» »

Nov članek: Lokalni TV program

Nov članek: Lokalni TV program

Računalnik za oddajanje videa in zvoka.

Slo-Tech - Marsikdo si želi biti slavni dj v slavni diskoteki, ki bi s svojim slovesom privabljal mladež širom svoje dežele ter potoval po svetu, oznanjujoč svojo vero [0:)]. Žal je zahtevani talent visok, sreča marsikomu neulovljiva in število diskotek največkrat razlog, da se moramo svojim sanjam odpovedati in si najti službo s slabšim statusnim simbolom.

Ker pa smo geeki sposobni svoja računala pripraviti do marsičesa, recimo prikazu slike manekenke na namizju (samo za PowerUserje) in celo postavitvi pravcate male radijske postaje, ni veliko razlogov, da se ne bi spustili še v ustanovitev lokalne televizijske postaje. Kako je s tem po tehnični plati, je v svojem članku spisal Matej Kovačič.

12 komentarjev

Trubadur ::

hudo.A je to možn brez kablske?
Berite Thomasa!

blank3_ ::

Tud jest pravm hudo... mejbrz pa da brez kablske ne bo slo. Nekak je treba prpelat signal do ljudi.

Kateri kraji so to avtor?
Zelo sem zaposlen. Potreboval bi brezčasje... Vsaj za nekaj časa.

flipflop ::

A to potem vidijo kaj ti predvajaš vsi al lahko sam nekaterim? Najbrž ne,kaj?

R0K ::

Zlo kul zadeva.

Mene samo zanima kako naj jest pridem do tega signala? DA bi lohk še jest gledal ta TV?

neki ::

Folk no sej niste resn!

Zal se dogaja in ne redko da "geeki" ki so zmozni svoja racunala pripraviti do marsičesa tako neprofesionalno (de ne recem da to se amatersko ni) lotevajo teh kabelskih omrežij!

A mislte da bo kdo to res gledov al se to nardi samo tko da neki je!

Pa tle res noben ne pomisle na kvaliteto slike!

Nevmem al se folk prov norca dela al kaj!

Pa da si upate to objavt kot clanek.

Zacne se pa: V kraju, kjer živim, imamo tudi lokalno kabelsko TV omrežje....občasno pa bi zavrteli kakšno videokaseto...naše domače TV postaje

Mal resnosti no!

Ziga Dolhar ::

Pa še kako so resni.

Saj niso "profi" postaja: še amaterska ne! Gre pač za nekaj ljudi, ki se jim s tem zdi zanimivo ukvarjat. In glede na to, da gre dobesedno za njihovo lokalno zadevico, kritike o "videokasetah" imho niso ravno preveč pomembne.

Članek je vsekakor zanimiv, da ne omenjam zanimanja za tovrstne stvari, ki ga utegne sprožiti.

Sicer pa -- jaz svoje kište nimam modificirane, ker mi to ni všeč. Kako si potem Slo-Tech drzne objavljat vse te grde svetleče kište? Povrhu vsega so taki članki zame celo nekoristni :) [:\]
https://dolhar.si/

neki ::

Ok se jim pac zdi zanimivo ukvarjat!

Sej ne recem ce bi napisov clanek kako gledamo sliko na tv zaslonu o cemer pac dejansko ta "clanek" pise le da bi zanmenjal videorekorder z tvjem bi bil tih.

Ampak lokalna TV postaja - ker sej jim zdi zanimivo ukvarjat.

Dobr no sej nocem prevec skritizirat ampak ljudje se teh lokalnih TV postaj lotevajo tko amatersko, da pa se potem se hvalijo s tem!


Bane_ ::

Tukaj ni opisano kako postaviti tv postajo tudi lokalne ne!Tukaj je samo opisano kako nekvaliteten signal spravis iz racunalnika v kabelski sistem! Ker pa ni vse tako simpel! Tudi vsak kabelski operater ti brezplacno ne bo dal stvari v kabel razen ce nis lastnik le tega pol nau problema! In ta racunalnik bos moral imeti pri operaterju v glavni odddajni postaji! Potem drugo je vsebina tega programa kar pa ni tko lahko sploh pa s to predpostavko da bo to stvar se kdo gledu!Kar se pa sploh ne spalca delat da bos delal to samo zase!Pa tud nevem ce bi te ker kabelski operater gledu da bi oddajov sam po kaksno uro na dan!
Eno televizijo it tud ni tako preprosto kakor si nekateri predstavljao! Sej postavt ze ni problem sam pol to delat je mal vecji ker to ni radio da nastimas par tisoc mp3jov pa pustis! Tle se ne more ena stvar ponavlat v nedogled! Par tisoc posnetkov nardit je pa mal tezi!
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

poweroff ::

Hja, zadeva je takale. Ta kraj je Rakitna (30 km iz Ljubljane). Signal vidijo vsi naročniki. Signal je kar kvaliteten - v primeru statične slike seveda, zvok pa je tudi čisto OK.

Zakaj smo se zadeve lotili? Preprosto - padla je ideja, da bi v kabelskem sistemu vrteli obvestila. Podjetje (ne bomo omenjali katero) nudi neke hudo drage naprave, ki to omogočajo, mi pa smo lepo rekli da jih gleda **** in zadevo naredili po svoje. In za obvestila je zadeva čisto OK. Valjda - če bomo kdaj imeli novice v živo, bomo kupili mešalno mizo. Ampak za obvestila rolat je zadeva čisto dovolj. Cena pa praktično nič.

xopy ::

glede na to, da poudarja da je vse skupaj "legalno" (software imam v mislih), a so windowsi tudi legalni? no openoffice je ze free, winamp tudi, gonilniki za tvout, zvocno tudi.. edini problem je sam operacijski sistem in v primeru windowsev ni ravno free.
Je pa zanimiv izdelek in dobro bi bilo clanek tako izpopolniti, da bi napisali kako se signal oddaja ne samo v kabelsko omrezje ampak tudi na valovno omrezje, tako da bi naprimer sosed lahko preko antene sprejel moj signal.

ferjan ::

Dej nej še nekdo napiše članek o postavitvi intranetne tv postaje....a la vizija, samo za lokalno omrežje.

poweroff ::

Ja, windowsi so legalni - so bili kupljeni hkrati z laptopom. :D

Dalo bi s euporabiti tudi Linux... ampak OOo je super - prosojnice lepo delajo, če bi hotel imeti MS Office bi takoj odštel dodatnih 100 k SIT.

Kako oddajati v eter? Radioamaterji imajo tudi TV oddajnike...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Abasada Gavioli-Dokumentarni film

Oddelek: Loža
142112 (1477) jype
»

2 mladoletnici mrtvi pred klubom Lipa !!! (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28723201 (8788) PaX_MaN

Cerkev - zvonenje - vsiljevanje vere (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9117557 (16925) Ziga Dolhar
»

Slikanje v trgovinah prepovedano? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
536108 (6108) clothes
»

KMŠ in njihovo dojemanje H2O

Oddelek: Loža
283504 (2350) bMozart

Več podobnih tem