Forum » Zvok in slika » [divXvid] Xoro predvajalniki
[divXvid] Xoro predvajalniki
lepi joker ::
medopp: podnapise je treba poimenovati enako kot film ,,ker jih sam naloži
l.p. atamama
Bule ::
Bok Folk!
Mene zanima ka se splača zdej za en predvajalnik dvd/divx kupit (ko predvaja divx podnapise čšž, da so podnapisi dost veliki posreči normalne barve, da ni kakšnih problemov z FW, ubistvi da uredi dela) cenovni razred nekje od 10.000 do 20.000 sit.
prebral sem že kar nekaj tega glede kaj kupiti in se ne morem odločiti kaj bi vzel ker ste nekateri ful proti neki stvari ki je drugim všeč oz jim uredi deluje. no uglaunem svetujte ka je uredi za tak dnar,če mi lahka prosm
hvala
Mene zanima ka se splača zdej za en predvajalnik dvd/divx kupit (ko predvaja divx podnapise čšž, da so podnapisi dost veliki posreči normalne barve, da ni kakšnih problemov z FW, ubistvi da uredi dela) cenovni razred nekje od 10.000 do 20.000 sit.
prebral sem že kar nekaj tega glede kaj kupiti in se ne morem odločiti kaj bi vzel ker ste nekateri ful proti neki stvari ki je drugim všeč oz jim uredi deluje. no uglaunem svetujte ka je uredi za tak dnar,če mi lahka prosm
hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bule ()
bm0267 ::
Pozdravljeni!
Vprašanje: Ali XORO 8410 predvaja MP3?
Namreč v specifikacijah ni navedeno.
lp, BoŠko
Vprašanje: Ali XORO 8410 predvaja MP3?
Namreč v specifikacijah ni navedeno.
lp, BoŠko
BoSko
valdo ::
Ali XORO 8410 predvaja MP3? Meni so prejšni teden potrdili s sedeža firme da da , baje so testirali, klical na tehnicno podporo, nimam pa se tega predvajalnika tako da ne vem, kak lastnik lahko to potrdi ali pa ne
Lp
Lp
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: valdo ()
zmaki ::
Ali XORO 8410 predvaja MP3?
Seveda predvaja, in sicer s prikazom ID-tag : v spodnji vrstici se z desna na levo počasi premikajo podatki o imenu skladbe, izvajalcu, albumu, letnici posnetka, stezi, žanru in pripombi, seveda če si ti podatki posneti skupaj s skladbo.
Možna so tri načina predvajanja :
- uvod : predvaja prvih 10 sekund skladb iz direktorija zaporedoma
- normal : predvaja skladbe iz direktorija zaporedoma
- mešano : predvaja skladbe iz direktorija na preskok
Seveda predvaja, in sicer s prikazom ID-tag : v spodnji vrstici se z desna na levo počasi premikajo podatki o imenu skladbe, izvajalcu, albumu, letnici posnetka, stezi, žanru in pripombi, seveda če si ti podatki posneti skupaj s skladbo.
Možna so tri načina predvajanja :
- uvod : predvaja prvih 10 sekund skladb iz direktorija zaporedoma
- normal : predvaja skladbe iz direktorija zaporedoma
- mešano : predvaja skladbe iz direktorija na preskok
gemini ::
Prejšnji mesec sem nadgradil firmware za xoro 2100, da so podnapisi večji in en mesec je bilo vse v redu, sedaj pa se je kar naenkrat vrstica s podnapisi pomaknila navzdol, tako da je berljiva samo prva vrstica, če je vse v eni vrstici pa nič. So tudi malo razpotegnjeni, vsaj na oko.
Na žalost se je to zgodilo očetu, tako da ne vem točno vzroka, on veliko prtiska vse mogoče gumbe, pa je tudi možno da je vklopil kako čudno funkcijo.... Sem malo poskušal stvar spet popravit, pa mi ni uspelo, sem tudi ponovno nadgradil firmware, problem pa ostaja. Ve kdo kako to popravit?
Na žalost se je to zgodilo očetu, tako da ne vem točno vzroka, on veliko prtiska vse mogoče gumbe, pa je tudi možno da je vklopil kako čudno funkcijo.... Sem malo poskušal stvar spet popravit, pa mi ni uspelo, sem tudi ponovno nadgradil firmware, problem pa ostaja. Ve kdo kako to popravit?
dussan ::
Živijo!
Še moje mnenje o HSD 8410 - vse je OK, kar se podnapisov tiče se mi niti ne zdijo tako slabi. Edino, kar me je do sedaj zmotilo je to da pri Xvid filmih občasno zvok zamudi sliko in da včasih pride do napake pri sliki (kocke). Isti film mi na računalniku prikazuje BP. In pa seveda prekratka imena v imeniku - pri serijah tako ne veš kateri del je prikazan.
lp, Dussan
Še moje mnenje o HSD 8410 - vse je OK, kar se podnapisov tiče se mi niti ne zdijo tako slabi. Edino, kar me je do sedaj zmotilo je to da pri Xvid filmih občasno zvok zamudi sliko in da včasih pride do napake pri sliki (kocke). Isti film mi na računalniku prikazuje BP. In pa seveda prekratka imena v imeniku - pri serijah tako ne veš kateri del je prikazan.
lp, Dussan
SodVina ::
Ok, moj report o 8410 predvajalniku:
-podnapisi so priblizno enaki kot pri DVD filmih.
-daljinec sicer dela bolje od vecine cenenih predvajalnikov, vendar se vedno slabse od nekaterih TV-jev
-filme predvaja tudi z usb kljucka in spominske kartice. Poskusil sem celo priklopit citalec kartic na usb. Dela.
-zunanji disk ne sme biti NTFS formatiran. Moj ICY box (160gb, pobrisal sem celo particijo in naredil fat32 particijo) potrebuje dobre pol minute, da ga xoro prepozna. Potem pa ko si izberem film, se dobre pol minute do minuto, da zacne film predvajati. Mislil sem, da je fora zaradi velikosti diska in stevila datotek. Pa sem particijo pobrisal in kreiral eno samo 4 giga particijo z enim filmom. Isto. Pri kljuckih in karticah tega delaya ni.
-LCD display je toliko svetel, da se vidi in toliko temen, da (me) ne moti med predvajanjem
-pri soft izklopu (z daljincem), torej, ko je predvajalnik v stand-by-u, sveti gumb za trdi izklop v mocnejsi modri barvi
-xoro, kupljen pri enaa, ima moznost slovenskih menujev in podnapisov.
-ko si izberes film, ti da na izbiro tudi podnapise, ki se nahajajo v isti mapi. Vsakic.
toliko zaenkrat na prvi pogled.
lp,
SodVina
-podnapisi so priblizno enaki kot pri DVD filmih.
-daljinec sicer dela bolje od vecine cenenih predvajalnikov, vendar se vedno slabse od nekaterih TV-jev
-filme predvaja tudi z usb kljucka in spominske kartice. Poskusil sem celo priklopit citalec kartic na usb. Dela.
-zunanji disk ne sme biti NTFS formatiran. Moj ICY box (160gb, pobrisal sem celo particijo in naredil fat32 particijo) potrebuje dobre pol minute, da ga xoro prepozna. Potem pa ko si izberem film, se dobre pol minute do minuto, da zacne film predvajati. Mislil sem, da je fora zaradi velikosti diska in stevila datotek. Pa sem particijo pobrisal in kreiral eno samo 4 giga particijo z enim filmom. Isto. Pri kljuckih in karticah tega delaya ni.
-LCD display je toliko svetel, da se vidi in toliko temen, da (me) ne moti med predvajanjem
-pri soft izklopu (z daljincem), torej, ko je predvajalnik v stand-by-u, sveti gumb za trdi izklop v mocnejsi modri barvi
-xoro, kupljen pri enaa, ima moznost slovenskih menujev in podnapisov.
-ko si izberes film, ti da na izbiro tudi podnapise, ki se nahajajo v isti mapi. Vsakic.
toliko zaenkrat na prvi pogled.
lp,
SodVina
Minuteman ::
Pozdravljeni!
Nekaj časa že sledim Forumu v upanju, da bo mogoče kaj novega za ubogi Xoro 2010.
Škatlica simpatično deluje, vendar ne z vsemi filmi. Kar veliko filmov bi moral predelati, pa pri cifri okrog 1000 se mi res ne da. A je kdo pripravljen izdelati pošten firmare za to škatlico? Donacija ni problem samo na moj email naj me kontaktira
ales.premrl@gmail.com
Nekaj časa že sledim Forumu v upanju, da bo mogoče kaj novega za ubogi Xoro 2010.
Škatlica simpatično deluje, vendar ne z vsemi filmi. Kar veliko filmov bi moral predelati, pa pri cifri okrog 1000 se mi res ne da. A je kdo pripravljen izdelati pošten firmare za to škatlico? Donacija ni problem samo na moj email naj me kontaktira
ales.premrl@gmail.com
Minuteman ma vas rad
KleBac ::
@Zmaki
Hvala za izčrpne odgovore !
(Onlajn FireFox 2.0 SLO spell-checker rulz)
Hvala za izčrpne odgovore !
(Onlajn FireFox 2.0 SLO spell-checker rulz)
In my life....I should do what I could !
Romancek1 ::
Tudi jaz sem postal lastnik xora 8410. Vse dela OK, vključno s priključkom HDMI. Težava pa nastane, ko vklopim v USB ključek Corsair (Flash Voyager) 1G. Na zaslonu le napiše, da te USB naprave ne podpira. A kdo ve rešitev?
@ Romancek1
>> A kdo ve rešitev?
Ni rešitve. Kupi drugi USB ključek v neki trgovini kje prodajajo Xorote, pred nakupom pa preveri ali Xoro 8410 prepozna tak USB ključek.
POZOR: Ni dovolj da ga prepozna, moraš preveriti ali tudi predvaja kaj (video ali audio) z ključka, in sicer več kot cca 2 minuti. Namreč Xoro 8410 nekatere ključke prepozna in začne predvajati vsebino, potem pa v eni minuti zmrzne. Meni se to dogaja z USB ključkom Patriot eXporter XT 1GB, poceni Tevion 1GB kupljen v Hoferu pa lepo deluje.
>> A kdo ve rešitev?
Ni rešitve. Kupi drugi USB ključek v neki trgovini kje prodajajo Xorote, pred nakupom pa preveri ali Xoro 8410 prepozna tak USB ključek.
POZOR: Ni dovolj da ga prepozna, moraš preveriti ali tudi predvaja kaj (video ali audio) z ključka, in sicer več kot cca 2 minuti. Namreč Xoro 8410 nekatere ključke prepozna in začne predvajati vsebino, potem pa v eni minuti zmrzne. Meni se to dogaja z USB ključkom Patriot eXporter XT 1GB, poceni Tevion 1GB kupljen v Hoferu pa lepo deluje.
Imovincek ::
Ali ima mogoče kdo izkušnje z zunanjim diskom WD 250GB USB e My Book 1U in priklopom na USB vrata na predvajalniku xoro 8410?
jype ::
SodVina: hvala za opis. Zelo je pomagal pri izbiri poceni predvajalnika.
Morda kdo ve, če zna žival predvajati Matroska h264 filme v HD (720p) resoluciji skozi HDMI? To bi bilo nadvse cool :)
Morda kdo ve, če zna žival predvajati Matroska h264 filme v HD (720p) resoluciji skozi HDMI? To bi bilo nadvse cool :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Tomson ::
Mene tudi zanima če je kdo mogoče probal Xoro 8410 ter WD 320Gb USB zunanji disk .. Tudi bere minuto in potem še 1-2min da prične film?
Če ostane npr. disk priklopljen, pa naslednji dan samo prižgeš divx, bo spet potreboval nekaj časa ali s tem ko ga ne na novo priklopiš prebere disk takoj?
Verjetno lahko z diska tudi normalno poslušaš mp3-je?
TNX!
Če ostane npr. disk priklopljen, pa naslednji dan samo prižgeš divx, bo spet potreboval nekaj časa ali s tem ko ga ne na novo priklopiš prebere disk takoj?
Verjetno lahko z diska tudi normalno poslušaš mp3-je?
TNX!
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
DeathKiller ::
Meni ni uspelo povezati WD zunanji disk 250 GB USB z Xorom 8410. Disk prepozna, nalaga cca minuto, potem pa obvisi predvajalnik. Formatiran je FAT32. A kdo ve za rešitev?
Tomson ::
Tole sem nekje prebral, če kaj pomaga:
HDD has to be formated with FAT32 as a Primary Partition and has to be Aktiv wich is very important. Without swiching it to aktive the player don´t read the strukture of the HDD.
The player needs about 70 sec. to read my 120 GB and to show the Menue. But after arround 60 sec. the Screensaver starts which causes sometimes Problems. So just push one or twice a button after switching to USB-HDD and your drive will be loaded correctly.
HDD has to be formated with FAT32 as a Primary Partition and has to be Aktiv wich is very important. Without swiching it to aktive the player don´t read the strukture of the HDD.
The player needs about 70 sec. to read my 120 GB and to show the Menue. But after arround 60 sec. the Screensaver starts which causes sometimes Problems. So just push one or twice a button after switching to USB-HDD and your drive will be loaded correctly.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
vrhovc ::
Spremeni TV sistem v AVTO. Pri meni to vedno deluje.
Glede novega XORO 2100 firmwara vam pa povem, da je eno veliko sranjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee . Pri dolgih podnapisih se izgubijo prve in zadnje crke stavka, čeprav zasede podnapis polovico ekrana. Tu imate slike podnapisov na 32" tv v 16:9 in 4:3 formatu.
16:9
4:3
Glede novega XORO 2100 firmwara vam pa povem, da je eno veliko sranjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee . Pri dolgih podnapisih se izgubijo prve in zadnje crke stavka, čeprav zasede podnapis polovico ekrana. Tu imate slike podnapisov na 32" tv v 16:9 in 4:3 formatu.
16:9
4:3
Ando ::
Pozdravljeni!
Kupil sem 8410 pa imam eno vprašanje. Predvajalnik imam s plazmo povezan preko HDMI kabla in imam težave z zvokom. Ta se namreč ne sliši vedno - odvisno od formata audio posnetka. Med nastavitvami predvajalnika sem našel samo možnosti PCM/RAW/No digital, ki pa ne pomagajo. Kakšen nasvet?
Če audio povežem preko analogne audio povezave, zadeva normalno deluje.
Lp,
Andrej
Kupil sem 8410 pa imam eno vprašanje. Predvajalnik imam s plazmo povezan preko HDMI kabla in imam težave z zvokom. Ta se namreč ne sliši vedno - odvisno od formata audio posnetka. Med nastavitvami predvajalnika sem našel samo možnosti PCM/RAW/No digital, ki pa ne pomagajo. Kakšen nasvet?
Če audio povežem preko analogne audio povezave, zadeva normalno deluje.
Lp,
Andrej
Matako ::
Eh ja.. prekleta generična šara! Imam Xoro HSD 2000, ki sem ga po zamisli servisne strani na xoro.si nadgradil s firmware "04.05.2006". Dobil odlično podporo za DviX podnapise in problem. Gre za to, da je pred tem predvajalnik odlično predvaja vse DVD diske, sedaj pa kakor katerega. Recimo imam kup domačih DVDjev posnetih z nekim snemalnikom na cenene medije, ki presenetlivo delajo odlično medtem ko različni originalni DVD filmi delajo nekateri se nočejo predvajati nekateri se, vendar s prekinjanjem in veliko sumljivih zvokov opt. pogona - pa so celo od iste založbe. Vse skupaj se mi je sprva zdelo kot strojni problem, vendar sem po manjši raziskavi odkril, da je mehanizem za sledenje laserja (in mogoče fokusiranja) čisto pod nadzorom Mediatek chipa in kot kaže programabilen == nadgradnja firmware ni bila fajn. Saj tako izgleda. Kake izkušnje s tem?
Kje bi se dalo dobiti originalni FW za HSD 2000, če je to res ??
Kje bi se dalo dobiti originalni FW za HSD 2000, če je to res ??
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Mah pozabite na tisto zgoraj... težava je mehanske narave.... po vztrajnem odprinju in zapiranju vratc (10x) stvar naenkrat čudežno bere DVD-je, ki jih prej ni. Verjetno do nadaljnega....
/\/\.K.
V-i-p ::
Imam predvajalnik Xoro HSD 2000. Z njim sem izredno zadovoljen, saj do zdaj še ni bilo filma, ki ga ne bi prebavil, po nadgradnji je tudi s podnapisi vse vredu, veliki so dovolj, tudi OSD meni je v slovenščini. Mi pa gre nekaj na živce. Nadgradil sem ga z popravkom za xoro HSD 2000/2010 iz www.xoro.si ki ima datum 04.05.2006. Ne vem, ali je samo pri meni tako, ampak prevod je res katastrofalen. Pri besedah manjkajo črke, določene besede so tako čudno prevedene, kakšna beseda je praktično nerazumljiva. Saj nekako prevedeno je, ampak sramota, kot bi prevajal in pisal desetletnik.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Hm, se pravi definitivno ni FW... izgleda, da bom moral kar reklamacijo izkoristiti...
Aja prevod je popolnoma mimo. Na sumu imam avtomatsko prevajanje ali pa saj avtomatsko razmišljanje ;). Najlubši mi je prevod za legendo funkcij na daljincu v foto načinu - v originalu Remote Key. Prevod je valjda "daljinski ključ". WTF. Ponavadi me take stvari ne motija samo tokrat sem ponorel, stankal dol MtkRemaker in naredil svoj prevod na osnovi tega 4.5.2006. Lahko ti ga tudi pošljem če želiš ...
Aja prevod je popolnoma mimo. Na sumu imam avtomatsko prevajanje ali pa saj avtomatsko razmišljanje ;). Najlubši mi je prevod za legendo funkcij na daljincu v foto načinu - v originalu Remote Key. Prevod je valjda "daljinski ključ". WTF. Ponavadi me take stvari ne motija samo tokrat sem ponorel, stankal dol MtkRemaker in naredil svoj prevod na osnovi tega 4.5.2006. Lahko ti ga tudi pošljem če želiš ...
/\/\.K.
Bador ::
LP
Mam Xoro HSD 310 in se mi na vsate tolk cajta pojav nek cudn "alien" zvok pri dolocenih filmih .
Sem gor ruknu ta zadn firmware ampak zadeva ni nic boljsa.
Mogoce kdo pozna resitev ?
Hvala
Mam Xoro HSD 310 in se mi na vsate tolk cajta pojav nek cudn "alien" zvok pri dolocenih filmih .
Sem gor ruknu ta zadn firmware ampak zadeva ni nic boljsa.
Mogoce kdo pozna resitev ?
Hvala
V-i-p ::
Matako, če lahko, prosim pošlji mi tvoj prevod na Bostjan.Lesjak1AFNAguest.arnes.si, ker ob tem prevodu gredo tudi meni lasje pokonci... 100x hvala!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: V-i-p ()
Romancek1 v navodilu za Xoro 8410 pise oz. so omejitve ki jih tu nihce ne napise. Xoro 8410 bere USB kljuceke do velikosti 512Mb dalje pa ...
Tudi slikce - posamezni jpg file ne sme imeti vec kot 1Mb ne glede na medij kartica , DVD, ali kljucek
Ja, sem bil razocaran ko sem to prebral, pa tudi da, tega nihce ni prej napisal.
Tudi slikce - posamezni jpg file ne sme imeti vec kot 1Mb ne glede na medij kartica , DVD, ali kljucek
Ja, sem bil razocaran ko sem to prebral, pa tudi da, tega nihce ni prej napisal.
Lp
Imovincek ::
A to pomeni, da preko USB ne more brati tudi iz zunanjih trdih diskov? Ča lahko, ali je disk omejen glede na velikost (nap. samo do 160 Gb).
vrhovc ::
Ne diski ki imajo lastno el. napajanje nimajo problemov, ta omejitev pise samo za USB kljucek
LP
LP
Lp
@ valdo
V navodilu sicer res piše omejitev 512MB, ampak meni na Xoro 8410 delata ključka 1GB in 2GB, v tujih forumih (http://www.dvdboard.de/forum/forumdispl... pa poročajo tudi o preizkušenih 8GB ključkih.
V navodilu sicer res piše omejitev 512MB, ampak meni na Xoro 8410 delata ključka 1GB in 2GB, v tujih forumih (http://www.dvdboard.de/forum/forumdispl... pa poročajo tudi o preizkušenih 8GB ključkih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zmaki ()
SodVina ::
No, meni na patriot xporterju 4GB (ki sem ga ravno s tem namenom kupil) ne dela, oz. dela par minut in zmrzne. mamujim!
B4U ::
A mi lahko kdo od uporabnikov predvajalnika Xoro 8410 potrdi ali drži, da ta predvajalnik ne prikaže slike v .jpeg formatu, ki so večje od 1 M. Glede na to, da so danes skorej vse slike fotoaparatov od nekako 4M dalje v nastavitvi fine ali pa podobni (odvisno od znamke fotoaparata) vecje od 1 M in imam namen kupit ta predvajalnik me to res zanima, ker ce to drži potem je nakup le tega nesmiseln, ker ga nameravan tudi za pregled slik (katere pa so kot receno vse vecje od 1 M).
Hvala za odgovor.
Hvala za odgovor.
japke ::
Imam Xoro 415 in sem želel poskusit kako se na novem LCDju vidi 720p filmček in razočaran ugotovil, da resolucija ni podprta.
se da to s kakšnim popravkom rešiti ali bo treba nabavit nov model?
se da to s kakšnim popravkom rešiti ali bo treba nabavit nov model?
nikoldije ::
pozdrav svima
ja sam iz srbije i ako neko razume sta pisem molim vas da mi odgovorite
da li je iasao jos neki firmware osim onog sto je izasao 15.11.2006.
veoma mi je vazno jer nema podrsku za mkv i ogm fajlove
da li ce izlaziti uopste jos neki firmware
hvala
ja sam iz srbije i ako neko razume sta pisem molim vas da mi odgovorite
da li je iasao jos neki firmware osim onog sto je izasao 15.11.2006.
veoma mi je vazno jer nema podrsku za mkv i ogm fajlove
da li ce izlaziti uopste jos neki firmware
hvala
@ nikoldije
Da bi mi tebi pomogli, ti bi nama najviše pomogao kad bi napisao za koji model DVD/DivX-playera uopšte propitkuješ.
Da bi mi tebi pomogli, ti bi nama najviše pomogao kad bi napisao za koji model DVD/DivX-playera uopšte propitkuješ.
nikoldije ::
iju
koji sam ja debil
moj je xoro hsd 2100
zaboravih da je ovo tema za sve xoro a ne za samo za moj
izvinjavam se
koji sam ja debil
moj je xoro hsd 2100
zaboravih da je ovo tema za sve xoro a ne za samo za moj
izvinjavam se
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nikoldije ()
Suhy ::
Kupujem divx predvajalnik. Ne da se mi več predvajat filme iz računalnika..
.. več ali manj hvalite Xoro 2100, je zlo poceni, kar mi zelo ustreza, samo ne bi pa rad, da potem ne bi mogel predvajati določenih divx-ov.. zato imam par vprašanj:
-Glede DivX 6 Ultra me zanima, ali gre za kak poseben kodek, torej posnet film v tem formatu, ki ne bo delal na Xoro 2100, ali gre samo za dodatke, ki jih ne bo znal predvajat(meni, poglavja)
-V čem je fora, da imajo dražji predvajalniki usb 2.0, če lahko na xoro 2100, ki ima samo usb 1.1 predvajaš video?
-Kaj znajo divx predvajalniki predvajat filme, ki prihajajo v HD kvaliteti?
.. več ali manj hvalite Xoro 2100, je zlo poceni, kar mi zelo ustreza, samo ne bi pa rad, da potem ne bi mogel predvajati določenih divx-ov.. zato imam par vprašanj:
-Glede DivX 6 Ultra me zanima, ali gre za kak poseben kodek, torej posnet film v tem formatu, ki ne bo delal na Xoro 2100, ali gre samo za dodatke, ki jih ne bo znal predvajat(meni, poglavja)
-V čem je fora, da imajo dražji predvajalniki usb 2.0, če lahko na xoro 2100, ki ima samo usb 1.1 predvajaš video?
-Kaj znajo divx predvajalniki predvajat filme, ki prihajajo v HD kvaliteti?
KleBac ::
Kdo hvali Xoro 2100 ?????
Če je danes kter Xoro u redu je to 8410..... :-)
Če je danes kter Xoro u redu je to 8410..... :-)
In my life....I should do what I could !
Uf, a ni to dober divx predvajalnik?? :)
Tko, k sem listov mal prek neta sem v spodnjem cenovnem razredu naletel od odsti ljudi, da je to best buy, pa sem pomisli, da je res :S Da dobro funkcionira, da ima usb, da ima dosti velike podnapise...
Kaj pa je 2100 slabši kot 8410?
p.s. aja, kaj pa naj potem kupim?? Nočem po nepotrebnem zapravljat dosti denarja, čeprav, če dobim nekaj boljšega za 20ksit kot za 10ksit, potem sem tud pripravljen reskirat.. samo recimo vga izhod ali hdmi mi načeloma ne pomenita dosti, ker dobiš itak "isto" kvaliteto slike na component izhodu, potem usb2.0 verjetno tudi ne dela nič boljše kot 1.1, drugih razlik, kaj bi pridobil pri enem za 20ksit pa niti ne vem.. any help?
Tko, k sem listov mal prek neta sem v spodnjem cenovnem razredu naletel od odsti ljudi, da je to best buy, pa sem pomisli, da je res :S Da dobro funkcionira, da ima usb, da ima dosti velike podnapise...
Kaj pa je 2100 slabši kot 8410?
p.s. aja, kaj pa naj potem kupim?? Nočem po nepotrebnem zapravljat dosti denarja, čeprav, če dobim nekaj boljšega za 20ksit kot za 10ksit, potem sem tud pripravljen reskirat.. samo recimo vga izhod ali hdmi mi načeloma ne pomenita dosti, ker dobiš itak "isto" kvaliteto slike na component izhodu, potem usb2.0 verjetno tudi ne dela nič boljše kot 1.1, drugih razlik, kaj bi pridobil pri enem za 20ksit pa niti ne vem.. any help?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Suhy ()
KrVoLoK ::
Mene zanima razlika med HSD 2000 in 2100.
Vem, da bazirata na različnih chipsetih in da je prvi bolj skromnih proporcij, kar je prav fino. Predvidevam tudi, da več ali manj prebereta vse, kar jima je ponujeno (glede na to, da sta novejše generacije in prav tako podpirata nadgradnjo mehkega drobovja).
Sedaj pa bi prosil nekoga, da na čim bolj poljudnoznanstveni način poda nekaj pro et contra faktov, da se lažje odločim za nakup enega izmed low-end predvajal.
LP
Vem, da bazirata na različnih chipsetih in da je prvi bolj skromnih proporcij, kar je prav fino. Predvidevam tudi, da več ali manj prebereta vse, kar jima je ponujeno (glede na to, da sta novejše generacije in prav tako podpirata nadgradnjo mehkega drobovja).
Sedaj pa bi prosil nekoga, da na čim bolj poljudnoznanstveni način poda nekaj pro et contra faktov, da se lažje odločim za nakup enega izmed low-end predvajal.
LP
No, nabavil sem 2100 in prvi povzetki pri testiranju:
-predvajalnik je hiter in skoraj neslišen, super!!
-bere vse možno, tako formate filmov kot tudi same medije.. uspešno bere dvd-rw(verbatim), super !!
-podnapisi po posodobitvi firmware-ja skoraj preveliki, šumniki delajo
-daljinec je dosti neumen: pogosto se zgodi, da ko previjam film naprej, da ne prime tipka play.. poleg tega ga je potrebno precej natančno usmerit v predvajalnik, da prime, velik minus !!
-slika je kvalitetna
-mnogo preveliki fonti v folder listi, ko izbiraš film.. moteče
-setup meni zelo pregleden
Skratka, solidna zadeva za malo denarja !
Verjetno bom sprobal še model 8410, tako da če bo tam dosti boljši daljinec ter manjši fonti v folder listingu, bom mogoče menjal..
-predvajalnik je hiter in skoraj neslišen, super!!
-bere vse možno, tako formate filmov kot tudi same medije.. uspešno bere dvd-rw(verbatim), super !!
-podnapisi po posodobitvi firmware-ja skoraj preveliki, šumniki delajo
-daljinec je dosti neumen: pogosto se zgodi, da ko previjam film naprej, da ne prime tipka play.. poleg tega ga je potrebno precej natančno usmerit v predvajalnik, da prime, velik minus !!
-slika je kvalitetna
-mnogo preveliki fonti v folder listi, ko izbiraš film.. moteče
-setup meni zelo pregleden
Skratka, solidna zadeva za malo denarja !
Verjetno bom sprobal še model 8410, tako da če bo tam dosti boljši daljinec ter manjši fonti v folder listingu, bom mogoče menjal..
Ojla!
A je mogoče kdo testiral predvajalnika Philips 5960 in Xoro HSD 8410, kateri je boljši.
Ponovno prosim uporabnike predvajalnika Xoro 8410 če lahko kdo preizkusi ali ta predvajalnik predvaja slike v jpg formatu brez težav tudi če so večje (npr. večje kot 1M).
Hvala.
A je mogoče kdo testiral predvajalnika Philips 5960 in Xoro HSD 8410, kateri je boljši.
Ponovno prosim uporabnike predvajalnika Xoro 8410 če lahko kdo preizkusi ali ta predvajalnik predvaja slike v jpg formatu brez težav tudi če so večje (npr. večje kot 1M).
Hvala.
Medena: no, poklical sem na enaa in šel osebno prevzet, ki majo stavbo 500m stran od mene:) tako da sem in nisem naročil prek spleta, odvisno kako vzameš :) So pa super, hitri, prijazni.. pa če ti izdelek ne ustreza ga itak lahko vrneš :)
B4U: JA! sem stestiral in predvaja slike večje od 1MB(sem predvajal slike v velikosti od 1.2-1.9MB)
Zdej pa k mojem skromnem poročilu (stestiral sem 2100 in 8410 modela):
-pri prevrtavanju naprej in nazaj se pri modelu 2100 vidi lepo hiter posnetek, celo pri 20x. na drugi strani 8410 pogori na celi črti, kajti celo pri 2x hitrosti predvajanja vidiš zgolj samo zelo počasne diapozitive. Velik plus za 2100 in ogromen minus za 8410
-daljinc pri 8410 je mnogo boljši kot pri 2100, ker deluje res neglede na to kam ga imaš obrnjenega. Pri 2100 je potrebno nameriti proti predvajalniku, s tem da ne rabiš bit nek snajperist :) Dodatno so tipke pri 2100 pretrde, pri 8410 pa so mehke, vendar je nek čuden občutek pri pritiskanju..Pač, ni to Sony..plus za 8410, malo večji minus za 2100
-pri slikah upam da sm samo jst tolk butast, da nisem kaj pravilno naredil, ampak pri 8410 so bile fotke tolk porazne, da me je kar groza pomislit, da bi kdaj gledal fotke prek tega predvajalnika.. na drugi strani 2100 prikazuje fotke zelo lepo, tudi večje od 1MB, je pa malo počasen pri nalaganju..
-fonti v folder meniju: pri medelu 2100 so fonti veliki, zato hitro zmanjka prostora za celo ime datoteke... kar me potolaži, je to, da 8410 prikaže le par črk več, in če pomislim na dolga imena datotek v serijah, hitro ugotovim z nobemin predvajalnikom ne bom mogel razbrat kater del v seriji bom predvajal.. minus obema
-fonti v divx-ih: pri 2100 so al premajhni ali preveliki(in če je preveč teksta jih vrže kar ven iz ekrana), odvisno od firmwareja.. pri 8410 so sicer dosti veliki, in malenkost obrobljeni, celo transparentna podlaga za podnapisi se da nastavit, vendar so predebele črke(Bold na Bold), kar naredi branje malo bolj tečno, še vedno pa VELIKO boljše v primerjavi z modelom 2100.. plus za 8410, velik minus za 2100.. hvala bogu da me podnapisi ne ganejo kaj dosti, oz. da bom začel bolj palit na dvd-je kjer so podnapisi super
Kratek povzetek:
- tako prvi kot drugi predvajalnik sta ena velika jajca. Pač temu se ne more rečt kvalitetn izdelek, sicer pa kaj pa lahko človek pričakuje od predvajalnika ki stane tolk kot 14kg kruha :)
-8410 ni toliko boljši da bi se ga splačalo kupiti namesto modela 2100, razen če se bodo vrteli večinoma divx-i in so podnapisi obvezni
-2100 pa je za svojo ceno povsem solidna izbira: zelo lepa slika, hitra odzivnost, brez problema bere vse medije, in kar je najvažnejše, če je priključen na malo boljši tv, je itak obvezno gledat zgolj dvd je, katere pa obvladuje maximalno-slika perfektna, podnapisi pa tudi(so povsem drugačni kot pri divx-ih)
Torej odločitev je zlahka padla na stran 2100, čez dve leti pa ga bom prodal za 4ksit, dodal zraven še 7ksit, ki sem jih prišparal, ker nisem kupil 8410 in kupil novi model, ki bo boljši kot trenutni modeli, ki stanejo 20ksit+..
Zdej pa k mojem skromnem poročilu (stestiral sem 2100 in 8410 modela):
-pri prevrtavanju naprej in nazaj se pri modelu 2100 vidi lepo hiter posnetek, celo pri 20x. na drugi strani 8410 pogori na celi črti, kajti celo pri 2x hitrosti predvajanja vidiš zgolj samo zelo počasne diapozitive. Velik plus za 2100 in ogromen minus za 8410
-daljinc pri 8410 je mnogo boljši kot pri 2100, ker deluje res neglede na to kam ga imaš obrnjenega. Pri 2100 je potrebno nameriti proti predvajalniku, s tem da ne rabiš bit nek snajperist :) Dodatno so tipke pri 2100 pretrde, pri 8410 pa so mehke, vendar je nek čuden občutek pri pritiskanju..Pač, ni to Sony..plus za 8410, malo večji minus za 2100
-pri slikah upam da sm samo jst tolk butast, da nisem kaj pravilno naredil, ampak pri 8410 so bile fotke tolk porazne, da me je kar groza pomislit, da bi kdaj gledal fotke prek tega predvajalnika.. na drugi strani 2100 prikazuje fotke zelo lepo, tudi večje od 1MB, je pa malo počasen pri nalaganju..
-fonti v folder meniju: pri medelu 2100 so fonti veliki, zato hitro zmanjka prostora za celo ime datoteke... kar me potolaži, je to, da 8410 prikaže le par črk več, in če pomislim na dolga imena datotek v serijah, hitro ugotovim z nobemin predvajalnikom ne bom mogel razbrat kater del v seriji bom predvajal.. minus obema
-fonti v divx-ih: pri 2100 so al premajhni ali preveliki(in če je preveč teksta jih vrže kar ven iz ekrana), odvisno od firmwareja.. pri 8410 so sicer dosti veliki, in malenkost obrobljeni, celo transparentna podlaga za podnapisi se da nastavit, vendar so predebele črke(Bold na Bold), kar naredi branje malo bolj tečno, še vedno pa VELIKO boljše v primerjavi z modelom 2100.. plus za 8410, velik minus za 2100.. hvala bogu da me podnapisi ne ganejo kaj dosti, oz. da bom začel bolj palit na dvd-je kjer so podnapisi super
Kratek povzetek:
- tako prvi kot drugi predvajalnik sta ena velika jajca. Pač temu se ne more rečt kvalitetn izdelek, sicer pa kaj pa lahko človek pričakuje od predvajalnika ki stane tolk kot 14kg kruha :)
-8410 ni toliko boljši da bi se ga splačalo kupiti namesto modela 2100, razen če se bodo vrteli večinoma divx-i in so podnapisi obvezni
-2100 pa je za svojo ceno povsem solidna izbira: zelo lepa slika, hitra odzivnost, brez problema bere vse medije, in kar je najvažnejše, če je priključen na malo boljši tv, je itak obvezno gledat zgolj dvd je, katere pa obvladuje maximalno-slika perfektna, podnapisi pa tudi(so povsem drugačni kot pri divx-ih)
Torej odločitev je zlahka padla na stran 2100, čez dve leti pa ga bom prodal za 4ksit, dodal zraven še 7ksit, ki sem jih prišparal, ker nisem kupil 8410 in kupil novi model, ki bo boljši kot trenutni modeli, ki stanejo 20ksit+..
MEDENA ::
e moj suhy opis dober ampak na koncu si pogrnil na celi ravni liniji...katera je naša valuta sedaj?
Suhy: Res hvala za tvoj trud. Glede na navedeno je torej za razmislit ali Xoro 2100 (cena super) ali pa mogoce poseč po Philips 5960 (baje ni večjih problemov z predvajanjem, niti s podnapisi, čeprav mi ne rabijo), je pa dražji.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 24932 (9546) | bizi72 |
» | Zunanji HDD DIVX predvajalnikOddelek: Zvok in slika | 1547 (1373) | Alec999 |
⊘ | Kateri dvd, dvix player kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 1621 (1402) | Stepni Volk |
⊘ | Kateri DVD/Divx predvajalnik?Oddelek: Kaj kupiti | 2279 (2019) | Stepni Volk |
» | Kateri Divx predvajalnik kupiti svojim staršem?Oddelek: Kaj kupiti | 2600 (2162) | Yossarian |