» »

TEŽAVE Z ABIT KTZA (BREZ RAIDA)

TEŽAVE Z ABIT KTZA (BREZ RAIDA)

dc10 ::

Nabavil sem mamaplato ABIT KT7A brez RAIDA, ker ga ne rabim. Prej sem imel plato CHAINTECH 7AJA, ki je delala probleme z USBjem. Zaradi tega sem plato menjal. Sedaj pa mi pere živce ta plata in sicer, ko želim gledati DIVX film direkt s CD-ja, mi DVD in tudi CDRW zmrzne, računalnik pa se resetira. Če pa gledam film iz harddiska, pa je vse vredu. Sformatiral sem disk in na novo posnel WIN98SE, v BIOSU sem poskusil že vse fore (brez UDMA, določanje PIO MODE), vendar ni učinka. Če pa kaj inštaliram ali drugače delam s CD-jem je vse OK.

Imam ATHLON 700 MHZ, 128 SDRAM PC133 BRAND, WINFAST GF2 MX 32+TVOUT, ZVOČNO KARTICO TERATEC INTEGRA 128 T OEM, WINFAST TV 2000, HD SEAGATE 13.2 GB, DVD TOSHIBA 12X, CDRW LG 8/4/32.

Na prejšnji plati je vse delalo vredu razen USB, kako naj rešim ta problem.

Vnaprej hvala za pomoč

lp

asPeteR ::

V winnsih vključi DMA v nadzorni plošči prod sistem.
Gre?
Aja si inštaliral driverje za plato?

dc10 ::

JA, inštaliral sem driverje via 4.26, ki so na CDju poleg plošče. Za CD in DVD imam vklopljen DMA. Ugotovil pa sem, da je ravno tu problem. Če DMA izklopim, deluje vredu samo takrat je DVD za gledanje filmov (divx IN dvd) NEUPORABEN. Prav tako ne morem s CDRW jem snemati, ker je prepočasen!!!????

Še kakšen nasvet????

lp

OrlyTM ::

Instaliraj VIA 4in1 4.32 in med namestitvijo označi, da nečeš IDE Bus Master gonilnika.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

dc10 ::

Katero opcijo naj odznačim??? Imam štiri možnosti.
VGA GART verjetno ne??? Na koncu mi WINDOWSI po zagonu še vedno najdejo BUS MASTER, kar sami ga naložijo iz system direktorija windowsov. Sprobal sem tudi bus master 3.11, via pci latency patch, vendar še vedno isto. Če izklopim DMA dela, drugače pa zmrzne ali pa se resetira.

Kako naj ročno odstranim BUS MASTER in kako ga naj onemogočim pri nalaganju verzije 4.32??? Pa bo potem še sploh mogoče uporabiti DMA??

lp

Matri[X] ::

Poskusi za močnejšim napajalnikom!!!

dc10 ::

Verjetno je res kriv napajalnik, mislim da je vgrajen 250 W.
Včeraj sem preizkušal sistem in ugotovil, da se resetira oz. zmrzne samo takrat, ko morajo istočasno delovati zvočna+procesor+grafična+CD rom ali pa DVD. Nato sem odstranil zvočno kartico in je vse delovalo normalno.
Naslednji preizkus je bil, da sem vključil CDROM ali pa nato še DVD+grafična+procesor+gledanje filma preko WINFAST TV2000. Rezultat je bil resetiranje. Torej je verjetno kriv napajalnik in zaradi prevelike porabe energije procesorju zmanjka napetost in se računalnik resetira.

Bom še poskusil z 300 W napajalnikom.

lp

AtaStrumf ::

Meni je CDR nekaj hecal z DMA uklopljenim, pa sem ga izklopil in vse dela perfektno. CD-je snemam, gledam Divx, rippam audio, ma vse lepo brez DMA-ja. In to čist hiter. Mam isto platko kot ti. Res bi bilo pametno zamenjat napajalnik, ker se tvoj 250W zelo muči s tvojm sistemom.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Winfast TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
918290 (5262) Pyr0Beast
»

Problem CD-ROM

Oddelek: Pomoč in nasveti
131070 (993) neki123
»

Vsi, ki ne morete spraviti FSB-ja na 133 pišite sem (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
684288 (3329) rc-car
»

na pomoc pri pecenju

Oddelek: Pomoč in nasveti
5722 (618) kockish
»

Nov PC

Oddelek: Kaj kupiti
211436 (1080) jakinj

Več podobnih tem