Forum » Zvok in slika » [divXvid] Xoro predvajalniki
[divXvid] Xoro predvajalniki

Yossarian ::
O tem YUV ne vem nič, pam tudi sicer ti lahko povem, da imam Xorota priklopljenega na videorekorder in od tam na televizijo. Slika je odlična, ne znam si predstavljat, kako bi lahko zgledala še lepše. Občasno zasledim kako debato o tem, da ima npr. ta player lepšo sliko kot drugi. Doma sem sprobal najprej Kiss 1000, nato Bellagio 2020, sedaj imam Xoro 415, vmes pa mami kupil še Yamado 6700. Lahko ti garantiram, da so bile na isti televiziji čisto vse slike enako lepe (vedno na Scart in preko videorekorderja). Ne padam več na te fore.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

jocmeister ::
Odločam se za nakup Divx predvajalnika, ki bi imel VGA out...
In za1x se mi zdi Xoro najbolša varianta...
Imam pa 2 vprašanji:
- kdo ve za kakšnega podobnega z VGA out (priporočljivo boljšega
)
- kaj z ID3-ji od MP3... sem nekje zasledil da ne bere ID3-jev, ali bere vsaj imena datotek???
Tnx
In za1x se mi zdi Xoro najbolša varianta...
Imam pa 2 vprašanji:
- kdo ve za kakšnega podobnega z VGA out (priporočljivo boljšega

- kaj z ID3-ji od MP3... sem nekje zasledil da ne bere ID3-jev, ali bere vsaj imena datotek???
Tnx

zavajon ::
Pri Xoro je zadeva taka:
Če imaš komade v direktorijih, moraš imeti obvezno priključen TV, da v menuju prideš do komadov, kjer je izpisan Title iz ID3, čas in zap.št. komada v direktoriju. OK, če poznaš direktorijsko strukturo na pamet, lahko s klikanjem prideš do komadov na slepo. Na njegovem displayu je izpisana samo zap.št. komada. Če pa imaš komade na rootu, ga uporabljaš kot audio CD.
lp
Če imaš komade v direktorijih, moraš imeti obvezno priključen TV, da v menuju prideš do komadov, kjer je izpisan Title iz ID3, čas in zap.št. komada v direktoriju. OK, če poznaš direktorijsko strukturo na pamet, lahko s klikanjem prideš do komadov na slepo. Na njegovem displayu je izpisana samo zap.št. komada. Če pa imaš komade na rootu, ga uporabljaš kot audio CD.
lp

kiFni ::
Znanc mi je povedal, da če se naročiš na revijo swpower za 2 leti pa dobiš xorota zastonj. Če je res se splača. Ja sem bil naročen,samo takrat so tiskalnik dal zraven. On se je naroču.

Kontrec22 ::
jocmeister, lahko kupiš zunanji tv tuner, na njega pa lahko priklopiš katerikol divx player. Je malo dražja varianta, s tem da lahko še TV gledaš.
drugače mislim da ima neki quart player tudi vga out.
drugače mislim da ima neki quart player tudi vga out.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kontrec22 ()

sloyoyo ::
najprej vsem skupaj lep pozdrav!
mene sam zanima zakaj mo xoro noče predvajat dvd-rwje ker mi jih en navaden dvd ki ne podpira mpeg4 lepo predvaja
imam pa 310-tko
mene sam zanima zakaj mo xoro noče predvajat dvd-rwje ker mi jih en navaden dvd ki ne podpira mpeg4 lepo predvaja
imam pa 310-tko

Kontrec22 ::
možno če je dvd-rw posnet s starejšim nerotom. če nimaš novejše verzije nerota probaj zapečt z novejšo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kontrec22 ()

fritzz ::
-ker sem zaradi premalih fontov prodal XORO-ta me zanima ali ima ta novi firmware kaj konkretno večje fonte kot Krhotove predelave? Če da ga kupim nazaj.

markosus ::
jaz mam xoro 415 danes na novo.Zanima me kje lahko dobim najnovejši firmware za podporo slovenščini in slovenskim podnapisom?

Fritzz: Da, so kar precej večji.

zavajon ::
Večji so že, vendar so mi pri prvem filmu, ki sem ga želel pogledati, tako pogosto izginevali, da sem vrnil krhotov firmware in nato pogledal film.
lp
lp

zavajon, enako.

Websitemaker ::
Tudi jest bom dal Krhotovo verzijo nazaj gor ... skoraj pol podnapisov ni vidnih .... katastrofa !!! pa tak URADNI FW !??
XORO RULES

Davor281 ::
Nočem koga po krivem obtoževat, ampak zanimivo se mi zdi, da na uradni strani www.xoro.de ni ne duha ne sluha o 41523 verziji firmware-a. Zadnja je 41522. Hmmm .....

kkovacic ::
Živjo!
Zanimam se za nakup Xoro 415 in zanima me, če moram poleg kupiti tudi zvočnike, ali lahko avdio izhod priključim v televizor.
Ker imam na DVD-jih tudi po 6,7 filmov v mapah pa me zanima, če bi jih predvajalnik sploh zaznal in predvajal.
Hvala
Zanimam se za nakup Xoro 415 in zanima me, če moram poleg kupiti tudi zvočnike, ali lahko avdio izhod priključim v televizor.
Ker imam na DVD-jih tudi po 6,7 filmov v mapah pa me zanima, če bi jih predvajalnik sploh zaznal in predvajal.
Hvala

Alec999 ::
kkovacic >>
1. lahko priklopis tud direkt na TV
2. naceloma bi ti mogu predvajat use filme iz map, ki jih imas na enem DVD-ju v praksi pa se poveca moznost, da ti ksnga nebo
1. lahko priklopis tud direkt na TV
2. naceloma bi ti mogu predvajat use filme iz map, ki jih imas na enem DVD-ju v praksi pa se poveca moznost, da ti ksnga nebo

japke ::
na xoro.si sem zasledil nov model HSD 4000. Se to ze prodaja pri nas (kje) in koliko je cena?
to je v bistvu nadgradnja 415 ali ne?
to je v bistvu nadgradnja 415 ali ne?

kkovacic ::
Zanima me, če se da povezat videorejorder pa xorota s scart kablom, pol videorekorder pa s TV.Če bi tako zvezau, bi moral pri gledanju DVD-ja imet prižgan tud videorekorder?
Hvala
Hvala

robertto ::
Ali je že kdo poskusil v xorotu predvajati vsebino iz dvd+rw medija? Meni ga zazna, kot da medija ni v mašini. Ali mašina ne bere tega dvd-ja ali pa ga ne zapečem pravilno. Prosim za nasvet. LP

Meni ga normalno prebere.

edenpač
Kateri FW uporabljaš? Jaz imam trenutno v uporabi originalen FW iz IZIDOVE strani verzija 3 ce. LP
Kateri FW uporabljaš? Jaz imam trenutno v uporabi originalen FW iz IZIDOVE strani verzija 3 ce. LP

Kar tega od krhota, pisava je arial narrow

frc ::
alo!
imam xoro-ta 415
in mi z firmware hsd415v41523ce vse lepo dela!
podnapisi so lepo veliki, zvok pa fenomenalen!
uporabljam pa ojačevalec na elektronke 5.1
zakkkkkkkkkooooonnnnnn!!!!
imam xoro-ta 415
in mi z firmware hsd415v41523ce vse lepo dela!
podnapisi so lepo veliki, zvok pa fenomenalen!
uporabljam pa ojačevalec na elektronke 5.1
zakkkkkkkkkooooonnnnnn!!!!
as

Kateri FW točno uporabljaš? Uradnega s slo strani ali je kakšen novi?

če želiš ti ga lahko pošljem!
sem ga pa potegno iz ene češke strani
------------------------------------------------------
Version 4.1.52.3.[WE CE EE IS], June 1, 2005
--------------------------------------------------------
What's new
----------
1. Bigger subtitle fonts.
Bug fixes
---------
1. Fixed encoding problems for win1250 and win1251
Version 4.1.52.2.[WE CE EE IS], May 2, 2005
What's new
----------
1. Czech OSD for .CE version
Bug fixes
---------
1. Fixed problem of AC3 audio playback from MPEG4 files.
Now plays full full 5.1
2. Simultenous analog and digital audio on SPDIF playback enabled.
Version 4.1.52.1.[WE CE EE IS], March 14, 2005
sem ga pa potegno iz ene češke strani
------------------------------------------------------
Version 4.1.52.3.[WE CE EE IS], June 1, 2005
What's new
----------
1. Bigger subtitle fonts.
Bug fixes
---------
1. Fixed encoding problems for win1250 and win1251
Version 4.1.52.2.[WE CE EE IS], May 2, 2005
What's new
----------
1. Czech OSD for .CE version
Bug fixes
---------
1. Fixed problem of AC3 audio playback from MPEG4 files.
Now plays full full 5.1
2. Simultenous analog and digital audio on SPDIF playback enabled.
Version 4.1.52.1.[WE CE EE IS], March 14, 2005
as

pri xoro-tu mi je všeč to, da ni potrebno imeti istega imena podnapisa kot je film
lahko imaš film: tralali.avi
podnapis pa : jupi.srt ....
pa zadeva pali!
lahko imaš film: tralali.avi
podnapis pa : jupi.srt ....
pa zadeva pali!

as

rikta33 ::
prosim za pomoc....lastim xorota.ma full zadovoljan.AMPAK...ne morem in ne morem zapct krhotov fw. tik ko sem pred tem,da posnamem mi pove " unexpected file format". res ne vem kaj narobe delam. ce pa je ta tema bila v kaksnem prejsnjem postu se ze vnaprej opravicujem administratorrju. ostalim pa hvala za pomoc.
hura XORO!
hura XORO!

bosstjan ::
XORO HSD 4000 - nov predvajalnik
Zanima me, ce je ze kdo opazil tale izdelek Xoro HSD 4000.
Prodajajo ga na izishop.net.
Ce ga je kdo slucajno ze uporabljal, bi mu bil hvalezen za kaksno bolj obsezno oceno (kar se tice slike, zvoka, firmwara - sumniki, podnapisi ...).
Je novejsa stvar kot 415ka, tako da ne vem, kdaj bo stekla prodaja na recimo mimovrste.com ali enaa.com. Ker je novejsi kot 415ka, bi pricakoval, da bo vecina stvari, ki jih je bilo treba pri 415ki popraviti (KRHO JE ZAKON
) tukaj popravljena ze z uradnim fwjem. Zato me, kot sem ze napisal, zanimajo izkusnje uporabnikov Xoro HSD 4000 (ce sploh kaksen ze obstaja
).
lp,
bosstjan
Zanima me, ce je ze kdo opazil tale izdelek Xoro HSD 4000.
Prodajajo ga na izishop.net.
Ce ga je kdo slucajno ze uporabljal, bi mu bil hvalezen za kaksno bolj obsezno oceno (kar se tice slike, zvoka, firmwara - sumniki, podnapisi ...).
Je novejsa stvar kot 415ka, tako da ne vem, kdaj bo stekla prodaja na recimo mimovrste.com ali enaa.com. Ker je novejsi kot 415ka, bi pricakoval, da bo vecina stvari, ki jih je bilo treba pri 415ki popraviti (KRHO JE ZAKON

lp,
bosstjan

liverpool123 ::
A MA KDO OD VAS PRKLOPLENE GOR TUT XORO-TOVE ZVOČNIKE - HXS 531??????
A KDO KJ VE KAKO ŠPILAJO????SO VREDNI SVOJEGA DENARJA LA RAJŠI GENIUS SW 5.1????
http://www.xoro.si/product/spec_HXS531....
A KDO KJ VE KAKO ŠPILAJO????SO VREDNI SVOJEGA DENARJA LA RAJŠI GENIUS SW 5.1????
http://www.xoro.si/product/spec_HXS531....
my ass

Rikta, s katerim programom pa pečeš? Za vsak slučaj ti povem to:
1. odzipaj FW
2. v Nerotu izberi 'Naredi podatkovni CD' in izberi datoteko .ROM (pazi, da bodo velike črke)
3. nastavi 'Finalize CD'
4. nastavi Write speed na čim manjšo
5. nastavi Write method na 'disc at once'
4. klikni 'Burn'
Povej, če bo to delovalo.
Sicer pa, frc, imel si prav. Ta pa res dobro dela, primerno veliki podnapisi, jih ne reže. Škoda samo, da niso spuščeni za eno vrsto nižje, pa še ta napakica je, da so šumniki malenkost manjši od ostalih črk na spodnjem robu), vendar je to tako malo, da sploh ni moteče. Zaenkrat tako uporabljam tega češkega.
1. odzipaj FW
2. v Nerotu izberi 'Naredi podatkovni CD' in izberi datoteko .ROM (pazi, da bodo velike črke)
3. nastavi 'Finalize CD'
4. nastavi Write speed na čim manjšo
5. nastavi Write method na 'disc at once'
4. klikni 'Burn'
Povej, če bo to delovalo.
Sicer pa, frc, imel si prav. Ta pa res dobro dela, primerno veliki podnapisi, jih ne reže. Škoda samo, da niso spuščeni za eno vrsto nižje, pa še ta napakica je, da so šumniki malenkost manjši od ostalih črk na spodnjem robu), vendar je to tako malo, da sploh ni moteče. Zaenkrat tako uporabljam tega češkega.

b-rain ::
Glede DVD+RW jev lahko povem, da jih tudi meni (Xoro 415) ne bere vedno ali pa javi napako na mediju
, če je pa DVD čist nov ali popolnoma formatiran pa ni večjih problemov... Je pa tud od kvalitete mal odvisn, največ problemov je z Smartbuy-i.

Be cool

rikta33 ::
EDENPAČ!
hvala za pomoc. uspesno opravljeno. res je,da nisem imel vse nastavljeno....by the way...tale češki fw je cool....črke mi povsem odgovarjajo. velikost...predvse. res je da se ne more primerjat z npr. fw-jem za pioneerja 470, ki ga osebno lastim, ampak za tale denar je zakon.
ja! nic ni treba vec debatirat. uzivajmo vsi skupaj v xorotu.
hvala za pomoc. uspesno opravljeno. res je,da nisem imel vse nastavljeno....by the way...tale češki fw je cool....črke mi povsem odgovarjajo. velikost...predvse. res je da se ne more primerjat z npr. fw-jem za pioneerja 470, ki ga osebno lastim, ampak za tale denar je zakon.
ja! nic ni treba vec debatirat. uzivajmo vsi skupaj v xorotu.

Mam čisto nouga xoro-ta 415 pa mi ne bere skor nobenga cd-ja! Samo kašn rw, grgač pa samo dvd-je!
Res pa je da mam samo smartbuy pa nova cd-je, samo mi ni hotu brat tut mal statejših lg, creation...
Na kere se pol splača snemat (verbatim? )?
Res pa je da mam samo smartbuy pa nova cd-je, samo mi ni hotu brat tut mal statejših lg, creation...
Na kere se pol splača snemat (verbatim? )?
my ass
Zgodovina sprememb…
- polepsal: CaqKa ()

Kaj pa ostali? Kere še priporočate? Mislm cd-je in ne dvd-je.
Ps: ma kdo izkušnje še z zvočniki (5. 1)-xoro hxs 531? Zlo rad bi vedu če so vredni nakupa.
Ps: ma kdo izkušnje še z zvočniki (5. 1)-xoro hxs 531? Zlo rad bi vedu če so vredni nakupa.
my ass
Zgodovina sprememb…
- polepsal: CaqKa ()

CaqKa ::
liverpool123
na internetu se velike črke tretirajo kot KRIČANJE, zato te prosim da jih nehaš uporablajt. to početje je sicer tudi v neskladju s pravili slotecha.
na internetu se velike črke tretirajo kot KRIČANJE, zato te prosim da jih nehaš uporablajt. to početje je sicer tudi v neskladju s pravili slotecha.

Liverpool, meni bere čisto vse CD-je (TDK, Sony, Smartbuy, Traxdata, Verbatim, Fuji, Princo in še neke druge X firme). Si probal, če špila na kakem drugem playerju? To moraš najprej sprobat. Tudi jaz sem imel tako izkušnjo s Kissom, ko mi iz neznanega razloga niti en film ni pravilno laufal, na vseh ostalih pa normalno laufa.

markosus ::
če dolpotegnem film in mu dodam podnapise se ti podnapisi pokažejo zelo visoko na ekranu.Zanima me če je možno jih spustit niže na ekranu in kakšna je procedura za to?

Žal pri Xorotu to zaenkrat ni možno.
Sicer pa me nekaj zanima glede tistega češkega FW. Opazil sem, da mi občasno izgine kakšna vrstica in ko sem šel gledat podnapis, sem ugotovil, da je to predvsem pri tistih ponapisih, ki imajo veliko znakov v vrstici. Nato sem se malo poigral in ugotovil, da nekako gre v redu do 37 znakov na vrstico. Če je samo ena vrstica, tudi več, zopet pa je to odvisno od tega, katere črke so; med npr. i in g je velika razlika. Se je kdo malo bolj pozabaval s tem?
Sicer pa me nekaj zanima glede tistega češkega FW. Opazil sem, da mi občasno izgine kakšna vrstica in ko sem šel gledat podnapis, sem ugotovil, da je to predvsem pri tistih ponapisih, ki imajo veliko znakov v vrstici. Nato sem se malo poigral in ugotovil, da nekako gre v redu do 37 znakov na vrstico. Če je samo ena vrstica, tudi več, zopet pa je to odvisno od tega, katere črke so; med npr. i in g je velika razlika. Se je kdo malo bolj pozabaval s tem?

heknij ::
Zanima me, če je kdo že opazil, da pri predvajanju divx, ki šibajo z 25fps ni nobenega zatikanju pri drugih fps 23.xyz, 29.xyz pa se opazi, vsaj pri hitrejših scenah, premikanje ozadja,...

moNcica ::
Mene pa zanima, kako je to možno, da mi na računalniku film (cd) dela dobro, potem pa ko ga zaženem v xoro 310 pa zvok kar krepko zaostaja, in pa kater je zdaj zadnji FW za tale predvajalnik ker vam ne sledim več

Fantje in dekleta, naj vas obvestim, da na www.xoro.de najdete nove fw-je za xoro 415 in to z spuščenimi večjimi podnapisi in črke niso več senčene temveč obrobljene. Downlodajte CE varijanto, ker je z slovensko podporo menija.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 25506 (10120) | bizi72 |
» | Zunanji HDD DIVX predvajalnikOddelek: Zvok in slika | 1630 (1456) | Alec999 |
⊘ | Kateri dvd, dvix player kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 1709 (1490) | Stepni Volk |
⊘ | Kateri DVD/Divx predvajalnik?Oddelek: Kaj kupiti | 2355 (2095) | Stepni Volk |
» | Kateri Divx predvajalnik kupiti svojim staršem?Oddelek: Kaj kupiti | 2674 (2236) | Yossarian |