Forum » Zvok in slika » [divXvid] Xoro predvajalniki
[divXvid] Xoro predvajalniki
bajo ::
Takšni, ki pa imamo 4000; jaz, trek@s,defko,.. pa lahko samo čakamo in čakamo
in čakamo na nov FW, zadnji uradni je bil iz 18.11.05, a ni to že skoraj pol leta in
se lahko po glavi točemo, zakaj smo sploh kupili takšen plejer.
A ja zato, ker je imel najboljše teste, mater jim, so me nategnili kot psa.
Pa mislim, da bom ta lep in moderno oblikovan Xoro HSD 4000 vsak čas vrgel v kanto na
smetišče zgodovine in ski kupil Yamado 6800, ne bo očitno druge.
in čakamo na nov FW, zadnji uradni je bil iz 18.11.05, a ni to že skoraj pol leta in
se lahko po glavi točemo, zakaj smo sploh kupili takšen plejer.
A ja zato, ker je imel najboljše teste, mater jim, so me nategnili kot psa.
Pa mislim, da bom ta lep in moderno oblikovan Xoro HSD 4000 vsak čas vrgel v kanto na
smetišče zgodovine in ski kupil Yamado 6800, ne bo očitno druge.
carota ::
BTW: Na nekem nemškem forumu sem bral, da so od proizvajalca izvedeli da Xoro 4000 ne bo dobil novega FWja.
RobertoSlo ::
piki64
tale tvoj link trenutno ne dela, ker je stran ocitno umaknjena - a lahko das se kam drugam tole nadgradnjo?
Aja, pa se neki bi te vprasal ...pri xoro 2000 je ful cudno nastavljeno upravljanje z daljincem - ce se hoces s smernimi tipkami pomikati navzdol/navzgor, ti gre za mislim da 10 stopenj, pri stari 415-ki se je premaknilo za eno vrstico, kar osebno mislim, da je boljs ; torej, a mislis, da se da to postimat kar v firmware-u?
drugo, kar me je motilo to, da se ne da vec izbirati podnapisov pri filmi, kar je po eni strani fajn, po drugi pa spet ne :) ...podnapisi so pa se vedno za malenkost premajhni
hvala ti za dobro skrb
lep pozdrav
tale tvoj link trenutno ne dela, ker je stran ocitno umaknjena - a lahko das se kam drugam tole nadgradnjo?
Aja, pa se neki bi te vprasal ...pri xoro 2000 je ful cudno nastavljeno upravljanje z daljincem - ce se hoces s smernimi tipkami pomikati navzdol/navzgor, ti gre za mislim da 10 stopenj, pri stari 415-ki se je premaknilo za eno vrstico, kar osebno mislim, da je boljs ; torej, a mislis, da se da to postimat kar v firmware-u?
drugo, kar me je motilo to, da se ne da vec izbirati podnapisov pri filmi, kar je po eni strani fajn, po drugi pa spet ne :) ...podnapisi so pa se vedno za malenkost premajhni
hvala ti za dobro skrb
lep pozdrav
trek@s ::
Kaj menite, bi bila yamada 6800 vredu nadomestek za xoro 4000? So podnapisi pa to poštimani? (ok, sej grem brat sosednjo temo )
polde66:
xoro 2000 si lastim sedaj ze 2 tedna in mi je kr prirasel k srcu :) - predvsem mi je vsec njegova majhnost, glede na to da so ostali predvajalniki dost veliki..
v primerjavi s xoro 415, ki jo imam se sedaj me moti le to, da so zaenkrat se vedno majhni podnapisi, ne mores zbirat rocno podnapisov (izbere oz.nalozi ti jih avtomatsko), drgac dela pa vse brez problema
to je le moje osebno mnenje, ki sem si ga ustvaril ob uporabi omenjenih dveh predvajalnik, za kaksne konkretne info. bos moral pa tud bolj konkretno vprasat.
lp
xoro 2000 si lastim sedaj ze 2 tedna in mi je kr prirasel k srcu :) - predvsem mi je vsec njegova majhnost, glede na to da so ostali predvajalniki dost veliki..
v primerjavi s xoro 415, ki jo imam se sedaj me moti le to, da so zaenkrat se vedno majhni podnapisi, ne mores zbirat rocno podnapisov (izbere oz.nalozi ti jih avtomatsko), drgac dela pa vse brez problema
to je le moje osebno mnenje, ki sem si ga ustvaril ob uporabi omenjenih dveh predvajalnik, za kaksne konkretne info. bos moral pa tud bolj konkretno vprasat.
lp
nadzorni ::
l.p.
WTF!!
Na xoro.si se je pojavil nov FW za xoro2100(HSD2100) z dnem 24.4.06,ampak,ko kliknes na dolpoteg se ti izpise HSD2000.BIN- tole bo verjetno za xoro2000?
Napaka,al ni napaka?Je za 2100,al ni?
EDIT:je ze popravljeno NOVI FW za xoro 2100 je zunaj :)
Damn :)
WTF!!
Na xoro.si se je pojavil nov FW za xoro2100(HSD2100) z dnem 24.4.06,ampak,ko kliknes na dolpoteg se ti izpise HSD2000.BIN- tole bo verjetno za xoro2000?
Napaka,al ni napaka?Je za 2100,al ni?
EDIT:je ze popravljeno NOVI FW za xoro 2100 je zunaj :)
Damn :)
Toje moje mnenje drugi imejte svojo!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nadzorni ()
miBa ::
Novi firmware za HSD-4000 lahko dobite na http://www.xoro.si/Firmware/HSD4000_030306.rar
Firmware ni dokončen, je brez SLO menijev, vendar pa delajo slo znaki pri DIVX podnapisih. Popravljeno je tudi nekaj napak.
Še direktni link za HSD-2100 - tudi ta je še v izdelavi!!!
Prosim sporočite napake, želje, popravke...
LP,
MiBA
miba@izid.net
Firmware ni dokončen, je brez SLO menijev, vendar pa delajo slo znaki pri DIVX podnapisih. Popravljeno je tudi nekaj napak.
Še direktni link za HSD-2100 - tudi ta je še v izdelavi!!!
Prosim sporočite napake, želje, popravke...
LP,
MiBA
miba@izid.net
Zgodovina sprememb…
- spremenil: miBa ()
miBa ::
Objavljen ni zato, ker nima slovenskih menijev in je še testna različica.
LP,
MiBa
LP,
MiBa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: miBa ()
TOP ::
Pozdravljeni danes sem dobil XORO 2100 dela uredu edino na filmih divx mi noče delat ČŽŠ SLO podnapisi kaj moram naložiti novejši FW.
H V A L A
H V A L A
ko_mar ::
A mi lahko prosim nekdo pomaga!!
Imam xoro hsd711 in mi dela na podnapisih formatov sub in srt.In sicer mi en film na divixu dela normalno in ko dam drugi film istega formata mi ne dela in spet in spet nekajkrat dela nekajkrat ne dela so pa vsi podnapisi istega formata delajo pa le nekatiri. Pomagajte prosim !!!!!!!
Hvala!!!
Imam xoro hsd711 in mi dela na podnapisih formatov sub in srt.In sicer mi en film na divixu dela normalno in ko dam drugi film istega formata mi ne dela in spet in spet nekajkrat dela nekajkrat ne dela so pa vsi podnapisi istega formata delajo pa le nekatiri. Pomagajte prosim !!!!!!!
Hvala!!!
kiklopkiklop ::
jaz sem naložil FW(24.04.) za 2100 in sem bolj zadovoljen kot prej. podnapisi so še vedno iste velikosti, samo zamaknjeni so bolj na dno slike in so tako ves čas na črni podlagi. naložil sem ga direktno iz xoro.si. ščž dela pri Divx, za DVD ne vem povedat.
vsekakor velik lažje preberem kot prej. ampak če so že FW štelal kako da so pozabil malo font zvečat.
vsekakor velik lažje preberem kot prej. ampak če so že FW štelal kako da so pozabil malo font zvečat.
ko_mar ::
Sej zdej sem pušinu de sm biu smotan mal, Imme podnapisa in filma morta bit enaka pol pa dela lol.
TOP ::
Jaz sem tud naložu novi FW za XORO 2100 in zdaj sem zelo zadovoljen podnapisi so pomaknjeni niže in bele barve in zdaj se pa da brati res je da imam TV 72cm diagonalo.Tako da moram reč da je ta XORO res zelo dober nakup trenutno bolši kot pa Yamada 6800 ki jo ima prijatelj.
lepi joker ::
zdaj je res veliko boljše,,samo ne razumem zakaj ne naredijo malo večjih,,v čem jim je fora?
l.p. atamama
bosstjan ::
Ok, tole brat je fino, ker je ogromno mnenj in zves ogromno. Po drugi strani pa ni fino, ker je vsega prevec.
Tko da mam eno zlo filozofsko vprasanje:)) Ce bi bil FW totalno ustiman (predvsem podnapisi) za XOROTE 2000, 2100, 4000, kerga se splaca kupt? A 4000 zard citalcev, al 2100 zard usbja, al 2000 zard MTK cipa (pa kokr berem, je res problem samo FW oz. podnapisi) ?
K se odlocam ze neki cajta, pa pol pride par novih postov, pa mi spet ni nc jasn:))
Hvala
Tko da mam eno zlo filozofsko vprasanje:)) Ce bi bil FW totalno ustiman (predvsem podnapisi) za XOROTE 2000, 2100, 4000, kerga se splaca kupt? A 4000 zard citalcev, al 2100 zard usbja, al 2000 zard MTK cipa (pa kokr berem, je res problem samo FW oz. podnapisi) ?
K se odlocam ze neki cajta, pa pol pride par novih postov, pa mi spet ni nc jasn:))
Hvala
destiny ::
Jest bi se odloču za MTK chip. To ti zagotavlja veliko večjo podporo in s tem relativno kakovostno delovanje predvajalnika. Vse ostale stvari so drugotnega pomena.
karspeteden ::
Počasi se mi ne da več pečt vseh tech cd-jev in dvd-jev in bi gledal direkt iz diska. Odločam se med:
- XORO 2100
- Yamada 7200XCU (oba imata USB vhod, za XORO smo brali, da ljudem predvaja iz USB diska).
Kako mnenje?
Alternativa so HDD ohišja z vgrajenim video sistemom
(nekatera tudi USB host, LAN ...). V glavnem prodajajo korejci pod temi imeni:
- RAPSODY (160GB, 57000 SIT)
- FreeCOM (160GB, 290 EUR)
- UNICORN/MVix (0GB, 110 EUR)
- TVIX (grozna oblika)
- MODIX alias DTX Infocom (0GB, 240USD, ampak bogato opremljen)
Nisem zasledil, da bi pri nas te zadeve kdo prodajal.
Ti nasteti imajo tudi soliden LDC display, da se da navigirat
po muziki brez televizije.
Kake izkusnje kdo?
Cheers!
kartameden@gmail.com
- XORO 2100
- Yamada 7200XCU (oba imata USB vhod, za XORO smo brali, da ljudem predvaja iz USB diska).
Kako mnenje?
Alternativa so HDD ohišja z vgrajenim video sistemom
(nekatera tudi USB host, LAN ...). V glavnem prodajajo korejci pod temi imeni:
- RAPSODY (160GB, 57000 SIT)
- FreeCOM (160GB, 290 EUR)
- UNICORN/MVix (0GB, 110 EUR)
- TVIX (grozna oblika)
- MODIX alias DTX Infocom (0GB, 240USD, ampak bogato opremljen)
Nisem zasledil, da bi pri nas te zadeve kdo prodajal.
Ti nasteti imajo tudi soliden LDC display, da se da navigirat
po muziki brez televizije.
Kake izkusnje kdo?
Cheers!
kartameden@gmail.com
ulisex ::
Za XORO 2100.
Ali bi lahko MiBa ali pa kdo drug po točkah napisal razliko med "novim" FW (24.04.06) in starim (22.02.06). Mislim, da bistvene razlike sploh ni.
Meni delajo podnapisi pri Divx-ih še slabše kot s prejšnjim FW. Ko v SETUP-u nastavim TV SISTEM na AVTO, mi spodnje vrstice podnapisov sploh ne prikaže, so izven ekrana. Če pa imam v SETUP-u nastavljen TV SISTEM na PAL, potem pa podnapise enkrat prikaže spodaj ekrana, drugič pa malo više.
Kaj je z velikostjo podnapisov? Rečeno je bilo, da bodo popravili tudi velikost podnapisov, ne pa samo tisto nagravžno rumeno barvo, PA NISO STORILI NIČ.
Da lahko spet kolikor toliko "normalno" uporabljam XORO--ta sem naložil nazaj stari FW.
Kdaj bo končno prišel ven kakšen spodoben FW za XORO 2100, oziroma kdaj bo nekdo skrekal ta FW in popravil napake?
Hvala in LP
Ali bi lahko MiBa ali pa kdo drug po točkah napisal razliko med "novim" FW (24.04.06) in starim (22.02.06). Mislim, da bistvene razlike sploh ni.
Meni delajo podnapisi pri Divx-ih še slabše kot s prejšnjim FW. Ko v SETUP-u nastavim TV SISTEM na AVTO, mi spodnje vrstice podnapisov sploh ne prikaže, so izven ekrana. Če pa imam v SETUP-u nastavljen TV SISTEM na PAL, potem pa podnapise enkrat prikaže spodaj ekrana, drugič pa malo više.
Kaj je z velikostjo podnapisov? Rečeno je bilo, da bodo popravili tudi velikost podnapisov, ne pa samo tisto nagravžno rumeno barvo, PA NISO STORILI NIČ.
Da lahko spet kolikor toliko "normalno" uporabljam XORO--ta sem naložil nazaj stari FW.
Kdaj bo končno prišel ven kakšen spodoben FW za XORO 2100, oziroma kdaj bo nekdo skrekal ta FW in popravil napake?
Hvala in LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ulisex ()
za XORO 2100:
stari FW 22.02.06:
podnapisi so bili na sredini slike ,majhni in rumeni
novi FW 24.04.06:
podnapisi so na dnu slike ,,še vedno majhni,,vendar beli
TV imam LCd 68 cm ekran 16:9,,tako da sem sedaj z podnapisi že kar zadovoljen,,drugih problemov ne vidim ,,razen velikosti
stari FW 22.02.06:
podnapisi so bili na sredini slike ,majhni in rumeni
novi FW 24.04.06:
podnapisi so na dnu slike ,,še vedno majhni,,vendar beli
TV imam LCd 68 cm ekran 16:9,,tako da sem sedaj z podnapisi že kar zadovoljen,,drugih problemov ne vidim ,,razen velikosti
l.p. atamama
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lepi joker ()
Ramster ::
Imam Xoro 2000, kupljen konec aprila.
Ali se da izvedeti katero verzijo firmware-a imam?
V navodilih oziroma na strani xoro.si ne najdem o tem nobene informacije.
lp, R
Ali se da izvedeti katero verzijo firmware-a imam?
V navodilih oziroma na strani xoro.si ne najdem o tem nobene informacije.
lp, R
fr33sat ::
Tudi sam sem (poleg 415-star eno leto, zadovoljen z njim) kupil še 2000 za mojo "boljšo polovico". Danes sem nadgradil FW po navodlih na xoro.si. Vse je OK, priporočam pa da namesto tip pisave 3 raje izberete tip 4, ki je vsaj normalno gledljiv. Tip 3 je premajhen in se ga dejansko komaj vidi (moja gleda na 17" LCD monitorju).
Poleg tega, da glede na 415 kar pogrešam izbiro podnapisov me zelo moti še ena stvar. Ko gledam namreč več DivX-ov na enem DVD (konkretno 10 delov stargate SG-1) se približno minuto pred koncem vsakega dela slika takorekoč ustavi in po parih sekundah nadaljuje za sekundo, pa spet stop itd... Res da je ponavadi odjavna špica, ampak to se mi ne zdi normalno. Na HSD 415 deluje brez težav.
Kakšen predlog, ideja ?
Poleg tega, da glede na 415 kar pogrešam izbiro podnapisov me zelo moti še ena stvar. Ko gledam namreč več DivX-ov na enem DVD (konkretno 10 delov stargate SG-1) se približno minuto pred koncem vsakega dela slika takorekoč ustavi in po parih sekundah nadaljuje za sekundo, pa spet stop itd... Res da je ponavadi odjavna špica, ampak to se mi ne zdi normalno. Na HSD 415 deluje brez težav.
Kakšen predlog, ideja ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fr33sat ()
mrkva1 ::
glede na to da je tema zelo dolga se mi zdi da ne bom našel..
torej ali je prišel v zadnjem času(par mesecev) kakšen nov firmware za 415-ko.
Ali se da kje drugje dobiti firmware s katerim bi si lahko določal velikost pisave ter velikost povečave???
prosim za odgovor
hvala
torej ali je prišel v zadnjem času(par mesecev) kakšen nov firmware za 415-ko.
Ali se da kje drugje dobiti firmware s katerim bi si lahko določal velikost pisave ter velikost povečave???
prosim za odgovor
hvala
fr33sat ::
Kolikor jaz vem, ne. Pa saj so na 415 dovolj veliki podnapisi. Drugače pa xoro.si xoro.co.yu xoro.de ...
mrkva1 ::
Ja so kr veliki ampak....
xoro.si sem gledu
kaj pa tko kkšni drugi firmware-ji a obstajajo
xoro.si sem gledu
kaj pa tko kkšni drugi firmware-ji a obstajajo
fr33sat: vidm da se si naredil podobno kot jaz :) tud jst si zaenkrat lastim oba xoro 415 je dobil svojga mlajsga brata 2000-ko in me je na zacetku tud motilo to, da nisi mogel izbirati podnapisa - to sem se navadil in mi je cist fajn, se posebaj ce das predvajalnik v uporabo mami, ki vseh teh funkcij kot je recimo izbira podnapisa, ne zna uporabljati :)
drgac pa tud jst priporocam, da se izbere tip pisave 4 in ne 3 kot pise v navodilih.
Daj mi prosim povej, ce se hoces premikati s smernimi tipkami za eno navzdol, ti deluje, ali se moras premikati s tipkami za naslednjo datoteko (tipko >>| spodaj)
si opazil se kaksno drugo pomankljivost?
drgac pa tud jst priporocam, da se izbere tip pisave 4 in ne 3 kot pise v navodilih.
Daj mi prosim povej, ce se hoces premikati s smernimi tipkami za eno navzdol, ti deluje, ali se moras premikati s tipkami za naslednjo datoteko (tipko >>| spodaj)
si opazil se kaksno drugo pomankljivost?
polde66 ::
V navodilih, če bi jih prebral ti lepo piše da z nadgradno firmwera smerne tipke več ne delujejo, zato ti pa deluje ista funkcija z tipko "skipe" ( mislim da piše to, nisem zihr ker nimam daljinca pri sebi) naprej in nazaj kot gor in dol.
Tko da to ne predstavlja nobenega problema le druge tipke so temu namenjene.
Tko da to ne predstavlja nobenega problema le druge tipke so temu namenjene.
polde
ombre ::
Tomanator: xoro.si poglej pod servis. Mislilm da je to najnovejši firmware.
Jap pri 2000 je tako da pol delujejo tele smerne tipke malo drugače. Za posamezen pomik uporabi tipko Skip.
Jap pri 2000 je tako da pol delujejo tele smerne tipke malo drugače. Za posamezen pomik uporabi tipko Skip.
OmbreMan - Galaxy of knowledge
dj71 ::
Je mogoče že kdo probal FW za 2000 z datumom 04.05.06 oz. kakšne so spremembe ???
Na strani xoro.si
LP
Na strani xoro.si
LP
Štromar
defko ::
Sem čakal na MiBo, da bo spisal na tem forumu to, kar mi je poslal po mailu pred dnevi:
"Pozdravljeni,
Za Xoro HSD-4000 se dela popolnoma nov firmware, takoj ko bo na voljo bo objavljen na www.xoro.si"
Vendar se mi zdi, da bi pa sedajle pri Izid-u že lahko zamenjali ta "zvečilni gumi"! Dela se dela že odkar sem ga kupil! Mislim - to so pa res ultra Babilonci pr tem Xoro-tu. Ko bi vsaj uradno namignili, da se nekaj pripravlja pa bi vsi MI lastniki in ostali v Vzhodni Evropi počakali; nekateri pa še celo kupili to 4000-ico. BABILONCI
"Pozdravljeni,
Za Xoro HSD-4000 se dela popolnoma nov firmware, takoj ko bo na voljo bo objavljen na www.xoro.si"
Vendar se mi zdi, da bi pa sedajle pri Izid-u že lahko zamenjali ta "zvečilni gumi"! Dela se dela že odkar sem ga kupil! Mislim - to so pa res ultra Babilonci pr tem Xoro-tu. Ko bi vsaj uradno namignili, da se nekaj pripravlja pa bi vsi MI lastniki in ostali v Vzhodni Evropi počakali; nekateri pa še celo kupili to 4000-ico. BABILONCI
ombre ::
Kolikor je meni znano ima HSD 4000 težave s požiranjem podnapisev in ne samo slovenskih ampak vseh na splošno zaradi strojne napake v
čipu ki jo poganja. Mislim da je notri čipset Zorann oz. nekaj podobnega.
Xoro za to napako ve že ohoho časa in šele pred kratkim so poslali t.i. beta firmware, ki pa na žalost ni odpravil te napake. Morte pa vedet da so tele programske kode firmwara zelo zelo nepregledne in napol napisane. V njih je en kup opcij, ki so čisto brezvzeze tam . Kot izgleda jih piše več ljudi naenkrat (Imel sem možnost videti izvorno kodo za HSD 2100, ko sem bil na Izidu na servisu) - 50 map in v vsaki 60 datotek v glavnem džumbus. Dokler pa je firmware made in china... boste pa pač čakali ali pa kupili nov predvajalnik. Meni osebno xoro 415 odlično služi.
čipu ki jo poganja. Mislim da je notri čipset Zorann oz. nekaj podobnega.
Xoro za to napako ve že ohoho časa in šele pred kratkim so poslali t.i. beta firmware, ki pa na žalost ni odpravil te napake. Morte pa vedet da so tele programske kode firmwara zelo zelo nepregledne in napol napisane. V njih je en kup opcij, ki so čisto brezvzeze tam . Kot izgleda jih piše več ljudi naenkrat (Imel sem možnost videti izvorno kodo za HSD 2100, ko sem bil na Izidu na servisu) - 50 map in v vsaki 60 datotek v glavnem džumbus. Dokler pa je firmware made in china... boste pa pač čakali ali pa kupili nov predvajalnik. Meni osebno xoro 415 odlično služi.
OmbreMan - Galaxy of knowledge
Tom-Cat ::
Zdravo !
Sem vceraj nabavil 2100. Takoj update-al firmware (tako da so podnapisi lepo na spodnjem delu ekrana in bele barve s crno obrobo). Vse deluje super (tudi branje iz USB pogonov - kar je bil razlog za nakup). Le ena stvar me moti...
Tisto kodo za "Parental Lock" imam izklopljeno v menijih, ampak pri dolocenih DVD-jih mi se vedno vrze na zaslon da moram vnesti sifro (ki je po default-u 0000), vcasih tudi dvakrat. Mogoce kdo ve kaj je tu narobe in kako se da to popolnoma izklopit ?
Lp,
Tomaz
Sem vceraj nabavil 2100. Takoj update-al firmware (tako da so podnapisi lepo na spodnjem delu ekrana in bele barve s crno obrobo). Vse deluje super (tudi branje iz USB pogonov - kar je bil razlog za nakup). Le ena stvar me moti...
Tisto kodo za "Parental Lock" imam izklopljeno v menijih, ampak pri dolocenih DVD-jih mi se vedno vrze na zaslon da moram vnesti sifro (ki je po default-u 0000), vcasih tudi dvakrat. Mogoce kdo ve kaj je tu narobe in kako se da to popolnoma izklopit ?
Lp,
Tomaz
Slowhand ::
Imam 415ko, ki je dober predvajalnik, kar me edino moti, je zoom pri divix filmih, ki je lahko samo 2x. Zanima me, kako je s tem pri 2000ki. Omogoča tudi kakšno vmesno stopnjo zooma?
LP
LP
jst si lastim oba 415-ko in 2000-ko in (trkam na les) zaenkrat oba dobr delata - pač vsak ima svoje pomankljivosti in prednosti
zoom pri 2000-ki je tak kot pri 415 ki , ima pa še več zooma- oz. pomanjšave (1/2x,1x, 2x, 3x) manjkal bi mogoče res 1.5x-ni
mene še vedno moti pomikanje po datotekah pri 2000 ki kjer se premikas s tipkama "skip", kar je pri 415-ki boljš, saj se premikaš s smernimi tipkami
lp
zoom pri 2000-ki je tak kot pri 415 ki , ima pa še več zooma- oz. pomanjšave (1/2x,1x, 2x, 3x) manjkal bi mogoče res 1.5x-ni
mene še vedno moti pomikanje po datotekah pri 2000 ki kjer se premikas s tipkama "skip", kar je pri 415-ki boljš, saj se premikaš s smernimi tipkami
lp
tudi mene to zanima?
l.p. atamama
polde66 ::
probej izklopit v meniju ter nato ugasnt komponento ter spet prižgat, men tko nastavitve ostanejo v spominu
polde
kramerica ::
Kot sem ze omenil par postov nazaj.
Ko vstavis NTSC dvd v predvajlnik xoro 2100 se ti zacne na vsak premaknjeni vob pojavljati koda za vpisat. Pojavlja se zato, ker nimas še nastavljene kode.
Daš medij iz predvajalnika in vidiš na tvju samo ozadje rdeč od xorota.
V prazno na hitr vtipkaš 9735 kodo in se ti pojavi sistemski menu za xoro (vidš kero mas zadnjo verzijo kodeka gor in ostale sistemske nastavitve.)
Pojavlja se tist vpis koda zato, ker še nimas nastavljeno...V tem sistemskem menuju si nastavi eno kodo...jaz sem dal 1621 in jo potrdil. Za konec sm tist kdo lahko gleda označil vse in shranil pa šel ven iz menuja.
Predvajlnik izklopil in ga nazaj prizgal in vstavil spet NTSC dvd in ni vec tezil za kodo.
Če pa slucajno bi, pa vpises tisto ki si jo nastavil...potem pa res nebi smel vec tezit :D
Ko vstavis NTSC dvd v predvajlnik xoro 2100 se ti zacne na vsak premaknjeni vob pojavljati koda za vpisat. Pojavlja se zato, ker nimas še nastavljene kode.
Daš medij iz predvajalnika in vidiš na tvju samo ozadje rdeč od xorota.
V prazno na hitr vtipkaš 9735 kodo in se ti pojavi sistemski menu za xoro (vidš kero mas zadnjo verzijo kodeka gor in ostale sistemske nastavitve.)
Pojavlja se tist vpis koda zato, ker še nimas nastavljeno...V tem sistemskem menuju si nastavi eno kodo...jaz sem dal 1621 in jo potrdil. Za konec sm tist kdo lahko gleda označil vse in shranil pa šel ven iz menuja.
Predvajlnik izklopil in ga nazaj prizgal in vstavil spet NTSC dvd in ni vec tezil za kodo.
Če pa slucajno bi, pa vpises tisto ki si jo nastavil...potem pa res nebi smel vec tezit :D
Kramerica: Hvala ! Zadeva deluje...
Imam pa se eno vprasanje v zvezi z 2100 in USB prikljuckom. Izgleda da velika vecina Flash kljucev deluje brez problema (vsaj tistih ki sem jih sprobal), ampak zaenkrat mi ni delal se noben 3.5" IDE Rack - i.e. USB skatla v katero das 3.5" Hard Disk (ima externo napajanje). Pri vseh "crkne" ko pokaze file-browser.
Je mogoce kdo imel sreco s kaksnimi 3.5" eksternimi USB diski ? Ali mogoce z 2.5" (ti ne potrebujejo napajanja) - razmisljam o nakupu enega 80 ali 100Gb 2.5" zunanjega USB diska, ampak ne bi rad prej kupil preden sem 100% da zadeva deluje. Ce je komu uspelo naj prosim napise firmo in tip...
Najlepsa Hvala,
Tomaz
Imam pa se eno vprasanje v zvezi z 2100 in USB prikljuckom. Izgleda da velika vecina Flash kljucev deluje brez problema (vsaj tistih ki sem jih sprobal), ampak zaenkrat mi ni delal se noben 3.5" IDE Rack - i.e. USB skatla v katero das 3.5" Hard Disk (ima externo napajanje). Pri vseh "crkne" ko pokaze file-browser.
Je mogoce kdo imel sreco s kaksnimi 3.5" eksternimi USB diski ? Ali mogoce z 2.5" (ti ne potrebujejo napajanja) - razmisljam o nakupu enega 80 ali 100Gb 2.5" zunanjega USB diska, ampak ne bi rad prej kupil preden sem 100% da zadeva deluje. Ce je komu uspelo naj prosim napise firmo in tip...
Najlepsa Hvala,
Tomaz
sajmons ::
Kako je z 3.5" diski ne vem. Vem pa da moj 2.5" brez napajanja in z vgrajenim akumulatorjem (v bistvu je imagetank) deluje čisto ok. Pri priklapljanju diska bi te opozoril še na to, da ti mogoče crkuje zaradi prevelike količine datotek na disku. Jaz sem ta problem rešil tako, da sem skril vse mape razen tiste, v kateri imam podmape z filmi. Tako se izogneš dolgotrajnemu skeniranju USB diska. Xoro 2100 namreč ob vsakem priklopu napreva le to preskenira da zgradi seznam datotek na njej.
lp,
Simon
lp,
Simon
Hmm, na disku je bilo priblizno 20 MP3 datotek, dva AVI filma in nekaj JPG slik - torej skupno zelo malo stvari :( Pri prvem 3.5" USB rack-u ni niti prikazal browserja ampak takoj javil NO DISK (ali podobno).
Pri drugem pa prepozna USB, prikaze browser okno, ki pa je prazno in za kaksnih 5 sekund pise "BEREM" zgoraj/levo, potem se pa vrne na zacetni Xoro title screen.
Sem poskusal z razlicni FAT, FAT32 particijami (razlicne velikosti) in nic ni delovalo.
Skoda da tezko prepricas ljudi v trgovinah da bi rad prej zadevo sprobal preden jo kupis, ker pac potem ni vec original zapakirana... tako da zaenkrat se nisem sprobal nobenega 2.5" USB rack-a...
Pri drugem pa prepozna USB, prikaze browser okno, ki pa je prazno in za kaksnih 5 sekund pise "BEREM" zgoraj/levo, potem se pa vrne na zacetni Xoro title screen.
Sem poskusal z razlicni FAT, FAT32 particijami (razlicne velikosti) in nic ni delovalo.
Skoda da tezko prepricas ljudi v trgovinah da bi rad prej zadevo sprobal preden jo kupis, ker pac potem ni vec original zapakirana... tako da zaenkrat se nisem sprobal nobenega 2.5" USB rack-a...
sajmons ::
Ima kdo probleme z daljincem pri Xoro 2100? Moj namreč vleče najdlje do kake 4m pa še to samo če je usmerjen naravnost v player. Malce levo, desno ali gor in dol pa deluje zelo slabo.
lp,
Simon
lp,
Simon
destiny ::
Ima kdo probleme z daljincem pri Xoro 2100? Moj namreč vleče najdlje do kake 4m pa še to samo če je usmerjen naravnost v player. Malce levo, desno ali gor in dol pa deluje zelo slabo.
To je pa žal slabost vseh very low budget playerjev.
ftep ::
Tom-Cat, imam popolnoma enak problem z zunanjim diskom. Imam 60 gb maxtor v zunanjem usb 2.0 ohišju, sprobal že vse, pa še ga vedno ne zazna.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ftep ()
Zgleda so diski problem. Na nekem ruskem forumu sem prebral da menda tudi 2.5" diski brez napajanja ne delajo na 2100-ki :( Tako da zgleda moras imeti sreco da dobis disk ki dela, drugace bo pa treba kupit kaksen 2Gb USB Flash stick :( Ti so pa dragi ....
Zako ::
kupil bi rad xoro 2100 pa me zanima ce ima isti menu kot ga ima 415? Predvsem me zanima, ce se pri Xoro 2100 vidijo vse datoteke (film, podnapisi) ali pa se vidi samo datoteke filmov?
Pa ce ima kdo kak screenshot (sliko) delovanja Xoro 2100, naj prosim prilepi na forum, da si pogledam sliko.
LP
Pa ce ima kdo kak screenshot (sliko) delovanja Xoro 2100, naj prosim prilepi na forum, da si pogledam sliko.
LP
Zako je zakon!!!
ulisex ::
Zako!
Xorota 2100 imam že kar nekaj časa pa nisem zadovoljen z njim. Meniji so menda drugačni kot pri 415-ki. "!00-tka ima premajhne podnapise (nikakve), podnapisov ne moreš videti v meniju, ne moreš jim spreminjati fontov, velikosti, barve, pozicije; predvajalnik ne podpira mp4 fajlov, ............... .
Edina prednost je, da ima USB, katerega pa imajo sedaj tudi že drugi lowcost DVD-ji.
Predlagam ti nakup Yamade 6800, ki ima menda odprt FW in ima prav tako USB in FW porihtan u nulo.
Meni je žal, da sem prehitro kupil 2100-tko. So mi pa v Izidu obljubljali, da bodo FW popravili, pa ga niso čisto nič. Zgovarjajo se na Kitajce...
Lep pozdrav!
Xorota 2100 imam že kar nekaj časa pa nisem zadovoljen z njim. Meniji so menda drugačni kot pri 415-ki. "!00-tka ima premajhne podnapise (nikakve), podnapisov ne moreš videti v meniju, ne moreš jim spreminjati fontov, velikosti, barve, pozicije; predvajalnik ne podpira mp4 fajlov, ............... .
Edina prednost je, da ima USB, katerega pa imajo sedaj tudi že drugi lowcost DVD-ji.
Predlagam ti nakup Yamade 6800, ki ima menda odprt FW in ima prav tako USB in FW porihtan u nulo.
Meni je žal, da sem prehitro kupil 2100-tko. So mi pa v Izidu obljubljali, da bodo FW popravili, pa ga niso čisto nič. Zgovarjajo se na Kitajce...
Lep pozdrav!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 24936 (9550) | bizi72 |
» | Zunanji HDD DIVX predvajalnikOddelek: Zvok in slika | 1547 (1373) | Alec999 |
⊘ | Kateri dvd, dvix player kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 1622 (1403) | Stepni Volk |
⊘ | Kateri DVD/Divx predvajalnik?Oddelek: Kaj kupiti | 2279 (2019) | Stepni Volk |
» | Kateri Divx predvajalnik kupiti svojim staršem?Oddelek: Kaj kupiti | 2600 (2162) | Yossarian |