Forum » Zvok in slika » [divXvid] Xoro predvajalniki
[divXvid] Xoro predvajalniki
Kgf ::
Pozdravljeni v 2006
Odločam se med 415-ko in 6000-ko. 4000 ne pride v upoštev, ker sem videl prevec kritik.
Kdor ve naj pove:
- Kako je z zvočniki pri 6000-ki?
- So v rangu genius sw 5.1?
- Kvaliteta/funkcionalnost 6000 napram 415? in
- Podpora in podnapisi pri 6000?
Mislim, da bo marsikoga to zanimalo zato le na dan z besedo.
lp
Odločam se med 415-ko in 6000-ko. 4000 ne pride v upoštev, ker sem videl prevec kritik.
Kdor ve naj pove:
- Kako je z zvočniki pri 6000-ki?
- So v rangu genius sw 5.1?
- Kvaliteta/funkcionalnost 6000 napram 415? in
- Podpora in podnapisi pri 6000?
Mislim, da bo marsikoga to zanimalo zato le na dan z besedo.
lp
Muzo ::
@Zako
Do sedaj še nisem zasledil, da bi kdo povečal podnapise za 6000ko. Mogoče bi lahko mojster tipa krho to spremenil. Drugače so črke enake velikosti kot v originalnem 415 firmware-u. Z updejtom s xoro.si strani z tipko Angle izbereš drugi kodni nabor in šumniki delujejo.
@Kgf
Zvočniki so pasivni. 6000ka ima vgrajen ojačevalec za te zvočnike, katerih moč naj bi bila 15W RMS za vsak satelit in 25W RMS za sub. Sateliti se mi zdijo dokaj OK, bas pa ni tako globok kot je recimo na logitech x-530, vsaj meni se ne zdi enak. Nisem pa priklopil logitech zvočnikov na komponento, ampak primerjam zvok na računalnikom.
Kolikor sem bral celotno temo, kjer je veliko napisano o 415, se mi zdi da je funkcionalnost dokaj podobna. Težav s 5.1 zvokom pri filmih z ac3 nisem opazil. Do sedaj edina stvar, ki me moti, vendar mislim da je enako pri 415, je velik delay pri shuffle pri mp3 CDjih, mislim da je kar kakšnih 20 sekund tišine. Prav tako se ne moreš premikati po komadih, medtem ko se en igra. Ga moraš ustaviti in potem lahko izbiraš naslenjega. O tem sme že pisal v prejšnjih postih. Tretja stvar bi bila, da tuner (ki je po mojem mnenju poleg dodanih zvočnikov edina razlika v funkcionalnosti) ni sposoben igrati na vseh zvočnikih, ampak samo stereo (morda 2.1). Vse te težave so mi potrdili tudi na support@mas.de, kjer so rekli, da bodo obvestili poizvajalca čipa. Aja, zoom je pa tudi samo 2x, kar je popolnoma neuporabno, saj izpade prevelik del slike.
Če bodo še kakšna vprašanja bom z veseljem odgovoril nanje.
lp
Do sedaj še nisem zasledil, da bi kdo povečal podnapise za 6000ko. Mogoče bi lahko mojster tipa krho to spremenil. Drugače so črke enake velikosti kot v originalnem 415 firmware-u. Z updejtom s xoro.si strani z tipko Angle izbereš drugi kodni nabor in šumniki delujejo.
@Kgf
Zvočniki so pasivni. 6000ka ima vgrajen ojačevalec za te zvočnike, katerih moč naj bi bila 15W RMS za vsak satelit in 25W RMS za sub. Sateliti se mi zdijo dokaj OK, bas pa ni tako globok kot je recimo na logitech x-530, vsaj meni se ne zdi enak. Nisem pa priklopil logitech zvočnikov na komponento, ampak primerjam zvok na računalnikom.
Kolikor sem bral celotno temo, kjer je veliko napisano o 415, se mi zdi da je funkcionalnost dokaj podobna. Težav s 5.1 zvokom pri filmih z ac3 nisem opazil. Do sedaj edina stvar, ki me moti, vendar mislim da je enako pri 415, je velik delay pri shuffle pri mp3 CDjih, mislim da je kar kakšnih 20 sekund tišine. Prav tako se ne moreš premikati po komadih, medtem ko se en igra. Ga moraš ustaviti in potem lahko izbiraš naslenjega. O tem sme že pisal v prejšnjih postih. Tretja stvar bi bila, da tuner (ki je po mojem mnenju poleg dodanih zvočnikov edina razlika v funkcionalnosti) ni sposoben igrati na vseh zvočnikih, ampak samo stereo (morda 2.1). Vse te težave so mi potrdili tudi na support@mas.de, kjer so rekli, da bodo obvestili poizvajalca čipa. Aja, zoom je pa tudi samo 2x, kar je popolnoma neuporabno, saj izpade prevelik del slike.
Če bodo še kakšna vprašanja bom z veseljem odgovoril nanje.
lp
Zako ::
Muzo: Hvala za odgovor. Jaz sm narocil Xoro 6000, ker imam zdaj 415 in je odlicen. To za MP3 me ne moti, ker itaq jih poslusam na PCju. Radio pa je itaq v Stereo načinu
Upam da jih imajo na mimovrste
Naprosam pa Krhota, ce lahko zirhta velikost pisave (crk) isto kot jih ne na ta zadnjem za 415tko. ce bos Krho, kdaj v LJ mi javi pa greva na pivo.
LP
Upam da jih imajo na mimovrste
Naprosam pa Krhota, ce lahko zirhta velikost pisave (crk) isto kot jih ne na ta zadnjem za 415tko. ce bos Krho, kdaj v LJ mi javi pa greva na pivo.
LP
Zako je zakon!!!
Miha76 ::
@Muzo
Povej mi prosim, če ima zadeva kakšen AUX vhod, da bi nanj priklopil Tv ali pa PC?
Kako je zdej z zvokom a bass dobr šopa al ne (primerjava z Logitechom in Geniusom ni na mestu)?
Kako si generalno zadovoljen z zadevo?
Povej mi prosim, če ima zadeva kakšen AUX vhod, da bi nanj priklopil Tv ali pa PC?
Kako je zdej z zvokom a bass dobr šopa al ne (primerjava z Logitechom in Geniusom ni na mestu)?
Kako si generalno zadovoljen z zadevo?
Ja generalno sem z zadevo čisto zadovoljen. Bas sicer ni tako globok, kot bi lahko bil, vendar čisto zadošča, sploh pri filmih je čisto OK, pri glasbi sem opazil da ga mogoče kdaj malo zmanjka, drugače je pa OK.
Zadeva ma AV IN vhod, pač banance, ma pa koaksialen pa optični izhod.
Če bi dal Krho kakšne napotke, bi se morda jst lahko malo poigrla pa poiskusil spremeniti firmware, ampak odvisno kako težko je to narediti.
lp
Zadeva ma AV IN vhod, pač banance, ma pa koaksialen pa optični izhod.
Če bi dal Krho kakšne napotke, bi se morda jst lahko malo poigrla pa poiskusil spremeniti firmware, ampak odvisno kako težko je to narediti.
lp
@Muzo
A lahko en screenShot narediš, da vidim kako veliki so subi?
Drugač bi bilo pa res lepo,če bi se Krko mal poigral z FW in ga naredil slovencem bolj prijaznega. A ni alec999 tudi mojster za ESS
chipset?
Zdej mi pa prosim hitro povej. Imam varjianto dobiti to zadevo star mesec dni z računom,garancijo za 20k.
a se bom nategnu al se splača. Doma imam sicer DVD VCR combo od Samsunga, ki bere divxe (ESS chip)
in tudi podnapise, vendar so premajhni in brez slo črk pa še 5.1 izhoda ni.
A lahko en screenShot narediš, da vidim kako veliki so subi?
Drugač bi bilo pa res lepo,če bi se Krko mal poigral z FW in ga naredil slovencem bolj prijaznega. A ni alec999 tudi mojster za ESS
chipset?
Zdej mi pa prosim hitro povej. Imam varjianto dobiti to zadevo star mesec dni z računom,garancijo za 20k.
a se bom nategnu al se splača. Doma imam sicer DVD VCR combo od Samsunga, ki bere divxe (ESS chip)
in tudi podnapise, vendar so premajhni in brez slo črk pa še 5.1 izhoda ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miha76 ()
verjel ali ne, ampak nimam nobenga pametnega fotiča. Probi najt kakšno slikco kok so na 415 veliki podnapisi po originalnem firmware-u, tuki so isti.
Sem nabavil zadevo.
Fonti so čisto premajhni, motijo me kratka imena v browserju.
Najbolj pa sem razočaran nad kvaliteto zvoka. Doma imam še ene 5.1 aktivne zvočnike(no name), ki sem jih nabavil v Harvey Noramnu za 10k pa špilajo veliko bolje, kot teli od XORO.
Sem v kontaktu z Alec999, ki bo poskusil zrihtati fonte.
Sporočim ko in če najdeva kakšno ugodno rešitev.
Fonti so čisto premajhni, motijo me kratka imena v browserju.
Najbolj pa sem razočaran nad kvaliteto zvoka. Doma imam še ene 5.1 aktivne zvočnike(no name), ki sem jih nabavil v Harvey Noramnu za 10k pa špilajo veliko bolje, kot teli od XORO.
Sem v kontaktu z Alec999, ki bo poskusil zrihtati fonte.
Sporočim ko in če najdeva kakšno ugodno rešitev.
Yossarian ::
pcshop, super, čakamo. Naj naredi tudi za 415-ko
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
za 415 že obstaja se mi zdi, a ni tko?
drugač pa prklop pol gor une zvočnike za 10k pa to je to ane :)
drugač pa prklop pol gor une zvočnike za 10k pa to je to ane :)
rene ::
Ojla
Jest bi imel eno tole poceni stvarco (do 15, 20k), ki pa bi imela tudi tuner, torej radio.
moje potrebe so torej dvd, divx(ipd), mp3 in radio. Mi lahko kdo svetuje?
Thx!
Jest bi imel eno tole poceni stvarco (do 15, 20k), ki pa bi imela tudi tuner, torej radio.
moje potrebe so torej dvd, divx(ipd), mp3 in radio. Mi lahko kdo svetuje?
Thx!
Dejte mi povedat par stvari v vezi s tem playerjem.
Kako hudiča sparvim sliko pri 16:9 TV-ju čez cel ekran (brez ogabno šitokih črnih robov)?
A moraš vsak podnapis pred filmom naložiti sam tudi, če je imenovan isto, kot film?
Zakaj mi pri povezavi s skartom ne delujejo zvočniki na tv-ju (Včasih je to normalno delalo)
Dokler Alec999 nič ne zrihta si pa naložite uraden FW za 6000 v katerem so fonti kar malo preveliki
za moj okus (ampak vseen boljš, kot premajhni)
SE tipkamo
Kako hudiča sparvim sliko pri 16:9 TV-ju čez cel ekran (brez ogabno šitokih črnih robov)?
A moraš vsak podnapis pred filmom naložiti sam tudi, če je imenovan isto, kot film?
Zakaj mi pri povezavi s skartom ne delujejo zvočniki na tv-ju (Včasih je to normalno delalo)
Dokler Alec999 nič ne zrihta si pa naložite uraden FW za 6000 v katerem so fonti kar malo preveliki
za moj okus (ampak vseen boljš, kot premajhni)
SE tipkamo
če hočeš 16:9 sliko čez cel ekran potem pritisni tipko Zoom, ki pa ja 2x in zame neuporaben, saj odreže preveč filma. Meni zvok ko gledam TV in je komponenta ugasnjena normalno deluje.
To s podnapisi nisem stestiral, ko sem imel 2 filma na DVDju, pri vsakem pripadajočem CDju istoimenske podnapise ni delovalo.
To s podnapisi nisem stestiral, ko sem imel 2 filma na DVDju, pri vsakem pripadajočem CDju istoimenske podnapise ni delovalo.
Firmware sem že predelal in vstavil fonte, ki so bolj primerni samo je** k ckecksum ni pravi pa
nam še ni uspelo zrihtat.
--Na tem mestu bi naprosil Krhota, da me kontaktira in mi svetuje glede izračuna checksuma.--
moj mail je mail.me@email.s
-Glede slike bom pa poskusil danes priklopit zadevo preko S-VHS priklopa, če je kaj drugače
-Glede zvoka sem pa priklopil še aktivni woofer na analogni izhod pa neki buta samo še vedno slabše, kot sami aktivni zvočniki priklopljeni na PC.
-Ja kar se zooma tiče je pa res totlno neuporaben. Sem na TV-ju zoom naštelal pa se je črn trak malo zožal.
nam še ni uspelo zrihtat.
--Na tem mestu bi naprosil Krhota, da me kontaktira in mi svetuje glede izračuna checksuma.--
moj mail je mail.me@email.s
-Glede slike bom pa poskusil danes priklopit zadevo preko S-VHS priklopa, če je kaj drugače
-Glede zvoka sem pa priklopil še aktivni woofer na analogni izhod pa neki buta samo še vedno slabše, kot sami aktivni zvočniki priklopljeni na PC.
-Ja kar se zooma tiče je pa res totlno neuporaben. Sem na TV-ju zoom naštelal pa se je črn trak malo zožal.
krho ::
@pcshop: mene FW ni checksum nič zajebaval.
me pa zajebava to, kar ima novi FW. Namreč v njem manjka cel kup fontov oz. so to "fonti" velikost 0x0 px
me pa zajebava to, kar ima novi FW. Namreč v njem manjka cel kup fontov oz. so to "fonti" velikost 0x0 px
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
@Krho
Sem predeloval FW za 600ko pa sem si sposodil tvoje fonte (upam, da nisi jezen) popatchal zadevo, ko p asem probal stvar upgredati na player je pa napisalo CHECKSUM ERROR. Sem se odpravil iskat po forumih in raznih YU straneh kjer se ukvarjajo z ESS čipovjem. Sicer sem dobil nekaj navodil kako in kaj, vendar noben postopek ni obrodil sadov.
A maš kakšno idej kje bi bil haklc?
Sem predeloval FW za 600ko pa sem si sposodil tvoje fonte (upam, da nisi jezen) popatchal zadevo, ko p asem probal stvar upgredati na player je pa napisalo CHECKSUM ERROR. Sem se odpravil iskat po forumih in raznih YU straneh kjer se ukvarjajo z ESS čipovjem. Sicer sem dobil nekaj navodil kako in kaj, vendar noben postopek ni obrodil sadov.
A maš kakšno idej kje bi bil haklc?
Alec999 ::
Zgleda, da Xoro 415 ni imel sploh checksum vklopljen tako kot Vestel kloni, npr. Gorenje, Matrix ali pa Yamada 6000/6100 in Daewoo 4021. Tale Xoro 6000 pa ima nek nov nestandarden checksum, ki ni narejen na takem principu kot checksum-i za Mercury 3783, Philips 630-642, ...
Skratka zanimiva reč.
Skratka zanimiva reč.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Alec999 ()
Zdravo Alec
Si že kej novega odkril?
Zdej imamo 2 mojstra n aenem mestu. Ni hudič, da neki ne zrihtamo:-)
Javi se kej.
LP Miha
Si že kej novega odkril?
Zdej imamo 2 mojstra n aenem mestu. Ni hudič, da neki ne zrihtamo:-)
Javi se kej.
LP Miha
Moja domneva je, da se checksum nahaja v vrstici "00065536", to je dokaj na začetku firmware-a.
Običajna praksa vedno do sedaj je bila, da je checksum proti koncu. Najbol čudna pa je dolžina saj nakazuje da je namesto nedpreznačen 32 bit kar 64bit-en
Lahko pa da je interno zakompresiran pa zato tko zgleda.
Vsekakor težka naloga.
Običajna praksa vedno do sedaj je bila, da je checksum proti koncu. Najbol čudna pa je dolžina saj nakazuje da je namesto nedpreznačen 32 bit kar 64bit-en
Lahko pa da je interno zakompresiran pa zato tko zgleda.
Vsekakor težka naloga.
Torej končno sem sklenil, da zaradi nezadovoljivega zvoka vse skupaj prodam
pa kupim nekaj posebej.
Torej če koga zanima hsd600 kupljen 10 meseca naj se javi pa se zmenimo.
Moj mail je pa par postov više.
LP Miha
pa kupim nekaj posebej.
Torej če koga zanima hsd600 kupljen 10 meseca naj se javi pa se zmenimo.
Moj mail je pa par postov više.
LP Miha
lm44 ::
Ko ste že pri preurejanju firmweara: lepo bi bilo, ko bi se lahko dala uravnavat višina podnapisov. Še posebaj pri 16:9 TV. Sam TV ima različne funkcije prikazovanja slike: od 4:3, 16:9 zoom, subtitle zoom,...Če bi bili podnapisi vedno v sliki, ne v črnem robu, bi lahko uporabili zoom, ki ga ima sam TV z različnimi funkcijami, trenutno pa, ko raztegnem 4:3 sliko divx-a proti robu TV-ja izgubim podnapise (vsaj spodnjo vrstico).
@pcshop
a dobiš nezadovoljiv zvok tudi ob uporabi drugih zvočnikov? sej so izhodi zraven?
meni drugače zvok popolnoma zadovoljivo deluje.
a dobiš nezadovoljiv zvok tudi ob uporabi drugih zvočnikov? sej so izhodi zraven?
meni drugače zvok popolnoma zadovoljivo deluje.
Ma sej dela nekaj samo ni to to.
Zunanji aktivni woofer lahko priklopim samo preko 2.1 izhoda samo se zgubijo surround podatki,
Kupil sem , da bi gledal filme z 5.1 zvokom pa se mi zdi, da premalo grmi vse skupaj.
Bom kupil potem posebej en player pa aktivne 5.1 gor priklopil. Če še potem ne bo vredu sledi nakup enih hudih 5.1 zvočnikov (logitech ali pa genius).
kar se zooma tiče je pri meni isto, če nastavim na ZOOM2 - poreže spodnjo vrstico subov. Na zoom1 je pa kar uredu, čeprav je še vedno črn rob.
LP Miha
Zunanji aktivni woofer lahko priklopim samo preko 2.1 izhoda samo se zgubijo surround podatki,
Kupil sem , da bi gledal filme z 5.1 zvokom pa se mi zdi, da premalo grmi vse skupaj.
Bom kupil potem posebej en player pa aktivne 5.1 gor priklopil. Če še potem ne bo vredu sledi nakup enih hudih 5.1 zvočnikov (logitech ali pa genius).
kar se zooma tiče je pri meni isto, če nastavim na ZOOM2 - poreže spodnjo vrstico subov. Na zoom1 je pa kar uredu, čeprav je še vedno črn rob.
LP Miha
Zgodovina sprememb…
Ja, podnapisi bi morali biti v sliki (obe vrstici). Večina filmov divx je v razmerju 4:3, če nastaviš na TV (16:9) format slike 4:3, imaš na vse štiri strani dovolj črnega roba, ki ga lahko manjšaš s smernimi tipkami na TV. S tem ohraniš pravilna razmerja filma, vendar pa izgubiš podnapise. Podnapisi bi morali biti fiksirani glede na rob ekrana (spodnja vrstica čisto ob robu), ali pa vse vrstice v dejanski sliki. Kako pa to narediti, je pa druga zgodba...
Pa še to: a se kaj dela na tem, da bi se dalo v naslovih filmov povečati število prikazanih znakov? Malo jih je takih, ki imajo samo 8 znakov, da ne gorimo o cd1,cd2, ali pa mp3...
Hm glede FW bo težka dokler se ne odkrije kako in kje je shranjen Cgecksum ( Alecc999 se je fejst potrudil pa zaenkrat še ni nič novega). Prikaz dolgih imen pa baje pri ESS čipovju ni možno zrihtat.
Treba kupit player na MTK čipovju, kjer je več možnostiza popravljanje.
P.S. Zgleda da sem stvar prodajal kar ugodno, ker ponudbe kar dežujejo: - Prodano!
Treba kupit player na MTK čipovju, kjer je več možnostiza popravljanje.
P.S. Zgleda da sem stvar prodajal kar ugodno, ker ponudbe kar dežujejo: - Prodano!
robertto ::
pcshop
Glede zvoka bi ti jaz predlagal da kupiš XORO 415-ko in XORO zvočnike HXS 531 (23 k - mimovrste). Jaz imam takšen sistem in buta da je hudo.
Glede zvoka bi ti jaz predlagal da kupiš XORO 415-ko in XORO zvočnike HXS 531 (23 k - mimovrste). Jaz imam takšen sistem in buta da je hudo.
@robertto
Hm kolega ma tele boxe mu jih je ženska kupila za novlet. Sicer je Player Huindai ampak mislim, da to ne igra kakšne posebne vloge. Od zvočnikov sem pričakoval doti a sem bil razočaran. Geniusov leseni komplet igra zelo zelo bolje.
Ne vem še kaj bi vzel zaene boxe verjetno kakšne logiteche al pa kr tele Genius-e.
Hm kolega ma tele boxe mu jih je ženska kupila za novlet. Sicer je Player Huindai ampak mislim, da to ne igra kakšne posebne vloge. Od zvočnikov sem pričakoval doti a sem bil razočaran. Geniusov leseni komplet igra zelo zelo bolje.
Ne vem še kaj bi vzel zaene boxe verjetno kakšne logiteche al pa kr tele Genius-e.
Jan987 ::
jest sem mel prej en grundigov komplet kino in razlika je opazna
Aja zdej vidm da zvočniki niso isti
Aja zdej vidm da zvočniki niso isti
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jan987 ()
sotlerx ::
Ali imate priklopljen player XORO na Dolby Sourand Reciver in tudi komplet 5 zvočnikov in če je tako audio zadeva priklopljena ,ne sme biti nobeenega problema z zvokom (ali je player XORO,HYUNDAY. GRUNDIG ali kar koli druzga).Torej zvok ,da Dolby Sourand Reciver ki predvaja DTS(Digital Theater Sourand),seveda so pa zelo pomembni zvočniki.Meni dela vse OK
od muzike do filma.Če je film posnet v AC3 5.1 ,delujejo vsi zvočniki(5+1) in na Reciveru se vklopi modra podolgovata lučka .
Kar se toče zuma na XORO-tu 415 je stvar sledeča:Če se predvajajo DVD filmi zum deluje kot treba (več nastavitev) če predvajamo DVIX filme se film poveča samo enkrat in to kar preveč, ker zmanka skoraj pol filma. Za sedaj toliko in uživajte v svojih playerih in ne preveč komplicirat ker jutri ali prav kmalu bo že nova tehnologija.....
Lep pozdrav vsem skupaj
od muzike do filma.Če je film posnet v AC3 5.1 ,delujejo vsi zvočniki(5+1) in na Reciveru se vklopi modra podolgovata lučka .
Kar se toče zuma na XORO-tu 415 je stvar sledeča:Če se predvajajo DVD filmi zum deluje kot treba (več nastavitev) če predvajamo DVIX filme se film poveča samo enkrat in to kar preveč, ker zmanka skoraj pol filma. Za sedaj toliko in uživajte v svojih playerih in ne preveč komplicirat ker jutri ali prav kmalu bo že nova tehnologija.....
Lep pozdrav vsem skupaj
sotlerx
robertto ::
pcshop
Najbolje, da se oglasiš pri meni pa boš videl in slišal, da je tako kot ti pravim-seka in to brez reciverja. Za naslov mi pusti mail.
Najbolje, da se oglasiš pri meni pa boš videl in slišal, da je tako kot ti pravim-seka in to brez reciverja. Za naslov mi pusti mail.
Izšel je modificiran firmware za Xoro hsd-415 po moji podobi
Dolpoteg je mogoč iz www.alec999.tk
Tehnični podatki:
//------- v1.0 --------//
+ Windows code page 1250
+ white Tahoma fonts on transparent background
+ character size 34px
+ fw. ver: 4.1.52.3.CE
+ built on firmware dated 16-06-05
//---------------------//
Podnapisi so zmanjšani iz tovarniških 40px na 34px. Firmware je neka prehodna verzija, če bo notri dovolj prostora se nam obetajo podnapisi 34px visoki z 2 px črne obrobe okoli znakov.
P.S.
Checksum za Xoro 6000 se še vedno razbija.
Lp,
Alec999
Dolpoteg je mogoč iz www.alec999.tk
Tehnični podatki:
//------- v1.0 --------//
+ Windows code page 1250
+ white Tahoma fonts on transparent background
+ character size 34px
+ fw. ver: 4.1.52.3.CE
+ built on firmware dated 16-06-05
//---------------------//
Podnapisi so zmanjšani iz tovarniških 40px na 34px. Firmware je neka prehodna verzija, če bo notri dovolj prostora se nam obetajo podnapisi 34px visoki z 2 px črne obrobe okoli znakov.
P.S.
Checksum za Xoro 6000 se še vedno razbija.
Lp,
Alec999
Jst mam 6000ko, samo me zanima, kakšne so novosti in pa potencialna nevarnost da se kej zjebe...
Se da pol to kako popravit, ker nove komponente ne bi ravno rad kupoval :) drugače pa firmware na muzo@vrhnika.org
pa bom sprobal magari popoldne.. checksum ste uspeli razbit?
Se da pol to kako popravit, ker nove komponente ne bi ravno rad kupoval :) drugače pa firmware na muzo@vrhnika.org
pa bom sprobal magari popoldne.. checksum ste uspeli razbit?
Alec999, to je to (FW za Xoro 415)
L0sT ::
Alec, a lahk modificiraš fw tako da omogočiš 1,5zoom ? Če da, kdaj lahko pričakujemo tale zoom od tebe? =)
en LP
en LP
Lost is my soul wondering in space and mistery...
Alec999
Eno vprašanje,ali FW zapečem na CD tako kot je zapisana datoteka ali zbrišem tvoje ime.
Hvala in LP Zvone
Eno vprašanje,ali FW zapečem na CD tako kot je zapisana datoteka ali zbrišem tvoje ime.
Hvala in LP Zvone
sotlerx
Irmscher ::
Men je pa zelo motoče prikazovanje podnapisov čez 4 vrstice, pri Xorotu 415.
A se da to popraviti?
A se da to popraviti?
@MR
Ime fajla mora bit bank30.rom in nič drugega.
Muzo: Nimaš kej zjebat :ALi bo flešalo pa bo ok al pa sploh ne bo update-a
Ime fajla mora bit bank30.rom in nič drugega.
Muzo: Nimaš kej zjebat :ALi bo flešalo pa bo ok al pa sploh ne bo update-a
Zgodovina sprememb…
Mr|ce >> Zaenkrat še ne posedujem tega znanja, pa tudi nič ne kaže da ga bom kmalu.
sotlerx >> najbolje da narediš kot je rekel pcshop, torej izbrišeš zadnji del, da dobiš samo "HSD415.ROM", čeprav meni na Mercury 3783 dela pravilno tudi če ne izbrišem zadnjega dela, saj predvajalnik vedno gleda do prve pike.
Irmscher >> prikazovanje v 4 vrsticah, bi moralo biti v tem firmware-u delno odpravljeno s tem ko so podnapisi zmanjšani.
Muzo >> šele prejle sem prišel domov (glej uro zgoraj), tako da dobiš email od mene v naslednjih minutah.
Lp,
Alec999
sotlerx >> najbolje da narediš kot je rekel pcshop, torej izbrišeš zadnji del, da dobiš samo "HSD415.ROM", čeprav meni na Mercury 3783 dela pravilno tudi če ne izbrišem zadnjega dela, saj predvajalnik vedno gleda do prve pike.
Irmscher >> prikazovanje v 4 vrsticah, bi moralo biti v tem firmware-u delno odpravljeno s tem ko so podnapisi zmanjšani.
Muzo >> šele prejle sem prišel domov (glej uro zgoraj), tako da dobiš email od mene v naslednjih minutah.
Lp,
Alec999
Alec999 hvala. Firmware za 6000ko bom testiral predvidoma popoldne/zvečer, če bom le doma. Potem se javim in sporočim rezultate. Katere so pričakovane spremembe, na kaj naj bom pozoren, poleg checksum failed seveda :)
SavoS ::
@Alec999
Prva testiranja z novim firmware-om za XORO HSD415 so spodbudna,
1. Podnapisov NI VEČ v 4 vrsticah, so pa še vedno v 3, kar je čisto spremenljivo!
2. Podnapisi so nekoliko nižje in zadeva zgleda super,čeprav so nekoliko manjši
3. So še vedno in naravnost super berljivi, tudi na svetli podlagi....( hmm mogoče pa nisem testiram na dobrem filmu )
4. Se mi zdi, da Xoro deluje malenkost hireje z tvojim novim Firmwareom, se boljše odziva na vse ukaze!!!
Sem pa zasledil ne zmazke pod samimi črkami podnapisov, kakor, da bi pod njimi bil še en podnapis in bi ga ta prekrival.....
Sem slikal direkt z TV ja... mogoče se ne vidi dobro.....
Prva testiranja z novim firmware-om za XORO HSD415 so spodbudna,
1. Podnapisov NI VEČ v 4 vrsticah, so pa še vedno v 3, kar je čisto spremenljivo!
2. Podnapisi so nekoliko nižje in zadeva zgleda super,čeprav so nekoliko manjši
3. So še vedno in naravnost super berljivi, tudi na svetli podlagi....( hmm mogoče pa nisem testiram na dobrem filmu )
4. Se mi zdi, da Xoro deluje malenkost hireje z tvojim novim Firmwareom, se boljše odziva na vse ukaze!!!
Sem pa zasledil ne zmazke pod samimi črkami podnapisov, kakor, da bi pod njimi bil še en podnapis in bi ga ta prekrival.....
Sem slikal direkt z TV ja... mogoče se ne vidi dobro.....
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???
Alec999
Pozdravljen, naložil FW OK,ali ne moreš odpraviti tretjo vrstico ker,večinoma pokaže v srednji vrsici eno besedo(največkrat), drugač vse pohvale za ta FW.Mogoče za malenkost debelejše črke.Tole so samo vprašanja če se da narediti.Zelo sem zadovoljen z tim tvojim FW tudi če ostane tak kot je sedaj.
LP
Pozdravljen, naložil FW OK,ali ne moreš odpraviti tretjo vrstico ker,večinoma pokaže v srednji vrsici eno besedo(največkrat), drugač vse pohvale za ta FW.Mogoče za malenkost debelejše črke.Tole so samo vprašanja če se da narediti.Zelo sem zadovoljen z tim tvojim FW tudi če ostane tak kot je sedaj.
LP
sotlerx
Da meče še vedno v tri vrstice, je skoraj zagotovo posledica tega, da imaš včasih v eni vrstici podnapisa tudi več kot štirideset znakov. Če bi to hotel spraviti v eno vrstico, pa bi bile absolutno premajhne črke. Jaz že od vsega začetka za tiste filme, ki si jih hranim, urejam podnapise tako, da nimam več kot 36 znakov na vrstico. Zadnji mesec sem zaradi uradnega FW-ja prešaltal na 32, ampak zdaj mi ne bo več treba. Hvala, Alec999.
Muzo >> napisano v email-u.
SavoS >> tisti zmazki se pojavijo najbrž zato, ker sem testiral max. znižanje podnapisov na ekranu. Bom popravil.
sotlerx >> glej odgovor edenpač-a, ki je bolje napisal kot bi jaz. :)
SavoS >> tisti zmazki se pojavijo najbrž zato, ker sem testiral max. znižanje podnapisov na ekranu. Bom popravil.
sotlerx >> glej odgovor edenpač-a, ki je bolje napisal kot bi jaz. :)
Alec999
Se strinjam s tabo in je to v redu.Moram ti povedat da s tvojim FW lahko gledam normalno 1 film
ki sem ga iz Dvix konvertiral v DVD, prejšnji FW ki sem ga imel pa ni blo šans(slika jzmrznila,ton je bil popačen) s tvojim dela SUPER.Enako se zgodilo z enim MP3 musko (prej mi ni predvalo musko,sedaj z tvojim brez problema)tole veliko pove.Še enkrat moje pohvale za ta FW.
LP Zvone
Se strinjam s tabo in je to v redu.Moram ti povedat da s tvojim FW lahko gledam normalno 1 film
ki sem ga iz Dvix konvertiral v DVD, prejšnji FW ki sem ga imel pa ni blo šans(slika jzmrznila,ton je bil popačen) s tvojim dela SUPER.Enako se zgodilo z enim MP3 musko (prej mi ni predvalo musko,sedaj z tvojim brez problema)tole veliko pove.Še enkrat moje pohvale za ta FW.
LP Zvone
sotlerx
bajo ::
A lahka še kdo kej podobnega napravi za Xoro HSD 4000,
po zadnjem uradnem FW iz Xoro strani, ni nič bolje,
na slab OSD sem se že navadil, ampak, najbolj me moti, da mi spušča podnapise,
mislim, da je omejen na število vrstic, ampak, ker ta predvajalnik ni ravno bil poceni,
ali to pomeni, da bi moral res vsak podnapis urediti z Subtitle Workshopom, al kaj.
Prosim tisti, ki imate 4000, kako ste uredili problem z podnapisi.
Hvala
po zadnjem uradnem FW iz Xoro strani, ni nič bolje,
na slab OSD sem se že navadil, ampak, najbolj me moti, da mi spušča podnapise,
mislim, da je omejen na število vrstic, ampak, ker ta predvajalnik ni ravno bil poceni,
ali to pomeni, da bi moral res vsak podnapis urediti z Subtitle Workshopom, al kaj.
Prosim tisti, ki imate 4000, kako ste uredili problem z podnapisi.
Hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 24950 (9564) | bizi72 |
» | Zunanji HDD DIVX predvajalnikOddelek: Zvok in slika | 1550 (1376) | Alec999 |
⊘ | Kateri dvd, dvix player kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 1626 (1407) | Stepni Volk |
⊘ | Kateri DVD/Divx predvajalnik?Oddelek: Kaj kupiti | 2282 (2022) | Stepni Volk |
» | Kateri Divx predvajalnik kupiti svojim staršem?Oddelek: Kaj kupiti | 2606 (2168) | Yossarian |