» »

Hekerska transnacionala

Hekerska transnacionala

Slo-Tech - Čisto blizu nas, v Puli, se namerava konec junija zgoditi hekerska transnacionala. Takole pravijo:

Že nekaj let se dogajajo številna srečanja hekerjev, haktivistov in medijskih aktivistov, ki slediju principu samo-organiziranja, kjer se lahko ljudje, ki etiko hekerjev uporabljajo na vseh mogočih področjih na katera lahko pomislite – od tehnologije, do politike, do realnosti same – srečajo, si delijo in razmišljajo skupaj o novih poteh spreminjanja sveta okoli sebe.

Ta srečanja so do sedaj bila na različnih lokacijah na nacionalnih, regionalnih, lokalnih in soseskih nivojih, povezujoč zelo različne ljudi, ki jih je skupaj pripeljala njihova strast do tehnologije, komunikacije, socialnih sprememb in povezovanja ljudi, stvari in paradigem. Na srečanjih pa je bilo veliko entuziazma in občutka, da je raznolika družba, ki je osredotočena na te teme, mogoča.

To leto izgleda, da je srečanje, ki bi skupaj pripeljalo ljudi iz vse Evrope (geografsko povedano), mediterana, bližnjega in srednjega vzhoda; resnično mogoče in to je poziv, da ga naredimo resničnost.

To srečanje ne bo organizirano od koga drugega kot od tebe, pripeljite svojo delavnico, svojo debato, stvari ki ste jih študirali to leto, stvari o katerih hočete govoriti, razloge in projekte zakaj bi radi srečali druge hekerje – in ni ti treba biti geek da si heker!

Vabilo v angleščini in klik za glavno stran.

5 komentarjev

Matek ::

in ni ti treba biti geek da si heker!

Ah se zmer narobe geek uporabljajo :8)
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Gandalfar ::

kako bi ga pa ti uporablju?

BigWhale ::

MMM, pejdi si Geek Code block naredit...

;>

HeMan ::

A geek is someone who spends time being "social" on a computer. This could mean chatting on irc or icb, playing multi-user games, posting to alt.sex.bondage.particle.physics, or even writing shareware. Someone who just uses their computer for work, but doesn't spend their free time "on line" is not a geek. Most geeks are technically adept and have a great love of computers, but not all geeks are programming wizards. Some just know enough unix to read mail and telnet out to their favorite MUD.

Geek can also be used as a verb. "To geek" is to sit online and read mail, news, chat, and otherwise waste time in front of a keyboard. This "geeking" often consumes many hours, even if the intention was to "just log in and check my mail." Some would say this time would be better spent being social in person or even just being curled up in a sunbeam.

minmax ::

to je mal mimo.. geek nima nujno sploh nic opravit s computrom


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odvisnost od alkohola

Oddelek: Loža
262956 (2358) D3m
»

Vabilo na hekersko transnacionalo

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
132346 (2346) Tux_Lunix
»

Plug'n'Politix

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
61831 (1831) trillian
»

Slo-Tech postaja nezanimiv!

Oddelek: Slo-Tech
481891 (1134) tejo

Več podobnih tem