» »

DVD v evropi 25% dražji

DVD v evropi 25% dražji

Slashdot - Z uvedbo DVDja je prišla tudi regionalna zaščita. Razlog je preprost, Holywood se boji, da bi nevedni ljudje predvajali filme, ki jim še niso namenjeni (beri: dokler iz njih ne iztržijo dovolj v lokalnih kinematografih). Tako navadno kupci v ZDA pridejo do filmov prej kot v Evropi.
V grlu komisije EU za varstvo konkurence pa se je zataknila druga kost, ki jo povzroča regionalno zaklepanje. Problem je namreč v tem, da morajo evropejci za vsebinsko enake DVDje plačevati v povprečju 25% več kot njihovi prijatelji na drugi strani Atlantika. Spet ameriška dvoličnost, saj bi po eni strani radi ekonomsko globalizacijo in sprostitev trgov po drugi strani pa hočejo kontrolo nad tem kje sme kdo kupiti kaj in kdaj. Sistem regionalne zaščite so napadli tudi Avstralci in britanska trgovska veriga. Srčno upam, da bo iz te moke še kaj kruha.

7 komentarjev

JLP ::

Ja tud men se ta razdeljenost sveta na regije zdi totalna bedarija in bi jo mogl prepovedat. Ne povzroča nč druzga k pa same probleme. To da so pa u Evropi pa drge dražji pa tud ni lih prov. Ja nč holivudčani so svinje kaj morš. Sam za dnar se jm gre.

Boeing ::

tele regije so sam šit... sicer pa, ko jih jebe...greš k kšnmu frendu v states, kupiš dvd player, ga lepo zapakiraš in pošlješ po pošti domov... pa zajebeš use od holivuda do lokalnega poštarja !:D

minmax ::

sosed k pa nima frenda iz zda naj se pa sam znajde... problem je treba sistemsko rešit (beri prepovedat in odpravit regionalna kodiranja:)

||_^_|| ::

a še noben ni slišu za odpravo regijske zaščite?:)))

dr.J ::

Za tako obnašanje je edino zdravilo bojkot. Se ga je kdo pripravljen držati? Billyu G. sem že pred časom pomahal - živel linux! Pri filmih in še mnogih stvareh, povezanih z denarjem, pa gre za vpliv 'višjih bitij na nižja'. Žal je za Ameriko vse ostalo nižje. Fuj! Kar kupujte...

minmax ::

crack regijske zaščite?ja za hekere je to kul, ampak do nje ima dostop cirka 10% ljudi recimo (vsi tule, prav veliko drugim pa ne)... to je tako kot če lačnim somalijcem poveš da obstaja kitajska hrana v sloveniji, kul ampak imajo dva problema, privoščit si jo in prit do slovenije.. tu sta pa problema imeti player pri katerem je to možno in poznati nekoga ki to varno naredi... če pa bi zaščito itak ukinili... :) hej to je pa tko kot da bi nahranu somalijce.. sam če bi izbiral med obojim bi vseeno drugo izbraal :)

fak tale komentarj je čist zblojen, od kje mi primerjave..., grem rajš spat :)

BigFoot ::

minmax>>> no no no, glih tko ni. recimo pri nas, vsak ki gre kupovat DVDje v Eurocom zve da se da playerje tud scrackat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjava avtomobila

Oddelek: Na cesti
152339 (1192) dubre40
»

Pametna mesta morajo dajati občutek skupnosti

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
53715 (2811) vostok_1
»

IP naslov ni zadosten dokaz, da je oseba piratizirala?

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
325090 (3143) CyberPunk
»

DirectX je inštaliran, a ga vseeno ni

Oddelek: Pomoč in nasveti
101362 (1161) maxx
»

DVD v evropi 25% dražji

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
71437 (1437) dr.J

Več podobnih tem