» »

Spamhaus obsojen na plačilo 11,7 milijona USD

Spamhaus obsojen na plačilo 11,7 milijona USD

CNet - Kot poroča CNews.com, je okrožno sodišče v Illinoisu organizacijo za boj proti spamu, Spamhaus, obsodilo na izplačilo 11.715.000 USD odškodnine. Odškodnino morajo izplačati podjetju e360insight, kateremu naj bi z uvrstitvijo na seznam smetilcev (spamerjev) povzročili finančno škodo. Sodišče je Spamhausu tudi naložilo, da e360insight odstrani iz seznama pošiljateljev nezaželjene pošte.

Spamhaus, ki je sicer lociran v Britaniji se sodne obravnave v ZDA ni udeležil (in se zato tudi ni ustrezno branil), prav tako pa so tudi napovedali, da odločitve sodišča ne bodo spoštovali. Mnenja so, da je podjetje e360insight v resnici pošiljalo nezaželjeno elektronsko pošto, na sodišču pa so uspeli zgolj zato, ker se nasprotna stran sploh ni branila. Smetilce pozivajo, naj se z njimi soočijo na britanskih sodiščih.

11 komentarjev

jype ::

Odlično.

Upam, da ne bodo ZDA zdaj na pobudo spammerjev napadle VB :)

phantom ::

Morda bo končna sodba potekala na "nevtralnem" terenu ... v Guantanamu.>:D
~
~
:wq

Azrael ::

Mislim, da je bilo to zelo neumno dejanje (ignoranca) od Spamhaus. Približno enaka bedarija, kot tisti pametnjakoviči, ki nočej opraviti alkotesta, saj oni vendar niso pili alkohola.

Jasno dopuščam možnost, da imajo nekega zvitega advokata in računajo na velik dobiček na zaključku te zadeve, ampak zelo dvomim.
Nekoč je bil Slo-tech.

Bakunin ::

ignoranca ? nikakor ne.

zakaj bi se sploh ubadali z zakoni/sodisci tuje drzave? to pomeni da jih priznavas.
saj jenkiji nimajo pravne podlage nad drzavljani drugih drzav....

cry me a river, Jenkee !

jype ::

Azrael> Mislim, da je bilo to zelo neumno dejanje (ignoranca) od Spamhaus. Približno enaka bedarija, kot tisti pametnjakoviči, ki nočej opraviti alkotesta, saj oni vendar niso pili alkohola.

Pravzaprav ne. Približno enaka bedarija, kot če se ne greš predat verski policiji v Savdsko Arabijo, ki te je obtožila krive vere. Po moje sploh ni bedarija.

Azrael ::

Ali oni ne tržijo tudi na ozemlju ZDA?

Če ne tržijo se res lahko požvižgajo na te odločbe, tako kot TPB, če pa imaš tam lastnino ali posle, pa ni več heca.

Ampak vsi ti biznisi so stvar firme ali organizacije, kako gospodari v takih primerih in to ni moja stvar in se me ne tiče.

Slabo je to, da čeprav imajo, recimo temu, povsem prav in to tudi lahko potrdijo s trdnimi dokazi, ki bi na sodišču zdržali, pustijo da na sodišču obvelja "resnica", kot jo vidi "lump".

Prav lahko se zgodi, da bodo po zaslugi te razsodbe spamerjem hudo zrasla krila. Zato je zame to dejanje neumno, razen, če res igrajo neko igro na dolgi rok.
Nekoč je bil Slo-tech.

ender ::

Spamhaus ne trži ničesar, in glede na to, da so britansko podjetje, bi bila zanje samo izguba denarja, če bi se ukvarjali s to tožbo.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Jux ::

fakti.

1. Spamhaus ni podjetje registrirano v ZDA in tam tudi ne opravlja nobenega posla.
2. Spamhaus ne blokira ničesar, provajda samo spisek spamerjev ki ga uporabljajo mail providerji.
3. e360 je lagal pri navedbah za tožbo (nimajo ROKSO zapisa ampak so samo omenjeni znotraj enega, kar je velika razlika)

Zakaj pa mislite da se niso tožili v UK - ker bi v primeru neutemeljene tožbe in laži plačali denar. Po drugi strani pa ti predlagaš da se gredo tožit na sodišče ki itak ni pristojno - ja valda, zdej bodo pa še plačevali odvetnikom za take neumnosti.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

poweroff ::

Vse to je res. Samo vseeno se je treba zavedat, da vzdrževanje takega seznama predstavlja odgovornost. Celo veliko odgovornost. In vsaj zato bi Spamhaus moral bolj sodelovati s sodiščem.
sudo poweroff

Looooooka ::

cist prou da so jih kaznoval(ce so res napacn folk dodal na listo).
Drgac je pa te blackliste in antispam liste treba vsake tok cajta kaznovat ker je ze cist znano dejstvo da jih vecina deluje na takem principu da je cloveka lazji dodat na listo kot zbrisat dol z nje.
in mogoce se enmu klosarju k itak sam igrce igra to ne zdi ne vem kako hudo.ampak ce si pa firma,ki je mogoce mal bl moderna in s svojimi strankami komunicira izkljucno preko emaila jih lahko taka spam lista stane vecino strank.
pa tud to da prvo dodajo folk na listo ne da bi jih mogoce prej obvestil o tem da majo open relay(kar je ponavad bl rookie napaka administratorjev kot nek evil plan za posiljanje spama) ...to je kr zlo sporno pa tud ce je narejeno z najboljsimi nameni.
Tko da tud ce NIC ne sluzijo so odgovorni za svoje napake.
In sj prvo bi tud jst reku da so tole verjetn americani krivi pa da so zmagal zato ker je blo amerisko sodisce....ampak americani so glih zdej zacel sprejemat zakone,ki bojo fajn udarl spammerje po zepu tko da je mal cudn da bi enim clo pomagal do denarja...

poweroff ::

Kateri pa so ti zakoni? CAN SPAM Act? Ne me hecat. To so zakoni, ki le IZGLEDAJO, kot da udarijo po spammerjih.
sudo poweroff


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Eden večjih DDoS-napadov na Spamhaus

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
138245 (5224) Sixty9
»

Spamhaus obsojen na plačilo 11,7 milijona USD

Oddelek: Novice / Varnost
113971 (3201) poweroff
»

SMTP Relay; delovanje boot, ki to izkoriscajo

Oddelek: Omrežja in internet
151983 (1780) BigWhale
»

DDoS napad na BitTorrent strežnike

Oddelek: Novice / Varnost
104123 (4123) Tilen
»

Spackers - crackerji s "poslanstvom"

Oddelek: Novice / Zasebnost
172794 (2794) Gorky

Več podobnih tem