» »

[divXvid] Xoro predvajalniki

[divXvid] Xoro predvajalniki

««
13 / 42
»»

2tiLen ::

tukaj imaš napisano vse... fajn je ko greš enkrat čez nastavitve, ti ni treba nič več spreminjat... pol maš film naštiman za recode v minuti...

nč skrbet, sej bo šlo...
lp
Tilen

cryptozaver ::

A kdo ve, ce XORO 415 podpira *.txt podnapise???

Hvala

Yossarian ::

Ja, podpira.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

jarni2 ::

Zdravo

415ko imam ze kar nekaj casa in vse lepo in prav... ne maram podnapisov (rajsi gledam v original jeziku...) in do sedaj nisem niti pomislil na upgrade... zdaj pa mi ze ene par filmov ne dela ... pise da ni supported (karkoli pac ze...)...

Zanima me ali bi z upgrade-om to zadevo uredil ali ne ? Nekdo mi je rekel, da je upgrade-al 415ko in da je imel potem same probleme...

Mnenja ?

Thanx

Jarni

sotlerx ::

POzdravljeni vporabniki XORO-ta!
Vsi ste izgleda zadovoljni in vse v zvezi XORO-tom je OK.Taka tema je na forumu da je prav dolgčas.
KRHO ali si pogruntal že kaj novega v zvezi večjih FONTOV.
LP
sotlerx

krho ::

Na žalost ne.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

bond007 ::

Imam xorota 415. Predvajalnik mi vedno zašteka pri pregledovanju slik.. popolnoma zmrzne... možno ga je le na predvajalniku z gumbom ugasnit.
Gledam recimo slike v slideshowu, in pritisnem gumb za naslednjo sliko >>| in stvar zmrzne ( ni pa vedno tako in zdi se da zmrzuje pri čisto random slikah)
Flešal sem ga z HSD415_v41522_arial_CE_bold_20px_2005-04-01.zip , ker mi na originalnem firmwaru niso podnapisi delali. Kaj bi bil vzrok zmrzovanju?

Edit: razočaran sem tudi, ker zgleda ne podpira nobenega formata filmčkov iz digitalnega fotoaparata (problem s kodeki) - sprobani filmčki ene 5 digitalcev (sony, canon,...)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bond007 ()

bond007
Kar se tiče filmov na CANON digitalcu imaš prav ne predvaja zaradi codeca, slike mi pa
predvaja brez problema.Pritisneš OK in se vrstijo ena za drugo avtomatsko.
LP
sotlerx

bond007 ::

Slike tudi meni predvaja brez problemov - če samo opazujem slideshow ... če pa ga hočem malo pohitriti stvar slej ko prej zmrzne...

Kaj nima nihče nobenega problema več? Bom pa jaz enega. Na CD-R sem posnel 866 MB film. Ko sem ga dal prvič v Xorota, ga sploh ni prepoznal. Ko sem ga dal drugič, ga je prepoznal in je film lepo laufal, le tipke Search nisem smel uporabit, ker je player zmrznil. Dam CD ponovno noter, ga spet ni znal prebrati. Dam CD ponovno v player, ga je prebral in celo tipka Search je normalno delala. Že naslednjič pa ga zopet ni znal prebrat. Da pa je bila mera polna, ga je Yamada brez problemov predvajala.

smrkecXY ::

to sem tut jst opazil, da včasih kerga filma noče predvajat, pol pa vgasnem pa nazaj prižhem palyer pa dela normalno. mogoče je kak bug v fw-jih.
če ne najdeš, še ne pomeni, da ne obstaja

Davor281 ::

POPRAVLJEN 41522 FIRMWARE NA URADNI XORO STRANI!

Če je kdo imel probleme z istočasnim predvajanjem zvoka preko analognega in digitalnega signala (npr. RGB+SPDIF), je ta napaka odpravljena.

Povezava:

http://www.xoro.de/service/fwupdate.aspx

Nemška debata o tem:

http://www.dvdboard.de/forum/showthread...

Zdaj boste pa spet navalili na Krha,hehehehehe.....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Davor281 ()

volek ::

Lep pozdrav uporabniki Xoro-ta 415.
Vidim da ste vsi zadovoljni z njim, tudi jaz sem bil, do predkratkim, ko mi je čisto zaštekal. Ne odzove se več oz sploh se ne prižge, pa še CD mi je noter ostal. Kaj mu je bilo, ne vem, razen če ga je zmešal dvix, ki ni bil zaključen. Ko sem dal noter CD, najprej ni bilo slike, le zvok, potem ga ugasnem in spet prižgem, pa čisto nič, tema. Torej sprašujem vas, če je kdo imel tak problem. Predvidevam, da ga bom moral nest na servis, zato mi prosim povejte kam oz na kateri servis ste ga, če se ga, nesli in to kje v okolici Ljubljane.

Hvala!
:'( :'(

Websitemaker ::

Bravo Davor ... hvala za informacijo ... jest imam ravno v tem problem, da moram vedno prižgat HiFi, ker zvok ni istočasno na TV-outu in SPDIF-u ...

... samo, ali je varianta, da to verzijo obdela KRHO, da bi meli še fonte večje poleg audio popravka ... ?

LP
XORO RULES

Davor281 ::

Predlagam da več ne pišete "XORO RULES" ampak recimo "KRHO IS THE MAN"....hehehehehehehe...

Bravo Krho!

P.S.

Če bo kdaj potrebno še kakšno mapiranje, ni problema....

HSD415_v41522_arial_CE_bold_20px_2005-05-06.zip
Krho lep pozdrav po dolgem času.
Prosim , če lahko preveriš zgornji link ker ko sem ga naložil podnapisi so delovali ampak ko
dam CD v Xorota namesto da napiše da nalaga so eni zapacani kvadrati brez črk,in ker
se nobeden do zdaj ni javil s tim problemom pomeni da ga še nobeden ni izprobal.Prosim
preveri ali kdo drug in javi če je isti problem.
Lep pozdrav
sotlerx

ravsek ::

Nisi edini. Enak problem pri meni.

lp

Websitemaker ::

jaz sem naložil HSD415_v41522_arial_narrow_CE_bold_20px_2005-05-06.zip in vse dela OK !
XORO RULES

Popravek:
Sem preveril vse fw še 1x. no Arial CE bold je bil brez fixed width pisave. (Očitno mi jo je nekako uspelo izbrisati):8)

No še 1x vse povezave:
HSD310_v41522_arial_CE_bold_20px_2005-05-06.zip
HSD310_v41522_arial_narrow_CE_bold_20px_2005-05-06.zip

HSD415_v41522_arial_CE_bold_20px_2005-05-10.zip**
HSD415_v41522_arial_narrow_CE_bold_20px_2005-05-06.zip

Se opravičujem za napako.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krho ()

Krho
Tisti ki zelo dobro dela, normalno da lahko greši,dočim tisti ki O ne delajo, tudi napake ne
morejo naredit.
Ni problema Krho, samo tako naprej in bo vse OK.
Lep pozdrav
sotlerx

robertto ::

Fantje. Ali je kdo že prišel tako daleč da je razmišljal o popravilu zooma pri predvajanju divx, da bi bila še ena stopnja pred 2x zoomom, približno tako kot je to pri dvd (1.5). To bi bilo še za porihtat pol je pa predvajalnik brez napak. LP

batista ::

brez napak?
čudno raztegovanje slike, qpel, nerazpoznavanje nekaterih medijev, nenastavljivi podnapisi, leseni menuji recimo. Aja pa še mpeg1 video mi zatika na vsake tok cajta...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: batista ()

batista
Čudno je tvoje razlaganje napak,ti si verjetno edino ki imaš vse te napake,kar se tiče
qpel imaš prav vendar so zelo redki taki filmi.Recept(snameš drug film z drugim codecom in veselo gledaš film) pa brez zamere.Meni vse dela,razen qpel.
Lep pozdrav
sotlerx

No ja, črn rob pri nekaterih xvid/divx filmih na levi pa desni imajo vsi, kar mene moti. Če je film v 640x272(pogosta resolucija) bo črn rob zihr. Podnapisi so veliko previsoko. Mpeg1 video pa na cca 5 min cukne, tko da sliko upočasni, potem pa na hitro prevrti naprej da se ujame z zvokom. A to še komu dela, ker ne verjamem da samo meni?

lp

SpEkTr ::

Servus,

TUdi jaz sem novi lastnika playerja xoro 415. Imam pa eno vprašanje. Player sem povezal z receiverjem preko 5.1 vhoda. Ko gledam DVD film mi predvaja čisto neže bas (preko wooferja). Se pravi, je zelo mala basa. Je to mogoče feature?
Ko ugasnem 5.1 vhod, je pa zadeva ok.
lp Dejan

si preveru natsvitve na reciverju in na playerju?
na moji yamahi lahko wofer posebi štelaš, poglej če ga imaš na glas,
poglej na playerju, če imaš vse audio nastavitve ok, je kr neki nastavitev za vse skup spedenat.

baldy ::

Zanima me, če ima še kdo probleme z DVD predvajanjem na XORO 415. Ko pride DVD na 1h 35 min se ustavi za nekaj sekund, potem je 3 sekunde spet OK in spet 5 sekund pavze. Skratka zmrzuje.

Zanima me, če ima še kdo takšne probleme? Divx/MP3 in ostalo kar podpira dela brez problemov.

Naslednje vprašanje: Kje je servis za XORO. Kupljen je bil sicer pri mimovrste, ampak oni zahtevajo, da jaz plačam poštnino če ga pošljem nazaj. Če je servis kje v LJ ali pa še boljše v MB bi ga raje sam vrnil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: baldy ()

Če je še v garanciji ga nazaj pošlješ na njihove stroške!!!
to pa vem, ker sem se prejšen teden tut jst o teh stvareh zelo pozanimu in povsod dubu isti odgovor, da morjo oni plačat poštnino, če pa ti že prej plačaš sam, so ti jo pa dolžni vrnt do zadnjega tolarja!
Ti jih kr poklič pa jim povej, da boš poslau na njihiv račun, in da si nej preberejo kak zakon!
To vse velja če je v garanciji!

Evo tole so odgovori na moje vprašanje o tem kdo plača poštnino, če je stvar v garanciji.

po OZ-u

Stroški in nevarnost

485. člen

(1) Prodajalec oziroma proizvajalec je dolžan na svoje stroške
spraviti stvar do kraja, v katerem naj bo popravljena oziroma
zamenjana, ter jo popravljeno oziroma zamenjano vrniti kupcu.

(2) Ta čas trpi prodajalec oziroma proizvajalec nevarnost
uničenja ali poškodovanja stvari.

po ZVPot
19. člen

Stroške za material, nadomestne dele, delo, prenos in prevoz
izdelkov, ki nastanejo pri odpravljanju okvar oziroma pri
nadomestitvi izdelka z novim na podlagi garancije, plača
proizvajalec.

morajo kriti stroške kupca za uveljavljanje garancije.
_____________________________________________--

Hm, ja v bistvu ne vem več kaj preveriti. Kakšen hint?
Na playerju je woofer vklopljen, kaj drugega mislim da ni. Na receiverju pa itak ni kakšne posebne nastavitve za to. Je pač malce starejši beri, nima lastnega dekoderja. Čudno se mi zdi, ker če hočem gledat v dolby digitalu film, morav na wooferju odpret jakost do konca, pa potem spet nazaj, ker če ne muzika preveč buta...
lp Dejan

Aja še nekaj. Nekdo je spraševal zakaj se predvajanje MP3 jev ne začne samodejno, če jih imaš razdeljene po foldrjih..No če bi prebral navodila bi vedeli..hehe sem zlobn :)
Treba je izklopit smarnavie meni pol pa gre...je pa vprašanje če je to res to. :)
lp Dejan

recaro ::

Imam eno vprašanje.

Namreč pri skoraj vsakem filmu se mi dogaja to da mi ne pokaže vseh vrstic podnapisov. S tem mislim to da gre govor dalje podnapisi pa kr izginejo in se pol spet prikažejo nazaj.

Torej en stavek pokaže, pol pa se prav vidi oz. sliši da stavka ni konec in se recimo naslednja vrstica istega stavka ne pokaže več.

Je že mel kdo podobne težave?

Ja in sicer pri podnapisih, ki so bili v .sub formatu (Micro DVD).

Mene pa še zanima, če ima kdo DVD recorder/DivX player Xoro 505 in kako je zadovoljen z njim.

No spektr a si pogruntal ce se slucajno ne motis?

basic ::

Problem ...
Na dvd-ju s 6. divxi mi na 4. filmih zamuja zvok glede na podnapise. Na compu vse OK.

cryptozaver: motim glede česa?
lp Dejan

>Aja še nekaj. Nekdo je spraševal zakaj se predvajanje MP3 jev ne začne samodejno, če jih imaš razdeljene po foldrjih..No če bi prebral navodila bi vedeli..hehe sem zlobn :)
Treba je izklopit smarnavie meni pol pa gre...je pa vprašanje če je to res to. :)

Mene isto zanima. Pa nisem nic nasel v navodilih (Res da se nisem posebej poglabljal). Ti najprej trdis da je mozen play mp3 ki so po mapah, potem se pa sprasujes ce je to res. No in kle me zanima ce se motis ali ne. :)

V navodilih piše, da je možen play mp3-jev po mapah takrat, ko izključiš smart navi meni. Probaj, dela b.p.
lp Dejan

Dela, samo pol ne kaze komadov. Nekateri avtoradii znajo lepo izpisat vse komade na mediju ne glede na folderje.

Sej na meniju od playerja tko ni nobenih napisov razen številk. Če pa ti to gledaš na tv ju pa ne vem. jest nimam priključeno na tv
lp Dejan

Tut na TV ne vidis komadov. Zal. Ena grda slabost Xoro-ta. Pa saj mp3 itak u kurcu spilajo, tko da mam jest posebej za muzko normaln CD player.

Mislim, kar se tiče MP3jeg čist ok dela. Edino kar je, če dam na shuffle potem recimo za preskok iz 34 na 84 komad rabi cca. 6 sekund...
lp Dejan

din ::

Tudi sam imam Xorota HSD415 z firmware-om 4.1.52.2.CE. No da napišem celotno zgodbo.

Pred približno 2 mes. kupim 415 iz razloga, da ima VGA izhod. Ker še nisem imel LCD mon. nisem takoj probal ali dela ali ne. po pbl. 10 dneh dobim 19" LCD BENQT904 in seveda takoj priklopim na XOROTA in glej ga zlomka, dela ampak slika zelena - priklopim na 17" CRT, slika zelena. Nič peljem nazaj na servis, sprobajo tam - slika zelena, dobim pildek in čakam...... čakam......čakam - nakar se spomnijo po 40. dneh da mi ga menjajo. Peljem domov - slika zelena, z razliko da na LCD mon. več sploh ni slike in napiše "our of range":( , peljem nazaj, kaj mislite - ja spet slika je zelena, sprobajo še enega - tudi zelena, nakar se serviser začne igrati z daljincem in najde dodaten meni na katerem se nastavi video izhod na VGA :D heureka :D , ok problem rešen, ko bi to vedel že pred 40. dnevi :\ , sedaj ne bi imel problema da mi doma na 19" LCD slika NE DELA :O in napiše klinčevi "out of range"

Kaj ga muči, mogoče firmware? glede na to da mi je prvi Xoro delal, sicer z zeleno sliko kar se je sedaj izkazalo da sploh ni okvara. V glavnem ne bi ga rad še enkrat peljal na servis, ker ali bodo priklopli na njihov mon. in bo delal, ali. ga bodo vzeli na servis in ga spet ne bom imel xx dni dolgo in nazadnje je že meni nerodno da imam toliko problemov po nepotrebnem z to kanto :D

za odgovore in morebitno pomoč se zahvaljujem :)

Din, le kaki servis je to da niso pogruntali da je treba izhod nastavit na VGA??
jaz sem tudi kupil xorota 415 ravno zato ker ima VGA izhod. Ko sem ga prvič priklopil mi je napisal out of sync. Potem sem stvar priklopil na TV, in videl da je bil izhod nastavljen na s-video. Torej ko sem na TV nastavil izhod na VGA je slika izginila na TV, na monitorju je pa delalo.
Pa še neki. Na LCDju je treba nastavit NTSC format slike. ker PAL ima samo 50 hz kar ni dobro za LCDje se mi zdi. jaz sem imel na PAL močno nazobčeno sliko, na NTSC(60hz) je pa blo dobr.
Drgač xorota sm zdej že prodal ker je slab player, in sm rajš nabavu yamado 6700 ki je preko zunanjega tunerja priklopljena na LCD :)) :))

ombre ::

Novi firmware za xoro je tu:

Xoro dvd 415 firmware

Značilnost? Večji znaki! :))
OmbreMan - Galaxy of knowledge

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ombre ()

Ali ima šumnike? Ali pa bomo spet prosili krhota, da nam obdela ta FW.

Pravkar govoril s podjetjem Izid. Da, ima šumnike.

Reddmen ::

Make sure all characters are written in CAPITALS

Kaj to pomen da morm spremenit originaln file za firmware iz Hsd415.ROM v HSD415.ROM in šele poj lahko zapečm na cd in updatam al kaj?

Aja pa še ker kabel je najboljši za prenos slike iz predvajalnika na TV. Scart, S-Video

Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Reddmen ()

Reddmen: točno tako. Vse črke morajo biti velike.

Kar pa se tiče drugega vprašanja, ti priporočam Scart priključek.

Pojavil pa se mi je en drug problem, ki se pojavlja pri tem novem FW-ju in pri FW-ju od krhota s pisavo Arial CE Bold (imam 415-ko). Namreč to, da mi občasno izgine spodnja vrstica (praviloma čisto na začetku, potem pa še občasno kje vmes). Le kaj bi to bilo? Pri Arial narrow pa se to ne pojavlja in vse dela v redu.

Reddmen ::

Hvala to se prav scart-scart je najbolj...
Na netu velik piše o Y-U-V conektorju kao da je najboljši a obstaja slučajn TV scart - YUV converter al je pač YUV uporaben samo pri Plazma TVjih in ostalih k podpirajo progressive scan?
««
13 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14725505 (10119) bizi72
»

Zunanji HDD DIVX predvajalnik

Oddelek: Zvok in slika
51630 (1456) Alec999

Kateri dvd, dvix player kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
121709 (1490) Stepni Volk

Kateri DVD/Divx predvajalnik?

142355 (2095) Stepni Volk
»

Kateri Divx predvajalnik kupiti svojim staršem?

152674 (2236) Yossarian

Več podobnih tem