» »

Na tem je več...

Na tem je več...

Jaz - Ja, tale novica o IBMovih diskih je pa kar dvignila nekaj prahu... Dobil sem e-mail od nekega serviserja, ki si svoj problem razlaga takole:

V glavnem... Delam v enem podjetju, ki je sploh načelo probleme s temi IBM diski. Problemi so se začeli pojavljati (verjemi, nima VEZE z Winsi) pred cca 2-3 meseci. Kakšen problem je? Ni problem zaradi izgube podatkov, problem je da začno diski škrtat in premetavat glave, kot da ne morjo brat z diskov (tisti tipkajoči zvok, kot da se disk matra prebrati). Končna diagnoza vsaj 14-dnevnih ugotavljanj je bila, da diski ne delajo v redu na ABIT matičnih ploščah. Ta uvoznik uvaža, mislm da Soltek matične plošče. Njemu zadeva špila.. Ko je pa disk v ohišju... In ABIT (pač imamo raje ABITa kot Solteka) pa zacne šklocat. In to ne samo naključni (pokvarjen disk), ampak praktično vsak, samo dovolj dolgo ga moraš mučiti in bo začel tečnariti. Nič ne rečem, niso VSI taki, ampak precej jih je bilo, problem je pa nastopil pri reklamaciji, saj je dotični uvoznik rekel, da dokler zadeva špila na njegovih matičnih ploscah je vse v redu z diski, in je problem z ABITam.. oz Winsi (no.. W2k pa le niso tako ubogi ane?.. da bi pa tam mogli le popucat predpomnilnik, predn se ugasnejo). Saj, razumem ga... IBM bi mu odgovoril enako, ampak problem realno je. Točno kje? Se še ne ve... definitivno pa ni povezan s prehitrim ustavljanjem Winsev :). Tako da, zakljućek uvoznika? Kot sem ga jaz slisal? Problemi niso v diskih, ampak predvsem pri ABITu (kr VSE!? ABIT maticne plosce) - tolerance pri branju... Neujemanje toleranc pri teh matičnih ploščah in mejah, kot jih pozna disk. To mislim, da ni glavni problem, ampak je zagotovo problem nekje drugje. A na tega bo treba počakati s strani IBM-a.

p.s. Ne se bati :) Niso VSI diski zanic :) To šklocne na cajte... večina ljudi tega sploh ne opazi. Pri sestavljanju kakih serverjev pa to, pa le to tudi pretestiraš. In ne vem, kako bi se slišalo, če bi kupci vedeli, da kupujejo diske, ki na cajte mal zaropotajo iz neznanega vzroka (pod katerimikoli winsi), kako bo ta disk delal čez leto, dve? Upam da se ne bo ponovil IBMov škandal s 1,7 GB diski, ki vsaj v Slovenijo uvoženi so bili prakticno vsi zanic. Crkavat so pa začeli ravno nekje po letu dni..

Lp.

Poudarjam: Ta informacija je nepotrjena in še neraziskana, tako da trenutno ne vem, kaj bi lahko povzročalo nepravilno delovanje IBM DTLA diskov. Vam pa obljubim, da bom malo razklical naokoli par podjetij ter jih pobaral o reklamacijah. Še enkrat povem, tukaj še ne vemo, komu verjeti ter kje je problem. To so vse špekulacije, ki jih bom tudi sam malo raziskal. Počakajte še kakšen dan tri .

28 komentarjev

Mate ::

Hmmm... no to vsekakor ni dobra novica za IBMove diske... pa tok dobr delajo... No bomo vidl kaj bo iz tega.

Sergio ::

Al pa za Abitove plate... ampak sej pravm... to je nepotrjeno... all the way... Jutr klicem ter pobaram.

alien-w ::

pa glih kombinacija ABIT in IBM dtla mam!
Pa to je noro! Na obeh platah (abit oboje), ki sem jih imel do sedaj, ta disk ok dela, samo sedaj na ATA66, mi ob ugasnjenju compa neki trikrat loada in piska! A je to to?

paper ::

moj kolega je predkratkim zamenju disk tocn zarad tega problema... pa s temili abitkami so sami problemi pa tok jih hvaljo, eni majo probleme z sb live! drugi z ibm diski .. kaj se bo se use najdl

Sergio ::

Da ne bo kolobocij odveč: Stvar je za zdaj še popolnoma nepotrjena! Da ne bo nepotrebnih kastracij :D

Ribicija ::

Po moje problem sploh ni tako strašen. Verjetno je kakšen problem med kontrolerji na Abit platah in IBM diski, ki jih nekak ne prenesejo. Sicer pa pri nas prodamo ful teh diskov pa nimamo problemov z njimi. Res pa je da nisem probal kombinacije z Abit plato.
Tako da pomoje se ni treba bati.

lp

Martesan ::

Hja jst mam ist problem. IBM disk pa Abit BH6, pa včasih fuuuuuuuuuuul nekej kr u tri dni šrota, pa sem mislu da je disk kriv k je že mal star, hmmm ABIT?? AAAAAAAAAAA, shit, to me pa jezi.

matevzm ::

Nopvica o podobnem je bila vceraj na iXBT. Bojda naj bi IBM potiho priznal, da so problemi s kontrolerji Intel 440BX, AMD 750 in VIA KT133A. Problemi se pojavljajo v obliki cudnih zvokov, ki jih spusca disk, pojavljanju bad sektorjev (ki se jih da ozdraviti z low=level formatom ali kompletni odpovedi.
Tukaj je se en link na podobno tematiko Problems with IBM DTLA drives emerge

BigFoot ::

prvič v življenju sm vesel da imam IBMov DTTA disk, lol :) k tud jest mam ABITko

singular ::

mam dtlo-305020-20gb in abit se6, ko hocm zbrisat kej mi ZAČNE TKO ŠROTAT DA JE VESELE in se tut POL KO SE ZBRIŠE še ŠROTAAAAAAAAAAAA k spizda pol morm pa restartat al pa pustim ene 15 min da neha..

kirc ::

Kaj naj rečem, končno do novga kompjutra točno z Abitko K7A+RAID in IBM DTLA307045 pa se pojavi slaba novica. Sam men dela k šus na raid kontrolerju. Upam da bo to trajal večno :)) Lahko pa je problem v hlajenju teh diskov ? lp

branko_bm ::

Stvar je totalno zajebana!!!! GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR, jezim se ko ... (ne da se opisat) prej sem mel IBM 10gb in abit kt7 raid zdaj pa to (ABIT KT7 A RAID in IBM 45GB disk), stvar je delal pol mesca nato je crknila (crknila je pod win2000), formatiranje diska nic ne pomaga, cisto nic ne pomaga, le tisti program z ibm-ove strani je pomagal, ok resil sem disk, spet je bil kot nov, dam win ME gor stvar je spilala 4dni brez problema in zopet crrrrk, to srotanje! ..., to morete slisat, ta zvok (da ti poje zivce)! Nic, kaj morem, dal sem drug disk gor pobrisal nekatere stvari z diska in disk odnesel nazaj (v petek ga dobim), ja se teden dni zamudnega cakanja... tozil jih bom da mi izplacajo, ne morem delat tega kar zelim... rabim plac, pa ga nimam grrrrrr!!! pa se vse dela tak pocasi na teh 3giga ki jih mam trenutno, nujno rabim disk pa ga nimam, placal sem ga, zdaj pa nimam ne denarja ne diska, se nadomestnega nisem dobil (kje je tu kaki zakon, pravica....?), ok naj majo disk, samo jaz hocem drugega, ali pa dnar nazaj (14 dni moram cakat, folk to je pol mesca in v tem casu, ce mas recimo firmo, dela se le z racunalnikom, ki pa je 14 dni mrtev, se pravi ti gre 2tisoc, 5 disoc dem v nic...) oni pa kao preverjajo... grrrrrrrrrrrrr, pol ba bojo rekli da je OK!
jezim se in jezim, jezen sem, kar zmlel bi jih

mate kak predlog? Paceki, se diska nebojo hotli zamenjat, pol pa jih tak posljem nekam!

OK uzivajte!
LP!
mr_cadd


;((;((;((;((;((;((;((;((;((;((

DrSergioDJ ::

hmm, a pol mam jest srečo, k mam ABIT KT7a, pa IBM DTLA 307035 ?? Ker dela ko suza ( mislim, vsaj zvokov ne spusca, glede kakih bad sectorjev pa ne vem, k se mi ne da testov spuscat :D )

||_^_|| ::

pa glih sm hotu kupt IBMja 45...zdej bo treba pa čakaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat:((((((((

matevzm ::

Ko t kaze ves halo na netu izhaja iz posta na StorageReview. Tale thread, pod katerim je rahlo pocepnil server ima tudi priblizen pogovor z predstavnikom IBMa.Ker je zadeva dolga in se nalaga, evo nekaj odlomkov:
Me: "Hi. I have got some problems with DTLA drives" (AND NOT MORE! THE SENTENCE STOPPED HERE, REALLY!)
IBM: "Oh, hm, the 45 Gigabyte one?"
Me: "Yes"
IBM: "Yes, we know that many customers had problems with the drive. Have you got the latest Bios?"
Me: "Yes I have got the latest Bios on my machine but the customers.."
IBM:"This ist due to controller incompatibility. The drives work well in IBM machines. We have stopped production* of the drive and we are introducing a new line of Harddrives..."

*He said clearly something like: we took them from the market" I dont know how to translate that properly, but this is what he said really. Not just stopping production but
"taking it from the market"

Kakorkoli, 45G modela kot kaze nekaj casa ni dobiti, medtem ko 30G, nad katerim ni pritozb, se vedno delajo. Namesto 45G modela sedaj prihaja nova generacija, GXP 60.

matevzm ::

...feature.. pisem v en thread, post pride ven v drugem. Se dobro, da sta na isto tematiko..

jetam ::

Ko je men crknu disk sem lepo low-level format naredu kupil Promise Ultra100 kontroler in zdej dela ko suza. Nobenih problemov več... Prej sem ga imel na HPT366 kontrolerju na ABIT BP6 (440BX).

whatson ::

matevzm: to se meni tudi velikokrat zgodi

branko_bm ::

disk dela po vsem tem ko ga ta ibm-ov programcek sformatira zelo lepo, ampak po nekem casu bo spet isto, stavr crkne, dobi kao bad sektorje in spet srota (ce vam se ne srota, ga obremenjujte 24h posnamite celege, presnamite, cakajte delajte, ce stavr ni obremenjena bo delala dlje caca, ce ne pa 1x bo ziher naredlo crrrk, ce pa nebo, pa imate sreco - hvala bogu), pa naj so gor win98, ME ali pa 2000, jaz sem ga nesel nazaj, me prav zanima kaj bojo rekli, drugace pa ko ta disk dela, je izredno hiter, ali kaj ko crkne;(

Brody ::

zgleda vam pol to stalo nardi le na hptjevih kontrolerjih...? al tud na bx ide vodilu al pa via ide vodilu??

Ker jst sm mel quantuma 15 gb 7200 ter abit bx133 raid (hpt 370) in ko sm obremenil disk z hdtachem mi je po določenem času kr zablokeru disk, pol so se pa pojavl taki anojing zvoki med lowdanjem winsov (ki se niso do konca naložil). pol sm normalno formatiru in med formatiranjem je bil na določenem mestu isti zvok pa napisal mi je neki v stilu "trying to recover allocation unit" al neki podobnega, v glavnem na konc formata mi je napisal da je okol 2MB v bad sektorjih. Pa sm disk poslal nazaj v esedi in so mi poslali novega 20 gb 7200 isto Quantum (se neki sm doplacal), delal lepo in pol sm za foro pognal spet hdtach in spet isto!! in sm pošizil!, potem sm pa zbrskal en program na quantumovi strani k ti kompletno sčisti disk in mi ga je formatiru al kva ene 2 uri in pol je bil res ko nov. Od takrat sm tud zamenju plato iz bx133 na kt7a (bez raida) in mi sedaj disk dela ze nekaj casa brez vsakih problemov.


Edino nekaj me moti, namreč po formatu je disk izredno tih in imaš občutek da tudi zelo hiter, po enem mesecu ko se nabere na njem ze nekaj programov in ostalega šrota pa postane glasnejši in imaš občutek da tudi počasnejši...ko formatiram je spet tih in hiter....a je to normalno???


drgač pa je sam disk super in ga priporočam vsakomur, en frend jih ma ene 3 doma (iz essedija prnesu) in ce kdo rab...rufnte na mail

lp!

Pretorijanec ::

Glih nasledn tedn sm nameravu kupt dva 30GB IBM diska in ABIT KT7A RAID! Bom raj mal pocaku! Ce bi pa dau 80k SIT za diske k bi bli problematicni, pa jz ne bi mogu uvelaulat reklamacije... Jao, jao!

BigFoot ::

a za defrag še nisi slišal? ker če neki cajta diska na defragmentiraš ti dela počasneje.

Pizzicato ::

Čudno, kako se je naenkrat pojavilo zlo dost lastnikov IBMov, ki ima probleme z njimi...

Pred kakim mesecem sem tud jaz imel 2 enaka IBMa 30GB na ABITKI KT7a v RAIDU. Imel sem enak problem z ENIM DISKOM ki je kr nekaj šrotal oz. piskal. Teden dni sem se mučil z njim, potem pa sem ga prodal prijatelju ki ima Celerona 700 (ATA66) in mu zadeva se niti enkrat ni pisknila. Jaz pa sem v Avstriji kupil novega IBMa 30GB. Zanimivo je bilo, da je bil prejšnji, ki je piskal, bil narejen na Mađarskem. Ta ki sem ga kupil sedaj pa je narejen v Taiwanu. Kot sem rekel, sedaj že en mesec uporabljam tudi tega v RAIDU, pa mi še nikoli ni pisknil (disk zelo obremenjujem).

Če zaključim. Mislim, da so določene serije iz določenih tovarn pač imele fizične težave in da nima ABIT s tem nobene veze (če bi imel bi verjetno bli problemi z vsemi diski, a ne).

Torej pazite, NE KUPIT DISKA narejenega na MAĐARSKEM.8-)

ABX ::

Imam ABIT BH6 (i440BX) + IBM DTLA disk in problemov nimam sploh. Kolega pa ima neko no name 440LX plato in je zamenjal že 2 diska IBM.

Yohan del Sud ::

No fantje, zdaj ste me pa pošteno prestrašl. A mi kdo zamena dva 30GB IBMa za dva 30 GB WD?

luni ::

hehm, hehm, kaka panika :)

na sreco (v tem primeru seveda, drugace se ne hvalim glih s tem) imam se dobro staro BX plato in na njej je moj DTLAjcek ocitno povsem srecen [:]

Bibi ::

jaz sem kupil ta disk pred 5 meseci. Zahaklan je na epox kta2 in povem vam da ni problemov. Ni... razen vcasih kaj cudno zapoka not (pri defragu) Drugace pa dela cisto ok. Pise nekje 20 m na sek in bere z 25 m na sek. To je za moje pojme cisto dovolj. Kaj vi menite??

singular ::

jeh, to enkrat zacne srotat in ne neha 100 let.. sm mislu da mam izkloplen DMA da zato srota ampak je ukloplen pa se zmer srota... zanimin je to, da, ko brisem EN file velik npr. 1GB, ga zbrise u sekundi in se ne zgodi nic.. ko pa zacnem brisat ene 1000 fileov k so 1GB usi skupi PA ZACNE SROTAT K STO MATER!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik ne štarta dokler se ne "ogreje"?? -> čuden problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
171066 (1066) StratOS
»

Kolikim je umrlo IBM IC7 40Gb diskov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19310956 (6584) ChiefThunder
»

IBMov disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
312230 (1575) Andor
»

Kaj je zdej s temi KT7

Oddelek: Kaj kupiti
291945 (1605) ||_^_||
»

3D Prophet2 MX VS. ABIT BE6-2

Oddelek: Zvok in slika
151621 (1418) anxieux

Več podobnih tem