Forum » Zvok in slika » [divXvid] Xoro predvajalniki
[divXvid] Xoro predvajalniki
Tom-Cat ::
Meni je 2100-ka zelo vsec. Edini problem je s tem da mi USB disk, ki ga trenutno imam, ne dela z njim. Bom pa nabavil en cheap 2Gb Flash USB key samo za to stvar (je bilo v nacrtu, ker je ta 3.5" USB disk rahlo preglasen).
Kvaliteta slike (se posebej v RGB nacinu na navadnih in progressive output-u za "malo boljse" tv-je) je res lepa. Celo na navadnem video izhodu ki ima samo en kabel je slika res izredna. Isto velja za Audio kvaliteto - Analogni 5.1 je kr dobre kvalitete (digitalni pa je itak super).
Sam nikdar ne uporabljam podnapisov, ampak na 82cm TV-ju se jih da normalno brati, se posebej s novim firmwareom (tu so podnapisi bele barve s crno obrobo), pri mansjih TV-jih pa bi lahko bil problem.
Zaenkrat mi je predvajal VSE kar sem poskusil - od najstarejsih DivX-ov do novejsih XviD-ov s razlicnimi audio kodeki. DVD-ji, VCD-ji, SVCD-ji, etc. - vse je OK. Mogoce je malo slabsi daljinec, ampak to ne moti prevec.
Tudi CD-RW, DVD-RW, DVD-R, etc. vse dela. Tudi MP3/JPEG ni slabo.
Kot receno, meni je edini problem da USB ne dela s tem kar imam trenutno doma.
Za 12.000 SIT je po mojem definitivno vredno nakupa...
Tomaz
Kvaliteta slike (se posebej v RGB nacinu na navadnih in progressive output-u za "malo boljse" tv-je) je res lepa. Celo na navadnem video izhodu ki ima samo en kabel je slika res izredna. Isto velja za Audio kvaliteto - Analogni 5.1 je kr dobre kvalitete (digitalni pa je itak super).
Sam nikdar ne uporabljam podnapisov, ampak na 82cm TV-ju se jih da normalno brati, se posebej s novim firmwareom (tu so podnapisi bele barve s crno obrobo), pri mansjih TV-jih pa bi lahko bil problem.
Zaenkrat mi je predvajal VSE kar sem poskusil - od najstarejsih DivX-ov do novejsih XviD-ov s razlicnimi audio kodeki. DVD-ji, VCD-ji, SVCD-ji, etc. - vse je OK. Mogoce je malo slabsi daljinec, ampak to ne moti prevec.
Tudi CD-RW, DVD-RW, DVD-R, etc. vse dela. Tudi MP3/JPEG ni slabo.
Kot receno, meni je edini problem da USB ne dela s tem kar imam trenutno doma.
Za 12.000 SIT je po mojem definitivno vredno nakupa...
Tomaz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tom-Cat ()
TOP ::
Ja meni se tudi zelo dopade dela super in podnapisi so uredu na 72 ekranu na manšem seveda je slabše.Kar se tiče Yamade je uredu problem je FW ker ga dobiš edino od Pikija pa še od njega ti ga mora kdo dat drugje ga ne dobiš,ima slabo podporo.Xoro ima vsaj na uradni strani in če boš zaflešav potem je problem.Če ga hočeš ti rešit adijo garancija.Na XORO pa lahko ker si ga znel z njihove strani in ni problema.
kiFni ::
Teme nisem čital veliko, tko da ne vem če je že kdo probal najprej prižgat player in nato vtakniti priklopiti disk, ali obratno.
sidney ::
naj povem, da sem zelo razocaran nad tem predvajalnikom. imam xoro415 in bo sel ze 2-gic na servis. 1. je crknu motor, zdej mi pa drgne DVD-je in CD-je ... unicu mi je ze nekaj CD-jev in DVD jev .... zgleda, kot, da glava drgne po poloscku .... star pa je dobre pol leta ....
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!
cryptozaver ::
Men pa cist lepo dela. Snemam do max 90 % kapacitete in ne kupujem lih vsak pocen medij. Max brzina snemanja 4X DVD je zakljucen.
@ cryptozaver: a zamenjas ... jest mam dobre medije, ne snemam z max brzino, ampak ce mi naredi rajse po medijih nima nobene veze kako je posneto. tu gre za mehansko poskodbo ... najbolj pa me jezi, da je kista se v garanciji, in da jo moram vozit 100Km do servisa.... ce racunam voznjo, hja ....... a se splaca sploh popravljat .... jajca .... a mi bodo dvd-je tut placal ... ja za kopije mi je vseeno ... kaj pa originali .... ???
cryptozaver ::
Izkorist servis dokler je se u garancij, druge ni. Zamenam pa ne, lohk dobis kaksne sandale ce ces hehe.
FR34K ::
Kupil se xoro 2100 pa imam par problemčkov. Ko poskušam gledati film mi z rahlimi obrisi zadaj prikazuje sliko iz TVja(lahko tudi prestavlam programe). Pri 5.1 zvoku preko činčev mi zadna dva zvočnika ne delata(nastavil sem 6 kanalni zvok). A novejših firmwarow ni??? Ker tile majhni podnapisi ubijajo.
Hvala za odgovore
Hvala za odgovore
mkos011 ::
a to vete da se iščejo novi programerji za ureditev xoro predvajalnika za nadgraditev podnapisov...sm klico na firmo pa so rekl da takoj nekoga zaposlijo...plačilo je pa tok kokr rečete...seveda v meji normale....
lp marjan
lp marjan
Yossarian ::
Naj mi nekdo napiše za Xoro 2000, kakšne nastavitve ima za podnapise (mislim na x os, y os in to)
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dj71 ::
@ edenpač
Jaz imam nastavitve na 2000-ki:
Tip pisave Pisava 4
Y pozicija +68
X pozicija +52
X širina +88
Probaj pa boš videl če ti bo odgovarjal.
Jaz imam nastavitve na 2000-ki:
Tip pisave Pisava 4
Y pozicija +68
X pozicija +52
X širina +88
Probaj pa boš videl če ti bo odgovarjal.
Štromar
lenivec ::
ne me napadat sem probal mal prebrat ta del foruma ampak je enostavno preveč postov. torej eno (tečno) vprašanje
ma 2000-ka 5.1 izhod in dekoder? in pa katerega bol priporočate 2000-ko al 2100-ko podnapisi niso bistvenega pomena. 5.1 izhod je močno zaželjen
ma 2000-ka 5.1 izhod in dekoder? in pa katerega bol priporočate 2000-ko al 2100-ko podnapisi niso bistvenega pomena. 5.1 izhod je močno zaželjen
dj71, hvala za odgovor. Ko pridem do šlayera, bom tako nastavil.
Kriko ::
Pozdrav.
Zdaj sem skoraj uro in pol pregledoval vse strani in povsod kjer sem hotel dobit kak link za Xoro 415 in kak boljši firmware ne delajo linki več.
Uporabljam v41523se firmware in bi prosil če mi nekdo pošlje zadnjega ki ga uporabljate kateri zlomi te štiri vrstične podnapise, ker sem videl da so fantje naredili spremembe in pomanjšali podnapise tako da se predvaja vsaj v treh vrsticah.
Lahko mi pišete na:
krikoNO@SPAM.volja.net (seveda brez NO SPAM)
Res bi bil zelo hvaležen.
Zdaj sem skoraj uro in pol pregledoval vse strani in povsod kjer sem hotel dobit kak link za Xoro 415 in kak boljši firmware ne delajo linki več.
Uporabljam v41523se firmware in bi prosil če mi nekdo pošlje zadnjega ki ga uporabljate kateri zlomi te štiri vrstične podnapise, ker sem videl da so fantje naredili spremembe in pomanjšali podnapise tako da se predvaja vsaj v treh vrsticah.
Lahko mi pišete na:
krikoNO@SPAM.volja.net (seveda brez NO SPAM)
Res bi bil zelo hvaležen.
kriko
Kriko, mislim, da ni bilo iz tistega nič in da je zadnji uradni FW še vedno najboljši
bajo ::
Ker sem obupal sem zamenjal svoj XORO HSD 4000 za HSD 2100,
načeloma sem zelo zadovoljen, podnapise prebere vse, kar 4000 seveda ni mogla,
usb diske mi tudi vse prebere, edina stvar, ki me moti, je utripanje slike in zadaj
se mi občasno pokaže tv slika, 2100 imam priklopljeno preko scarta na Gorenje
TV 72 ekran, ali so kakšne dodatne nastavitve, ki jih mogoče ne poznam,
mimogrede še to : podnapisi so res majhni, ampak pri veliki televiziji to ni problem,
posebej če jo gledaš TV iz 3-4 m razdalje. Prosim pa za odgovor, če se sploh kaj da narediti.
načeloma sem zelo zadovoljen, podnapise prebere vse, kar 4000 seveda ni mogla,
usb diske mi tudi vse prebere, edina stvar, ki me moti, je utripanje slike in zadaj
se mi občasno pokaže tv slika, 2100 imam priklopljeno preko scarta na Gorenje
TV 72 ekran, ali so kakšne dodatne nastavitve, ki jih mogoče ne poznam,
mimogrede še to : podnapisi so res majhni, ampak pri veliki televiziji to ni problem,
posebej če jo gledaš TV iz 3-4 m razdalje. Prosim pa za odgovor, če se sploh kaj da narediti.
mixoro2100 ::
Vsi govorijo kako 2100 prebavi vse kar vtaknejo not. Pri meni ne prebavi niti enega filma v DivX Slow Motion. Kar pomeni,da mi cca 1/3 filmov ne dela. Res da je ta zapis že nekoliko starejši, a vseeno!
ulisex ::
A mogoče kdo ve kdaj bo, če sploh bo nov FW za 2100-tko. Mislim, da bi morali povečati vsaj podnapise, posodobiti kodeke, urediti pozicijo podnapisov in najbrž še kaj.... Hvala!
Mislim da tega še neboš kmalu učakal. A se nebi dalo to popraviti s kakšnim programom(narediti svoj FW)???
se dobro, da je biu moj 415 v garanciji ... je bil tko zanic, da so mi dal drugega .... heheeh zdej mam pa spet nouga
roller ::
Servus
Imam problem pri predvajalniku Xoro hsd 415. Pri divx-ih mi podnapisov ne prikaže pravilno, šumnike mi kr ven pušča, tam kjer bi naj bili. Firmware sem pred pol leta dol potegnil.
Zanima me kje je možno dobit novejši firmware, če je mogoče to krivo za moje oz. težave predvajalnika.
Če je že kdo omenil rešitev za to težavo v tej temi, sem pa verjetno le to spregledal in bi še prosil da mi še enkrat kdo pomaga
Pa lep pozdrav.
Imam problem pri predvajalniku Xoro hsd 415. Pri divx-ih mi podnapisov ne prikaže pravilno, šumnike mi kr ven pušča, tam kjer bi naj bili. Firmware sem pred pol leta dol potegnil.
Zanima me kje je možno dobit novejši firmware, če je mogoče to krivo za moje oz. težave predvajalnika.
Če je že kdo omenil rešitev za to težavo v tej temi, sem pa verjetno le to spregledal in bi še prosil da mi še enkrat kdo pomaga
Pa lep pozdrav.
Slepa miš - ti loviš !!!
ombre ::
Živjo Roller.
Mislim da ti šumniki ne delajo ker nimaš izbrane prave kodne tabele. Med predvajanjem DivX/Xvid filma pritisni na daljinskem upravljalniku na gumb
ANGLE in nastavi na Charset WIN-1250.
Potem bi moralo delovati. V nasprotnem primeru pa probaj še nadgraditi firmware.
Mislim da ti šumniki ne delajo ker nimaš izbrane prave kodne tabele. Med predvajanjem DivX/Xvid filma pritisni na daljinskem upravljalniku na gumb
ANGLE in nastavi na Charset WIN-1250.
Potem bi moralo delovati. V nasprotnem primeru pa probaj še nadgraditi firmware.
OmbreMan - Galaxy of knowledge
McClane ::
Zanima me če še komu ne deluje pobiranje firmwarea za model 310 ali pa 415 z uradnih strani? Poskusil sem z vsemi možnimi variantami..slovensko stranjo, nemško stranjo..nič..vedno napiše server error!
Kje potem dobiti zadnji firmware za 310?
thanks!
Kje potem dobiti zadnji firmware za 310?
thanks!
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer
ombre ::
jej jej fantje. na xoro,si je vse objavljeno:
Firmware za HSD 6000: http://www.xoro.si/Firmware/BANK30.zip
Firmware za HSD 2000: http://www.xoro.si/Firmware/HSD2000.BIN
Firmware za HSD 415: http://www.xoro.si/Firmware/hsd415v4152...
Drugače so pa za 310 ne vem kje ga dobiti... Probaj poklicat na zastopnika pa nej ti pomagajo.
Firmware za HSD 6000: http://www.xoro.si/Firmware/BANK30.zip
Firmware za HSD 2000: http://www.xoro.si/Firmware/HSD2000.BIN
Firmware za HSD 415: http://www.xoro.si/Firmware/hsd415v4152...
Drugače so pa za 310 ne vem kje ga dobiti... Probaj poklicat na zastopnika pa nej ti pomagajo.
OmbreMan - Galaxy of knowledge
vito2 ::
A mi lahko kdo pove prosim, kako se nastavijo podnapisi na HSD2000 in kako se naloži FW na ta predvajalnik. In ali je normalno, da ne podpira šumnikov pri podnapisih? Predvajalnik sem dobil danes, pa me je precej razočaral, vsaj kar se podnapisov tiče-majhni in brez ČŠŽ, pa še vseh mi ne predvaja. No, če bi se dalo to nekako popraviti...Sicer pa za ta cenovni razred kar dober daljinc, kar tudi ni zanemarljiv podatek. Za morebitne odgovore vnaprej hvala.
vi to
vi to
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vito2 ()
vito2 ::
Si bom kar sam odgovoril: poglej na www.xoro.si, servis...itd. in poišči v navodilih čisto na koncu, kako se nalaga FW. Jaz sem ,preden sem našel in prebral ta navodila, naredi točno tisto, česar ne bi smel - pritiskal na gumb med nalaganjem, pa sem imel srečo in mi je po popravnem izpitu uspelo nastaviti podnapisae na točno takšne, kakršne sem si želel. Nov vtis: predvajalnik mi postaja vedno bolj všeč. Skoraj ga že lahko priporočam.
vi to
vi to
RobertoSlo ::
Xoro 2000 mi je pred kratkim nehal brati dvd+r/rw, dvd-r/rw medije oz. "drgne" cd dolgo casa in nic se ne zgodi.
Obstaja kaksna resitev oz. ali je crknil laser?
Predvajalnik je se vedno v garanciji.
lp
Obstaja kaksna resitev oz. ali je crknil laser?
Predvajalnik je se vedno v garanciji.
lp
Raje kar nesi nazaj
a kdo ve, kje je servis za Xoro? ...upam, da ne Izid na jesenicah?
obstaja se kje blizje slucajno?
obstaja se kje blizje slucajno?
Za Slovenijo:
Izid d.o.o. Distribucija Ljubljana
Cesta v Gorice 36
1000 Ljubljana
+386 1 242 83 40
klik
Izid d.o.o. Distribucija Ljubljana
Cesta v Gorice 36
1000 Ljubljana
+386 1 242 83 40
klik
Websitemaker ::
Pri 415 mi noče odpreti CD enote, notri je en DVD posnet z DIVXi in ko ga prižgem drgne po DVD-ju, če pritisnem na OPEN, se na displeju napiše OPEN, odpre ga pa ne .... če ga pustim "drgnt" do konca pa mi napiše NO DISK .... any idea ?
XORO RULES
Websitemaker ::
Problem je bil v tem, da je DVD "zlezel" iz predalčka, ker sem ga (celo škatlo) z DVDjem vred prestavljal in med tem obrnil na glavo... Tako se je DVD zagozdil in ni pustil odpreti enote.... malo sem porukal, ga dvakrat obrnil in DVD je padel notri v notranjost škatle.... potem so se vratca odprla, nato pa je sledilo polurno shake-anje XOROTA, da sem ga naravnal tako, da je DVD padel nazaj ven .... ufff .. no ja , zadeva spet normalno deluje :)
XORO RULES
rockeye ::
Hmm sidney, imam čist isti predvajalnik kot ti Xoro 415 in isto je star pol leta in crknu mi je motorček po treh mesecih zdej pa drgne dvdje... Ne moreš verjet!!! Sam da mam jest 10km do servisa :)
Sem mislil da so bolj kvalitetni ti predvajalniki.
Sem mislil da so bolj kvalitetni ti predvajalniki.
rockeye:
415-ko imam ze leto in dela brez problemov...poleg tega imam pa se 2000-ko, ki pa mi je po treh mesecih zacela drgnit dvdje - ubistvu dela, pa spet ne, pa spet ne itd :)
cas je da obiscem servis:)
415-ko imam ze leto in dela brez problemov...poleg tega imam pa se 2000-ko, ki pa mi je po treh mesecih zacela drgnit dvdje - ubistvu dela, pa spet ne, pa spet ne itd :)
cas je da obiscem servis:)
moped ::
Prvo se opravičujem, ker nisem pregledal vseh 33 strani te teme. Imam Xoro 415, vse je delalo bp, tudi nov FW sem naložil, po pol leta pa mi kar naenkrat ni da več signala na TV, pa tudi DVD-je nekam dolgo bere. Na TV pa je črn ekran, se pravi nič od signala, tudi začetne slike od Xoro-ta ni.
Preveril sem na več TV-jih in tudi z več scart kabli, pa nič.
Ali ima mogoče kdo kakšno idejo, kaj bi bilo?
Zadeva je sicer še v garanciji, zanima pa me, če garancija še velja, če enkrat FW nadgradiš. Nadgradil sem ga z uradnim FW, vendar novejšim, kot je že bil.
Preveril sem na več TV-jih in tudi z več scart kabli, pa nič.
Ali ima mogoče kdo kakšno idejo, kaj bi bilo?
Zadeva je sicer še v garanciji, zanima pa me, če garancija še velja, če enkrat FW nadgradiš. Nadgradil sem ga z uradnim FW, vendar novejšim, kot je že bil.
Uveljavi garancijo
Garancija ti še vedno velja, izgubiš jo le v primeru, če nadgradiš s kakšnim firmwareom, ki ni z uradne strani
meni tudi xoro 2000 dela probleme-mi ne prebere dvdjev...
Garancija ti še vedno velja, izgubiš jo le v primeru, če nadgradiš s kakšnim firmwareom, ki ni z uradne strani
meni tudi xoro 2000 dela probleme-mi ne prebere dvdjev...
robertto ::
moped
Poskusi pritiskati na gumb IP (na mašini). Jaz sem imel enak problem in sem stvar rešil na ta način.
Poskusi pritiskati na gumb IP (na mašini). Jaz sem imel enak problem in sem stvar rešil na ta način.
coti ::
Sem dobil od prijateljev na popravilo(nastavitve, update) Xoro 415 in me je prav presenetil. Za divx podnapise sploh ne potrebuje popolnoma enakega imena datotek avi in sub kot ostali, ampak najprej izbereš podnapise z tipko subtitle in poženeš film. Carsko.
firbec ::
Zanima me, kako se preveri, katera verzija firmware-a je naložena na Xoro HSD 6000 ? Namreč, tisto OPEN + 1 2 3 ne pokaže nič. Je verzija od Alec999 (Xoro hsd-6000 v1.0 (17.01.2005)) boljša od tiste z uradne strani Xoro.si (BANK30.ZIP) - sprašujem tiste, kateri ste se s tem že poigrali. LP
Muzo ::
Ja, je boljša. Bistveno lepši font podnapisev, drugače je enaka funkcionalnost.
lp
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Muzo ()
firbec ::
kako pa se preveri, katera verzija firmware-a je naložena na Xoro HSD 6000 ? A je razlika firmware-ov samo v podnapisih, ali še kaj ? Se da naložit še enkrat firmware z uradne strani, potem, ko sem že naložil firmware od ALEC999 ? lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: firbec ()
Imam tele zvočnike.
http://www.norastran.com/index.php?hv=1...
Zanima me, če bi lahko ti kakorkoli pasali na Xoro 415. Kakšne nastavitve moram imeti na playerju?
http://www.norastran.com/index.php?hv=1...
Zanima me, če bi lahko ti kakorkoli pasali na Xoro 415. Kakšne nastavitve moram imeti na playerju?
Muzo ::
Ne vem kako se pogleda verzija firmware-a, seveda pa lahko potem gor naložiš spet uradni firmware, če ti ta ne bo odgovarjal, mislim pa da je razlika samo v podnapisih. Lahko pa pogledaš nazaj po temi, pa boš našel verjetno, kje sva z Alecom govorila o tem.
Hitro potrebujem nasvet. Nabavil sem si neke računalniške Logitech zvočnike X-530 in sicer je to sistem 5.1. Zanima me pa, kako si moram nastavit na playerju v nastavitvah za zvok. Prosim za hitro pomoč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 24936 (9550) | bizi72 |
» | Zunanji HDD DIVX predvajalnikOddelek: Zvok in slika | 1547 (1373) | Alec999 |
⊘ | Kateri dvd, dvix player kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 1622 (1403) | Stepni Volk |
⊘ | Kateri DVD/Divx predvajalnik?Oddelek: Kaj kupiti | 2279 (2019) | Stepni Volk |
» | Kateri Divx predvajalnik kupiti svojim staršem?Oddelek: Kaj kupiti | 2600 (2162) | Yossarian |