» »

Kyro II

Kyro II

hardCOREware - Testov Kyra II se je na internetu pojavilo že kar nekaj. Tule je še eden, tokrat iz HardCOREwarea, kjer se ubadajo s Kyrom bolj iz teoretičnega zornega kota. Kyro II ponuja novo tehnologijo tile-based rendering, ki je nekaj podobnega, kot je bil HSR (Hidden surface removal) pri 3dfxovih karticah, le da je pri Kyru to strojno podprto. Učinek tile-based renderinga je izrisovanje le tistih delov slike, ki so tudi dejansko prikazani na zaslonu. Kyro to doseže z določanjem trikotnikov, ki so v ospredju. Tiste, katerih se ne vidi, pa spusti in kasneje nanje tudi ne lepi tekstur ter jih ne osvetljuje. Naslednja svetla stran Kyra je (za razliko od GeForce MXa), da vse dela v 32 bitnih barvah, tako da se uporaba samo 16 bitnih barv ne izplača. Kyro podpira tudi Environmental Bumb Mapping, ki sliko, če to igra podpira, močno izboljša... pa saj veste, kaj je to. Številsko je Kyro na pogled zelo boga kartica, saj zmore le 230 Mpixlov in Mtexlov na sekundo (Geforce 2 MX 350Mpx/s, 700Mtx/s), a to še ne pomeni, da je Kyro slabotna kartica. V 3D Marku 2000 je za 15 odstotkov počasnejši od MXa. V Unreal Tournamentu se pri ločljivost 1024×786 prav lahko kosa z MXom, saj dosegata zelo podobne rezultate. Pri Quakeu pa se pri tej ločljivosti rezultat že obrne v korist Kyra. Še večja razlika nastane pri uporabi FSAA, kjer nastajajo razlike do 20% v korist Kyra. Prav tako tudi slika govri v korist Kyra. To, da je Kyro II odlična kartica, je vsekakor zelo dobrodošlo, ker se bo najverjetneje z nVidio vnel boj za grafične kartice cenejšega razreda. Celoten opis si lahko ogledate tukaj.

12 komentarjev

Dalmatinc ::

nemoj tebi život mate !! A si ti pr pameti ! Kyra prmerjaš z mx-som. Jau, drugi ga z Ultro pa je boljši.....

luni ::

z ultro se ga primerja samo v serious samu... ne mi spet zacet s fanatizmom! kyro II je res zelo zanimiv cip, toda ostanitev mehaj normale!

Mate ::

Bomo vidl kaj bo... ta test temelji na primerjavi z MXom...
Verjemi mi, ce bi bil povsod tako dober ne bi bla cena pod 40k

undefined ::

Ne pozabite, da finalne kartice KyroII še NI zunaj, ampak so le prototipi! Pa tudi finalnih gonilnikov še NI zunaj, ampak so le Beta! In že zdaj v tem stanju sodi KyroII v razred GF2 Pro. Ko bo pa zunaj vse finalno, se bo pa komot kosal z GF2 Ultro.

||_^_|| ::

ok, ni treba pretiravat no:)) Kyro II bo nedvomno mešu štrene nvidiji, ampak v MX razredu. V prihodnosti se bojo pa kyrovi nasledniki pomoje lohka kosal tut z GF3,4,xx:) ampak zraven ultre ga dat je pa mau pretirano zaenkrt.

undefined ::

A res? :D

undefined ::

Aja pa še to (Mate in ostali), benchmarki na hardCOREware.Net so bazirani na Kyro1, in NE Kyro2!

zile ::

Ja Iceman, očitno sui ti edini ki res prebereš teste. Zgleda da drugi sploh ne opazjo, da je primerjava med Kyro 1 in MX-om.
Doh. :D

luni ::

ja, in nihce ne opazi, da vsi zagovorniki kyra skozi in vseskozi navajajo samo serious sam, kateri kyrotu res lezi...tipicno za IceMana... vseskozi prikazuje najbolj ugodne benchmarke... raje poglej povprecje vseh!

undefined ::

V povprečju je Kyro2 enakovreden GF2 Pro (zaenkrat ko je šele v Beta fazi).

luni ::

mah, nima smisla [:]

undefined ::

Kaj nima smisla? Skoraj v vseh testih (90%) je Kyro2 hitrejši od GF2 GTS... torej se kar dobro lahko primerja z GF2 Pro, se ne strinjaš?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GRAFIČNA KARTICA!

Oddelek: Pomoč in nasveti
141136 (903) sheep
»

2 herculesa

Oddelek: Kaj kupiti
231251 (1019) Daishi
»

Geforce 2 MX ali Kyro II?

Oddelek: Kaj kupiti
371656 (1257) Lyu
»

Kyro III

Oddelek: Novice / Grafične kartice
151720 (1720) Dalmatinc
»

Kva praute na Kyro2

Oddelek: Zvok in slika
261547 (1118) Senitel

Več podobnih tem