» »

Geforce 2 MX ali Kyro II?

Geforce 2 MX ali Kyro II?

[t502] ::

Kaj je boljse? eni pravijo, da ima Kyro II boljso sliko od Geforca 2 MX ampak nima T&L enote. Kaj se bolj splaca kupit?

[t502]
  • spremenil: [t502] ()

krucymucy ::

Jest mam MX-a pa bohvekaj, raje pocakaj na Kyro III

JLP ::

Jes bi raje nabavil Kyro II. Ma res bol sliko kot nVidia kartice. Nekej podobnga kot Radeon ma kvalitetno sliko. Poleg tega pa še velik hitrej k GF2MX. Edin da T&L nima je en minus zanj.
Live long and prosper!

Pretorijanec ::

Če izbiraš med Kyrom in MX-om, nedvomno Kyro II! Tukaj sploh ni vprašanja. Bol je kočljivo ali GeForce2 Pro al Kyro II?

fiki ::

Če maš dobr proc(700-800 al več Mhz) pol si definitivno kup kyrota. Velik Bolša slika pa pr višjih resolucijah je velik hitrej še posebej pa v serious samu. Če pa nimaš dobrga proca pol pa Kyro ne pride v poštev zato ka nima T&L pa more to proc namest njega delat.
siki

Dalmatinc ::

Ups, sem skor gnoj ratal, pa bom vseeno obrazložil kaj je bolš.

1. Če imaš rad lepo sliko - Kyro (damu kyru 2 točki)
2. Hitrost - Kyro
3.Maš slab procesor - MX
4.rabiš kartico za dalj časa -mx
5.rad gledaš DVD - MX

No se pravi da je izenčeno. Sam se odloči kaj ti več pmeni. Jat zdele kupujem mx-a ker se mi zdi kyro za 35 pretirana cena. mam raje dobrega starega mx-a za 20 jurjev>:D

Binji ::

Kaj pa ce zbiras med KyroII 4000 (slabsa verzija za 17.000) in med Geforce2 MX? Delajo drugace dobro spili na Kyrotu?
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Pretorijanec ::

3D Prophet 4000 je Kyro 1!!! To NE kupvat! Kyro II 4000 NE obstaja!

freejack ::

Med MX 200 in Kyro II sploh ni vprašanje,. KYRO II. Edino med MX 400 pa Kyro II, se pa splača premislit.

PeTe13 ::

Definitivno Kyro II.
Hitrejši in boljša slika
Capitalism stole my virginity!

Quake ::

Ampak se bos moral odpovedati dvema igrama: Colin 2 in pa MB Truck Racing :'(

Binji ::

quake: zakaj to?
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

VASkO ::

Quake, narobe!!!

Kyro2 dela cist lepo v teh dveh spilih, samo izklopis prek gonilnikov tile based rendering in spila delata brez napak (v grafiki).

Vsi, ki na Kyrota mecete slabo luc v teh dveh spilih: je ze kdo videl, kako zgleda MBT Racing na Geforce3 kartici? par trikotnikov in dva krogeca in to je vse pa tudi s kaksno funkcijo v gonilnikih se tega ne da popravit, kar se pri Kyru da.

Quake ::

Nekaj so v Jokerju pravli, da v teh dveh spilih Kyro 2 povzroca tezave....

Ampak VASKO ocitno ve, kako tezavo resiti! >:D

Torej.... Ce imas res hiter procesor(800 MHz+), kupi Kyro II, ce pa imas kaksnega Celerona, ali p3 600, 650, pa bi jaz vzel MX-a.

Senitel ::

Me prav zanima, kako se bo Kyro 2 obnesel v zaresnih hardware t&l igrah... No do tega bo treba počakal do 19 julija, ko pride vn I-War 2 >:D...

[t502] ::

Zaenkrat mam Celerona 400, 96 MB Rama ...

Jaz se bi odlocu za MX-a, ker Kyro II nima T&L ampak baje ma Kyro II lepso sliko.

Ma ze kdo izkusnje s tema dvema karticama?

[t502]

ABX ::

Senitel: Mogoče se bo zgodilo celo da bomo dajali kartici velik minus če ne bo podpirala HSR funkcije za T&L pa nas ne bo zanimalo :)

Sicer je bolj za smeh kot za res, vendar ni tolko nemogoče.


MX ima samo eno prednost pred Kyro II in to je Tv-out, drugje zaostaja grdo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Senitel ::

I-War 2 (primer, čeprav prihaja vn še precej "podobnih" iger) bo imel na trenutke tudi po 1 milijon trikotnikov na eni slikici, kar bo spravilo na kolena še celo GeForce-e in Radeon-e, kaj šele Kyro 2. Edino vprašanje je: ali bo Kyro 2 z tile based renderingom v tem primeru profitiral več kot GeForce 2 MX z hardware t&l-om... Itak pa da bo v takih igrah vedno zmagal kakšen GeForce 256 DDR, GTS ali pa Radeon...

P.S.: Ups... Mal sem se zmotu pri unih datumih >:D. I-War 2: 19 junij, Max Payne: 17 julij

Dalmatinc ::

Senitel, ti maš sam s sabo probleme. Prvo 1 leto govoriš da mx bo vse zmogu zdej pa fantaziraš da bi celo Kyro z title basic readingom lahko pridobil več od MX z TL-je. Jau, pol pa men pravijo da spreminjam mnenja !:D

Quake ::

Senitel ima prav!

Bomo videli, kako se bo KYRO II obnesel v igrah, kot so Max Payne, X-Isle, I-War in podobnimi..... bo moje bo tam klecnil se MX.... za te igre bo GTS/GTS PRO se kar priporocljiv >:D:D

ABX ::

Quake: se greva stavit :)

Po moje se bo kosal z GTS2, no ene malo bo zaostajal.

Gf2Mx ima preveč omejen dostop do rama.


Sicer pa: živeli pa videli, do takrat pa nima nobenega smisla se kregat.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

ABX ::

Dalmatinka tebe pa spet najdem ki klatiš neumnosti, sicer verjetno je zadnji krat ki ti odgovorim ker se mi res ne da več.

Tvoji odgovori:

1. Če imaš rad lepo sliko - Kyro (damu kyru 2 točki)
2. Hitrost - Kyro
3.Maš slab procesor - MX
4.rabiš kartico za dalj časa -mx
5.rad gledaš DVD - MX


3. Proc. od Mx je isti kot od GTS2 (samo downclockan), zato ni počasen. Mx ima problem pri komunikaciji z ramom.

4: Če že danes je za 1/3 počasnejši jutri ne bo postal magično hitrejši. Sicer Senitel razlaga da ga bo T&L rešil vendar so njegove ( sicer zelo pametne in argumentirane) teorije izkazale za napačne.

5. Za gledat DVD je zadosti kaka ATi kartica z 4mb rama.

Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Binji ::

Torej kaj ste se zmenli? Kaj je bolje? Jaz pravzaprav sedaj ne vem ce naj kupim Geforcea 2 MX, Kyrota2 ali pa Voodooja3 (trenutno nimam 3d pospesevanja ker je prejsnja grafikulja sla nekam) in pocakam na Kyrota3.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

ABX ::

Z nobeno od teh kartic se ne boš zajebal če boš plačal primerno ceno. Je pa res da V3 počasi že čuti svoja leta, čeprav jaz sem zadovoljen z njo.

Kyro II je za 1/3 dražji in hitrejši od Gf2Mx.

Last minute correction: Kyro II od Herculesa bo imel Tv-Out.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Senitel ::

1. Kyro 2 in tudi Kyro 1 imata boljšo sliko samo v 16bpp načinu!
2. MX ni samo downclockan GTS s počasnejšim ramom, ampak je downclockan GTS s počasnejšim ramom in ima samo 2 pipeline-a (GTS ima 4)!
3. MX "jutri" nebo nič hitrejši, kot je danes, ampak bo enostavno tako hiter, kot je sedaj :\! Več pixlov na screen praktično ne moreš spravit (razen, če opustiš fore v engine-ih in izrisuješ celotno sceno, ne pa samo tisto, za kar obstaja možnost, da je vidno (vsi engine-i to delajo)).

Ko sem pač dal priemer za I-War 2 naj od tukaj naprej še povem kaj se bo zgodilo (>:D). V vesoljskih simulacijah ni veliko prekrivanja (ga je zelo zelo malo). Trikotnikov pa bo kar do 1 milijon na slikici. Kar pomeni, da bo problematična hitrost t&l-a (MX) in NE fill-rate (Kyro 2). In GeForce 2 MX bo tukaj pometel s Kyrom kar krepko (pobiram stave če kdo hoče >:D). Problem pa zna nastati v igrah ala May Payne, ki se dogajajo v zaprtih prostorih, ki imajo sicer veliko trikotnikov (t&l omejitev), vendar imajo tudi precej prekrivanja (fill-rate omejitev). Tukaj zna bit zanimivo, kdo bo več profitiral MX ali Kyro... V taki situaciji bodo jasno brezkompromisno zmagovali GTS-i, GeForce 256 DDR, Radeon...

In nič kar sem povedal se ni izkazalo za napačno, samo obstaja en enostaven fact: Tudi najnovejše igre še nimajo dovolj trikotnikov! Primer:
Quake 3 (10k trikotnikov) razlika med hardware in software t&l je vidna na nizkih resulucijah (Sem spada tudi MDK 2).
Giants (30k trikotnikov) razlika med hardware in software t&l je že kar močno vidna, vendar ima MX v tem primeru problem, ker so tako scene kot so v Giants zelo požrešne po fill-rateu (primer je tudi SS).
I-War 2 (do 1M trikotnikov) fill-rate ni omejitev (ni prekrivanj), Kyro 2 nemore profitirati nikjer (ker Kyro 2 profitira samo pri prekrivanjih). Heh... Upam, da nebojo današnjih kartic ignoriral pa nardil tako "GF3 only" (vertex shaderji) varijanto :|... Vendar pomoje ne...

Potem je pa še ena fora ravno zaradi GeForce 3... Govoril sem z Dean-om Sekuličem (CroTeam) in je konkretno rekel za Kyra 2, da je kar cool, vendar to trenutno ni pomembno. Pomembno je to, da je rekel tudi, da bodo verjetno izdal en patch, ki bo opravljal vse renderiranje front to back. V tem primeru znajo vse današnje kartice (razen Kyro, ki to že itak dela) profitirati nekaj procentov. Kar precej procentov pa znajo profitirati GeForce-i 3 in Radeon-i...

Damm... Spet en giga reply...

[t502] ::

Hvala za izcrpne, off-topic informacije :D

Zdaj pa prosim skoncentrirajte se na Geforca 2 MX ali Kyro II vprasanje :)). Jaz trenutno merim na Hercules-ovega MX400 (z 64 MB Ram)...kaj mislite?

[t502]

Senitel ::

Saj ni off-topic... Je samo what will happen...
Sicer pa se mi zdi, da se ti bolj splača vzet navadnega MX 400 z 32MB rama, ker ima hitrejši pomnilnik se mi zdi... Povpraši.

ABX ::

Senitel: majhna korekcija.

Pri MX je bilo govora samo o procesorju ne pa o celoti kot kartica, zato sem rekel da je procesor isti got GTS2 samo downclockan. To da ima prestriženo komunikacijo do rama je itak znano.

Načeloma MX400 se dobi samo z 64Rama edina izjema katero sem videl do zdaj je Hercules kateri pametno ne jebe 5% Nvidio in je zabil gor spet 32Rama. Je pa to isti šit kot prejšni MX vendar za bit par % hitrejši so mi povišali hitrost jedra.

In ja načeloma Hercules ima najhitrejši ram kar pri MX je najbol pomembno.

Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Senitel ::

Pri MX je bilo govora samo o procesorju ne pa o celoti kot kartica, zato sem rekel da je procesor isti got GTS2 samo downclockan. To da ima prestriženo komunikacijo do rama je itak znano.

Ja halo??? Kje pa so pipeline-i?? Zunaj procesorja?? GeForce 2 MX ima 2 pipeline-a z po dvema enotama za teksturiranje. GeForce 2 GTS in hujši majo pa 4 pipeline z po dvema enotama za teksturiranje. Zato lahko MX 400 nardi 400M pik/sec in 800M tekslov/sec, medtem ko ima GTS 800M pik/sec in 1600M tekslov/sec...

ABX ::

Ja ampak ta detail upliva samo na fillrate in poleg tega preden pride sploh do omejitve v fillrate vse skupaj blokira memory bus. Tako da v končni fazi je to krivo za nižje hitrosti.


Ampak tudi ti iščeš vsako pikico.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Senitel ::

Tudi če bi imel MX-a z 256 bitnim DDR pomnilnikom (samo teoretično), bi bil še vedno počasnejši od GTS-a...

ABX ::

itak, ampak dosti hitrejši kot pa trenutni MX
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Senitel ::

Ne tako zelo dosti... Max 10%...

Administrator ::

Jest bi vzel rajs Kyro II.>:D

ABX ::

Senitel: to naše kreganje je že malo otročje ampak ok nadaljujeva.

To sem prepisal od Anandtech:

At 166MHz, with a 128-bit memory bus, the GeForce2 MX has about 2.7GB/s of available memory bandwidth. This is exactly half of the memory bandwidth that the GeForce2 GTS has and goes along perfectly with the fact that it also has pretty much half the fill rate of its bigger brother as well. The only problem with this is that the GeForce2 GTS is already memory bandwidth limited with 5.3GB/s of memory bandwidth. This then translates into the fact that the GeForce2 MX is already memory bandwidth limited out of the box, making its incredible fill rate for a value card not that useful of a feature.

To summarize this all, the GeForce2 MX has a 45% greater fill rate than the original GeForce SDR yet it has the exact same amount of memory bandwidth


Samo 10% hitrejši? puah !
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Lyu ::

Mene zanima samo, kire gonilnike uporabljaste trenutno za kyro 2 in kiri program za ga navit? Pa če mi še poveste na koliko ste ga navili

JLP ::

Lyu:
Gonilnike je pomoje najbol uporablat kr tazadne uradne. Te na primer dobiš na PowerVR Drivers
Za navijat pa recimo zlo dobr zgledajo Kyro Power Tools, k majo tud za frekvenco osvževanja nastavlat.

Sam še nimam Kyrota sam sm pa že naroču Herculesa 4500
Live long and prosper!

Lyu ::

Thank JLP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GF1 nice price :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
574923 (4228) Shadowman-x
»

grafična kartica !

Oddelek: Zvok in slika
311856 (1415) ABX
»

KYRO 2 -- najboljši (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
614751 (3747) Paramedic
»

GEFORCE2 MX????

Oddelek: Zvok in slika
441874 (1223) YiMMi
»

Kyro 2 AND MX (kdo je boljši)

Oddelek: Kaj kupiti
361387 (1016) Paramedic

Več podobnih tem