» »

DDoS napad na BitTorrent strežnike

DDoS napad na BitTorrent strežnike

Slashdot - Slashdot poroča, da so se neznani napadalci lotili DOS-anja BitTorrent strežnikov LokiTorrent in Suprnova.

Napadalci so neznani, saj gre za DDoS napad, po vsej verjetnosti iz množice zombijev (gre za računalnike z nameščenim trojanskim konjem, ki jih je mogoče upravljati na daljavo), znano pa je, komu gredo BitTorrent in P2P omrežja na splošno najbolj v nos.

To ni prvi napad na P2P omrežja, le-ta so bila tarča napadov že na začetku lanskega leta, pred tem pa so bili tarče DDoS napadov tudi strežniki organizacij za boj proti spamu.

10 komentarjev

znovak ::

Tole bi pa morali začeti po staro zavetnem zakonu: Oko za oko, zob za zob.
Še razmišlat ni potrebno da bi se vedlo kdo stoji za takšnimi postopki - drugače ne morejo, odnosno zmankuje jim časa.>:D 8-O
Z.Novak

Tilen ::

meni je smesno kr SUprnova kot taka ne hosta nic ilegalnih fajlov edino same torrente katere potem podpirajo uporabniki oz sharajo file preko. Ce mas ti nek torrent doli na namizju pa ce je suprnova 14 dni down lahk ti bilo kdaj dol pipas samo da folk seeda. Ne vem kaj bi naj s tem dosegli. Edino kaj bi lahko bilo, bi bilo to, da bi tisti, ki hostajo te strani jim ukinili dostope oz nebi hoteli vec sodelovati z njimi, ker so potencialne tarce napadov zaradi "nelegalne"/nelegalne (o tem bi se dalo razpravljati) vsebine.

Skratka to ddosanje je tako kot da bi prdel v jadro od jadrnice pa gledal koliko hitreje se muva.

Smeh.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

d0rK ::

Suprnova razvija nov program, ki bi odpravil centralizacijo BitTorrenta. Usak peer bo tudi tracker. As-we-speek potekajo beta testiranja in ze vec kot 20.000 srecnezev ima svojo kopijo programa.

ginekolog ::

Decentralizing Bittorrent


Posted by CmdrTaco on Thursday December 02, @03:56PM
from the someone's-nightmare-someone's-dream dept.
An anonymous reader writes "Exeem is a new file-sharing application being developed by the folks at SuprNova.org. Exeem is a decentralized BitTorrent network that basically makes everyone a Tracker. Individuals will share Torrents, and seed shared files to the network. At this time, details and the full potential of this project are being kept very quiet. However it appears this P2P application will completely replace SuprNova.org; no more web mirrors, no more bottle necks and no more slow downs. Exeem will marry the best features of a decentralized network, the easy searchability of an indexing server and the swarming powers of the BitTorrent network into one program. Currently, the network is in beta testing and already has 5,000 users (the beta testing is closed.) Once this program goes public, its potential is enormous. "


zanimivo.
Divers do it deeper.

MKrmec ::

Dork ne govort neki k ni res do zdej je sam 5000 beta testerjev. Mogoce jih pa bo kmal vec odvisn od sloncka

Jst ::

MakeLoveNotSpam je naredil pizdarijo. V bistvu je dal nek povod za ddosanje vseh, ki se *kao* (po subjektivnem mnenju neke korporacije) ukvarjajo z nelegitimnimi ali nelegalnimi ali nemoralnimi stvarmi.

Upam da ne bo šlo na slabše. (čeprav se bo moralo stanje z vsemi p2p in share programi normalizirati in to podpiram. Vendar ne na takšen način)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

bradek ::

Noben se pa ne spomni da v obeh primerih najebe infrastruktura in ne samo tarce/izvori.

link_up ::

ma ddos suxx...
In and Out

Jux ::

Kaj sem vam reku, makelovenotspam je prov spromoviral reševanje sporov prek neta z uporabo ddosanja. Mega. Vse kar še rabmo je, da dobijo uporabniki program v katerega lahko vpišejo poljubno stran za ddosat. Pol bomo pa užival! ANE? ;((
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Tilen ::

Vse kar še rabmo je, da dobijo uporabniki program v katerega lahko vpišejo poljubno stran za ddosat. Pol bomo pa užival! ANE? ;((

Mogoce pa je prav to namen med drugim? :P In je tista kao za ddosanje spammerjev samo krinka :>
413120536c6f76656e696a612c20642e642e


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brian Krebs žrtev največjega napada DDoS v zgodovini

Oddelek: Novice / Varnost
249259 (5838) OK.d
»

Popolna zaščita strežnika pred napadi

Oddelek: Pomoč in nasveti
345798 (4238) SeMiNeSanja

Težave s Partisom

Oddelek: Omrežja in internet
185231 (4722) jurre
»

Kaj mi je storiti? DOS attack (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
506235 (4939) SaXsIm
»

Lycos v. spammerji - 1:1?

Oddelek: Novice / Zasebnost
352412 (2412) WarpedGone

Več podobnih tem