»

Prvi PowerPC emulator za x86

OSNews - Na OSNews pišejo, da je bil narejen prvi PowerPC emulator za x86, ki ga najdete tu. Odslej bodo tako lahko vsi uporabniki PC-računalnikov preizkusili Mac OS X tudi na svojih mlinčih. Ampak pozor! Zadeva je zelo sveža in s sabo prinaša še dokaj neuglajeno delovanje - zlasti glede hitrosti. Vsekakor pa naj bi bila dovolj, da občutite delovanje tako zelo opevanega Mac OS X. Izvina novica na OSNews.

Že slutim povečanje prenosov datotek z MacOSX Panther z BitTorrenta in eMule :)

7 komentarjev

Hitrejši iBooki in PowerBooki

več strani - Kot pričakovano, je Apple danes najavil nove iBooke in PowerBooke.

Vsi, ki ste še vedno upali na G5 procesorje v PowerBookih, boste verjetno razočarani, saj v prenosnikih še vedno tiktakajo G4 procesorji. Opaznih sprememb v zunanjosti obeh prenosnikov ni, a z naslednjo posodobitvijo, ki jo bomo najverjetneje dočakali jeseni, lahko pričakujemo tudi novo zunanjost. Najvišja hitrost PowerBooka je 1,5 GHz, iBooka pa 1,2 GHz. Nekoliko večje so diskovne zmogljivosti pri posameznih modelih, v PowerBookih pa sedaj za grafiko skrbi ATI Mobilitiy Radeon 9700 v zmogljivejših in nVidia GeForce FX Go 5200 v manj zmogljivih modelih. Po novem imajo vsi PowerBooki že vgrajen AirPort Extreme (brezžični LAN - 54Mb/s).

Ostalih večjih razlik pa ni opaziti....

8 komentarjev

Applovi finančni razultati za prvo četrtletje

jabuk.net - Včeraj pozno zvečer je Apple na tiskovni konferenci predstavil rezultate za prvo četrtletje tega leta. Rezultati so vsekakor pozitivni saj je dobiček znašal 46 milijonov $, prihodki pa kar 1,9 milijard $. Prodali so 749,000 Macintoshev in 807,000 iPodov, kar znaša 909% povečanje v prodaji iPodov v primerjavi s prejšnjim letom. Prihodki so se povečali tako v Ameriki (33%), kot tudi v Evropi (29%), prodaja na Japonskem pa je bila manjša. Zelo so zadovoljni s prodajo iBookov, nekoliko manj pa s prodajo Power Macov G5, katerih prodaja je manjša, saj veliko kupcev čaka na bližajoče se pohitritve. Do konca leta nameravajo odpreti še 10 svojih trgovin, med njimi tudi največjo v Londonu. Za ostale podrobnosti in zvočni posnetek s tiskovne konference si oglejte Applovo stran za vlagatelje.

Kljub dobrim rezultatom jim še vedno ne uspe povečati tržnega deleža, ki znaša okoli 2,3% računalniškega trga. Pri iPodih pa je ta delež precej večji, po njihovih podatkih kar okoli 40%.

18 komentarjev

Hitrejši in cenejši eMaci

Novi eMac

OSNews - Apple je danes napovedal nove namizne računalnike iz serije eMac, primerne za rabo doma in v izobraževalnih ustanovah. Novi eMaci bodo opremljeni s procesoriji PowerPC G4 s frekvencami do 1.25 GHz, vsebovali bodo pomnilniške module DDR2 s frekvenco 333 MHz, posodobljene so tudi grafične kartice ATI in dodana vrata USB 2.0. Na voljo bosta dve različici, cenejša za 799 in dražja za 999 ameriških dolarjev.

70 komentarjev

Želite superračunalnik?

Slashdot - Virginia Techov superračunalnik je postal živa legenda med privrženci Applovih izdelkov, ki imajo ob zamenjavi procesorjev z Xserve G5 izvrstno priložnost, da postanejo "delničarji" prejšnjega superračunalnika. MacMall namreč po mikavni ceni ponuja procesorje, ki so do nedavnega sestavljali zmogljivo pošast, imenovano tudi System X ali Big Mac. Gre za dvojne procesorje Power Mac G5 z 2000 MHz, ki jih je Apple obnovil prav z namenom, da bi jih (še enkrat) prodal. Klik!

1 komentar