» »

[divXvid] Xoro predvajalniki

[divXvid] Xoro predvajalniki

««
37 / 42
»»

Suhy ::

Medena: sem predvideval, da so vam še vedno bolj domači tolarji, in da si boste hitreje in lažje predstavljali razliko :P

B4U: ja, nekako tako.. jaz nisem še dodatno hotel dati več denarja za kaj drugega, ker imam še vedno namen kupit dvi-hdmi kabel iz računalnika v tv, samo da se bo dalo dobit pri nas za nek normalen denar dolžino 7m+.. Pa še to, kolikor sem bral, nimajo nobeni predvajalniki neke dolge življenske dobe(vsaj v cenovnem razredu do nekje 100€). Tako da mi ne bo žal, ko bom moral kupit novega, ko bo ta crknil. In pomoje bodo meli najcenejši čez 2 leti podporo za dvd9, predvajanje hd vsebin, in še kaj, kar imajo danes le najdražji, tako da...

B4U ::

Suhy: se strinjam... Torej Xoro 2100. Če se ne motim si ga nabavil pri enaa.com. Ma kako je s tem, ker na njihovi strani piše da šele prihaja, ne bi vlih čakal neko celo večnost da pride. Kolko časa so rabli pri izvedbi tvojga naročila?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: B4U ()

Suhy ::

B4U: Internet bi naj bil nekaj expresnega in boljšega od ostalega, hehe.

Jaz sem jih poklical na 080, brezplačno številko, in so mi povedali, da zaloga je, da pač na netu ni posodobljeno.. Tako da, bi moral dobiti takoj, oz. po pošti naslednji dan..

lp
Pa sporoči, kako boš zadovoljen..

B4U ::

Suhy: ma sam se eno vprasanje glede slik in Xoro 8410 - omenil si da so slike slabe, slabse kot pri Xoro 2100 - glede na to, da je 8410 višji model, novejši, ter izpopolnjen... kako to? Lahko kej več poveš o tem "slabše" - nejasni prikaz, popačenja ali kaj drugega.
Hvala.

OCCULT ::

Zdravo.

Nekaj sem prebral glede xoro 21000 kaj menite vi a se ga splača nabavit ali,kaj drugega kaj mislite vi.
Pa seveda,da ima saj fonte normalne.

Lp
Occult

Suhy ::

B4U: glej, na 2100 so bile slike lepe.. na 8410 pa ko je odprlo sliko, je bila bolj majhna in zrnata. kot da bi odprl mali tumbnail. in tudi ko sem dal zoom mi je povečalo ta mali tumbnail in je bilo prav nagravžno gledat, čist neuporabno.. kot sem par postov nazaj napisal.. upam da sem sam jst tolk butast, da nisem kaj pravilno klikal, ker drugače je gledanje slik neuporabno. v meniju nisem našel nič glede nastavitev za slike, tako da ... naj me kdo popravi...

occult, preberi si par postov nazaj moj mini review, če rabiš fonte za divx-e, pozabi na 2100, če rabiš pa gledat dvd-je potem so fonti super..

B4U ::

Suhy: hvala za podatke. Zdej pa res ne vem več kaj nardit. Ma če je Xoro 8410 res tako porazen pri prikazu slik v jpg formatu, Xoro 2100 porazen pri prikazu fontov pri Divx podnapisih, potem je očitno edina varianta še Philips 5960 .

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: B4U ()

KrVoLoK ::

Saj tako hudo pa spet ne more biti s temi podnapisi @ HSD 2100, ali pak? :\
Ne vem, zakaj ne poskrbijo za neko vmesno velikost - če je stock font premajhen in, obratno, prevelik po nadgradnji...

Suhy ::

KrVoLoK: glej, sto ljudi sto čudi... ampak... original fonti so dejansko premajhni, pomoje so pogojno sprejemljivi šele pri 42"LCDTV+.. pa še brez črne obrobe so, kolkr se spomnim.. Kakšni pa so po zamenjavi firmware-ja pa si lahko pogledaš v tej temi eno stran nazaj, ko je Vrhovc priložil 2 sliki- zasedejo polovico ekrana ob mal več teksta..

Ja men je tud na fertik čudn, da ne morjo idioti dat velikost fontov, kot je pri predvajanju dvd-jev, ki je perfektna...
Kaj se komu sanja, kako bi se dalo pohekat firmware?

OCCULT ::

Zdravo.

Jast mam namreč čuden problem,ki me kar jezi in mi kre na k....!
Imam xoro 2100 problem je sledeči,ko znižam na daljincu od televizije glas mi skoči TV na AV in se odpre xoro dvd predvajalnik????????
Probal sem tudi z zaprto TV in ,kar enostavno lahko odprem dvd z daljincem od TV za nižat volume ,kaj bi lahko bilo,ker to me namreč moti,ko gledam TV in hočem recimo znižat glas se mi kar vklopi dvd xoro in mi pokaže na tv sliko od xoro ful me moti.
Kaj bi to bilo in ,kaj bi lahko naredil.
Kot ,da bi daljinc za nižat volume od TV kopiral od daljinc xoro za vklop naprave dvd-ja ne štekam.
Hvala za odgovor.


Lp
Occult

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OCCULT ()

bbf ::

najbrž sta si daljinca preveč podobna in se določene kode prekrivajo. boš moral daljinca predelat na bolj usmerjenega, al ap bolj narazn dat TV od xorota pa uprabit napol prazne baterije v TV daljincu.

probaj: na daljincu nalepi tulec fi 5-10mm dolg 1cm na oddajno diodo (okroglo bunkico na daljincu) ali pa kako drugače naredi 'zastor' na daljincu, s tem boš zakril stranske snope daljinca in kontroliral samo nacilan aparat.

trdoreh ::

Pozdravljeni!
Ima mogoče kdo izkušnje z Xoro HSD 8500, tega mislim. Zanima me če je vreden denarja?

Hvala, lp

Matrix ::

Tudi jaz se zanimam za Xoro HSD8500.Verjetno tudi ta podpira vse DivX-e in podnapise??
Edino kar me moti zgleda da nima USB priključka.A je kateri dobil kakšen večji opis tega modela.Hvala.:)
Ma Lurido!!!

trdoreh ::

No na xoro.si piše, da divx-e podpira.
V bistvu me zanima splošna kvaliteta xoro predvajalnikov, ste uporabniki zadovoljni, so kaksne pomankljivosti?

Lp

Suhy ::

OK,

po dobrem tednu uporabe xoro 2100 lahko napišem, da je bil nakup tega predvajalnika dobra odločitev, mi dela zelo lepo.. jemljem nazaj tisto izjavo o jajcih..

pa še par dodatnik komentarjev:
-pri daljincu sem imel težave s "play" tipko, vendar sem ugotovil, da je to edina široka tipka z eno samo funckcijo in jaz sem jo pritiskal na sredini. Napaka, v bistvu ima tipka kontakte na levi in na desni strani. Torej odkar je ne pritiskam več na sredini mi prime vedno, pravtako pa se mi ni še niti enkrat zgodilo da katera tipka ne bi prijela v prvo, da če obrnem daljinec proti predvajalniku..
-če predvajam kak dvd slabše kvalitete, se zadeva ne zatakne, ampak se samo pojavijo napake v sliki, kar je cool..
-usb bere vse možno in to ultra hitro. sprobal sem disk, usb ključ, celo card reader in notri vtaknjeno 1G SD kartico, NORO. no tuki sem opazil, ko sem prevraval naprej s 4x, je še šlo, ko pa sem dal na 8x, pa mi film ustavi, verjetno zato, ker usb1.1 ne zmore brati hitreje...(no tle bi se verjetno pokazala prednost usb 2.0 vtiča :) )

p.s. sem pa pisal na xoro, če bi hoteli poštimat podnapise, oz. da jih lahko tudi jaz, pa nisem dobil odgovora..sem že kar navajen na to gluhost..

hawk123 ::

Halo fantje. PRODAM XORO HSD 2100 še z garancijo, vse deluje!:)

Če koga zanima predvajalnik XORO HSD 2100 srebrne barve, kupljen preko spleta mimovrste, nadgrajen na zadnji slovenski FIRMWARE zadeva res deluje a ga ne uporabljam več odkar sem pred kratkim kupil nov računalnik in zdaj predvajam vse preko računalnika.
Cena 29 EUR ali (6.950 SIT) prihranek 50% na redno ceno
novi stane:
Redna cena: 58,38 EUR (13.990 SIT)
Spletna cena: 45,89 EUR (10.997 SIT)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hawk123 ()

fastfury ::

Sem ravno nabavil XORO 2100 in imam en problem podnapisov sploh ne bere, medtem ko mi moj prejšnji Matrix podnapise z istega CDja bere normalno. Sm dal gor več filmov in sploh ne bere podnapisov kot da jih ne bi bilo. Ko pritisnem tipko subtitle mi napiše OFF in kao da ni podnapisov. Pol sm si na uradni strani dal dol nadgradnjo firmwara (http://www.xoro.si/service/download.asp... pa nč ne pomaga podnapisov sploh ni??????
Zakaj ne delajo podnapisi?;(

fastfury ::

sm že ugotovil, naslov filma in podnapisa mora bit enak:D

VoX ::

Nabavil sem Xoro 2100 ki ga dobim 1x tateden. Pa nevem kateri firmware naj nadgradim(al ga raje sploh ne). Takdo da bo vse delovalo tako kot more, in da nebo problemov z prevelikimi podnapisi in podobno. Prosim za nasvete.

p.s Lahko dodate link od firmware...:D
lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: VoX ()

bond007 ::

JE mogoče v zadnjem času prišel kak firmware za staro 415 ?

KrVoLoK ::

Danes dobil Xoro HSD 2100.
Na kratko, zadevščina je očitno pokvarjena, ker ne prebere čisto nič, če pa kaj, pa to po mukotrpnem večkratnem odpiranju in zapiranju traya (v bistvu sem lahko zagnal le dva DivX-a od mnogoterih preizkušenih).
Prav tako ne delujejo DVD-ji.
Mi je pa uspelo zagnati audio CD (jupi!).
Zgleda, da eni imajo srečo pri dotičnem izdelku, drugi je pač nimamo.
Pozneje bom nadgradil firmware, mogoče bo kaj sprememb (močno dvomim).
Kot je že nekdo omenil, raje dajte nekaj € več in kupite škatlico priznanega proizvajalca. :)

LP

KrVoLoK ::

Zdaj me pa še zanima, v katerem načinu naj zapečem BIN filetek, da ne bo prišlo do še večjih zapletov? :D

Edit: Got it. Rešitev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KrVoLoK ()

KrVoLoK ::

Zgleda, da je za težave kriva mehanska napaka v CD/DVD pogonu, saj sem stestiral nekaj medijskih datotek via USB in je vse delovalo brez problema.
Firmware upgrade deluje tudi preko USB-ja. Done and tested by me. :D
Preostane samo vračilo neljube zadeve in menjava za kaj drugega, zanesljivejšega. :P

VoX ::

KrVoLoK malo mi povej kateri Firmware si nalozo in kaj je bols potem???...pa kk si prek usb-ja to postimo?? pls for help:D

KrVoLoK ::

Naložil sem tale firmware.
Postopek je pa res foolproof.
Enostavno sem vrgel BIN datoteko na prazen USB ključ (v mojem primeru odpisan mp3 player :D) in se odvalil do predvajalnika, lastnoročno zadegal oneta (mp3 player, da ne bo pomote) v predvajalniku priložen USB kabel, katerega sem še poprej vtaknil v predvajalnik.
Nič hudega sluteči Xoro je takoj začutil, da mu nekdo šari po drobovju in me je povprašal, če hočem nadgradnjo - seveda sem mu rekel, da ja.
Zadeva se je normalno posodobila in izpeljala do konca, torej se je prikazal osnovni meni in se je odprl ploščkovni pladenj. Et voila! :P
No, to mojemu dragemu Xoru tako ali tako ni pomagalo, saj firmware ne more rešiti pohabljenega mehanizma (v tem primeru res ne).
Glede blagodejnih in malo manj blagodejnih učinkih dotične nadgradnje si pa preberi kaj več v prejšnjih prispevkih.

Skratka, jutri roma zadevščina nazaj v štacuno in jo bom zamenjal za Philipsov DVP5960 mlinček.

LP

VoX ::

tnx tnx...sm morm rect da sm dans spremenil narocilo na xoro 8410...zgleda da ma 2100 prevec napak in pomanklivosti pa prebral sem prevec stvari da bi z dobrim srcem pustil da mi poštar prnese 2100:D

KrVoLoK ::

Jaz sem tudi spremenil izbiro, po pedantnem pregledu Philipsove teme sem se odločil za Philips DVP5140, ker nočem preplačati šatulje in bom večinoma zijal v DivX-e (bojda tale FW fino opravi s fonti).
Anyways, good luck to (and with) Xoro. 8-)

LP

VoX ::

ka tale FW ko si dal link je za Philips DVP5140....al za xoro 8410?

KrVoLoK ::

Philips. :)

VoX ::

Kok sem zasledil za 8410 se ne obstaja kak FW...al se motim?

VoX ::

Dobil Xorona 8410...sem zelo zadovoljen znjim...dela vrezhibno...razen kaj sem jaz zasledil da je pri podnapisih nest č-ja e-s strešico al neki takega. V glavnem ni č-ja. Je sm pr men tako al??

Al je kak FW da popravi to???
More money, more problems ! ! !

VoX ::

No naj mi kdo odgovori ko ima 8410...pa ce se da povečati podnapise, sej so mi dovolj veliki sm ko mama gleda jih ne bidi dobro in bi rabo večje če se da??
More money, more problems ! ! !

zmaki ::

@ VoX

Xoro 8410 pravilno prikazuje slovenske (ter tudi hrvaške in srpske) podnapise če so v podnapisih šumniki napisani z naslednjimi ASCII-znaki :

ć = 0xE6
č = 0xE8
đ = 0xF0
š = 0x9A
ž = 0x9E

Ć = 0xC6
Č = 0xC8
Đ = 0xD0
Š = 0x8A
Ž = 0x8E

Zaenkrat na svetu še ni javnega programskega orodja, ki bi lahko spreminjalo velikost (ali obliko) črk na firmware DVD/DivX predvajalnikih baziranih na chipsetih firme Zoran, torej vključno z Xoro 8410, ki ima chipset Zoran Vaddis 888.

Velikost črk lahko preprogramira samo izdelovalec chipseta Zoran, za kar pa je potrebno dodatno naročilo (in plačilo) izdelovalca predvajalnika Xoro, torej se verjetno ne bo nikoli zgodilo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zmaki ()

VoX ::

Tnx za odgovor
More money, more problems ! ! !

femme ::

Ziv!

Jest mam tud en problem, ki upam, da se ni bil objavljen (jst ga ne najdem) ampak moj xoro mi bere samo podnapise s koncnico sub, ne pa ostalih. Kaj naj naredim, ce kdo slucajno ve?

tnx!

VoX ::

Hmm...mam mali problem...moj 8410 mi z USB kluča bere samo 2-3 minute zaćetek filma oz. česarkoli predvajanega, potem napise no usb...in se vse ustavi....v cem bi bil problem al bo treba garancijo uporabit???

Ve kdo v cem je problem? oz kaj naj narerdim?
More money, more problems ! ! !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: VoX ()

zmaki ::

@ VoX

Da ne pišem dvakrat, preberi malo nazaj moj odgovor z dne 25.12.2006 ob 13:01:23

VoX ::

tnx tnx...va mam problem z čist istim klučom ko pa si ga ti imel;(( ...a bi mi lahko se povedal kateri kluč mas zdaj da bi vedo kaj nabaviti...ker dolgotrajno se drug kluč bolj splača ko pa nakup CD-jev...al pa ce ves mogoc na kaj morem gledat ko kopujem kluč da bo 8410 znal brat, al je edina rešitev probati ce kluč dela na mašinci :\ :D
More money, more problems ! ! !

firbec ::

mene ravno tako matra USB ključ na XORO-tu 2100. Namreč ne prepozna mi USB ključa MyFlash 512 MB, zdaj pa mislim itak nabaviti enega drugega in sicer imam v mislih:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
kdo mi lahko garantira oziroma, kje bi lahko izvedel, kateri USB ključ je kompatibilen XORO 2100 ??? Kateri USB ključ že uporabljate na XORO 2100 in da dela ?

thx

ceefax ::

Pred dvema dnevoma sem nabavil Xoro 8410 in moram rečt, da je predvajalnik zakon!! Zaenkrat mi vse super dela. Sprobal sem dvd-r, dvd+r, branje iz ključa JetFlash 512mb, s sub in srt podnapisi. Res lahko predvajalnik samo priporočam. Podnapisi so res malo majhni, so pa še vseeno berljivi.
Tisti problem z e-jem s kljukico namesto č-ja, se pa reši čisto enostavno v meniju. Podnapise je treba nastavit na Central Europe, pa vse dela.
Res nisem razočaran nad nakupom.
Nameravam pa kupit še 2gb mp3 player, ki ga bom uporabljal tudi kot usb ključek za filme. Vam poročam če bodo kakšni problemi.

lp

ps. ima kdo kak predlog glede mp3 playerja? :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ceefax ()

VoX ::

ceefax zakon si...sm mel problem z Č-ji, vndar si mi jih rešo=)
More money, more problems ! ! !

*TV* ::

nabavo Xoro 8410. no ja, zaenkrat ni glih bogve kaj, vsaj glede na 4 leta staro Yamado 6700 pogori po celi crti.
Podnapisi mi, vsaj na mojem tvju kr fejst utripajo. Meniji pocasni glede na yamado, prav tako previjanje filma. Podnapisi pa so tudi precej majhni. Po pravici povedano ne vem kaj sploh delajo proizvajalci teh komponent, da lahko 4 leta stara komponenta naseka najnovejso z mega super duper Zoran cipom, po celi crti. Ce bi se zaj delali staro Yamado bi jo ziher kupo.

ceefax ::

Meni podnapisi nič ne utripajo. Je pa menu v primerjavi z mojim Phillipsom DVP720sa enako hiter. Da ne govorim kolko firmwarov sem ze na njem naložil. Z vsakim neke težave. S tem pa nič! Tak kot je iz trgovine. Dela!

No, samo hvalit pa ga tudi ne smem. Zdaj se ravno j***m z 300gb eksternim diskom.

VoX ::

Se strinjam moj dela isto brez problemov...no moj USB kluč ne bere sm to ni nevem kaksen problem:D
More money, more problems ! ! !

Zako ::

mi lahko kdo poda keri link za firnware xoro 310 ali pa mi ga posljen na mail
dameckATgmail.com

tnx
Zako je zakon!!!

VoX ::

http://www.xoro.si/service/download.asp...... ce je kaj uporabnega zate pa poglej=)
More money, more problems ! ! !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: VoX ()

mikkelle ::

Pri eno leto starem predvajalniku Xoro hsd 415 imam težave z zagonom medijev, ne glede nato ali je cd, cdr, dvd, dvdr ali pa originalen dvd film. Pri vstavitvi medija v player najprej nekaj časa "melje" , nato pa javi ,da ni medija.Je imel kdo podobne težave ?

Tac20 ::

Meni podnapisi nič ne utripajo. Je pa menu v primerjavi z mojim Phillipsom DVP720sa enako hiter. Da ne govorim kolko firmwarov sem ze na njem naložil. Z vsakim neke težave. S tem pa nič! Tak kot je iz trgovine. Dela!



Ti je uspel, jst sm svojga prikluču pa tud nč uspeha.

mikkelle ::

Kot dodatno informacijo dodam še , da imam naložen zadnji firmware in da "ne prime" noben medij. Hvala za pomoč

podtalje ::

Podobni problemi so se pojavljali na Yamadah.
Če imaš srečo, je lahko samo prah, ki se je nabral na laserju in zato ne zazna nobenega medija.
Večja verjetnost pa je, da je napaka hardware-ska. Lahko je problem z laserjem, pri meni pa je bil problem motorček za
vrtenje, ki včasih sploh ni zavrtel medija ali pa ni dosegel končne hitrosti vrtenja.
Probaj s kakšnim originalnim CDjem ali DVD-jem. Če je še v garanciji, bi ga jaz nesel na servis.
««
37 / 42
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724285 (8899) bizi72
»

Zunanji HDD DIVX predvajalnik

Oddelek: Zvok in slika
51460 (1286) Alec999

Kateri dvd, dvix player kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
121484 (1265) Stepni Volk

Kateri DVD/Divx predvajalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
142176 (1916) Stepni Volk
»

Kateri Divx predvajalnik kupiti svojim staršem?

Oddelek: Kaj kupiti
152502 (2064) Yossarian

Več podobnih tem