» »

[divXvid] Xoro predvajalniki

[divXvid] Xoro predvajalniki

««
23 / 42
»»

Yossarian ::

Jaz imam Xoro 415, mama pa Yamado 6700. Yamada ima boljši FW (ampak ni uradni), da si lahko izbiraš več vrst podnapisob, barv in višino podnapisov. Zraven tega pa tudi podpira Qpel. Tako da je res malo boljša.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

L0sT ::

Kaj misliš z več podnapisi? Saj jaz lahko izberem iz CD-ja 'prave' podnapise. To še morm edino spogruntat če lahk med njimi preklapljam ko gledam film. No, tole z barvo in višino ... men je to vseeno, kolikor sem videl podnapise so dobri. Sčasoma bo pa tudi že verjetno bolši fw zunaj. (veste, stari ljudje niso tako zahtevni kot mi =)

Kaj pa je Qpel?
edit: Že prebral na wiki :P
Lost is my soul wondering in space and mistery...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: L0sT ()

oniy69 ::

vse lepo in prav kaj ste povedali.. tudi sam se se odlocal med yamado in xorom.. in sem se odlocil za slednjega.. zdaj pa zelim le potrditi svojo pravilno odlocitev.. za yamado vem da se dajo divix codeci nadgrajevat ker je s strani FWjev boljse podprta.. zanima me ce ti .ROM fajli ki si za XORO dvd predvajalnik vsebujejo tudi kaksne novejse kodeke.. za zdaj se tak to ni potrebno ampak prej al slej pa bo.. 8-O

Bakfark ::

Edenpač, mislim da tvoja trditev o Yamadinem podpiranju Qpela ne trži popolnoma. Sam sem namreč preizkusil nekaj filmov na Yamadi, ki mi jih na Xorotu ne bere zaradi tega codeca, in ti lahko rečem da sem naletel na film, ki je imel probleme tudi na Yamadi. Taxi driver in ga je Yamada brala s težavo (beri prekinitvami). Tako da ....

Kaj pa vem!

Bakfark, rekel si, da si nekaj filmov probal s Qpel in si samo enega omenil, da ti na Yamadi ni delal. Kaj pa ostali? :)
Mrce, mislil sem na to, da ima FW od Yamade možnost izbire treh ali celo štirih velikosti črk, kar je seveda zelo v redu, pa še bi se našla kakšna cvetka. Nazadnje sem mami na njeni Yamadi naštelal vse to pred dobre pol leta in sem že pozabil, kaj vse nudi njen player.

Sej sem rekel, ne drži popolnoma ;)

paradoxxx ::

Se že vnaprej opravičujem, če se je o tem že pisalo.

Pri Xorotu 415 sem zasledu, da spušča podnapise. Ne vem a to sam men dela a tut vm. Mam pa firmware od Krhota, k je na 12 al 13 strani te teme.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: paradoxxx ()

Da, res je pisalo. Krhotov FW z debelejšimi črkami je res občasno spuščal vrstice, tisti drugi pa ne. Tudi ta novi uradni FW ne spušča podnapisov.
Barkfark, mea culpa. Res si rekel, da ne drži popolnoma.0:)

moped ::

Se opravičujem že vnaprej.
Glede na to, da je tema zelo obsežna in bi mi vzelo veliko časa, da našel, kar me zanima, bi posatavil par vprašanj:
1. Kakšno mora biti ime datoteke filma in podnapisov (število znakov, enako ime filma in podnapisov)?
2. Katera je nanjnoveša nadgradnja za 415 in kje se jo da dobit?
3. Ali ta nadgradnja omogoča SLO podnapise(čšž)?

Ta firmware, ki je originalno naložen na 415-ki mi pri divx filmih ne kaže podnapisov. Prikaže samo prvo vrsto, pa še to čisto na začetku filma in jo vleče do konca filma.
Naj bi podpirali *.srt in *.sub podnapise...

Hvala za odgovore

Zgodovina sprememb…

• spremenil: moped ()

simon1980 ::

MOONFIRE:

ja sem se opogumil in naložil FIRMWARE ki si mi ga poslal za xoro 310.

Morem povedat da je šlo nalaganje BP in je trajalo cca 2 min vse skup, sem pa imel to srečo da sem prvi film ki sem ga testiral bil ravno tak za katerega dvd ne podpira zvoka in nimam pojma zakaj....me je že stisnilo!!! potem sem probal druge filme in je zvok ok, tudi podnapisi se mi zdijo kar ok...OSD je v slo in vse zgleda vredu. Me pa res zanima kako to da zvoka ni če pa na računalniku je.

Sicer pa morem povedat da sem mel priliko videt Philipsa(hišni kino) za 60 KSIT in lahko rečem da Xoro za 9 KSIT "leti"

Rad bi ponolno naložil verzijo 4.1.52.1. za 310-ko pa je nikjer ne najdem! Stari CD nažalost že zdavnaj poknil v koš najnovejši FW pa se mi sploh ne dopade. Mislim, podnapisi čez 4 vrstice pa kje ste to videli, alal vam vera! Ma kdo, je pripravljen poslat???

Ko ravno omenjaš. Na nemški strani xoro.de , če si hoče kdo update-at firmware imate zdaj že verzijo 4.1.52.3 . Na mimovrste je verzija 4.1.46.4b1. Ne vem če mimovrste posodablja firmware, a nekako dvomim. Zgodba je takšna da sem danes videl novo verzijo in upgrade-al fw na zgoraj omenjeno. Na žalost pa ko sem vstavil kakšen DVD, sprva ni bilo podnapisov. Dobro, grem v meni, izberem podnapise, zalaufam film. Brez zvoka. Rečem okey, grem v drugo mapo, izberem nove podnapise in nov film. Isto, brez zvoka, a podnapisi so. Hmm... dam drug DVD not, isto sranje. Hja... očitno so fantje slovenski meni in ostale stvari preslovenili tako dobro, da so sferderbali to. Ajde, se odločim pa poknem gor star fw, ki sem ga dobil na mimovrste. Ponovim proceduro. Deluje fino! Hja, sem pač žrtoval slovenske menije in nekaj izbolšav za to, da mi deluje zvok in podnapisi hkrati.

Torej, priporočam da obdržite firmware ki ste ga dobili od mimovrste, če ste tam kupili, kajti odlično deluje napram novi verziji (vsaj tej zdajle). Jaz bom jim pisal za to napako in upam da bodo odpravili. Starim ljudem težko razložit kaj more stiskat, zravn pa še se morjo mučit z angleškim jezikom. =)

Sicer pa sem še vedno zadovoljen z nakupom. Do zdaj vsak sproban dvd oz. cd deloval. Poročam spet jutri. (čeprav sn mislo po božičku delat analize, jih bom raje prej... če je kaj narobe, še vedno lahko vrnem =)

moped, tebi pa priporočam da vsaj eno stran nazaj klikneš, če se ti ne da par strani poklikat predno vprašaš :P

Jaz z novim nimam nobenih problemov z zvokom, sliko ali podobnim. Mene jezijo samo podnapisi, ki jih ponekod raztegne čez 4 vrstice kar me v bistvu moti ker ni nekako normalno. Raje vidim, da mi vsako orestopno leto zgine kakšen podnapis kot da mi ga raztegne čez celi ekran. Torej verzija 4.1.52.1 ali 4.1.52.2.!!!!

A ve kdo kako do njih????????????

Napiši na support@mass.de , mislim da je tak prav oz. idi na xoro.de na support site. Resno ti govorim. Več 'pritožb' bodo dobili, prej bodo popravili.

Jaz sem jim napisal moj problem.+ Da bi rad 1,5x zoom in če premaknejo podnapise bolj dol, ker če zumiraš so na istem mestu (torej na skor sredini filma). Ko bi komot lahk bi blo spodaj, torej v črnem pasu (ko je).

Ker mi je bed fw nadgrajevati, če mi dela en super. Nočem sflashat in s tem zgubit garancije.

Si poskusil google? =)

gnight

meni 4.1.52.3 dela vredu je pa res da sem pr enmu filmu opazil da ni zvoka

tud jaz bi raje mal manj zooma kot ga majo naštimanega oz. naj je več različnih

sicer pa glede podnapisov mislim da so kar ok, sicer pa če češ da so večji jih more nekam raztegnit...porabijo več prostora!!

Zgodovina sprememb…

bborst81 ::

A se še kje da dobiti XORO 415 v črni barvi . pa da lahko preko interneta naročiš?
Nikjer ga ne najdem v črni barvi.:\

damjanmi ::

Jaz sem ga kupil (crnega) 4 dni nazaj v Merkurju v BTC-ju. Mislim, da so imeli se 3 crne.

jetman ::

Moje sestra je kupila original DVD (risanka Pepelka od Disneya) ga moj Xoro sploh ne predvaja vredu. Spreminja se svetilnost filma (počasno utripanje slike), zgublja se signal... sem probal na PCju in dela vredu. Zadaj na škatli od DVDja piše "dvoslojni zapis". Ali je torej ta film posnet na dvoslojni DVD in Xoro tega ne bere?

Đorek ::

Alec999, hvala za nasvet- Xoro spet dela - Bray je zakon!!!:) :) :)

Alec999 ::

Me veseli, da ti spet dela. :)

mocart ::

ali ima kdo fw verzijo 4.1.52.2 ali mi pove kako priti do njega
hvala !!!

mam 4.1.52.3

Najlažje prideš do FW-ja preko njihove uradne spletne strani, pošlješ mail na njihov naslov "podpora" in ti ga z veseljem pošljejo. Jaz sem tako dobil verzijo 4.1.52.1.. Mislim, da ne bi bilo slabo, če bi obesili vse verzije na sajt za DL.

exilim ::

LP,

A mi lahko nekdo pomaga, imam namreč problem z mojim xorotom, včeraj sem gledal neki film sedaj pa mi ga noče ven vrečt (vratica se ne odprejo)! Sem ga že iz elektrike vrgo pa na novo pa zui nič, tak da ....

Hvala za pomoč!

suncobran ::

Skoraj enak problem imam tudi jaz edino je pri men vse šteknlo sredi filma predvajalnik je Xoro 310 pol ko sem izklopil iz elektriker je delalo vredu nakar se je po desetih minutah delovanja zgodilo enako ,enostavno komande ne delujejo KAJ BI BLO ;(
samo jaz

defko ::

alec...:'( ali imaš kakšno idejo kaj naj naredim z "mrtvo" škatlo HSD 4000 (saj kar se podnapisov tiče) (saj veš kako je tukaj z podnapisi - kriza od krize). Dasiravno je 4000-ica
kar se slike in zvoka tiče :D mi že dva meseca "stoji" in tako rabimn še naprej stari (dobri) Philips 737 z tvojim :) odličnim:) FW-jem.

ombre ::

Sej je že slovenski firmware na Xoro.si strani za 4000 ko.
OmbreMan - Galaxy of knowledge

IgorM ::

defko
Zanima me kako je s kvaliteto slike in zvoka na xoro 4000, ali je rest "zmagovalec" kot po testih???
Si že sprobal zadnji firmware ki je na xoro.si in kako se obnese zadeva???
Hvala že v naprej.
Igor

sidney ::

joj men je pa tut crknu :'( :'( :'( :'( :'( :'( .... kar slika je zmrznla, pol pa niti dvd-ja nisem mogu ven dobit .... no po vecih poizkusih je le odpru vratca ???? ja sej je se u garanciji

jest ga bom nesu nazaj ....
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sidney ()

suncobran ::

jst sem svojga tudi dones nesel na servis ne vem kaj je to z XORO-tom, zadnjih pet dni sem zasledil osem uporabnikov na različnimi forumi z popolnoma identičnimi težavami,samo tle smo štirje A je mogoče kakšna serijska napaka al kaj,men so na Akord 92 rekli da bodo uštimali prec po novemu letu ,še je v garanciji. Rekel sem da ne glede na cenovni razred bi bilo prav da brezhibno deluje vsaj za čas garancijske dobe;((
samo jaz

defko ::

Če ga primerjam z mojim Philipsom je razlika zelo vidna in slišna. Kar se pa tiče "slovenskega" FW-ja z 18.11. 05 pa sem ga dal gor - joj mene joj!(poglej reakcije na tem forumu). Sem se nato pridušal pri uvozniku in tam so mi zagotovili, da bo še pred novim letom NOV FW. Ker pa je danes 1.1. in ni še nič....:( Sem pa včeraj imel priložnost govoriti z prodajalcem teh zadev in mi je povedal, da ga je res škoda (4000-ice) in da pa npr. 415-ke gredo za med (cenain podpora ) , 4000-ica pa je za tiste, ki nimajo zahtev po podnapisih - stroj! Ampak pri nas je takšnih zelooo malo!Podpora pa je;((

Muzo ::

jst mam 6000ko, pa mam par vprašanj... najprej bi rad vedel, kako če se da dosežem, da igrajo vsi zvočniki, ko predvajam mp3-je ali pa radio, če pač je ta možnost (pač da emulira 5.1 zvok).

druga stvar je, če ima še kdo kakšne težave s pregrevanjem?

lp, Muzo

p.s. srečnga pa zdravga!

Še nisem rešil težave z zvokom..

Torej kupili smo HSD 6000, ki ima vgrajen tudi radio tuner z RDS sprejemnikom. Zadeva dela. Na xoro.si sem naložil nov firmware s slovenskim menijem in slovenskimi podnapisi in zadeva deluje. Podnapisi so malo premajhni, prav tako bi prav prišel 1.5x zoom, ampak to že tako vsi veste. Kolikor sem probal, dela 5.1 zvok pri divx-ih, tako da sem zelo zadovoljen. zhodov zadaj je tudi cel kup, samo ne vem za kaj se uporabljajo :)

Če koga še kaj zanima v zvezi s HSD 6000 pa ZS :)

lp

Netrunner ::

ok kot prvo srečno vsem 2006

in kot drugo ... imam tega xorota hsd 415 pa do sedaj sem bil kar zadovoljen z njim ... samo zdaj ga je začel neki srat .... kot prvo slabše bere DVDje posnete in kot drugo ko dam CD ali DVD ven mi ga še vrti na vratcih ..... ima kdo podobne probleme ... kaka rešitev?

mi velja garancija za to al ne ker sem upgrejdal fireware?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Kakšen fw si dal gor? Uradni novejši? Če je to, ti garancija velja. Sicer pa flikni not cd z uradnim fw-jem, da ti bo veljala garancija.

en LP

zse ::

Pozdravljen!
Da, zanima me 6000-ka. Najprej, kje jo lahko kupiš? Izgleda, da je izdelek tako dober, da je povpraševanje večje od ponudbe:).
Omogoča naključno (shuffle) predvajanje glasbe (npr. MP3-jev)?
Ko boš rešil težave z zvočniki, se priporočam za kak nasvet.
Pa srečnga!

Netrunner ::

nevem kakšem fw sem dal gor ... par mesecev nazaj ko sem ga kupill sem si potegnil uradni fw dol z njihove strani .... in to je to .... samo bral sem nekaj da garancija ne velja če daš fw gor ...??

ve kdo katera je osnovna verzija ko ga kupiš?

Kako se pogleda kateri fw imaš trenutno gor?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Torej sam sem ga iskal po celi sloveniji (6000ko), že plačal trgovini v velenju (prodajalna.com) predračun, vendar se prodajalca nista ovbestila tako da je drugi prodajalec prodal moj že plačan (zadnji) izdelek nekomu drugemu (nekdo je fizično prišel v trgvino, plačal in ga odnesel). Naložil sem firmware s xoro.si, podpira slovenske podnapise, tudi meniji so v slovenščini.

Tako sem potem naročil zadnji izdelek na amazon.de (pisalo je noch 1 stück), potem ga pa res ni bilo več mogoče kupiti. Dostavili so mi ga pa k sošolkini mami v Avstrijo, vse skupaj me je stalo 133€ kar je sicer nekoliko dražje kot če bi ga kupil pri nas, vendar sem ga dobil.

Mp3-jev še nisem sprobal, tako da ne vem kako se z zvočniki pri mp3-jih, shuffle gumb je na daljincu in mislim da bi moral delovati. Zvok pri audio CDjih in pri radio tunerju je 2.1, pri filmih (xvid) igra 5.1 zvok, če je zvok v ac3 načinu.

Danes torej testiram mp3 muziko in filme brez ac3 zvoka, kako je z zvočniki in shuffle pri mp3, pa potem sporočim.

lp

Pain, velja ti garancija. Jaz sem pred update-om poklical na mimovrste (tam sn ga kupo) in vprašal kako je z garancijo če zamenjam fw. Je rekel da če dam uraden firmware gor novejši , starejši, da GARANCIJA VELJA. Tak da ne skrbi pa pošlji predvajalnik na servis al kaj boš.

pa en LP

Spet glede 6000ke. Zapekel sem na CD nekaj mp3jev, shuffle normalno dela, pač nekaj sekund je treba počakati. Opazil sem tudi, da ne moreš izbrati novega komada, brez da ustaviš prejšnjega in potem šele izbereš novega.

Sedaj sem vklopil dolby pro logic da je vedno (prej je bilo na auto) in mp3ji, tako kot tudi audio CDji in ostalo je zvok na vseh zvočnikih, razen pri tunerju je zvok samo stereo.

Če je pa še kakšno vprašanje, bom pa z veseljem odgovoril nanj.

Slowhand ::

Muzo:
Ima ta Xoro Pro logic II ali I, na njihovi strani so podatki zelo skopi?

Hvala in LP

kitka ::

hay!
Na forumu sem prvič zato vas vse lepo pozdravljam. Imam en velik problem. Pred božičem smo kupili XORO-415 in včeraj prvič izvedli nadgradnjo. PROBLEM!!!
Vse je crknilo!!!! NIČ NE DELA! Kot da predvajalnik sploh ni priključen na elektriko.
Verjetno je bila napaka na samem CD-ju saj se je program obesil. Vseskozi je na ekranu pisalo WRITTING ! Predvajalnik smo izključili in sedaj: TEMA8-O
A zna kdo pomagat al ga lahko kar stran vržemo!
PROSIM, PROSIM za pomoč!
LP
Kitka

girisan ::

A že obstaja upgrade za Xoro HSD-4000? K ga hočem potegnt dol iz spletne strani mi javi da že imam najnovejši firmware...8-O

ombre ::

Girisan:

Slo firmware hsd4000

Na Xoro.si je objavljen slovenski firmware - na uni mednarodni ga še ni. Ko sem zadnjič klical na to firmo so rekli da razvijajo še izboljšano različico firmwara,tako da čakam... :D
OmbreMan - Galaxy of knowledge

Kitka, po mojem se ti je zaflešal. Če si ga hotel updejtat z njihovm uradnim FW-jem, ki je trenutno res najboljši, potem bi ti ga morali vzeti v garancijo. Če pa si s kakšnim neuradnim, potem pa poišči koga, ki ga zna odflešat in mu stisni kakšna 2-3 jurčke.

Aja, pa še to. Tista fora z 32 črkami v eni vrstici res odpravi to nadležno metanje podnapisov v več vrstic.

cbelica ::

Tale XORO 415 ne zna brat Italic podnapisov?
Format je .srt, pa pise spredaj pa zadaj oznake, ne pa takole...

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

Alec999 ::

Tle bi se jst bol uprašal če jih sploh ker predvajalnik zna?
Pomoje ne vsaj pri predvajalnikih, ki temeljijo na MTK in ESS so podnapisi za Divx/Xvid v naprej narejeni iz BMP slik.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Alec999 ()

Zako ::

Mene zanima če je ta xoro 6000 kaj boljši od tega 415 in če je podpora za podnapise tudi tako dobra kot za 415?

Pa če so črke isto velike kot pri tem ta zadnjem xoro 415?

LP
Zako je zakon!!!

cbelica ::

aaa, tako je ta rec...
Sej, podnapise si 'delam' sam (SubRip), tako da bom v naprej to uposteval...

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature
««
23 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724950 (9564) bizi72
»

Zunanji HDD DIVX predvajalnik

Oddelek: Zvok in slika
51550 (1376) Alec999

Kateri dvd, dvix player kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
121626 (1407) Stepni Volk

Kateri DVD/Divx predvajalnik?

142283 (2023) Stepni Volk
»

Kateri Divx predvajalnik kupiti svojim staršem?

152606 (2168) Yossarian

Več podobnih tem