» »

[divXvid] Xoro predvajalniki

[divXvid] Xoro predvajalniki

««
38 / 42
»»

mikkelle ::

Na žalost se je rok garancije iztekel pred enim mesecem, brisanje laserja se ni obneslo, motorček se zavrti normalno, tako da bo treba kakega serviserja obiskat in upat na najboljše. Vseeno hvala za pomoč.

Paramedic ::

Nazadnje ko sem dal dvd-rw v yamado 6600 mi je po dolgem nalaganju napisalo "ni medija", pa ko sem vas tu bral, sem pogledal, če je men tud nehala delat. Sm probal 3 cd-r in dvd+r medije, pa niso delali. Po nekaj poskušanji z različnimi mediji sem popihal močno v režo, potem je pa čudežno začel delat, isti dvd-rw zdaj prepozna v 3 sekundah. No, tokrat sem mel srečo...
End transmission.

ceefax ::

@Bayte: Nisem. Disk ni bil moj, pa tudi nisem smel preveč kvačkat.
Se bom potem zaj***val ko bom imel svojega.

futuristic ::

Ima že mogoče kdo komplet za domači kino Xoro HSD 6010? Mi je zanimiv kar ima radio z RDS in USB vhod.
Zvočniki so sicer grdi da je kar hudo, a bi preživel, če bi vedel da ok špilajo.

tomanator ::

Na spletni strani sem prebral, da imajo firmware za xoro 2100 ki predvaja velike črke pri podnapisih, ali predvaja tudi šumnike? Ima kdo izkušnje s tem predvajalnikom. Za svojo ceno predvaja kar veliko? Priporočate mogoče kakšen drug predvajalnik. Tale philips dvp3040 je tud lep samo baje nastanejo težave pri podnapisih? Hvala vnaprej:) :)

butkomutko ::

Bratu je po 3 letih in par tisocih predvajanih filmih crknila yamada 6600 no ,ker sem pred 2 letoma ze me xoro sem v upanju ,da je koncno ze kak napredek mu nabavil xoro 2100
katastrofa kaksno sranje po 3 letih nobenega napredka
podnapisi kljub nadgradnji obupno majhni tud na ekranu 75 cm
filme se nekako prebavlja
obupno slab dalinec pritiskas pritiskas in nic groza
z usb kluca je sicer prvic zmrznil po nadgradni pa je film delal tudi z 1gb kljuca Tevion ,ki jih prodaja Hofer za 13 eurov
z zunanjega diska pa ne
Res nas nategujejo kolikor smo visoki in siroki

se vedno najbolsa je yamada 6700 ki jo imam na sreco se v lasti

poskusil tud novejse a tud katastrofa

mam pa se prenosnega quarteka tud obupni mali podnapisi in se to sam sub
in aivx 2.5 prenosni usb disc plejer super zadeva a isto podnapisi brez šumnikov

skratka v 4letih od prve yamade nobenega napredka

Zgodovina sprememb…

6886 ::

A mogoče kdo ve kaj je zdj z FIRMWAREom za hsd4000?

SmeskoSnezak ::

Kak dolgo življensko dobo pa imajo ti predvajalniki? Zanima me za xoro 415, saj sosedu nekaj nagaja pa je od nakupa minlo že dve leti.
@ Pusti soncu v srce... @

bbf ::

življenska doba? do konca garancije. če maš srečo. pa če ga ne uporabljaš.

Zako ::

Men je Xoro 415 delal 2 leti, potem je pa motrcek crknil. Hej, to je potrosni material za 12.000, sit

Ko ti crkne, pač kupi novega.

LP
Zako je zakon!!!

bbf ::

a ti ni hotla odpirat? mam eno 415ko k noče odpret vratc..

Zako ::

ja, ni hotel odpret vratca
drugace je vse delalo.

LP
Zako je zakon!!!

ar4743 ::

imam enak problem, 415 mi noče odpret vratc.

Zako ::

Men se ni dalo "špilat" z neodpiranjem vratc od 415ke, pa sm rajs kupil Yamada 6800x plus; pa sm zadovoljen z playerjem samo pilot je pa sniper-style ->v k****

LP
Zako je zakon!!!

vir ::

Lastniki XORO 2010 !! Kdor ima ta predvajalnik naj mi pove če je med predvajanjem slišat predvajalnik. Pri meni se sliši mehanizem predvajalnika: kot da bi vsako sekundo nekdo kliknil na tipko. Verjetno se sliši premikanje laserja po dvdju. Zanima me če je pri drugih isto.
Hvala inu lep pozdrav

egomez ::

Danes sem dobil XORO HSD 2100 in sem za enkrat zadovoljen. Odziva se hitro, dela potiho, lepo mi prebere 2GB ključek.
Šibka točka pa so vsekakor podnapisi pri Divx-ih.Na žalost se ne da zbirati velikosti, (ne)prosojnosti in položaja. Original so bili majhni rumeni in namesto šumnikov je kazalo kvadratke, zvezdice...
Nadgradil sem z FW iz enaa strani. Sedaj so menuju slovenski, šumniki delajo, črke so postale bele, vendar velikost se mi zdi enaka. Sicer je precej bolj berljivo kot prej, vendar optimalno vseeno ne.

Kaj je razlika med FW iz enaa strani in XORO strani?

@vir: Meni se zdi, da dela zelo potiho. Če sedim na kavču ne slišim nobenega štrcanja. Nisem pa poslušal kako dela, če sem prav zraven. Kaj tebi se tisto "štrkanje" močno sliši, ali le če si pozoren na to?

lepi joker ::

@egomez na xoro strani je FW ,ki poveča podnapise,,napisano na prejšnih straneh že večkrat
l.p. atamama

egomez ::

@lepi joker: Hvala za namig. Sicer sem si že prej prebral prejšnje strani in sem videl, da je nekdo prilepil tudi slike, kako zgledajo posodobljeni podnapisi.

Čudilo pa me je, da je bila verzija iz enaa strani drugačna kot na uradni strani XORO. Mogoče pa je tisto kakšna starejša.

6886 ::

Za vse tiste k mate xorota HSD 4000:

Pozdravljeni,

Nadgradnje za HSD-4000 ne bo, ker se baje ne da narediti.

RobertoSlo ::

Zako; ar4743 :

ravno včer se je tud men pri 415-ki zataknilo tko kt vama - uglavnem kar naenkrat se nočejo odpirat vratca.
Kako sta vidva kaj uspela rešit to zadevo?
btw: kolk časa ima xoro garancijo ? 1 leto ali 2?

Slowhand ::

No, kaže, da so 415 narejene tako, da se začnejo kvarit točno v tem času.... Meni se je zgodilo podobno, najprej se je začelo dogajat, da se je po izvrženju DVDja ta še en čas vrtel v pladnju, potem pa se pladenj po pritisku na tipko ni več premaknil, DVDja ni izvrglo. Ko sem poskušal spet naslednji dan, mi je sicer DVD izvrglo. Sedaj zelo težko prepozna nove DVDje, imam občutek, da je kriv cenen mehanizem. Nič, kot kaže bo treba po drugi predvajalnik v trgovino, samo zdaj res ne vem, ali bi spet kupil Xoro, ali pa bi mogoče dal malo več denarja za kaj bolj kvalitetno izdelanega.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Slowhand ()

ar4743 ::

Jaz ga nisem dal popravljat, ker so mi rekli da bo poravilo 10.000SIT, sem si šel rajši kupit nov predvajalnik.

RobertoSlo ::

kaj pa uveljavljanje garancije?
kolk časa traja? 1 leto ali 2?

Jacky ::

Ha! Ali imajo vgrajeno časovno bombo, ali kaj. Tudi meni se ne odprejo vratca......... :)

recaro ::

Pri meni se je isto zgodilo.

XORO 415 mi je lepo služo dobri 2 leti, zdaj pa po 20 minutah predvajanja dobesedno štekne in se ne dajo odpret vratca ko hočeš pol vzet ven DVD.

No pa sem se malo špilal sam in odprl zadevo narazen. Sam mehanizem ima 2 motorčka, en za odpiranje vratc en pa za vrtenje DVDjev. In sem pomero napetost (za poganjanje motorčkov) takoj ko sem ga vklopo in je vedno kazalo okrog 2.5 V, pol po 20 minutah ko pa je šteknilo vse skup pa je kazalo 0.74 V. Torej je nekaj narobe s samo elektroniko. Povedat je tudi treba da po 20 minutah se oni glavni (taki vlki črni kvadratasti) čip nenormalno močno segreje, celo tak da te lepo speče ko daš prst gor. Tak da zdaj je vprašanje kaj za vraga bi lahko blo tu narobe.

bbf ::

očitno je tak dizajn. pr mojem neodpirajočem 415 se greje čip za krmiljenje pogona motorčkov. valda tud bere ne, če mu kaj podtaknem.

ah, xoro, kaj si naredu..

xtron ::

No men moj xoro 2100 dela skoraj o.k., vendar mi ne bere oz. se zaganja kopirane DVD je . Torej ko kopiram original dvd z clonedvdjem mi ga pol xoro ne bere, sm poskusil na drugih pa gre normalno.

Kakšna ideja, aja pa soft. je nadgrajen.

ombre ::

415-ke imajo mislim da to težavo z motorčki za odpiranje vratc. Veliko motorčkov je crknilo, če imaš še garancijo (415 imajo dve leti garancije) ga lepo pošlji na servis pa ti bodo menjali motorček, če pa nimaš pa lahko vprašaš kok stane zamenjava motorčka.
OmbreMan - Galaxy of knowledge

bbf ::

pr men motorček dela. če po čipu šarim s kurcšlusi, odpera pa zapera (itak je zanič)

Argus ::

Porocilo o nabavi XORO HSD 8410

Pozicija: Najprej precej besen, sedaj malo bolj zadovoljen

Vceraj sem preko Enaa nabavil XORO HSD 8410 in 500GB WD USB e My Book 1U. Ideja je bila, da na USB priklop XORA prikljucim My Book in se ne zaj*** vec s ploscki. Na spletni strani proizvajalca pise: Integrated USB port for playback of audio, video and images from USB memory sticks and USB Hard disc drives in clovek bi pricakoval, da dobi kar pise.

Doma veselo odpakiram obe zadevi (celo preberem navodila) in sprobam. Najprej z originalnimi DVD-ji. Hmmm, zadeva se nalaga in nalaga. Nekatere je bral tudi do 1min preden je startal. OK, si recem, bo prezivel. Medtem na MyBook nalozim nekaj filmov in jpeg-ov, da vidim kako bo. Ko zunanji disk prikljucim se zadeva nalaga, nalaga, nalaga in dokoncno zmrzne med screensaverjem. OK, se odlocim, da bom vmes pritiskal knofe, da se ne vkljuci screensaver. Sedaj se po kakih 2 minutah pokaze nekaj na zaslonu vendar na disku kao ni nicesar. Hmmm. Disk ima FAT32, particija je aktivna. Za ziher sem sprobal se particijo spreminiti v NTFS (jasno je ni prepoznal), deaktiviral particijo (ni bila marked as active) in jo celo naredil znova. Disk je po ponovnem formatiranju prepoznal ampak na njemu kao ni nobene datoteke. Ok, ne prepozna tako velike particije. Naredim 4GB particijo, FAT32 in naredim aktivno. Posmamem gor slike in filme. Nic. Prazna.

Vzamem dva USB kljuca. Na njiju posnamem iste datoteke kot na disk. Iz JetFlash 512MB bere in Kensingtona 1G pa ne. Oba sta FAT32 in aktivne particije. Ko se se malo igram z tistim ki dela (512MB) ugotovim, da so jpeg-i cista katastrofa. Vsaj tisti vecji od 4MB (kar je pri meni vecina slik). Filmi pa zmrzujejo, da o tem, da FFW dela po kockah ne govorim.

Kar se mene tice je bila zgodba po kakih 3 izgubljenih urah zakljucena. Zadeva ne dela tako kot sem upraviceno pricakoval iz navedb proizvajalca in prodajalca. Zato sem v skladu z 2. alinejo 1. odstavka 37. clena ZVPot-UPB2 menil, da gre za stvarno napako na produktu.

Danes zjutraj sem najprej klical na servis pooblascenega serviserja Izid d.o.o. Na stevilko, ki jo imajo navedeno na spletni strani se vecino casa nihce ne oglasa, ko pa dobis povezavo in jih prosis, da te zvezejo s servisom, pa telefon zvoni v prazno. Trenutno se vedno od njih cakam po veckratnih klicih obljubljeni telefonski klic. Od njih sem namrec zelel le izvedeti, ali mi lahko potrdijo da zadeva ne dela s takimi zunanjimi diski. No, ocitno tega ne bom nikoli izvedel, saj sem medtem ze z Gambitom uredil vracilo izdelka in povracilo kupnine. Sploh niso komplicirali. Za njih torej pohvala, ceprav bi mi lahko ob hkratem nakupu DVD-ja in diska povedali, da to ne bo slo skupaj... :/

Seveda sem pa sedaj pred problemom kako naprej. Se vedno si zelim namrec gledati filme iz svojega lepega zunanjega diska, nimam pa naprave, ki bi to predvajala na TV... :) Kaka ideja, nasvet, kaj je primerna/priporocena in preizkusena alternativa?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Argus ()

Zako ::

ARGUS:

Moje mnenje glede vsega tega, je naslednje:

1. malo se pozanimaj oz. informiraj preko določenih spletnih strani ali revij in si preberi kak test predvajalnikov ter predvajanje preko diskov priključenih na divx player,...
2. včasih moraš pač malo truda vložit in se dobesedno zaj*****t z določenim (poceni) kupljenim izdelkom (vsi cenejši divx player-ji) -> ne takoj puške v koruzo fuktni:D
3. Probaj updatetat firmware za Xoro-ta

Je pa zelo lepo od Gambit oz. Enaa.com, da so ti brez kompliciranja vrnili kupnino.
Zako je zakon!!!

Argus ::

Zako:

Thx.
ad. 1.) Vem.
ad 2.) Vseeno mislim da je cas, da nas proizvajalci in prodajalci nimajo vec za owce in da tisto kar napisejo tudi dejansko drzi. To je njihova zakonska in poslovna odgovornost. Ce se jim bomo pustili stalno molsti in se zaje**** sami namesto da bi se oni potrudili in naredili izdelek vsaj tak kot ga reklamirajo, bomo pac vedno owce.
ad 3.) Nic vec ne bom updejtal, saj bi mi s tem potekla garancija (oz. bi mi lahko kaj komplicirali pri zahtevi za vracilo denarja). Poleg tega pa sem zadevo ze vrnil in dobil denar nazaj... :)

Romancek1 ::

Argus

Veš, če bi prebral prej ta forum kake 2 strani nazaj (Imovincek, Romancek1), bi videl, da stvar z diskom (jaz imam 250GB WD USB e My Book 1U) ne deluje. Imam tudi ključek Corsair 1G in prav tako nič. Skratka tudi jaz sem močno razočaran nad xoro 8410, saj sem z njim hotel početi enako kot ti, vse predvajati z diska, predvsem pa glasbo. Kupil sem ga v trgovini 5pik in ga zato nisem mogel zamenjati. Glavni razlog nakupa tega predvajalnika pa je bil HDMI in USB2.
V prihodnje si bomo morali vzeti več časa za forum in kupovati na podlagi izkušenj ostalih.

Argus ::

@Romancek1

Saj sem prebral (tudi tvoje) poste. Ampak sele potem, ko mi zadeva ni delala... :8)

Pa dobro, jaz sem jih prebral vsaj potem, ko zadeva ni delovala tako, kot bi pricakoval na podlagi specifikacij. Bolj nerodna je zadeva za koga, ki internet ne zna ali ne more uporabljati. Ze zavoljo teh, bi bilo prav in odgovorno od proizvajalcev/uvoznikov, da so pri pisanju specifikacij in reklamiranju svojih produktov odgovorni - mogoce predvsem do sebe (vsaj na dolgi rok)...

mrkva1 ::

Ali ima kod odveč kakšen daljinski upravljalnik za xoro 415(za ene par evrčkov kupm)

rok_p ::

Ker sem glih bral to temo in zasledil par podatkov o updatu dvd playerjev sem naredil update mojega philipsa 5960 z posodobitvijjo od tu Na mojo žalost je med tem zmanjkalo elektrike. Sedaj se mi predvajalnik ne odziva, napiše samo philips in to je to. ima kdo kakšen nasvet?
rok

Zako ::

mrkva1: imam delujoč daljinc za xoro 415. poslji ZS in se zmeniva
Zako je zakon!!!

ThinMan ::

Jah meni zale xoro zaenkrat dela.

Usb zunanji disk deluje. Imeti mora svoje napajanje. Disk 40gb 7200, FAT 32, particija primarna aktivna.


Meni dela BP.

lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

hawk123 ::

flade,
lepo da po dolgem času nekdo napiše da mu dela trdi disk na predvajalniku.
Dej napiši kakšen predvajalnik imaš, seveda če to ni skrivnost, in kakšen disk, kako sformatiran in zunanjo ohišje, ker namreč vsa ne delujejo na te ploščkosuke. Za te podatke ti bo hvaležen še marsi kdo.
Daj potrudi se, vnaprej hvala, velja le če boš napisal;)
Hvala

robertto ::

Kar se pa tiče odpiranje vratic na 415-ki pa en nestrokoven nasvet. Ko ti noče odpreti vratca parkrat z občutkom ˝užgi˝po njem pa se bodo vratca odprla. Preverjeno. Že nekajkrat uporabil ta prijem pa vedno deluje. LP

-Pikolovska- ::

Vprašanje o nadgraditvi xoro 2100: mi lahko nekdo pove, kateri fw za model 2100 naredi velike, ampak res velike (če ne celo prevelike, kot je rekel nekdo na forumu) podnapise?
Če sem že naredila upgrade (podnapisi so bili po tem malenkost večji), lahko še enkrat z drugačnim fw?

vrhovc ::

Pikolovska
Upgrade lahko delas vsak dan ce se ti da, vendar za XORO 2100 ni toliko razlicnih FW jev. Zato se mi zdi, da bo to tvoj zadnji upgrade.

http://www.xoro.si/Firmware/Xoro_2100_1...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vrhovc ()

Ona_ ::

http://www.xoro.si/Firmware/Xoro_2100_1...

Meni nikakor noče zapečt te datoteke kot image. Poizkusila sem že s programi Nero, WinIso in PowerIso. Javlja da je neveljavna ali nepodprta image datoteka. Naj zapečem kot data cd? Je možno da tako uničim predvajalnik?

-Pikolovska- ::

Vrhovc
hvala za link, ravno tega sem ze uporabla. Ce je to edini fw nimam kej, samo nekdo se je pritozeval nad prevelikimi podnapisi, pa me je zanimalo, kateri fw naj bi to bil...

-Pikolovska- ::

Ona,
zapeci kot data cd. Pazi samo, da ni multisession in da cd zakljucis. Ime datoteke mora bit v velikih crkah, tudi koncnica .BIN
se enkrat preberi navodila, da ne bo slo kej narobe..
upgrade navodila

vrhovc ::

-Pikolovska-

Velicino podnapisov tega FW-ja lahko vidis na strani 36. Podnapisi so veliki in ob upoštevanju nasveta od MEDENA se uredijo tudi prelomi vrstic. (jaz imam nastavljeno 38 znakov)

:\ MEDENA hvala:\

-Pikolovska- ::

Vrhovc,
meni še vedno ni jasno, kako lahko nekaterim isti fw (8202D) prime in imate velike podnapise, pri meni so ostali pa skoraj enake velikosti.
Mogoce moram nardit nadgradnjo še s predhodnim fw? :)

aljo00 ::

Imam Xoro8410 ze kake 3 mesece.
Moram reci, da sem kar nezadovoljen z njim.

Podnapisi v DIVX filmih niso berljivi (ni obrobe), kaksnega firmware ni nikjer ????

HDMI mi ne deluje. BTW, probal tudi z KISS-600 in pravtako ne deluje HDMI ???
Imam toshibo 66 cm, probal tudi na 82cm, enako....
TV sta stara cca. 6 mesecev.


A obstaja kaksen FW za Xoro 8410 ????


lp!
A
lp! Aljosa

KeKoT ::

Problem Xoro 8410 USB hard drive delno REŠEN!!!
26.3.2007 v Hoferju kupljen disk 500GB lahko deluje tudi na Xoro 8410 preko USB.
Postopek je opisan na: http://www.dvdboard.de/forum/showthread...
Dosledno upoštevajte navodila prvega avtorja. Pri večjih diskih (mojem) mora biti particija, za katero želimo, da jo Xoro bere FAT32 in manjša od 200GB (že ta se nalaga cca2 minuti). Ostali del diska naj bo druga particija (vseeno ali FAT32 ali NTFS).
lp

-Pikolovska- ::

Lahko nekdo svetuje, zakaj nekaterim nadgradnja xoro 2100 uspe in imajo po njej velike podnapise, pri drugih pa velikost podnapisov ni opazno večja? Kako ste slednji rešili problem? Ker obstaja samo en fw res ne razumem, zakaj ne deluje pri vseh...
Razmišljam, da bi zadevo vrnila, zato prosim za pomoč.
Hvala
««
38 / 42
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724283 (8897) bizi72
»

Zunanji HDD DIVX predvajalnik

Oddelek: Zvok in slika
51460 (1286) Alec999

Kateri dvd, dvix player kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
121484 (1265) Stepni Volk

Kateri DVD/Divx predvajalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
142176 (1916) Stepni Volk
»

Kateri Divx predvajalnik kupiti svojim staršem?

Oddelek: Kaj kupiti
152500 (2062) Yossarian

Več podobnih tem