Forum » Zvok in slika » [divXvid] Xoro predvajalniki
[divXvid] Xoro predvajalniki
d_b ::
Pri meni na novem aparatu ne deluje zunanji prikazovalnik na aparatu (VFD)-tema , je možno da se da vklopiti in izklopiti? Menu na TV pa deluje ok.
cosmicsuper ::
kako ste kaj zadovoljni z xorotom2000, kupil si bom logitech z5400 in na mimovrste ponujajo zreven se ta predvajalnik....cena zvocnikov 59tisoc...z predvajalnikom64tisoc...sicer ne potrebujem ravno predvajalnika, samo racunalnik je kar precej glasen in povezava z coax da prav tako vrjetno cistejsi zvok kot prek analognih iz zvocne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cosmicsuper ()
Tzar ::
Xoro 2000 je zelo dober predvajalnik. sem ga kupil na www.mimovrste.com. V kombinaciji z zvočniki Z5400, bo prišel še bolj do izraza.Priporočam nakup, saj ima tudi firmware zelo dobro spedenan.
Življenje je lepo!
sajmons ::
Xoro 2100 majhni podnapisi?
Mene zanima predvsem tale težava s podnapisi, za katere vsi trdite da so premajhni, rumeni in nasploh grdi. Ali lahko nekdo, ki je namestil najnovejši firmware naredi majhen testič na katerem bi se videli podnapisi z vsemi slovenskimi šumniki in nato naredi eno fotko TV zaslona. zanimam se namreč za nabavo tega playerja, pa bi se rad na lastne oči prepričal, ali je problem res tako grozen.
Hvala vsem, ki se boste potrudili.
lp,
Simon
Mene zanima predvsem tale težava s podnapisi, za katere vsi trdite da so premajhni, rumeni in nasploh grdi. Ali lahko nekdo, ki je namestil najnovejši firmware naredi majhen testič na katerem bi se videli podnapisi z vsemi slovenskimi šumniki in nato naredi eno fotko TV zaslona. zanimam se namreč za nabavo tega playerja, pa bi se rad na lastne oči prepričal, ali je problem res tako grozen.
Hvala vsem, ki se boste potrudili.
lp,
Simon
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sajmons ()
Buggy ::
Mi lahko prosim kdo pove kako je z podporo in nadgradljivostjo Xoro HSD 6000. Opazam da je razlika od cipseta, kar pogojuje nadgradljivost ki jo izda firma in tako ki jo mojstri prilagodijo sami.
ta model me zanima predvsem zaradi vgrajenega tunerja, saj drugega predvajalnika za solidno ceno ne najdem. kako se pa kaj obnese prilozen zvocniski komplet oz. ali so kake ovire ce bi zelel na ta sistem priklopiti recimo Genious 5.1 HT zvocnike?
hvala
ta model me zanima predvsem zaradi vgrajenega tunerja, saj drugega predvajalnika za solidno ceno ne najdem. kako se pa kaj obnese prilozen zvocniski komplet oz. ali so kake ovire ce bi zelel na ta sistem priklopiti recimo Genious 5.1 HT zvocnike?
hvala
RobertoSlo ::
jaz se tudi zanimam za nakup xoro 2000 in me zanima kaksni so kej podnapisi , zoom in vsi splosni vtisi o predvajalniku...
lp
lp
kiklopkiklop ::
sajmons
player ni slab - medtem ko so podnapisi, ki so stvar Firmwarea obupni. glede na to da smo do sedaj skupno zbombardirali IZID d.o.o. z apeli in maili, lahko pričakujemo da bo tudi ta pomankljivost odpravljena. seveda je to vprašanje časa - ampak dejmo rečt da bo kaj kmalu.
je pa tud res da lastniki yamad sploh nimajo teh problemov - še več na njihovih plajerjih se da velikost podnapisov naštelat kot na playerju na tvojem PC-ju. Cool ne?
player ni slab - medtem ko so podnapisi, ki so stvar Firmwarea obupni. glede na to da smo do sedaj skupno zbombardirali IZID d.o.o. z apeli in maili, lahko pričakujemo da bo tudi ta pomankljivost odpravljena. seveda je to vprašanje časa - ampak dejmo rečt da bo kaj kmalu.
je pa tud res da lastniki yamad sploh nimajo teh problemov - še več na njihovih plajerjih se da velikost podnapisov naštelat kot na playerju na tvojem PC-ju. Cool ne?
lepi joker ::
@sajmons
kam ti naj pošlem sliko--email?? imam xoro 2100 z najnovejšim firmware-jom
kam ti naj pošlem sliko--email?? imam xoro 2100 z najnovejšim firmware-jom
l.p. atamama
kramerica ::
sajmons
Mam xoro 2100
Vse mi je hudo, razen (za 1x) premejhni podnapisi...
Slika ne pove velik, k je mal kvalitetna pa tezko je slikat tv k seva..
vids pa da je za normaln stavek se ful placa tako na levi kot na desni...ker so tok drobne crke..
v zivo si jih predstavlji tko k font 14/16 v wordu..pa svetlo rumene so...
Mam xoro 2100
Vse mi je hudo, razen (za 1x) premejhni podnapisi...
Slika ne pove velik, k je mal kvalitetna pa tezko je slikat tv k seva..
vids pa da je za normaln stavek se ful placa tako na levi kot na desni...ker so tok drobne crke..
v zivo si jih predstavlji tko k font 14/16 v wordu..pa svetlo rumene so...
ombre ::
Xoro HSD 2000 ima firmware spedenan u nulo. Se pravi ima vse kar imajo Yakumoti in podobni predvajalniki, saj bazira na istem čipu pa še firmware so razvili v Sloveniji. Se pravi - štiri različne pisave podnapisov, štimanje podnapisov po zaslonu (x,y), barve... V glavnem dobra stvarca, ki temelji na MTK čipsetu.
Za HSD 6000 pa mislim da je prav tako eden od slo-techovcev naredil svojo predelavo firmwara. Malo prebrskaj te strani. Tukaj
Za HSD 6000 pa mislim da je prav tako eden od slo-techovcev naredil svojo predelavo firmwara. Malo prebrskaj te strani. Tukaj
OmbreMan - Galaxy of knowledge
kiklopkiklop ::
kramerica, dej podel z nami ta FW, ko praviš da ga maš. al pa povej če je to pravzaprav FW datinar 27-02-2006.
Muzo ::
Ombre, a potem 2000ka nima težav s predvajanjem podanpisov?
Kar se tiče glede HSD 6000, jst doma uporabljam od Aleca firmware 1.0 verzijo in je odličen :) Nimam težav z ničemer in sem one very happy xoro user.
Kar se tiče glede HSD 6000, jst doma uporabljam od Aleca firmware 1.0 verzijo in je odličen :) Nimam težav z ničemer in sem one very happy xoro user.
Buggy ::
Muzo: kako se pa kaj obnesejo od 6000 prilozeni zvocniki? Postavljeni bi bili v sobo cca 30m2 . Naj povem se to da nisem nevemo kako zahteven kar se tice zvoka.
HSD 2000 nima težav s podnapisi. HSD 2100 ima majhne in rumene podnapise. Pa ta dva sta čisto različna predvajalnika.
cupacup ::
Pozdravljeni sem srečen lastnik xorota 2100 pa me zanima kako za vraga naj zvem verzijo firmawara ali je kakšna koda oziroma skriti meni za xorota? Zanima me tudi kdaj bo nov firmware aaj so ti mali podnapisi zares šlampasti?
Hvala za odgovore!
Hvala za odgovore!
Yossarian ::
cupacup, potem pa nisi tako hudo srečni lastnik xorota , če imaš tako majhne podnapise :)
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
lepi joker ::
link za firmware xoro 2100 je tukaj
je od 27.02.06,novejšega še ni ,se pa slovenski zastopnik izinet pre zelo trudi za novejši FM za večje podnapise,kdaj pa bo -upam da kmalu,,sem jih emjliral in so mi tako sporočili
je od 27.02.06,novejšega še ni ,se pa slovenski zastopnik izinet pre zelo trudi za novejši FM za večje podnapise,kdaj pa bo -upam da kmalu,,sem jih emjliral in so mi tako sporočili
l.p. atamama
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lepi joker ()
kramerica ::
Če daš vse ploščke ven, da mas samo tist rdeč ozdaje od xorota, potem vtipkaš na hitro kodo 9735 pa se ti prikaže skriti menu, ki razkriva kjera je zadnja verzija firmware-a k ga imas gor, in pa kaksne so se nastavitve za player...
To imaš pa prav.
Muzo ::
Buggy: zvočniki od 6000ke niso kej prida, bas ni lih globok oz. nima neki širokega spektra, tut ostali lih ne ustvarijo nekega cinema vzdušja. zvočnike lahko še vedno zamenjaš kasneje, če boš toliko bolj zahteven. Mi mamo v manjši sobi pa pomoje ne bomo menjal.
proA ::
Zdravo vsem,
pred kratkim sem kupil xoro 2000 v leclercu za manj kot 10.000 sit. Moram priznat da je za tako ceno, cisto zadovoljiv player. Dela v glavnem vse, kar sem do zdaj dal notri (dvd, mpeg, jpeg, mp3), ima soliden firmware in zelo kompakten ter lep design. Daljinec dela normalno. Fireware se nisem upgradal, testiral sem samo dvd-je, en video mpeg (ne vem s katerim codecom je kompresiran, vem pa da ga moj PC ne prebere), audio in mp3 CD, tako da lahko povem pomankljivosti samo za to(dolocene stvari so tudi stvar hardwera):
- lepi, ampak se zmeraj premajhni podnapisi (DVD)
- ima samo dolby stereo izhod
- pri mpegih sta dva od treh stekala, kot da bi player imel premalo cache-a
- pri mp3-jih me zmoti to da ne mores playat direktorij z subdirektoriji
- ime fajla je omejeno na ~ 20 znakov (nisem sel stet)
- pri preklopu chapterja ali menjavi mp3 je mehanizem glasen
to je zaenkrat vse
pred kratkim sem kupil xoro 2000 v leclercu za manj kot 10.000 sit. Moram priznat da je za tako ceno, cisto zadovoljiv player. Dela v glavnem vse, kar sem do zdaj dal notri (dvd, mpeg, jpeg, mp3), ima soliden firmware in zelo kompakten ter lep design. Daljinec dela normalno. Fireware se nisem upgradal, testiral sem samo dvd-je, en video mpeg (ne vem s katerim codecom je kompresiran, vem pa da ga moj PC ne prebere), audio in mp3 CD, tako da lahko povem pomankljivosti samo za to(dolocene stvari so tudi stvar hardwera):
- lepi, ampak se zmeraj premajhni podnapisi (DVD)
- ima samo dolby stereo izhod
- pri mpegih sta dva od treh stekala, kot da bi player imel premalo cache-a
- pri mp3-jih me zmoti to da ne mores playat direktorij z subdirektoriji
- ime fajla je omejeno na ~ 20 znakov (nisem sel stet)
- pri preklopu chapterja ali menjavi mp3 je mehanizem glasen
to je zaenkrat vse
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: proA ()
Jan987 ::
Jest zdej že kakšne pol leta uporabljam HSD 415 pa še ni bilo nobenih problemov. Predvaja čisto vse kar sem dal notri pa tud podnapise k niso enak poimenovani predvaja. Za to je bila potreba le nadgradnja firewera in sedaj sem z njim zelo zadovoljen.
ko_mar ::
Mene pa zanima za XORO HSD R711 če ima kdo izkušnje z njim in če predvaja slovenske podnapise in če se mi ga nasploh splača kupiti.
HVALA
HVALA
proA
mi lahko se kaj vec poves po nadrgadnji firmwarea...so podnapisi pri divx filmih zadosti veliki? ..na spletnih straneh xoro.si pise, da ima ta predvajalnik 5.1 kanalni izhod, ti pa trdis da je samo dvokanalni? kako je s tem?
pri kaksnih mpg filmih ti steka?
hvala
mi lahko se kaj vec poves po nadrgadnji firmwarea...so podnapisi pri divx filmih zadosti veliki? ..na spletnih straneh xoro.si pise, da ima ta predvajalnik 5.1 kanalni izhod, ti pa trdis da je samo dvokanalni? kako je s tem?
pri kaksnih mpg filmih ti steka?
hvala
2000 sem imel priložnost videti v akciji z najnovejšim firmwarom. V glavnem isti firmware kot ga je imel yakumo ali yamada. Ima svoj meni MPEG-4 subtitles. Veliki podnapisi so (4 različne pisave, nameščanje podnapisev glede na televizor - X,Y,Z os) , ni več omejitve pri znakih datotek, itd...
Zdej nevem če podpira txt podnapise - tega nisem imel za sprobat. Predvajalnik nima 5.1 činč izhoda in je napaka na xoro.si.
Za 711 pa ne verjamem da podpira naše znake v podnapisih. Sicer pa preveri pri zastopniku na info@izid.net
Zdej nevem če podpira txt podnapise - tega nisem imel za sprobat. Predvajalnik nima 5.1 činč izhoda in je napaka na xoro.si.
Za 711 pa ne verjamem da podpira naše znake v podnapisih. Sicer pa preveri pri zastopniku na info@izid.net
ombre: ja potem glede na to, da ima xoro 2000 podobno zasnovan firmware kot yamada in yakumo, se ti zdi potem mogoce bolj pametno vzet yamado 6800 glede na ta denar. pa se na to da xoro 2000 nima 5.1 izhoda?
piki64 ::
@ombre: To kar je roberto24 napisal na koncu ne drži. Zadeva ima 5.1 izhode, ima tudi optični in koaksialni izhod. FW je enako vredu. Razlika je obliki in pa da ima Xoro dosti boljši pogon, kar se ležišča tiče (pri yamadi imaš občutek da so bo zlomil). Jaz sem ti predstavil realno oba (nobenega ne favoriziram) odločiš pa se potem lahko sam. Samo ne razumem enih da pišejo nekaj kar ne drži in potem tako zavajajo kupca :-)
LP, Piki64
LP, Piki64
evo xoro je ze nabavljen, mislm da po kr solidni ceni ,..pa tud ponuja tist kar rabm (ne rabm usb vhoda , vga izhoda)...zaenkrat ga se nisem nic nadgrajeval s firmwareom, tko da so podnapisi se vedno majhni
a obstaja ze kaksna nadrgadnja na xoro.si? ali je boljs nalozit kar firmware od psys
lp
a obstaja ze kaksna nadrgadnja na xoro.si? ali je boljs nalozit kar firmware od psys
lp
SPEEEED ::
Zdravo,
jaz imam pa xorota 415 priključenega preko SCART kabla. Slika mi dela normalno, zvoka pa ni. Sprobal že vse nastavitve ampak nič ne pomaga... Kakšna ideja?
jaz imam pa xorota 415 priključenega preko SCART kabla. Slika mi dela normalno, zvoka pa ni. Sprobal že vse nastavitve ampak nič ne pomaga... Kakšna ideja?
sajmons ::
Za vse, ki imate probleme z počasnim nalaganjem seznama datotek prek USB iz zunanjega diska (Xoro 2100). Jaz imam namreč na mojem disku vse živo, ne samo filmov. Ko sem disk priklopil prvič, je predvajalnik poreboval kar nekaj časa, da je prebrskal vse mape (vseeno ne več kot 1 min 40 gb disk 50% zaseden z podatki, ki niso filmi). Iskanje lahko zelo pohitrite, če mape, ki ne vsebujejo filmov skrijete (jim nastavite atribut hidden). Xoro teh map ne bo pregledoval in iskanje postane bliskovito hitro (do nekaj sekund).
Kako skrijemo mapo? Na ime mape kliknemo z desnim gumbom na miški, izbeemo lastnosti/properties in pod Attributes izberemo skrita/hidden. To lahko naredite tudi za vse filme, ki ste si jih že ogledali in tako še dodatno pohitrite iskanje.
To najbrž deluje tudi na drugih predvajalnikih z USB vtičem, za Xoro 2100 lahko potrdim da deluje!
Kar pa se tike velikosti podnapisov. Na mojem televizorju z diagonalo 82cm 16:9 je še nekako znosno, na manjšem pa mislim da dokaj neuporabno, tako da previdno pri nakupu!
lp,
Simon
Kako skrijemo mapo? Na ime mape kliknemo z desnim gumbom na miški, izbeemo lastnosti/properties in pod Attributes izberemo skrita/hidden. To lahko naredite tudi za vse filme, ki ste si jih že ogledali in tako še dodatno pohitrite iskanje.
To najbrž deluje tudi na drugih predvajalnikih z USB vtičem, za Xoro 2100 lahko potrdim da deluje!
Kar pa se tike velikosti podnapisov. Na mojem televizorju z diagonalo 82cm 16:9 je še nekako znosno, na manjšem pa mislim da dokaj neuporabno, tako da previdno pri nakupu!
lp,
Simon
SPEEEED ::
NE MOREM VERJET! Obrnil sem scart kabel in zadeva deluje! Mi lahko kdo razloži kako je to možno?
Hvala, lp
Hvala, lp
trek@s ::
Lastniki HSD 4000. Kako kaj? Deluje vse kot mora, ali še vedno čakate in čakate na novi firmware? Meni bo počasi prekipelo...
defko ::
Brišem prah z 4000-ice in čakam...čakam.... iščem na spletu ..pa grablje Sicer sem si sam kriv, ko sem kupil to nepreverjeno zadevo! Ampak prodajalec mi je obljubljal ah in oh! Pa še ti testi oz. zmagovalec testov... Aha! Pa še nekaj: Zadevca žre obupno elektrike, ko je v stand-bye modu! Nenormalno! Cel kup komponent skupaj mi ne požre tolike energije kot ta 4000-ica! Če koga zanima - jutri še 1x zmerim. Zdaj jenamreč ura že..
letecigsm ::
mi lahko kdo pove kateri FW se mi splača dol povlečt za xorota 415, ga nisem že kar lep čas nadgradil, pa me zanima kater je najnovejši pa da dela ok. hvala v naprej.
http://podzemlje-slovenije.cjb.net
jaz uporabljam kar tega zadnjega uradnega izpred nekaj mesecev
letecigsm ::
s tem FWjem dela ok, sam moti me edino ker mi določene filme noče zagnat.
http://podzemlje-slovenije.cjb.net
Pa si prepričan, da je to zaradi tega FW-ja? Probaj si naložit ta zadnjega od krhota, če ti bo takrat delalo
piki64 ::
Hi!
Kdor hoče novi FW za Xoro2000 je na moji strani LINK
Kaj je novega. Dodal sem avtomatski reformat podnapisov, to pomeni da če ste imeli zeloooo dolg podnapis v eni vrstici ga je del na koncu zaslona odsekalo, sedaj pa naredi prelom in je vse prikazano (praktično funkcija iz CenterSub programa za PC). Aja pa kaj drugega lahko tudi obiščete ne samo da DL-ate. Tako prispevate naši skupini.
LP, Piki64
Kdor hoče novi FW za Xoro2000 je na moji strani LINK
Kaj je novega. Dodal sem avtomatski reformat podnapisov, to pomeni da če ste imeli zeloooo dolg podnapis v eni vrstici ga je del na koncu zaslona odsekalo, sedaj pa naredi prelom in je vse prikazano (praktično funkcija iz CenterSub programa za PC). Aja pa kaj drugega lahko tudi obiščete ne samo da DL-ate. Tako prispevate naši skupini.
LP, Piki64
Piki 64, mojster si. Edina škoda je, da se ne lotiš Xoro HSD 415 (pa čeprav ni na MTK čipu). Dejstvo je namreč, da so tvoji FW-ji najboljši (preizkušeni pri sorodnikih na Yamadi 6700 in Xorotu 2000)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 24936 (9550) | bizi72 |
» | Zunanji HDD DIVX predvajalnikOddelek: Zvok in slika | 1547 (1373) | Alec999 |
⊘ | Kateri dvd, dvix player kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 1622 (1403) | Stepni Volk |
⊘ | Kateri DVD/Divx predvajalnik?Oddelek: Kaj kupiti | 2279 (2019) | Stepni Volk |
» | Kateri Divx predvajalnik kupiti svojim staršem?Oddelek: Kaj kupiti | 2600 (2162) | Yossarian |