» »

Applovi finančni razultati za prvo četrtletje

Applovi finančni razultati za prvo četrtletje

jabuk.net - Včeraj pozno zvečer je Apple na tiskovni konferenci predstavil rezultate za prvo četrtletje tega leta. Rezultati so vsekakor pozitivni saj je dobiček znašal 46 milijonov $, prihodki pa kar 1,9 milijard $. Prodali so 749,000 Macintoshev in 807,000 iPodov, kar znaša 909% povečanje v prodaji iPodov v primerjavi s prejšnjim letom. Prihodki so se povečali tako v Ameriki (33%), kot tudi v Evropi (29%), prodaja na Japonskem pa je bila manjša. Zelo so zadovoljni s prodajo iBookov, nekoliko manj pa s prodajo Power Macov G5, katerih prodaja je manjša, saj veliko kupcev čaka na bližajoče se pohitritve. Do konca leta nameravajo odpreti še 10 svojih trgovin, med njimi tudi največjo v Londonu. Za ostale podrobnosti in zvočni posnetek s tiskovne konference si oglejte Applovo stran za vlagatelje.

Kljub dobrim rezultatom jim še vedno ne uspe povečati tržnega deleža, ki znaša okoli 2,3% računalniškega trga. Pri iPodih pa je ta delež precej večji, po njihovih podatkih kar okoli 40%.

18 komentarjev

Dr_M ::

apple nej dela mp3 predvajalnike, ker ocitno samo s temi kej zasluzijo. racunalnikov so pa mn prodal, kot pokupimo slotechovci robe na leto.. :) :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Beat-O ::

Količinsko se že sliši več, ampak pri prihodkih pa iPodi še vedno predstavljajo krepko manjšinski delež. Velika količina iPodov pa tudi utrdi imidž znamke, kar se zna poznati tudi pri prodaji Macov. Sicer bi bilo pa škoda Macov in pa operacijskega sistema, ki je še vedno pred ostalimi.

Poldi112 ::

Glede Appla je ze to da se kar zivi cudez...

Gandalfar ::

Poldi: se posebaj glede na to, da kadar mu Jobs poveljuje ni nikoli v rdecih stevilkah .. ja ja.. apple is dying..

Byla ::

Apple naj koncno neha delat neumnosti z raznimi mp3 playerji in naj raje spedena, da bo Mac zacel nekaj veljati v high end 3d sceni in da se ga koncno lahko zacne uporabljat tudi za kaj drugega, kot le compositing. In se to, ce ze Apple na veliko kupuje odlicne programske pakete (FCP, Shake, Logic), potem naj vsaj omogoci, da bodo le-ti delovali 100 % na PCju. Shake recimo na PCju ne podpira zvoka in nima vgrajene podpore za mrezni rendering. Podn res. Tam pa applovi inzinirji carajo s high tech mp3 playerjem.
www.thirdframestudios.com

Road Runner ::

in da se ga koncno lahko zacne uporabljat tudi za kaj drugega, kot le compositing.


in za kaj se ga ne da uporabljati?

MitjaP ::

Hehehehe :) PC ni za Shake in podobne mocne programe, PC je sam igraca ;) Zato je pa tolk ljudi, ki igra igrice na njih :)

Dr_M ::

MitjaP: a bos tiste 3 igrce na macu igral....?

ocitno je evropa par korakov pred zda, kar se tice uporabe racunalnikov doma...v zda itak usi kupujejo konzole za igrce, ker si pac lahko privoscijo.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Byla ::

Za 3d grafiko probej dobr furat na Macu kaksno Mayo pa bos videl kako "dobr" laufa. Da o nedelovanju XSIja sploh ne govorim. Edina rec, ki dobro deluje na Macu, je Cinema. A to je premalo. Ocitno je, da je OS precej dober oz. vsaj na dobri osnovi in da imajo zadnje case tudi CPU power. Mogoce ce Apple kupi Alias? Mogoce bomo potem videli Mayo dobro funkcionirat na Macu, za XSI pa bomo se vedno jokali. :))

hocem povedat to, da se mi zdi kretensko, koliko energije Apple vlaga v igracke. Imajo high end kompjutre, a vec marketinga in ocitno tudi ostalih zadev, vlagajo v posran mp3 player. In iTunes shop.
www.thirdframestudios.com

Beat-O ::

Meni pa se zdi vlaganje v iPode in glasbo koristno. Res je, da včasih zasenči Mace, toda krepi Apple kot prepoznavno znamko. Kajti, če bi Mace kupovali samo profesionalci bi bila prodaja še precej manjša, vprašanje, če bi Apple še obstajal. In če bo iPod res pomagal tržnemu deležu, to pomeni - več uporabnikov - večji tržni delež - večji interes podjetij za izdelavo programov za Mac. In teoretično dobiš Mayo in XSI. :D

MitjaP ::

Maya ni dober narejena na Macu, za to ni kriv ravn Apple. Cinema rula, se strinjam.
Sicer pa: Softimage je tud delu boljs na Silicon Graphics, ne pa na PCjih.
Aja pa se ves pixarjev software dela boljs na macu :) So ga optimiziral za G5 :) Torej, tu mas dokaz, da se profesionalno da dela na macu. Risanke, ki jih nardijo na njih, pa gledas v kinu.

para! ::

Jah, seveda, če je mr. Jobs CEO Appla in Pixarja.

Drugače pa je marketing iPoda dost samoumevna poteza, navsezadnje gre za najbl fancy, oh-in-sploh mp3 player.
Death before dishonor!

Road Runner ::

yea, what _The_Man_ said... za to da ni 3D so krive firme k delajo ta software, ne apple. mogoč bi pa apple naredu kkšn program za 3D... hmm :D sam bi trajal da pride na stopnjo ostalih 3D programov. Mogl bi najbrž sam s kom se povezat, k že to dela, mu pomagat nrdit soliden mac port in to bi blo to :)

Byla ::

Aja pa se ves pixarjev software dela boljs na macu :) So ga optimiziral za G5 :) Torej, tu mas dokaz, da se profesionalno da dela na macu. Risanke, ki jih nardijo na njih, pa gledas v kinu.

to je seveda laz. Ja, portan imajo render engine, in to je to. Vse ostalo je PC Linux arhitektura. Zaenkrat. Sicer so neki gofljali da bodo OS X prevzeli, samo to bomo se videli.

Se ne strinjam popolnoma, da je slab port 3d softwara na Mace problem izdelovalcev. Ce bi mogoce apple malce bolj poudarjal zmoznost svoje high end opreme in ce bi jo bil malce bolje prodajal high end 3d industriji, bi bila situacija precej obratna. Trenutno pa apple se postene podpore profesionalnim graficnim karticam ne more nuditi, kar je popolna zalost.
www.thirdframestudios.com

MitjaP ::

Kaj pa nVidia Ti? Ni dost profesionalna?

No sicer pa mal pazi na ostino komentarjev, ocitat nekomu, da govori lazi in ne da govori nesernice ali celo, da gre za pomoto, je ze napad na osebno integriteto posameznika.

murmur ::

hmm,
zakaj pa je investment v mp3 player in iTunes posrano?
In zakaj nista Maya&Xsi posrana?
posrano je vse kar meni ne odgovarja?
LOL

Byla ::

ne Ti ni dost profesionalna, se zdalec ne... niti popedenana, da se "kaze" kot quadro... Kako trpi tvoja integriteta pri navajanju bedastih in neresnicnih podatkov in potem se, kako trpi tvoja integriteta, ko nekdo tvoje komentarje zavrne kot neresnico, me niti ne zanima. Ce se pa pocutis uzaljenega, se opravicujem.

Fora pac je, da apple najvecji denarni del marketinga vlaga v igracke, ala mp3 playerji in shop muske. Hkrati ima precej dober high end hardware in software, cigar reklamiranje niti pod razno ne dosega reklamiranje fancy mp3 playerjev, in s tem Apple na dolgi in kratki rok izgublja najbolj pripadno vrsto ljudi: profesionalci kreativnih strok. Poleg tega se Apple ze od samega zacetka gre ustvarjanje monopola, tam kjer se le da. In s kupovanjem high end softwara, ala Shake, in neomogocanje portanja na druge OSe in vzporedno slabo reklamiranje hardwara in OSa in tudi manjsi pritok denarja v razvoj OSa in ostalih zadev pomeni, da bomo na dolgi rok Appla poznali le po mp3 playerjih in ostalih igrackah, high end podpora pa bo vsaj na zunej izumrla. In ce bo izumrla reklama za njihove resitve za kreativce, bo izumrl tudi Apple, kot ga poznamo, razen ce le-ta poiskusa postati firma ala Nokia ali kaj podobnega. Ne sitnarim, da Apple s takimi forami prevec sluzi ali kaj podobnega. sitnarim le za to, ker bi apple lahko vlagal vec energije v podrocja, s katerim so zasloveli in obdrzali do tega trenutka. In to so resitve za video/dtp/industrijske oblikovalce in zvok. No, in se kaj najbrz.
Folk, ki dela v taki industriji, namrec tezko zastopi, da apple na eni strani dela high end gadgete v stilu iPoda, kjer se preserava z vsem moznim, na drugi strani pa ne sproducira podpore recimo Quadro graficnih kartic.
www.thirdframestudios.com

murmur ::

Byla, predlagam da jim posljes kaksen mejl in jih opozoris na napake. Sem preprican, da te bodo
strici razumeli, se posebno "s prodorom" na 3d field z quadro karticami.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

iPod in Mac mini članek na Jabuk.net (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
608491 (7389) Roadkill
»

Test iMaca G5 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Modifikacije
515506 (5506) RejZoR
»

Apple predstavil nove ekrane in OS X 10.4 Tiger

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
273226 (3226) Piranha
»

Hitrejši iBooki in PowerBooki

Oddelek: Novice / Procesorji
82720 (2720) Byla

Več podobnih tem