ze črke so takšne, kot na TV-ju in tudi na tej višini. Kaj te tam tudi motijo?

FW od krhota še nism probala, samo prašam če se to da zvedite, sam tko za informacijo, bom pa naložila od njega
aja vprašal si zakaj me motijo črke če so iste kot pri tv-ju... jah ni mi dobr če usak tadrug stavk k ga povejo vrže u tri vrstice
aja vprašal si zakaj me motijo črke če so iste kot pri tv-ju... jah ni mi dobr če usak tadrug stavk k ga povejo vrže u tri vrstice
Zgodovina sprememb…
- spremenila: moNcica ()

To pa zato, ker imaš preveč znakov v eni vrstici. Jaz si vsak podnapois od film, ki ga arhiviram, tudi ustrezno priredim.

rs1975 ::
imam mal cudn vprasanje:
v zadnjem mesecu kar sm dol potegnu filmov, mi jih vsaj pol ne dela na dvix predvajalniku, bilo na kissu al pa na xorotu.
to so 7 seconds, sahara, debs, a dirty shame,....
kaj se to dogaja? ko sm preverju z avicheckom nima nobeden qpel. a zdej bom mogu skor vse filme se prekonvertirat al kaj?
v zadnjem mesecu kar sm dol potegnu filmov, mi jih vsaj pol ne dela na dvix predvajalniku, bilo na kissu al pa na xorotu.
to so 7 seconds, sahara, debs, a dirty shame,....
kaj se to dogaja? ko sm preverju z avicheckom nima nobeden qpel. a zdej bom mogu skor vse filme se prekonvertirat al kaj?

megla100 ::
Mene pa ne moti toliko, da so podnapisi v treh vrsticah ampak
da so, v primeru da sta obe vrstici predolgi, celo v štirih vrsticah.
Mogoče bi bil rezultat nekoliko boljši z arial narrow fonti.
Krho a bi se mogoče dal kaj storit na tem?
da so, v primeru da sta obe vrstici predolgi, celo v štirih vrsticah.
Mogoče bi bil rezultat nekoliko boljši z arial narrow fonti.
Krho a bi se mogoče dal kaj storit na tem?

Jaz bi vseeno hotel malo manjše fonte ali ožje. Ker včasih se zgodi, da nastanejo 3 ali celo 4 vrstice, to sicer redko.

krho ::
Bomo videli. Danes nimam časa.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si

Ahoj!
Če je treba kaj na novo mapirat ni problem. Poslji mi zadeve na mail.
Ker sem vse na novo instaliral, formatiral, menjaval opremo itd., bi bilo dobro ce mi posljes cel paket - program, navodila itd.
Lep pozdrav,
Davor.
Če je treba kaj na novo mapirat ni problem. Poslji mi zadeve na mail.
Ker sem vse na novo instaliral, formatiral, menjaval opremo itd., bi bilo dobro ce mi posljes cel paket - program, navodila itd.
Lep pozdrav,
Davor.

Tiger ::
3 ali 4 vrstice nastajajo tudi zato ker se v ponapisih upoštevajo prelomi, in včasih se celo zgodi, da imaš podnapise v 4 vrsticah, od katerih je ena recimo prazna,...

Krho, če bi se dalo, bi po mojem bila optimalna rešitev arial narrow, vendar velikost 22 in ne 20. Če se da, seveda.

teato ::
Sem nov tukaj, pa me zanima ali Xoro HSD-415 predvaja tudi DivX6 format.
Kupiti se da model HSD 4000 pa vendarle ne bi dal 8 tisočakov več za ta model, poleg tega je še svež in ne vem ali ga kdo ima, da bi pokomentiral. Našel sem samo en opis v nemščini, ki pa je žal ne razumem, babelfish pa zna vse:
http://babelfish.av.com/babelfish/trurl...
Kot slabost so omenili MP3, meni pa je to pomembno, ker bi tudi MP3-je poslušal gor.
Torej, ali Xoro HSD-415 lahko predvaja DivX 6?
Hvala za odgovor.
Kupiti se da model HSD 4000 pa vendarle ne bi dal 8 tisočakov več za ta model, poleg tega je še svež in ne vem ali ga kdo ima, da bi pokomentiral. Našel sem samo en opis v nemščini, ki pa je žal ne razumem, babelfish pa zna vse:
http://babelfish.av.com/babelfish/trurl...
Kot slabost so omenili MP3, meni pa je to pomembno, ker bi tudi MP3-je poslušal gor.
Torej, ali Xoro HSD-415 lahko predvaja DivX 6?
Hvala za odgovor.

vsak player, ki predvaja DivX, bo predvajal tudi DivX6, tudi če se ne bo posebej upgradeal. DivX6 ima zmožnosti DVDjev (razni izseki in to, kar pač nudi DVD). Če ga ne boš upgradeal, ti bo film kljub temu normalno predvajal, le da brez teh dodatkov. Tak da ni panike.

rs1975 ::
vceraj sem prekonvertiral film 7 seconds iz xvid v divx5 z dr. divx-om. zdej mi na predvajalniku vsaj dela :)
mam pa eno vprasanje: ko sem ga spremenu v divx codec je slika manj ostra, ni sicer dost manj kot pri xvidu, ampak se opazi. a je to normalno, al treba se kaj nastimat?
probu sem ga spremenit tud z virtualdubom in navodilom ki ga je posredoval 2tiLen, vendar mi zvok zmeraj zaostaja. kaj delam narobe?
mam pa eno vprasanje: ko sem ga spremenu v divx codec je slika manj ostra, ni sicer dost manj kot pri xvidu, ampak se opazi. a je to normalno, al treba se kaj nastimat?
probu sem ga spremenit tud z virtualdubom in navodilom ki ga je posredoval 2tiLen, vendar mi zvok zmeraj zaostaja. kaj delam narobe?

Če hočte delat z VirtialDubom, potem uporabljajte program AutoGK (Gordian Knot)- zelo dober program.

RS, ali si pogledal, da si nastavil isti bitrate? Preden konvertiraš, odpri film in pod Datoteka imaš File information. Tam imaš bitrate in takega nastavi tudi pri konvertiranju. Mogoče je to. Kar pa se zvoka tiče, se meni to vedno zgodi, če je zvok VBR (variabilni bitrate). Če je CBR (konstantni bitrate), potem teh problemov ni.

rs ::
edenpac,
bom probu se enkrat. jaz sem gledal samo na framerate, da je 25 ali pa 23,976 fps.
se pravi video bitrate mora bit zmeraj isti.
omenil si se zvok: CBR in VBR. kateri dela brez problemov na dvix predvajalniku (xoro in kiss)?
se nekaj te bom vprasal: ali je normalno, ce film prekonvertiram iz xvida v divx ima manj ostro sliko?
to sem naredu z dr. divx-om.
bom probu se enkrat. jaz sem gledal samo na framerate, da je 25 ali pa 23,976 fps.
se pravi video bitrate mora bit zmeraj isti.
omenil si se zvok: CBR in VBR. kateri dela brez problemov na dvix predvajalniku (xoro in kiss)?
se nekaj te bom vprasal: ali je normalno, ce film prekonvertiram iz xvida v divx ima manj ostro sliko?
to sem naredu z dr. divx-om.

teato ::
Hvala za odgovor, sem ga že naročil :)
Našel sem še te informacije na strani, če koga zanima:
http://www.xoro.si/tips/Tips20041229.ne...
http://www.xoro.si/tips/Tips20040813.ne...
Našel sem še te informacije na strani, če koga zanima:
http://www.xoro.si/tips/Tips20041229.ne...
http://www.xoro.si/tips/Tips20040813.ne...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: teato ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 25522 (10136) | bizi72 |
» | Zunanji HDD DIVX predvajalnikOddelek: Zvok in slika | 1633 (1459) | Alec999 |
⊘ | Kateri dvd, dvix player kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 1712 (1493) | Stepni Volk |
⊘ | Kateri DVD/Divx predvajalnik?Oddelek: Kaj kupiti | 2360 (2100) | Stepni Volk |
» | Kateri Divx predvajalnik kupiti svojim staršem?Oddelek: Kaj kupiti | 2678 (2240) | Yossarian |