»

Nov intervju: Darko Bulat, SISPA

Darko Bulat

Slo-Tech - Po dvomesečnem postu je Slo-Tech za vas spet pripravil nov članek, oziroma bolje rečeno intervju. Matthai se je pogovarjal z Darkom Bulatom, ki je direktor ponudnika internetnih storitev K2.net in predsednik slovenskega združenja ponudnikov dostopa do interneta (SISPA). Pogovor je tekel predvsem o novem zakonu, ki ponudnikom interneta nalaga priskrbo opreme za zakonito prestrezanje telekomunikacij, in njegovi realizaciji v praksi.

5 komentarjev

Nov članek: Spam, spam, spam

Slo-Tech - Hitrost, hitrost, vse se dogaja hitro, hitro, medtem ko telefoniram, prejemam email, s sodelavko debatirava o vrednosti indeksa NASDAQ, hitrost, hitrost, vrednost informacij ...

... kljub temu pa vsake informacije nismo tako veseli kot naša razgledana (samo)govornica nekaj vrstic višje. Uporabniki elektronske pošte smo vsakodnevno tarča ZlobnihMarketingarjev (sortiment je seveda odvisen od našega ponudnika e-maila ;)), katerih poslanstvo je kraja dragocenih trenutkov, ki jih zapravljamo z odstranjevanjem navlake in nastavljanjem/nameščanjem filtrov.

O problematiki manjvrednih...

15 komentarjev

Nov članek: Lokalni TV program

Računalnik za oddajanje videa in zvoka.

Slo-Tech - Marsikdo si želi biti slavni dj v slavni diskoteki, ki bi s svojim slovesom privabljal mladež širom svoje dežele ter potoval po svetu, oznanjujoč svojo vero [0:)]. Žal je zahtevani talent visok, sreča marsikomu neulovljiva in število diskotek največkrat razlog, da se moramo svojim sanjam odpovedati in si najti službo s slabšim statusnim simbolom.

Ker pa smo geeki sposobni svoja računala pripraviti do marsičesa, recimo prikazu slike manekenke na namizju (samo za PowerUserje) in celo postavitvi pravcate male radijske postaje, ni veliko razlogov, da se ne bi spustili še v ustanovitev lokalne televizijske...

12 komentarjev

Nov članek: DirectX 9.0 - Osnove programiranja

Slo-Tech - Marko "Senitel" Dolenc nadaljuje svojo serijo strokovnih člankov o najnovejši različici Microsoftovega vmesniškega poganjala za multimedijsko udejstvovanje.

Po predstavitvi osnov in izboljšav je čas za preskok na drugo področje: ako bi se želeli preskusiti kot programer Dooma 5, bo članek o osnovah programiranja v DirectXu 9 ravno pravšnji.

Spoiler: začeli boste z zgolj 12 trikotniki ;)

15 komentarjev